Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه گفتمان اصلاحات فرد محور نیست که اگر فردی برود و یا فردی بیاید اتفاق خاصی بیافتد، تاکید کرد: گفتمان اصلاحات ماندگار است و برای ماندگاری باید هوای نفس ، خودخواهی‌ها و خود بزرگ بینی‌ها را کنار گذاشت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، محمدرضا عارف در نشست مشترک انجمن اسلامی معلمان تهران و ری با مجمع نمایندگان تهران در مجلس دهم که در دبیرستان البرز برگزار شد با تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) ،یاد و خاطره شهدای حادثه هفتم تیر بویژه شهید بهشتی را گرامی داشت و گفت: شهید بهشتی در دوران بعد از انقلاب مورد تهمت ها و بداخلاقی‌های فراوانی قرار گرفت که سرمنشاء آنها برای او مشخص بود اما با سعه صدر مثالی زدنی اش هیچگاه از اهرم قدرت برای سرکوب و حذف مخالف خود استفاده نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا  تاکید کرد که اندیشه‌های شهید بهشتی باید در ارکان مختلف بویژه در قوه قضاییه متبلور باشد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان همچنین با اشاره به حادثه انفجار در یک کلینیک درمانی در تهران، ضمن تسلیت به خانواده جانباختگان این حادثه  و آرزوی سلامتی برای مصدومین بر لزوم نظارت جدی بر ایمنی تجهیزات و ساختمان های مراکز درمانی از سوی مسئولین ذی ربط تاکید کرد.

وی در ادامه با قدردانی از ابتکار عمل انجمن اسلامی معلمان در برگزاری این جلسه ،بر لزوم برگزاری این قبیل نشست ها برای تبادل نظرات و انتقال تجربیات تاکید کرد و گفت:لازم می دانم بار دیگر از خواهران و برادران عضو مجمع نمایندگان تهران بخاطر همراهی ،نقش آفرینی و تلاش های شان در راستای شعار جریان امید در مجلس دهم یعنی "امید،آرامش و رونق اقتصادی" قدردانی کنم.

برخی می خواستند عملکرد فراکسیون امید دیده نشود

عارف همچنین با اشاره به عملکرد فراکسیون امید مجلس دهم ،گفت:برخی بر اساس پیش داوری ها و تحلیل‌های اولیه خودشان بنا را بر ندیدن عملکرد فراکسیون امید گذاشتند و حتی زمانیکه کتابچه عملکرد این فراکسیون منتشر شد خواستند دستاوردهای این فراکسیون را نبینند.

جریان رقیب اصلاحات ، حیات وجودی خود را در تضعیف و از بین بردن گفتمان اصلاحات می داند

وی با بیان اینکه جریان اصلاحات ثابت کرده است ظرفیت پاسخگویی به مطالبات مردم را دارد ،گفت: جریان رقیب، حیات وجودی خود را در تضعیف و از بین بردن گفتمان اصلاحات می داند اما تجربه ثابت کرده است که  گفتمان اصلاحات در بطن جامعه نفوذ دارد و هیچگاه قابل حذف شدن نیست  و تلاش برای ایجاد تک صدایی در کشور آن هم با استفاده از اهرمهای قدرت نتیجه عکس می دهد.

گفتمان اصلاحات فرد محور نیست که اگر فردی برود و یا فردی بیاید اتفاق خاصی بیافتد

رئیس بنیاد امید ایرانیان با تاکید بر اینکه جریان اصلاحات نمی تواند صحنه را ترک کند،گفت: ویژگی جریان اصلاحات این است که قائم به هیچ فردی نیست. گفتمان اصلاحات فرد محور نیست که اگر فردی برود و یا فردی بیاید اتفاق خاصی بیافتد.گفتمان اصلاحات ماندگار است و برای ماندگاری باید هوای نفس ، خودخواهی ها  و خود بزرگ بینی ها را کنار گذاشت .

