Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان سوئیسی مدعی شدند سبک‌ترین ماده محافظ الکترومغناطیسی جهان را تولید کردند.

به گزارش نیواطلس، محققان آزمایشگاه‌های فدرال سوئیس یک مواد جدید مبتنی بر " ایروژل" توسعه داده‌اند که طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها را مسدود می‌کند و بنا به گفته خودشان، سبک‌ترین ماده محافظ الکترومغناطیسی در جهان است.

مسدود کردن پرتوهای الکترومغناطیسی در دستگاه‌های الکترونیکی می‌تواند برای حفظ عملکرد آنها بسیار مهم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا اگر این قسمت‌ها از محیط اطراف خود جدا نشده باشند، می‌توانند بر انتقال سیگنال یا عملکرد الکترونیکی آنها تاثیر بگذارند.

اغلب مهندسان برای انجام این کار به ورقه‌های نازک فلزی روی می‌آورند. اما این ورقه‌ها وزن بیشتری به دستگاه اضافه می‌کند و گاهی اوقات با طرح دستگاه جفت و جور نمی‌شوند.

ولی محققان سوئیسی این پروژه مواد مختلفی را مورد بررسی قرار داده‌اند تا راه‌حلی سبک‌تر و منعطف‌تر پیدا کنند.

ماده به دست آمده توسط این محققان به مقیاس نانو سفید شد و با نانوسیم‌های نقره‌ای ترکیب شد تا یک ایروژل سبک و پر منفذ تولید شود که یک محافظ عالی در برابر اشعه‌های الکترومغناطیسی است.

چگالی این ماده تنها به ۱.۷ میلی‌گرم در هر سانتی‌متر مکعب می‌رسد.

در حالی‌که الیاف سلولوزی و نانوسیم‌های نقره‌ای جلوه‌ای محافظ ایجاد می‌کنند، ماهیت پر منفذ ماده هم نقش مهمی دارد.

به گفته تیم تحقیقاتی پروژه، این ترکیب ماده‌ای است که تقریبا همه اشعه‌های موجود در محدوده هشت تا ۱۲ گیگا هرتز را مسدود می‌کند.

این تیم تحقیقاتی توانستند با تغییر دادن نانوسیم‌های نقره برای صفحات کاربید تیتانیوم ، که مانند "آجر" عمل می‌کنند، وزن بیشتری را در ماده کاهش دهند. این در حالی است که الیاف سلولزی به عنوان "ملات" عمل می‌کنند.

به گفته این تیم، این ایروژل سلولوزی کاربید تیتانیوم ترکیبی، سبکترین ماده محافظ الکترومغناطیسی در جهان است.

نتایج این پژوهش در مجله‌های "Advanced Science" و "Nano" انتشار یافت./ ایسنا

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۶۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حامد دانشور دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدل سازی و تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده توان با ترانزیستور گسسته در محفظه شیلد روزنه دار» با بیان اینکه تقویت کننده توان یکی از بخش‌های اصلی هر تجهیز مخابراتی است، افزود: تأثیرپذیری الکترومغناطیسی این تقویت کننده یکی از مسائل مهم در عملکرد این تجهیزات است.

وی خاطر نشان کرد: پژوهش‌های انجام شده در این حوزه، عملکرد کل مدار تقویت کننده تحت تابش میدان‌های الکتریکی مجاور آن را به صورت همزمان مورد تحلیل قرار نمی دهند. در این پژوهش، عملکرد کل مدار تقویت کننده توان تحت تابش میدان الکتریکی در یک محفظه شیلد روزنه دار به صورت تمام موج تحلیل شد.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای انجام این پژوهش، ابتدا یک تقویت کننده توان با مشخصات موردنظرطراحی گردید و سپس این تقویت کننده برای کاهش اثرات میدان‌های تابشی مجاور درون یک محفظه شیلد روزنه دار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در ادامه با تحت تابش قراردادن این محفظه، تأثیرپذیری عملکرد تقویت کننده توان تحلیل شد.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد: با استفاده از نتایج و روش ارائه شده در این پژوهش می توان تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تجهیزات مخابراتی مختلف نظیر موبایل و ماهواره‌های مخابراتی را با دقت بیشتر مورد بررسی قرار داد.

دانشور عنوان کرد: از نتایج حاصل از این پژوهش تاکنون دو مقاله منتشر شده که تمرکز اصلی آن ها روی تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده با تعمیم روش عددی تفاضل محدود حوزه زمان است.

وی افزود: برای ادامه این پژوهش، با فراهم کردن ترانزیستور مورد استفاده در طراحی تقویت کننده توان موردنظر و ساخت این تقویت کننده، می توان نتایج حاصل از این پژوهش را با نتایج حاصل از اندازه گیری صحت سنجی نمود.

وی با اشاره به ویژگی‌های این پژوهش گفت: دقت بالاتر در تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت توان در مقایسه با روش‌های دیگر و تحلیل های نرم افزاری و همچنین کاهش تأثیرپذیری

الکترومغناطیسی تقویت کننده های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی مختلف به کمک محفظه شیلد روزنه دار از ویژگی های این تحقیق بوده است.

گفتنی است، اساتید راهنمای این پروژه دکتر احد توکلی و دکتر پریسا دهخدا از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.

کد خبر 6086516

دیگر خبرها

  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری
  • نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتوم ساخته شد
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود؟
  • مغز پولدار‌ها دیرتر پیر می‌شود
  • هیدروژلی که ریزپلاستیک‌ها را از آب حذف می‌کند
  • چراغ‌های راهنمایی و بوستان‌ها به کلید محافظ جان مجهز می‌شوند
  • نماینده مجلس: ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و یک منظومه شمسی دیگر برای او تصویر می کنند / با ۴۰۰ محافظ به این شهر و آن شهر می روند بعد می گویند به میان مردم رفتیم
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند