Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@09:50:07 GMT

رای روس‌هـا به تـزار

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۸۸۸۳

رای روس‌هـا به تـزار

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، میزان مشارکت در این انتخابات که بسیاری آن را «شگفت‌انگیز» توصیف کرده‌اند حدود ۶۵ درصد اعلام شده است. به عبارت دیگر، براساس برخی گزارش‌ها، نتایج نهایی نشان می‌دهد در مسکو ۶۵ درصد و در سن‌پترزبورگ ۶/ ۷۷ درصد به اصلاحات مد نظر پوتین رای مثبت دادند.

حدود ۱۱۰ میلیون نفر در روسیه از حق شرکت در این همه‌پرسی برخوردار بودند یعنی ۷۸ درصد از صاحبان حق رای در روسیه به تغییرات پیش‌بینی‌شده رای مثبت دادند و حدود ۲۲ درصد با این تغییرات مخالفت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این همه‌پرسی اجازه می‌دهد پوتین تا سال ۲۰۳۶ در قدرت بماند. دوره کنونی ریاست جمهوری او سال ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد. در این سال با صفر شدن دوران ریاست ولادیمیر پوتین، وی اجازه می‌یابد بار دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهور در کرملین حضور یابد. در آن سال، وی ۸۳ ساله خواهد بود. پوتین اکنون ۶۷ سال دارد. این همه‌پرسی علاوه بر اینکه، همه‌پرسی‌ای برای تغییر در قانون اساسی بود، همه‌پرسی‌ای برای مشروعیت پوتین نیز بود.

موافقان پوتین می‌گویند: «اگر کاپیتان کشتی مسیر درست را طی می‌کند، چرا او را تغییر بدهیم؟» و مخالفان نیز بر این باورند که راه برای ریاست مادام‌العمر پوتین هموار خواهد شد و اول ژوئیه را «روزی غم‌انگیز برای دموکراسی و ارزش‌های لیبرال» خواندند. مخالفان (از جمله «الکسی ناوالنی») اگرچه مشروعیت انتخابات را زیر سوال بردند و از «صدها» مورد تخلف سخن به میان آوردند اما «الا پامفیلووآ»، رئیس کمیسیون برگزاری رفراندوم، اعلام کرد همه‌پرسی شفاف صورت گرفته و همه چیز طبق قانون پیش رفته است. از جمله تغییرات قانون اساسی روسیه می‌توان به افزایش سالانه حقوق بازنشستگی و منع ازدواج هم‌جنس‌گرایان در این کشور اشاره کرد. اما مهم‌ترین تغییر در قانون اساسی، تغییری سیاسی است که عملا راه ریاست جمهوری دو دوره دیگر برای پوتین را هموار می‌کند.

«ایزابل خورشودیان»، در گزارش یکم ژوئیه برای واشنگتن پست نوشت، تقریبا ۶ ماه پس از آنکه پوتین اولین پیش‌نویس تغییر قانون اساسی را ارائه داد، مردم روسیه در همه‌پرسی روز چهارشنبه (۱۱ تیرماه برابر با ۱ ژوئیه) به او رای دادند. او می‌نویسد اگرچه پارلمان در این رابطه چراغ سبز را نشان داده بود و به آرای عمومی هم نیاز نبود اما پوتین چنین اصراری داشت تا این تغییر به رای عمومی گذاشته شود. به همان اندازه که مشارکت گسترده مردم به لحاظ نمادین برای کرملین مهم بود نتیجه مثبت آرا نیز چنین بود. گزارشگر واشنگتن پست می‌افزاید، پیش از اتمام رای‌گیری، کمیسیون مرکزی انتخابات بیانیه زودهنگامی را در مورد نتایج منتشر کرد که گویی هدفش خوشحالی پوتین بود: ۶۵ درصد مشارکت و ۷۲ درصد در حمایت از اصلاحات. این در حالی است که پیش‌بینی کرملین ۵۵ درصد بود. «آندری کولسنیکوف»، همکار ارشد و رئیس سیاست‌های داخلی روسیه در مرکز کارنگی در روسیه، نوشت: «پوتین از رای عمومی استفاده کرد تا مردم معمولی را در توسعه حکومت خود همدست سازد و اگر روزی اما و اگری مطرح شد بگوید این مردم بودند که به من رای دادند. او به دنبال اعمال استیلای ایدئولوژی فرامحافظه‌کاری است.» این تحلیلگر می‌افزاید: «اگر مشارکت و نتایج آرا در حمایت از قانون اساسی بالا باشد، پوتین از این مساله به مثابه جوازی برای خود استفاده خواهد کرد و هر زمان مردم ابراز نارضایتی کردند خواهد گفت که ببینید! این شما بودید که به من و دولتم رای دادید.» این تحلیلگر بنیاد کارنگی معتقد است: «پوتین خطاب به ناراضیان خواهد گفت ما می‌خواستیم این الگوی حکمرانی را حفظ کنیم و شما هم مسوولیت آن را بر عهده گرفتید.»