وی با انتقاد از برخی اظهارنظرها که نشان از تسویه حساب های فردی دارد ،خاطر نشان کرد:باید با انسجام و وحدت و در مسیر راهبردهای کلان جریان اصلاحات که اولویت به منافع ملی و تفکر گفتمانی است فعالیت های خود را ساماندهی کنیم و در این راستا تقویت همراهی و همدلی،گذشت و سعه صدر و امید ضروری و حیاتی است.

شرط حضور جریان اصلاحات نباید صرفا به پیروزی در عرصه انتخابات محدود شود

عارف با بیان اینکه شرط حضور جریان اصلاحات نباید صرفا به پیروزی در عرصه انتخابات محدود شود، گفت:ما باید تلاشمان در چارچوب ارزشها نظام و ارزشهای گفتمانی و عبور از منافع جریانی به نفع منافع ملی و عبور از منافع حزبی و فردی به نفع منافع جریانی باشد و انتظارم از تشکلهای اصلاح طلب بویژه تشکل با سابقه انجمن اسلامی معلمان این است که در زمینه حفظ وحدت و انسجام جریان اصلاحات پیشگام باشند.

بلایی که امروز بر سر اقتصاد کشور ما آمده است نشات گرفته از طرح تثبیت قیمت هاست

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به مجلس یازدهم و نامه روسای کمیسیون‌های مجلس به رئیس جمهور اشاره کرد و یا یادآوری عملکرد مجلس هفتم در طرح تثبیت قیمت ها ،تصریح کرد: در مجلس هفتم طرحی را در اواخر سال 83 با ادعای عیدی مجلس به مردم تصویب کردند یعنی طرح تثبیت قیمت‌ها که بلایی که امروز بر سر اقتصاد کشور ما آمده است نشات گرفته از طرح تثبیت قیمت هاست.نتیجه این شد که رشد مثبت اقتصادی 7 درصد سال 84 به رشد منفی 7 درصد  در دولت دهم رسید،تورم یک رقمی سال 84 به رقم 40 در سال 91 رسید و عملا نظام تک نرخی ارز متلاشی شد.

نمایندگان مجلس یازدهم با موضوعات شعاری برخورد نکنند

وی با بیان اینکه به عنوان فردی که 4  دهه در مسئولیتهای اجرایی و دانشگاهی بوده ام توصیه ام به نمایندگان مجلس یازدهم این است که با موضوعات شعاری برخورد نکنند،تاکید کرد: وقتی هنوز کمیسیون های مجلس شکل نگرفته است ولی نامه روسای این کمیسیون ها به رئیس جمهور منتشر می شود نشان از این دارد که برخوردهای شعاری و بدون توجه به واقعیات کشور صرفا ملاک عمل است و تجربه اینگونه برخوردها را در دولت های نهم و دهم دیدیم.

دود تقابل با دولت به چشم مردم و نظام می رود

عارف خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم گفت: بنا را بر تقابل با دولت قرار ندهید .دود تقابل با دولت به چشم مردم و نظام می رود.باید در شرایط سخت فعلی که کشور تحریم های ظالمانه را تحمل می کند با همراهی با دولت از این گردنه سخت عبور کنیم.

وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس یازدهم از تجربه مجلس دهم استفاده کرده،ضعف های مجلس دهم را اصلاح کنند و مجلس قوی را نه صرفا در شعار بلکه بر اساس عملکرد خود و با توجه به واقعیت های کشور به مردم گزارش دهند.

رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم با بیان اینکه ویژگی برجسته مجمع نمایندگان تهران در مجلس دهم توجه جدی به مطالبات و خواسته های مردم حوزه انتخابیه است به برخی از ویژگی های نمایندگان تهران در مجلس دهم و عملکرد آنها اشاره کرد و گفت:وفاداری به ارزشهای انقلاب و تلاش در جهت تحقق آنها،خدمت به مردم در هر زمینه در چارچوب قانون،تعامل حداکثری با همه دستگاه های حکومتی بویژه دولت و بدون حاشیه سازی ،توجه به مطالبات مردم بخصوص شهرستانهای حوزه انتخابیه و نقاط غیر برخوردار،درک شرایط کشور و توجه به اولویت ها،تقویت مدیریت استانی با محوریت قرار دادن مدیران استانی بجای مدیران ستادی وزارتخانه ها  و ارتباط نزدیک با موکلین بصورت برگزاری جلسات ادواری در مناطق مختلف تهران  و ایجاد ۴ دفتر ارتباط مردمی گوشه ای از ویژگی های برجسته نمایندگان مجمع تهران و عملکرد آنها در مجلس دهم است.

فراکسیون امید فراکسیون اکثریت در مجلس دهم نبود

وی همچنین با بیان اینکه فراکسیون امید فراکسیون اکثریت در مجلس دهم نبود و طرح موضوع اکثریت با بیان تعداد نفرات غیرواقعی اعضای این فراکسیون آن هم  قبل از تشکیل مجلس دهم با هدفی خاص مطرح شد،گفت:نقش آفرینی و تلاش در فراکسیون امید برای حفظ همبستگی و ارتقا همدلی و تفاهم در چارچوب راهبردهای کلی مصوب فراکسیون را نباید از یادها برد.عملکرد فراکسیون امید در حوزه های محتلف منتشر شده است هر چند عده ای  نمی خواهند عملکرد فراکسیون امید دیده شود.

در ابتدای این مراسم خلیل آبادی عضو شورای اسلامی شهر تهران و دبیر انجمن اسلامی شهرستان ری ضمن خوشامدگویی به حاضرین نسبت به کمرنگ شدن اعتماد مردم به نهادهای انتخاباتی اظهارنگرانی کرد.

داوود محمدی دبیرکل انجمن اسلامی معلمان نیز در این مراسم طی سخنانی ،حملات به فراکسیون امید مجلس دهم را هدفمند دانست و با بیان اینکه فراکسیون امید با تمام وجود و در چارچوب شعار محوری خود در خدمت به منافع مردم و گفتمان اصلاحات عمل کرد ،گفت:مدیریت بسیار خوب دکتر عارف در مجلس کمک بسیار زیادی به ما برای درگیر نشدن به حاشیه ها و خدمت به مردم کرد.

فریده اولادقباد نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود که از تنگ نظری رسانه ملی در عدم پوشش فعالیت های مجمع نمایندگان تهران مجلس دهم گلایه کرد.او تاکید کرد که اصلاحات زنده است و زنده خواهد ماند.

محمود صادقی نیز در این مراسم از نقش دکتر عارف در پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم یاد کرد  و از کارکرد پارلمان در نظام سیاسی سخن گفت.

وی همچنین با برشمردن برخی عملکردهای مجلس دهم که فراکسیون امید در آن نقش تاثیرگذاری داشت گفت: قانون کاهش مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر که تاثیر بسزایی در رتبه ابران در مجامع بین المللی داشت و نیز تصویب قانون هوای پاک و دیگر قوانین نشان از این دارد که مجلس دهم تعداد لوایح و طرحهایی که تصویب کرده است اگر بیشتر از ادوار قبلی نبوده کمتر نیز نبوده است.

حجت الاسلام مازنی و طیبه سیاوشی نیز از دیگر نمایندگان مجمع تهران در مجلس  دهم بودند که در این مراسم سخنرانی کردند و بر شان و جایگاه رای مردم در قانون اساسی و نقش زنان در مجلس دهم در پیگری مطالبات زنان،دانشجویان و فعالان سیاسی اشاره کردند.

عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش تهران نیز سخنران دیگر این مراسم بود که به نقش تاثیرگذار مجمع نمایندگان تهران در پیگیری مطالبات معلمان اشاره کرد و گفت: افزایش حقوق معلمان با پیگری مداوم نمایندگان مجمع تهران در مجلس دهم صورت گرفت .شخصا شاهد تلاش همه اعضای مجمع نمانیدگان تهران در مجلس دهم برای رفع مشکلات آموزش و پرورش تهران بودم و شهادت می دهم کوچکترین درخواست شخصی از جانب نمایندگان صورت نگرفت و این موضوع برند شما در مجلس دهم بود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عارف نمایندگان مجلس یازدهم عملکرد فراکسیون امید مجمع نمایندگان تهران انجمن اسلامی معلمان نمایندگان تهران طرح تثبیت قیمت ها تهران در مجلس دهم گفتمان اصلاحات جریان اصلاحات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر چه نمایندگان در چند روز گذشته، با استفاده از هر تریبونی از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و خواستار تغییراتی در تیم اقتصادی دولت رئیسی شدند، اما این انتقادات با واکنش تند و تیز دولت ابراهیم رئیسی روبه‌رو شد. تا جایی که معاون پارلمانی دولت با انتشار اطلاعیه‌ای، از مواضع اخیر نمایندگان انتقاد کرد و با بکار بردن واژه هایی چون نسنجیده، غیرمسئولانه، غیرکارشناسی، آتش بیار معرکه و ...برای نقدهای نمایندگان، نوشت: «طی روزهای گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهارنظرها و تحلیل‌های غیرکارشناسی و شتاب زده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیافزاید.»

این اطلاعیه نیز با واکنش نمایندگان همراه بود و معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «با وجود این ‌که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ‌ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخوردهایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.»

در همین راستا، جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس یازدهم، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «من تعجب می‌کنم و تا به حال دولتی ندیدم که معاونین رئیس جمهور در رابطه با بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جای حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتی که این وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس است که باید به مقام‌های دولتی تذکر دهند و وضعیت معیشتی مردم را به آنها یادآوری کنند.»

وی ادامه داد: «متأسفانه اینها مجلسی را می‌خواهند که خاموش باشد و هیچ بحثی را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاری که دلش خواست انجام دهد، در صورتی که نباید به این صورت باشد. مجلس باید زبان گویای مردم باشد چون از مردم رأی می‌گیرد و این مردم هستند که با رأی خود نمایندگان مجلس را تعیین می‌کنند.»

در ادامه مشروح گفتگو جلال محمودزاده، نماینده مهاباد را در خبرگزاری خبرآنلاین می‌خوانید؛

*********

* آقای محمودزاده! درپی انتقاد نمایندگان از عمکرد اقتصادی دولت، معاونت پارلمانی دولت یک بیانیه‌ای صادر کرده و به شدت از نمایندگان انتقاد کرده است. واکنش شما به این مسئله چیست؟

دولت به جای ایراد گرفتن از سخنان و بحث‌های نظارتی نمایندگان باید وضعیت آشفته بازار کشور را مدیریت کند و این همه فشار اقتصادی که به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی مثل برنج، روغن و سایر کالاهای اساسی، به مردم اعمال شده را برطرف کند و اجازه ندهد سفره مردم کوچک شود. اما متأسفانه دولت به جای رسیدگی به این امور، به بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس که وظیفه قانونی آنهاست، ایراد می‌گیرد.

دولت باید نقد نمایندگان را به فال نیک بگیرد نه اینکه فرافکنی کند

من تعجب می‌کنم و تا به حال دولتی ندیدم که معاونین رئیس جمهور در رابطه با بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند و به جای حل مشکل جامعه بخواهند صورت مسئله را پاک کنند؛ در صورتی که این وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس است که باید به مقام‌های دولتی تذکر دهند و وضعیت معیشتی مردم را به آنها یادآوری کنند. وقتی نمایندگان مجلس وضعیت اقتصادی بسیار تاسف‌بار یک تا دو سال گذشته را به دولت گوشزد می‌کند، دولت باید انتقاد نمایندگان را به فال نیک بگیرد و به سمت و سوی حل مشکلات اقتصادی مردم و جامعه برود نه اینکه فرافکنی کند و به نمایندگان مجلس حمله کنند یا بیانیه بدهند که چرا یک نماینده مجلس وظیفه قانونی خود را انجام می‌دهد.

