Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سید حسین مؤمنی می‌گوید: فرهنگ شیعه را دو تا مطلب تا الآن حفظ کرده است، اهتمام اینکه شیعه نسبت به برپایی شعائر به‌ویژه عزای سیدالشهدا(ع) دارد و دوم اهتمام اینکه شیعه نسبت به احترام به قبور ائمه علیهم‌السلام حتی امامزادگان دارد.

سرویس فرهنگی خبرگزاری فارس/ شیراز یکی از مهم‌ترین افتخارات ایرانیان از صدها سال پیش تا به امروز خدمت‌رسانی به آستان مقدس اهل‌بیت(ع) در عتبات عالیات عراق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کتاب ماهیت قیام مختار بن ابی عبید ثقفی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابوفاضل رضوی اردکانی با ذکر سند عنوان می‌کند که اولین کسانی که بر قبر مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و قبور مطهر دیگر شهدای دشت کربلا سایبان ساخته و از این بقاع متبرکه حفظ و حراست کردند، ایرانیان بوده‌اند.

این عشق و علاقه وصف‌ناپذیر به حدی بوده است که در سالیان گذشته تا به امروز در هرکجا از این حرم‌های مطهر در نجف، کربلا، کاظمین و سامرا را قدم می‌زنیم نقشی از هنر هنرمندان و ارادتمندان به این خاندان جود و کرم مشاهده می‌شود. از آینه‌کاری‌ها، گچ‌بری‌ها و حجاری‌ها تا ساخت درب‌ها، ضریح‌ها و صندوقچه‌های خاتم‌کاری قبور مطهر که همه از هنر ناب ایرانی اسلامی سرچشمه گرفته است و این نشان ارادتی بر سینه ایران اسلامی است.

عده‌ای تلاش می‌کنند که با سنگ‌اندازی در این امر مقدس که مورد تأکید همه عالمان دینی است، از آن جلوگیری کنند 

اما عده‌ای تلاش می‌کنند که با سنگ‌اندازی در این امر مقدس که مورد تأکید همه عالمان دینی است، از آن جلوگیری کنند که در این راستا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسین مؤمنی استاد حوزه علمیه و از واعظان مطرح کشوری به این شبهه‌ها پاسخ می‌دهد.

 

یکیاز مهم‌ترین کار‌های بعد از سقوط صدام، بحث بازسازی عتبات عالیات است که الان از مرحله بازسازی به مرحله توسعه اعراب مقدسه رسیده‌ایم.

 

 

سؤالی که پیش می‌آید چرا شیعیان باید حرم‌های مطهر اهل‌بیت (ع) را ساخته و حراست کنند؟

در جهان امروز نشانه‌های نماد امور مادی است، مثل برج ایفل که مردم دور او جمع میان عکس می‌گیرند اما بعضی از نمادها نمادهای معنوی هستند، مثل حرم‌های نورانی حضرات معصومین علیهم‌السلام اصلاً ربطی به شخص خاص، مکان خاص ندارد چون ائمه علیهم‌السلام محدود به اصل خاص و نسل خاص نیستند.

 

امام حسین (ع) فقط متعلق به مردم عراق نیست و حرم آن بزرگواران نیز فقط متعلق به آن‌ها نیست کماکان که حرم امام رضا(ع) فقط متعلق به ما ایرانیان نیست متعلق به همه هست و این‌یک نماد هست و ما باید این نمادها معنوی را حفظ و حراست کنیم.

 

احترامی که شیعه به یک امامزاده می‌گذارد، وهابی‌ها به قبه الخضراء خاتم‌الانبیا این احترام را نمی‌گذارند و این عامل بقا و مایه حفظ شیعه بوده است

 

فرهنگ شیعه را اقامه عزای سیدالشهدا (ع) و احترام به قبور مطهر ائمه اطهار(ع) حفظ کرده است

 فرهنگ شیعه را دو تا مطلب تا الان حفظ کرده است، اهتمام اینکه شیعه نسبت به برپایی شعائر به‌ویژه عزای سیدالشهدا علیهم‌السلام دارد و دوم اهتمام اینکه شیعه نسبت به احترام به قبور ائمه علیهم‌السلام حتی امامزادگان دارد.

شما عنایت فرمودید که احترامی که شیعه به یک امامزاده می‌گذارد، وهابی‌ها به قبه الخضراء خاتم‌الانبیا این احترام را نمی‌گذارند و این عامل بقا و مایه حفظ شیعه بوده است. لذا ما هر چه قدر بتوانیم برای نماد شیعه یعنی حرم‌های معصومین علیهم‌السلام و در مسیر توسعه این حرم‌های مطهر این تلاش و کوشش داشته باشیم یک امر کاملاً شایسته است و باید این اتفاق بیفتد.

ستاد بازسازی عتبات عالیات با پول نذورات مردمی برای حرم‌های مطهر در حال احداث صحن‌های جدید در عتبات عالیات است مثل ساخت صحن حضرت زهرا (س)در جوار حرم حضرت علی (ع) و ساخت صحن مطهر حضرت زینب (س) در جوار حرم مطهر امام حسین (ع)، سؤالی پیش می‌آید که اینکه چرا ما باید در حرم‌های مطهر هزینه بکنیم؟

ما نباید ائمه علیهم‌السلام را محدود به یک قوم خاص و قبیله خاص کنیم

ما نباید ائمه علیهم‌السلام را محدود به یک قوم خاص و قبیله خاص کنیم. امام حسین(ع) و حرم سیدالشهدا(ع) محدود به قوم خاص و قبیله خاصی نیست تعلق به جامعه شیعه دارد، این حرم‌های مطهر که نماد تشیع و عامل بقای شیعه هستند و ما گرد آن جمع می‌شویم به‌این‌علت است. اینکه می‌آیند جدا می‌کنند، اصلا جدایی در فرهنگ شیعه معنا ندارد. امام رضا(ع) متعلق به همه شیعیان عالم هست؛ امیرالمؤمنین(ع) و سیدالشهدا(ع) متعلق به همه شیعیان عالم هست لذا ما هرچه قدر که بتوانیم تلاش بکنیم در جهت به‌اصطلاح با آبرومندتر شدن این مکان مقدس و از طرف حضور مردم با آرامش و امنیت بیشتر و زیارت بهتر سزاوار هست.

امام رضا(ع) متعلق به همه شیعیان عالم هست؛ امیرالمؤمنین(ع) و سیدالشهدا(ع) متعلق به همه شیعیان عالم هست لذا ما هرچه قدر که بتوانیم تلاش بکنیم در جهت به‌اصطلاح با آبرومندتر شدن این مکان مقدس و از طرف حضور مردم با آرامش و امنیت بیشتر و زیارت بهتر سزاوار هست

 

 

 

 


من نمونه عرض کنم، یک درب آهنی یک درب چوبی زیبا یا یک درب طلایی این صرفاً یک درب نیست، یقیناً غیرمسلمان‌ها هم در حرم مطهر حضرات معصومین (ع) رفت‌وآمد دارند و وقتی می‌بینند که توان شیعه، توان مسلمان‌ها چقدر بالاست، این باعث توسعه اقتصادی ما هم هست. این درب طلا هیچ نفعی برای حضرات معصومین علیهم‌السلام ندارد ولی این شکیل بودن، زیبا بودن باعث می‌شود خیلی از افراد بیایند به‌اصطلاح هنر و توان ایرانی اسلامی که در این مسیر کارکردند نگاه می‌کنند و درس می‌گیرند و الگو می‌گیرند لذا هیچ مانعی ندارد در این مسیر هزینه کردن و خرج کردن چراکه محدود به شخص خاصی نیست.

حرم‌ها خانه شخص خاص نیست محل رفت‌و آمد ملائک الله است

شما اگر برای خانه شخصی خودت می‌آیید کاری انجام بدهید کسی کاری ندارد ولی زمانی که کاری می‌خواهید انجام بدهی که همه از او کار و خدمت لذت ببرند باید بهترین کار و زیباترین اقدام رو انجام بدهی یعنی این اقدام جنبه عمومی دارد، در خصوص حرم‌های مطهر هم ما جنبه فردی نداشته و جنبه عمومی داریم، حرم‌ها خانه شخص خاص نیست محل رفت‌و آمد ملائک الله است و حرم‌های مطهر همه از آن استفاده و بهره‌مند می‌شوند لذا جا دارد برای حفظ و حراست آن‌که تلاش و کوشش فراوان کرد.

چرا خدمت کردن به آستان مقدس ائمه اطهار (علیهم‌السلام) باقیات و صالحات در پیشگاه خداوند است؟

ما دستور داریم برای خودمان باقیات‌صالحات بفرستیم و یکی از مصادیق باقیات‌صالحات این است که انسان در مسیری بیاید کاری انجام بدهد و حرکتی انجام بدهد که این به‌صورت مستمر و مدام بماند عنایت بفرمایید در این حرم‌ها صدها خشت، موزاییک، آجر نصب می‌شود ولی این چقدر خواهد ماند و حتی بعدازاین که این خشت از این مکان جدا شود باز به‌عنوان یک خشت متبرک آن حرم موضوعیت دارد.


من یک خشت کوچک از کربلا برایم آورده بودند بانی این خِشت چه کسی است نمی‌دانیم شاید مربوط به 800-900 سال قبل است و بانی او از دنیا رفته ولی این خِشت دست‌به‌دست الآن گشته مردم می‌بینند به چشمشان می‌گذراند می‌بوسند خود من به‌عنوان مُهر از آن استفاده می‌کنم که این‌یک باقیات‌صالحات می‌ماند لذا در این مسیر اگر دنبال باقیات‌صالحات هستیم هر چه قدر می‌توانیم تلاش کنیم چراکه باعث احیای فرهنگ شیعه و تشیع می‌شود.