همچنین خورشودیان می‌افزاید، برنامه پوتین قرار بود زودتر از اینها عملیاتی شود اما شیوع کرونا برنامه او را به تعویق انداخت. رشد اقتصادی و قیمت‌های نفت افت شدیدی یافت و در کنار شیوع کرونا باعث کاهش محبوبیت او شد. با این حال، مرکز نظرسنجی مستقل لوادا در ماه آوریل و می اعلام کرد ۵۹ درصد از مشارکت‌کنندگان در نظرسنجی اعلام کردند پوتین را به‌عنوان رئیس‌جمهور قبول دارند. اگرچه این رقم برای بسیاری از رهبران جهان می‌تواند بالا باشد اما در دوران ۲۰ ساله حکومت پوتین هرگز زیر ۶۰ درصد نبوده است. اگرچه برخی تحلیلگران دوران ریاست جمهوری  اخیرپوتین را «چالش‌برانگیزترین ادوار ریاست جمهوری وی» نامیده‌اند اما رای‌گیری روز چهارشنبه نشان داد که ظاهرا چالشی در کار نیست. کتاب‌فروشی‌ها هم نسخه‌هایی از قانون اساسی را منتشر کردند. ایستگاه‌های رای‌گیری همگی با دستکش و تجهیزات حفاظتی و نظافتی مجهز بودند، اما برخی مناطق مانند «مسکو» و‌ «نیژنی نووگرود» از گزینه رای آنلاین برخوردار بودند. گزارشگر واشنگتن پست می‌نویسد ۱/ ۱ میلیون نفر به همین شکل رای دادند. جنبش حمایت از رای‌دهندگان «گولوس» اعلام کرد ۱۵۸۷ مورد تخلف دریافت کرده است که ۶۸۲ مورد از آن با شاهد همراه است.

«آدام تیلور» هم در گزارش ۲ ژوئیه برای واشنگتن پست نوشت، اگر پوتین تا سال ۲۰۳۶ در قدرت بماند، از استالین هم پیشی خواهد گرفت. پس از پطر کبیر این استالین بود که طولانی‌ترین دوران رهبری را داشت. پطر تا زمان مرگ در سال ۱۷۲۵ حدود ۴۳ سال در راس قدرت حضور داشت. زمانی که پوتین وارد کرملین شد ۴۶ ساله بود و زمانی که احتمالا آنجا را ترک کند ۸۳ ساله خواهد بود. رمضان قدیروف، رهبر چچن و متحد پوتین، در ویدئویی روز پنج‌شنبه گفت: «چه کسی می‌تواند جایگزین پوتین باشد؟ هیچ رهبر سیاسی مانند او در مقیاس جهانی وجود ندارد.» این گزارشگر معتقد است روی آوردن پوتین به همه‌پرسی و گرفتن رای از مردم به مثابه ساختن هاله‌ای از مشروعیت گرد خود و تصمیماتش بود. «تاتیانا استانووایا»، از مرکز کارنگی در مسکو، استدلال می‌کند که همه‌پرسی چهارشنبه ۱۱ تیرماه «به مثابه کسب مشروعیت از مردم برای تداوم همین مسیری است که پوتین در پیش گرفته است چرا که پس از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ نرخ محبوبیت او روندی نزولی یافته بود.