متأسفانه اینها مجلسی را می‌خواهند که خاموش باشد و هیچ بحثی را در مجلس مطرح نکند و دولت هم هر کاری که دلش خواست انجام دهد، در صورتی که نباید به این صورت باشد. مجلس باید زبان گویای مردم باشد چون از مردم رأی می‌گیرد و این مردم هستند که با رأی خود نمایندگان مجلس را تعیین می‌کنند. بنابراین دستگاه‌های اجرایی و دولت باید بحث‌های نظارتی مجلس را جدی بگیرند. این مورد واقعاً تازگی دارد و در دولت‌های قبل چنین مسئله‌ای را ندیدیم که مقام‌های دولتی نسبت به بحث‌های نظارتی نمایندگان مجلس واکنش نشان دهند.

افراد ضعیف در تیم اقتصادی دولت را تغییر بدهید

* فکر می‌کنید که چرا دولت سیزدهم تن به پذیرش اشکالات و انتقادات نمی‌دهد؟

به نظر من راهی برای حل مشکلات ندارند، این دولت مدیران و وزرای ضعیفی را انتخاب کرده و حاضر هم نیست که آنها را تغییر دهد، دایره انتخاب مدیران دولت سیزدهم بسیار محدود است و مسئولیت‌ها را به افراد نزدیک به خودشان می‌سپارند حتی اگر این افراد تجربه کافی برای اداره کشور را نداشته باشند.

به همین دلیل، به جای حل مشکل، فرافکنی کرده و وظیفه نظارتی نمایندگان مجلس را زیر سوال می‌برند، در صورتی که دولت باید با سعه صدر به این موضوع نگاه کند و در بخش‌هایی که مشکل دارد و مدیرانی که ضعیف و ناتوان هستند و قدرت اصلاح امور را ندارند، علی‌الخصوص در تیم اقتصادی دولت، افراد ضعیف را تغییر داده و افراد توانمند با سطح دانش بالا را جایگزین آنها کند تا چالش موجود که در جامعه وجود دارد را کمرنگ کرده و مشکلات اقتصادی کشور را کاهش دهد.

اما متأسفانه دولت از یک طرف حاضر به تغییر مدیران و وزرای ناکارآمد خود نیست، از سوی دیگر هم توان اداره امور کشور را ندارند و هر روز شاهد هستیم که قیمت ارز به صورت روزانه، ساعتی و حتی ثانیه‌ای افزایش پیدا می‌کند. قیمت کالاهای اساسی به شدت افزایش پیدا می‌کند، تامین دارو با مشکل جدی مواجه است، از سوی دیگر هم نهاده‌های دامی و کشاورزی، بحث ماشین‌آلات بخش کشاورزی، بحث تعطیلی کارگاه‌های تولیدی، افزایش قیمت کالاهای اساسی و کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم، همه اینها مواردی است که دولت باید به آنها بپردازد چون وظیفه دولت پرداختن به همین امور است و وظیفه دستگاه‌های اجرایی برطرف کردن این مشکلات است اما متأسفانه با این نیروهای ناکارآمد و مدیران و وزرای ضعیف دولت نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

بنابراین راهش این است که دولت مدیران ضعیف خود را تغییر دهد، دایره انتخاب مدیران خود را گسترده‌تر کند، وزرایی را که توان اداره وزارتخانه را ندارند را خودش به مجلس پیشنهاد دهد و آنها را تغییر دهد. اگر دولت این کارها را انجام دهد، مقداری از مشکلاتی که در حال حاضر گریبانگیر جامعه است برطرف شده و مقداری از آنها کاهش پیدا کند.

