Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،سیدنظام الدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اقداماتی در جهت تهیه مسکن مردم صورت گرفت که نمونه‌های آن را در قالب بنیاد مسکن و همچنین مسکن مهر که توسط دولت نهم و دهم اجرا شد می‌توان مشاهده کرد. 

وی افزود: مسکن مهر به اندازه‌ای موفق بود که سازمان ملل متحد آن را الگوی مناسبی برای تهیه مسکن برای مردم معرفی کرده بود، اما متأسفانه دولت آقای روحانی به ویژه در زمان وزارت آقای آخوندی آن را متوقف کرد و ادامه نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: در دوران وزارت آقای آخوندی در وزارت راه، نه تنها مسکن مهر ادامه پیدا نکرد بلکه مسکن اجتماعی هم که معرفی شده بود، تنها در حد یک ایده بود و جنبه اجرایی پیدا نکرد. 

موسوی خاطرنشان کرد: اگرچه در دوره وزارت آقای اسلامی اقداماتی در حوزه تهیه مسکن انجام شد، اما این اقدامات کافی نبود و از سوی دیگر، این اقدامات بسیار دیرهنگام است و نتیجه‌بخش نیست. 

وی افزود: در سال 94 قانون مالیات‌های مستقیم اصلاح و مالیات بر خانه‌های خالی مصوب شد که پنج سال است اجرای این قانون منتظر راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان است.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: در بهمن 98 از این سامانه رونمایی شد اما هنوز سامانه املاک و اسکان راه‌اندازی نشده و امروز هم آقای وزیر راه عنوان کرده که مالیات بر خانه‌های خالی از مهرماه اجرایی خواهد شد. سؤال اینجاست که چرا اجرای یک قانون سه ماه بخواهد با تأخیر انجام شود آن هم با گذشت پنج سال ما مجدد تأخیر را در اجرای قانون شاهد باشیم. 

موسوی خاطرنشان کرد: در حالی پس از گذشته پنج سال هنوز سامانه املاک راه‌اندازی نشده که وزارت راه در مصوبه مجلس موظف شده ظرف شش ماه این سامانه را راه‌اندازی کند. 

وی افزود: البته قانون مالیات بر خانه‌های خالی هم ایراداتی دارد که باید رفع شود، از جمله اینکه مالیاتی که برای خانه‌های خالی درنظر گرفته شده، بازدارنده نیست و صاحبان این خانه‌ها را وادار به فروش و اجاره نمی‌کنند و از سوی دیگر، تا جایی که به خاطر دارم، این قانون شامل حال واحدهای مسکونی زیر 150 متر نمی‌شود. 

عضو کمیسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: ما در مجلس باید از یکسو قانون مالیات بر خانه‌های خالی را اصلاح کنیم و اینکه همین قانون موجود را با استفاده از ابزارهای نظارتی به مرحله اجرا برسانیم.

منبع: نماینده

کلیدواژه: دولت مجلس مسکن مسکن مهر مالیات بر خانه های خالی قانون مالیات راه اندازی پنج سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افقه در گفت و گو با قدس: مجلس برای تحقق شعار سال لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را تصویب کند

مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه اهواز در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که دولت به مجلس ارائه کرده است، به خبرنگار قدس تصریح کرد: بنده با پیشنهاد دولت در این لایحه مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد کاملاً موافق هستم. این به معنای کاهش 40 درصدی مالیات بخش تولید است که بسیار مفید خواهد بود.

وی ادامه داد: امیدواریم کاهش مالیات بخش تولید هر چه سریع تر در مجلس مصوب شود تا تولیدکنندگان از این امر بهره ببرند. در شرایط فعلی، تولید از جوانب مختلف تحت فشار است، این طور حمایت ها از تولید می تواند کمک کننده باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: هر گونه تسهیل در امر تولید اعم از هزینه ها و موانع بروکراتیک که دولت و مجلس بتوانند پیش ببرند، حتماً می تواند مفید باشد و به نفع کشور است.