تیلور می‌افزاید یکی از ویژگی‌های دوران حکمرانی پوتین تاکتیک «نفی و انکار» در کشتن مخالفان خود در بسیاری از نقاط دنیا بود. و تاکتیک دیگر پوتین هم تقابل و تضعیف غرب به شکل صلح‌آمیز و نه با استفاده از ابزار خشن بود. مثلا نفوذ در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا یا پاداش به طالبان برای هدف قرار دادن نیروهای ائتلاف غرب از این جمله‌اند. او می‌نویسد یکی از دلایل رای‌آوری بالای پوتین این بود که وی توانسته بود بسیاری از رقبای بالقوه را از میدان به در کند و بسیاری از لیبرال‌ها و فرادستان به حاشیه رانده شده و در عوض فرودستان از استان‌های فقیرتر به بالا برکشیده شدند. اینها نیروهای جدید و جوان حامی پوتین هستند. دیگر از آن اولیگارش‌های قدرتمند خبری نیست یا لااقل به حاشیه رانده شده‌اند و در عوض جوانانی به حلقه نزدیکان پوتین راه یافته‌اند که در دوران عمر خود کسی را جز پوتین در کرملین ندیده‌اند. این گزارشگر به نقل از قدیروف همین سوال را می‌پرسد که «به راستی چه کسی می‌تواند جانشین پوتین باشد؟ پاسخ «هیچ کس» است. این نشانه‌ای از در غلتیدن این کشور به بن بست سیاسی است.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رشد روسیه قانون اساسی کشتی ولادیمیر پوتین قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت ریاست جمهوری قانون اساسی واشنگتن پست همه پرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در گفتگوی تلفنی رئیسی و پوتین بعد از حمله سپاه چه گذشت؟

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در گفتگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه ضمن قدردانی از موضع اصولی و سازنده دولت روسیه در قبال دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در سوریه، این اقدام تروریستی را نقض صریح قوانین بین‌المللی از جمله کنوانسیون وین و تهدیدی جدی علیه صلح بین‌المللی دانست و تصریح کرد: نقش مخرب آمریکا و برخی کشور‌های غربی و بی‌عملی و ناکارآمدی نهاد‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل و شورای امنیت در برخورد با اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه موجب شد، جمهوری اسلامی ایران در راستای اعمال حق دفاع مشروع خود بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد، عملیاتی را علیه همان مراکزی که علیه ما شرارت کرده بودند، طراحی و اجرا کند.

 

به گزارش فارس، رئیس جمهور با بیان اینکه عملیات "وعده صادق" با هدف تنبیه متجاوز با موفقیت انجام شده است، تاکید کرد: قاطعانه اعلام می‌کنیم هر گونه اقدام علیه منافع ایران را سهمگین‌تر، گسترده و دردناک‌تر از قبل پاسخ خواهیم داد.

رئیسی ضمن قدردانی از تلاش‌های دیپلماتیک دولت روسیه برای خنثی کردن توطئه‌های آمریکا و برخی کشور‌های غربی در شورای امنیت سازمان ملل، تصریح کرد: به آن دسته از کشور‌هایی که با رویکردی دوگانه در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی، از افزایش تنش‌ها در منطقه ابراز نگرانی می‌کنند، توصیه می‌کنیم برای حفظ ثبات و امنیت منطقه، از حمایت خود از نسل‌کشی و جنایت‌گری صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین دست بردارند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در این مکالمه تلفنی ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را خلاف همه موازین و مقررات بین‌المللی دانست و تصریح کرد: آنچه از سوی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام جنایتکارانه و در سایه انفعال شورای امنیت اتفاق افتاد، بهترین روش برای تنبیه متجاوز و جلوه‌ای از درایت و عقلانیت مقامات ایران بود.

رئیس جمهور روسیه با انتقاد شدید از رفتار آمریکا و برخی کشور‌های غربی در تنش‌زایی در منطقه، تصریح کرد: ما اطمینان داریم جمهوری اسلامی ایران از جمله پایه‌های اصلی ثبات و امنیت در منطقه است.

رؤسای جمهوری اسلامی ایران و روسیه در این مکالمه تلفنی همچنین ضمن مرور آخرین وضعیت همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف تجاری، امنیتی، انرژی، حمل و نقل و علم و فناوری بر ضرورت تسریع در اجرای توافقات و تفاهمات صورت گرفته میان دو کشور و توسعه همکاری‌ها تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • اولین مصاحبه یولیا ناوالنایا همسر رهبر سابق مخالفان روسیه و انتقاد از غرب
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • دستیار پوتین در دیدار سفیر اسرائیل: همه طرف‌ها خویشتنداری کنند
  • همکلاسی سابق پوتین به ریاست دیوان عالی روسیه رسید
  • در گفتگوی تلفنی رئیسی و پوتین بعد از حمله سپاه چه گذشت؟
  • اولین گفتگوی رئیسی و پوتین بعد از عملیات سپاه
  • رییسی و پوتین درباره حمله سپاه به اسرائیل چه گفتند؟
  • رایزنی پوتین با رئیسی؛ همه طرف‌ها خویشتن‌داری نشان دهند
  • گفت‌وگوی تلفنی رئیسی و پوتین
  • گفت‌وگوی تلفنی پوتین و رئیسی اقدام تلافی ‎جویانه ایران علیه اسرائیل