Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@02:53:30 GMT

کمبود ویتامین D چه بلای بر سرمان می‌آورد

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۹۵۵۸

کمبود ویتامین D چه بلای بر سرمان می‌آورد

افراد دارای سطوح بالای ویتامین D در جریان خون خود با خطر کلی کمتر ابتلا به سرطان کولورکتال مواجه هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ پژوهش های جدید نشان داده اند که ویتامین D فوایدی بیشتر از تقویت سلامت استخوان ها ایفا می کند. در حقیقت، اگر دوران شیمی درمانی برای سرطان را پشت سر می گذارید، دریافت ویتامین D به میزان کافی می تواند به بهبود شرایط شما کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سلول های سرطانی می توانند خود را پنهان کرده و از مواجهه با حمله ناشی از شیمی درمانی و داروهای دیگر اجتناب کنند. از آنجایی که سرطان از سلول های خود بدن انسان شکل می گیرد، برخلاف باکتری ها یا ویروس ها، سیستم ایمنی ممکن است همواره آنها را به عنوان یک مهاجم مخرب شناسایی نکند.

همچنین، سرطان می تواند در فعالیت سلول های ایمنی که به دنبال عوامل مضر هستند، اختلال ایجاد کرده و آنها را از بین ببرد، از این رو، با پنهان ماندن از نظارت سلول های ایمنی می تواند زمان کافی برای تکثیر را داشته باشد.

در سال 2011، نخستین کلاس انقلابی از داروهای سرطان تایید شدند که می توانستند سرطان را در بازی خود شکست دهند: مهارکننده های وارسی ایمنی به سلول های T در شناسایی و از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کنند.

اما همانند بسیاری از داروهای دیگر، مهارکننده های وارسی ایمنی نیز موجب برخی عوارض می شوند. آنها می توانند موجب کولیت، نوعی از بیماری روده شوند که خود آن می تواند به سرطان کولورکتال منجر شود.

مطالعات اخیر نشان داده اند مکملی که به راحتی در دسترس همگان قرار دارد می تواند به پیشگیری از کولیت و سرطان کولورکتال کمک کند.

ویتامین D و بیماری روده

مطالعه ای در موسسه سرطان دانا فاربر در بوستون آمریکا این مساله را بررسی کرد که آیا مصرف مکمل های ویتامین D می تواند به کاهش خطر کولیت در بیمارانی که به منظور درمان سرطان برای آنها مهارکننده های وارسی ایمنی تجویز شده است کمک کند یا خیر.

اما چرا ویتامین D؟ زیرا مطالعات پیشین نشان داده بودند که ویتامین D ممکن است به کنترل سیستم ایمنی به روشی مشابه در افرادی مبتلا به اختلالات خودایمنی و در موارد بیماری التهابی روده کمک کند.

در مطالعه موسسه دانا فاربر، شرایط بیماران مبتلا به ملانوما، نوعی از سرطان پوست، که مهارکننده های وارسی ایمنی دریافت کرده بودند و پیش از آغاز درمان مکمل های ویتامین D مصرف کردند بررسی و مشخص شد 65 درصد احتمال کمتری دارد به کولیت مبتلا شوند.

این نخستین بار نیست که ویتامین D با کولیت و بیماری روده تحریک‌پذیر پیوند خورده است.

افراد مبتلا به بیماری کرون یا کولیت زخمی اغلب با کمبود ویتامین D مواجه هستند. طی یک مطالعه احتمال این که سطوح پایین‌تر ویتامین D با عود بیماری مرتبط است یا خیر بررسی شد.

نمونه های خون 70 بیمار که در مرحله خاموشی کولیت زخمی قرار داشتند برای بررسی میزان ویتامین D تجزیه و تحلیل شد.

یک سال بعد، پزشکان وضعیت بیمارانی که از عود بیماری رنج می بردند را با آنهایی که همچنان شرایط خوبی داشتند، مقایسه کردند. آنها دریافتند افرادی با سطوح پایین‌تر ویتامین D در خون خود نسبت به افرادی که دارای سطوح بالاتری از این ماده مغذی بودند، احتمال بیشتری داشت عود بیماری را تجربه کنند.

ویتامین D ممکن است سرطان روده را هدف قرار دهد

افراد دارای سطوح بالای ویتامین D در جریان خون خود با خطر کلی کمتر ابتلا به سرطان کولورکتال مواجه هستند.

پژوهشگران دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد داده های مربوط به 942 نفر که برای دو مطالعه بلند مدت ثبت نام کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. حدود یک سوم این افراد به سرطان کولورکتال مبتلا شده بودند، اما از تمام آنها پیش از ابتلا به سرطان نمونه های خون گرفته شده بود.

پژوهشگران دریافتند افرادی با سطوح بالاتر ویتامین D در خون خود با خطر کمتر ابتلا به تومورهای کولورکتال مواجه هستند.

این نشان می دهد که ویتامین D با سیستم ایمنی برای پیشگیری از سرطان کولورکتال تعامل دارد.

دریافت ویتامین D به میزان کافی

خوشبختانه افزودن مواد غذایی سرشار از ویتامین D به رژیم غذایی کار دشواری نیست، حتی اگر از طرفداران مصرف شیر نباشید.