وزرای راه، صمت، رفاه و کشور باید تغییر کنند و افراد بهتری روی کار بیایند

* فکر می‌کنید در بدنه دولت کدام یک از وزرا یا حتی کدام یک از معاونان آقای رئیسی نیاز به تغییر دارند؟

به نظر من پیش از هر موردی، تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند و باید از وزیر اقتصاد گرفته تا تیم اقتصادی و معاونین اجرایی رئیس جمهور افراد توانمندتری جایگزین شوند. از سوی دیگر ما در بحث اشتغال و مسکن هم مشکل داریم. بنابراین به نظر من وزرای اقتصاد، راه و شهرسازی و صنعت و معدن و همچنین وزیر رفاه و تامین اجتماعی از جمله وزرایی هستند که می‌توان افراد بهتری را جایگزین آنها کرده و مسئولیت را به آنها واگذار کرد. اینها وزرایی هستند که به نظرم افراد بهتری می‌توانند به جای آنها مسئولیت را بر عهده بگیرند.

در بحث مدیریت امنیت کشور، متأسفانه شاهد هستیم که دزدی‌ها و خفت‌گیری‌ها و ناامنی‌ها در کشور افزایش پیدا کرده است. باید دولت فرد توانمندتری را به جای وزیر کشور انتخاب کند. اینها کسانی هستند که نیاز به تغییر آنها احساس می‌شود ولی متأسفانه دولت گوش شنوا ندارد و تا به حال اقدامی هم در رابطه با تغییر مدیران انجام نداده و فکر نمی‌کنم که در آینده هم بخواهد انجام دهد بلکه می‌خواهد با همین وزرا و مدیران ناتوان دولت سیزدهم را به پایان برساند.

مجلس دوازدهم هم نمی‌تواند به خوبی با بدنه دولت کار کند اگر...

اگر دولت با همین وضعیت و همین مدیران پیش برود تا زمانی که زمان دولت سیزدهم به پایان برسد، مطمئناً با مشکلات جدی در جامعه روبرو می‌شویم. هر روز شاهد هستیم که در بخش‌های مختلف تجمع وجود دارد. پرستاران، کشاورزان، صنعتگران، پزشکان، داروسازان، کارگران، معلمین، همه از وضعیت موجود ناراضی‌اند و دولت متأسفانه نمی‌تواند این چالش‌ها را حل کند چون مدیران ناتوانی را در بخش‌های مختلف انتخاب کرده و همین مدیران ناتوان باعث می‌شوند به جای اینکه چالش‌های موجود در جامعه حل شوند، روز به روز بدتر شده و مردم ناراضی‌تر شوند.

مجلس یازدهم هم رو به پایان است و به نظرم اگر دولت به همین منوال پیش برود، مجلس دوازدهم هم نمی‌تواند به خوبی با بدنه دولت با این وضعیت کار کند و چالش‌های جدیدی بین مجلس و دولت در مجلس آینده هم ایجاد خواهد شد مگر اینکه دولت تغییراتی را در کابینه و در مدیران رده بالای خودش ایجاد کند.

مردم از عملکرد مجلس و دولت ناراضی هستند

* آقای محمودزاده، در طی این مدت دولتمردان سیزدهم پاسخ واضح و روشنی به علت گرانی‌های اخیر، ندادند و حتی گاه فرافکنی یا سفیدنمایی کردند. به نظر شما این سفیدنمایی‌های دولت و انکار واقعیت ها، چقدر می‌تواند آسیب‌زا باشد؟