افقه گفت: مالیات یکی از ابزارهایی است که می توانیم از آن در راستای سوق دادن سرمایه های راکد به سمت بخش های مولد استفاده کنیم. البته نیاز است دولت به آماده سازی بستر تولید بپردازد. به نحوی که سرمایه ها به این بخش جذب شوند و تولید صورت بگیرد.

وی ادامه داد: نیاز است در کنار اعمال مالیات بر سرمایه های راکد به انجام اقداماتی در راستای برداشتن موانع تولید مبادرت کنیم. در غیر این صورت، صاحبان سرمایه به فکر راه چاره ای برای دور زدن قانون خواهند بود و سرمایه هایشان را به بخش های دیگری خواهند برد.

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: کاهش مالیات بخش تولید و در نظر گرفتن مشوق ها برای سرمایه گذاری های خرد مردمی که در لایحه مطرح شده است، می تواند عاملی در راستای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد. نیاز است که دولت به مدیریت متغیرهای غیراقتصادی نیز بپردازد. کنترل این مسائل می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.

افقه گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهادات مطرح شده در آن مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید، در نظر گرفتن معافیت های هدفمند، اعمال مشوق برای سرمایه های خرد مردمی و... را در جهت تحقق جذب مشارکت مردم به سمت تولید مهم ارزیابی می کنم. تصویب هر چه سریع تر لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند به نفع کشور باشد. مجلس نباید خود را معطل لوایح بیهوده کند. باید در مورد لوایحی که برای اقتصاد کشور بسیار ضرروی هستند، به جمع بندی برسد.

واقعیت این است که در شرایط فعلی، مالیات های بالای تولید، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده است. دولت با هدف ایجاد جذابیت برای بخش تولید و از جذابیت انداختن رکود سرمایه، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را روانه مجلس کرده است. در این لایحه، تمرکز اصلی بر اصلاح قوانین مالیاتی در راستای تسهیل سرمایه‌گذاری مولد است.

به زعم کارشناسان، لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان لایحه ای بسیار مهم و حیاتی برای حمایت از بخش تولید و افزایش مشارکت عمومی در اقتصاد باید سریعاً به تصویب مجلس برسد. تصویب سریع این لایحه مهم در مجلس به منظور بهره برداری از مزایای این اصلاحات مالیاتی و تشویق مردم به مشارکت در فعالیت‌های تولیدی بسیار ضروری است.

به ویژه کارشناسان تأکید دارند که این لایحه در راستای مدیریت سرمایه های خرد بسیار اثرگذار خواهد بود. زیرا مشوق های در نظر گرفته شده برای سرمایه های خرد مردمی، انگیزه ای برای آنان به منظور مشارکت در اقتصاد به وجود می آورد.

یکی از جنبه‌های اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت‌های تولیدی، دولت‌ می‌تواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیت‌های اقتصادی ایجاد کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنج شنبه از کی اجرا می‌شود؟
  • شرط بخشودگی مالیاتی اعلام شد
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه برآوردی مالیات بر ارزش افزوده
  • مالیات بر عایدی سرمایه ۱۲ سال در انتظار تصویب
  • جزئیات مالیات ثروت در ۱۴۰۲/ وصول ۵ میلیارد از خانه های خالی
  • علیرضا رضایی: اخذ مالیات باعث گران شدن ورزش می‌شود
  • لوکس نشینان و لوکس سواران گوش به زنگ باشند/ مالیات خودرو‌های بالای ۳.۵ میلیارد و خانه‌های بالای ۳۵ میلیارد تومان چقدر است؟
  • افقه در گفت و گو با قدس: مجلس برای تحقق شعار سال لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را تصویب کند
  • گرفتن مالیات بر ارزش افزوده ورزش را برای همه مردم گران می‌کند
  • ابراهیم رئیسی یک قانون برای اجرا ابلاغ کرد+جزئیات