از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین D می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ماهی سالمون

- ماهی قزل آلا  

- کنسرو ماهی تن و ساردین

- شیر سویا

- قارچ

- زرده تخم مرغ

- پنیر سوئیسی

- جگر گاو

- غلات صبحانه غنی شده

- جو دوسر

همچنین، فراموش نکنید که یکی از منابع اصلی دریافت ویتامین D از خورشید سرچشمه می گیرد. قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید می تواند به تولید این ویتامین D در بدن کمک کند. البته نباید بیش از حد در برابر نور خورشید قرار بگیرید زیرا می تواند به آفتاب سوختگی و در نهایت سرطان پوست منجر شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ابتلا به سرطان ویتامین D کمبود ویتامین سرطان کولورکتال ویتامین D مواجه هستند ویتامین D خون خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۹۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان مرکز سرطان جان هاپکینز مریلند دریافتند که ترکیب ایمونوتراپی با یک واکسن ضد تومور شخصی سازی شده باعث افزایش روند کوچک شدن تومور در مقایسه با ایمونوتراپی به تنهایی می‌شود.

سرطان کبد ششمین سرطان شایع در جهان است. محققان تخمین می‌زنند که در سال ۲۰۲۰ ۹۰۵۷۰۰ نفر به سرطان کبد مبتلا شده‌اند و پیش بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۴۰ به ۱.۴ میلیون نفر برسد.

کارسینوم هپاتوسلولار (HCC) شایع‌ترین نوع سرطان کبد است که بیش از ۸۰ درصد موارد را شامل می‌شود.

یکی از جدیدترین گزینه‌های درمانی برای HCC، ایمونوتراپی است- درمانی که از سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. با این حال، مطالعات گذشته نشان می‌دهد که تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد از تشخیص‌های HCC به ایمونوتراپی پاسخ می‌دهند و حدود ۳۰ درصد ممکن است مقاوم باشند.

اکنون، نتایج یک کارآزمایی بالینی اولیه نشان می‌دهد که افراد مبتلا به HCC تحت درمان با ایمونوتراپی و واکسن شخصی‌سازی شده ضد تومور در مقایسه با افرادی که فقط ایمونوتراپی دریافت می‌کنند، دو برابر بیشتر احتمال دارد که کوچک شدن تومور را تجربه کنند.

این کارآزمایی بالینی اولیه برای GNOS-PV۰۲- یک واکسن DNA شخصی سازی شده بود.

«مارک یارچوآن»، سرپرست تیم تحقیق، توضیح داد: «اساساً هدف GNOS-PV۰۲ آموزش سیستم ایمنی برای تشخیص آنتی‌ژن‌های موجود در سرطان است تا سیستم ایمنی بهتر بتواند سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و به آنها حمله کند.»

وی در ادامه افزود: «این واکسن برای سرطان هر بیمار شخصی سازی شده است. همانطور که هر فرد دارای اثر انگشت منحصر به فرد است، هر سرطانی مجموعه‌ای از آنتی ژن‌های منحصر به فرد خود را دارد که از جهش‌های DNA منحصر به فرد در سرطان مشتق شده‌اند.»

برای ساخت یک واکسن شخصی‌سازی شده، ابتدا نمونه‌برداری از سرطان گرفته می‌شود و DNA سرطان برای شناسایی آنتی‌ژن‌های منحصربه‌فرد بالقوه درون سرطان توالی‌یابی می‌شود. سپس یک واکسن شخصی ساخته می‌شود که آنتی ژن‌های منحصر به فرد شناسایی شده در تجزیه و تحلیل بیوپسی تومور را رمزگذاری می‌کند.

GNOS-PV۰۲ همراه با داروی ایمونوتراپی pembrolizumab استفاده شد.

سازمان غذا و دارو آمریکا در نوامبر ۲۰۱۸ مجوز دارو پمبرولیزوماب را برای درمان HCC صادر کرد.

یارچوآن گفت: «علیرغم پیشرفت‌های اخیر در درمان HCC، تنها تعداد کمی از بیماران به درمان‌های سیستمیک فعلی پاسخ می‌دهند و پیش‌آگهی بیماران مبتلا به بیماری پیشرفته نسبت به سایر انواع تومور پایین‌تر است.»

به گفته یارچوآن، «ما آموخته‌ایم که واکسن‌ها می‌توانند سلول‌های ایمنی را قبل از از بین بردن سلول‌های سرطانی خسته کنند. به همین دلیل، واکسن‌های سرطان کنونی اغلب با سایر درمان‌های فعال کننده سیستم ایمنی مانند پمبرولیزوماب ترکیب می‌شوند. این درمان از فرسودگی سلول‌های T ناشی از واکسن جلوگیری می‌کند.»

محققان ۳۶ شرکت کننده را برای این کارآزمایی بالینی انتخاب کردند. همه شرکت کنندگان ترکیبی از واکسن GNOS-PV۰۲ و پمبرولیزوماب را دریافت کردند.

در پایان مطالعه، محققان دریافتند که تقریباً یک سوم شرکت‌کنندگان کوچک شدن تومور را تجربه کردند، که تقریباً دو برابر تعداد افرادی است که در مطالعات ایمونوتراپی به تنهایی برای HCC دیده شده‌اند.

علاوه بر این، حدود ۸ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه پس از دریافت درمان ترکیبی، هیچ شواهدی از وجود تومور نداشتند.

یارچوآن اظهار داشت: «این خبر بسیار دلگرم کننده است. گام تحقیقاتی بعدی باید یک آزمایش بزرگ‌تر فاز دوم در درمان خط اول باشد.»

کد خبر 6084910

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • بیماری زنگ زرد بلای جان غلات
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • ویژگی‌های یک بشقاب غذای سالم
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر
  • علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
  • برای سلامت استخوان‌ها این میوه را بخورید