ما باید واقعیت‌ها را به جامعه منتقل کرده و به مردم بگوییم. مردم ما مردم فهیمی هستند و از ابتدای انقلاب همراه انقلاب و نظام بودند. بنابراین اگر ما واقعیت‌های موجود را به مردم بگوییم، چه در مجلس و چه در دولت، مردم واقعیت‌ها را می‌پذیرند. اما اگر ما به مردم آمار غلط بدهیم و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد را برعکس جلوه دهیم، نتیجه‌اش این خواهد شد که اعتماد مردم به دولت و مجلس کاهش پیدا خواهد کرد و لطمه می‌بیند و همین موضوع بر مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی آنها در آینده تاثیر منفی خواهد گذاشت، همان طور که در انتخابات مجلس دوازدهم پایین‌ترین مشارکت را در طول تاریخ کشور بعد از انقلاب شاهد بودیم و بر اساس آماری که خود دولت داد، بیش از ۶۰ درصد مردم در پای صندوق‌های رأی حاضر نشدند و این پیامی برای مسئولان امر داشت که مردم از عملکرد مجلس و دولت ناراضی هستند و به همین دلیل هم پای صندوق‌های رأی حضور پیدا نکردند.

ما نمی‌گوییم که همه مشکلات بر دوش دولت است. متأسفانه عملکرد مجلس یازدهم هم در برخی از موارد قابل دفاع نبود. برای مثال در مجلس یازدهم، بحث لایحه عفاف و حجاب، بحث صیانت از فضای مجازی، بحث افزایش مالیات بر درآمد، اینها مواردی بود که در مجلس یازدهم مصوب شد و باعث نارضایتی در جامعه شد.

در آینده ریزش مشارکت بیشتر خواهد بود اگر...

از سوی دیگر دولت سیزدهم با عملکرد ضعیفی که داشت و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و افزایش بسیار زیاد قیمت دلار در مدیریت دولت سیزدهم، کمبودهای شدیدی در بخش‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان و کشاورزی و صنعت و معدن، باعث نارضایتی مردم شد و همین نارضایتی که مردم از دولت و مجلس داشتند، در انتخابات مجلس دوازدهم نمود پیدا کرد و ۶۰ درصد جامعه به پای صندوق‌های رأی نیامدند و به دولت و مجلس پیام دادند که اگر با این روند جلو بروند در آینده ریزش مشارکت بیشتر خواهد بود.

ما انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را در یک سال و نیم آینده در پیش داریم. اگر هم مجلس و هم دولت فکری به حال این وضعیت نکنند و واقعیت‌ها را به جامعه منتقل نکنند و مشکلات را حل نکنند، نتیجه بسیار بدی در مشارکت مردم خواهد گذاشت. راه‌حل این است به جای اینکه دولت مشکلات را از مردم بپوشاند و به آنها منتقل نکند، باید واقعیت‌ها و راه‌حل مشکلات را به مردم بگوید و به کمک مجلس و نمایندگان مردم، این مشکلاتی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد علی‌الخصوص بحث‌های معیشتی و اقتصاد و اشتغال و مسکن و درمان مردم را برطرف کنند.

اینکه ما بیاییم صورت مسئله را حذف کنیم و به مشکلات رسیدگی نکنیم، نتیجه‌اش همین خواهد شد که هر روز معترضان تجمع خواهند کرد و مشکلاتی در جامعه پیش می‌آید و در نهایت تاثیر منفی آن را در عدم مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم خواهیم دید.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896657

دیگر خبرها

  • ۵ وزیر دولت در صفِ اول «اصلاح کابینه» از نگاه محمودزاده /رئیسی با این وزرای ضعیف و ناکارآمد نمی تواند کاری از پیش ببرد
  • وعده نائب رئیس مجلس برای برخورد با بی‌حجابی
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • مجتبی ذوالنوری: کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند /با سلبریتی‌ها و هنجارشکن های متعمد برخورد تند می شود
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود / با دلار ۶۷، ۶۸ هزار تومانی چه بلایی سر سفره مردم می آید؟
  • مجلس جدید قوانینی را وضع کند که تحولات اقتصادی را به دنبال داشته باشد
  • افزایش فاصله ایران با اقتصاد جهانی با تعطیلی پنج‌ شنبه و جمعه