برای ائمه علیهم‌السلام هرچه‌قدر بتوانیم خدمت کنیم حضرات معصومین(ع) بدهکار احدی در همین دنیا نمی‌شوند آخرت سر جای خودش است

برای ائمه علیهم‌السلام هرچه‌قدر بتوانیم خدمت کنیم حضرات معصومین(ع) بدهکار احدی در همین دنیا نمی‌شوند آخرت سر جای خودش است. اگر یک تومان در این مسیر هزینه کردیم در همین دنیا چندین برابر توسط آن بزرگواران بابرکت و به‌صورت مستمر دریافت خواهیم کرد.

انتهایپیام/ م

منبع: فارس

کلیدواژه: شیعه فارس استاد عالی حوزه علمیه قم فرهنگ شیعه حرم امام حسین ع کربلا عتبات عالیات ستاد بازسازی عتبات عالیات ائمه علیهم السلام حضرات معصومین ع عزای سیدالشهدا باقیات صالحات فرهنگ شیعه عتبات عالیات حفظ کرده حرم های مطهر سیدالشهدا ع حرم ها هرچه قدر شخص خاص یک درب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۹۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه بیمارستان سیدالشهدا طی یک سال

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی عبداللهی ظهر شنبه در جلسه بررسی روند پیشرفت پروژه‌های بیمارستانی استان البرز که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، ضمن اخذ گزارش از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی و پیمانکاران پروژه‌ها، تسریع در تکمیل بیمارستان‌ها و ارائه خدمات را ضروری دانست.

وی عنوان کرد: اکنون راه اندازی هر تخت بیمارستانی در کشور به پنج تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، از این رو باید ورود بخش خصوصی به این امر را مورد حمایت قرار دهیم. طی ماه‌های اخیر، عملیات اجرایی پروژه بیمارستان هشتگرد آغاز شده است.

استاندار البرز از پیمانکار و متولیان مربوطه خواست تا هر چه سریع‌تر نسبت به ساخت بیمارستان اقدام کنند و ادامه داد: برای رفع موانع پروژه‌های بیمارستانی استان با اهتمام ویژه ای وارد عمل شده‌ایم و تاکنون نتایج بسیار خوبی نیز حاصل شده است.

عبداللهی بیان کرد: احیای ساخت پروژه بیمارستان سیدالشهدا که با کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت رها شده بود، یکی از این دستاوردهاست. این پروژه طی حدود یک سال بیش از ۸۵ درصد پیشرفت داشته و پیمانکار متعهد شده که طی چند ماه آینده آن را تکمیل کند و تحویل دهد.

وی با بیان اینکه از این ظرفیت در جهت انتقال بیمارستان مدنی و ارتقای کیفیت خدمات استفاده خواهیم کرد، اظهار کرد: پروژه بیمارستان کمالشهر نیز موانعی در حوزه‌های مختلف اعم از آب و فاضلاب داشت که مشکلات برطرف شده و در حال پیشرفت است.

به گفته استاندار البرز، بیمارستان خصوصی خورشید که قابلیت ارتقا تا ۴۰۰ تخت بیمارستانی را دارد و از بیمارستان‌های خصوصی بزرگ کشور محسوب می‌شود، تا پایان سال مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و موانعی همچون تأمین برق و تسهیلات و موضوعات گمرکی آن پیگیری می‌شود.

عبداللهی خاطرنشان کرد: تمامی دستگاه‌های خدماتی استان البرز موظف به همراهی در خصوص تأمین زیرساخت‌های لازم و ارائه تسهیلات و تخفیف‌های لازم هستند.

کد خبر 6076948

دیگر خبرها

  • سرپرست دوومیدانی: حقوق رسولی را داده‌ایم؛ احتمالاً یادش رفته
  • برگزاری اجلاسیه نماز شهرستان بردسکن با حضور فعالان نماز
  • بوشیدو به روایت هنر هشتم؛ بررسی بهترین بازی‌های سامورایی
  • اقدامات جبهه‌های مقاومت برگرفته از مکتب امام حسین (ع) است
  • روحانیت در ارتقای جایگاه مساجد نقش مؤثری دارند
  • اقدامات نظامی ایران با تفکر حسینی صورت می‌گیرد
  • نرخ سفر عتبات از اردیبهشت افزایش می‌یابد
  • ۱۲۰۰ کاروان راهی عتبات عالیات شد
  • پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه بیمارستان سیدالشهدا طی یک سال
  • گناه، جاده بی انتهای ظلمانی در رسیدن به مقصد