Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: بیانیه مشترک آمریکا و بحرین علیه ایران حکایت از آن دارد که آمریکایی‌ها از روی ناچاری و استیصال کشوری ذره بینی مثل بحرین را با خود همراه کردند تا به این طریق به افکار عمومی ثابت کنند که حداقل یک کشور با آن‌ها در خلق وقایع غیرقانونی همراه است.

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص بیانیه مشترک بحرین و آمریکا علیه ایران در جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی کشور اکتبر ۲۰۲۰ و استیصال ایالات متحده در دست به دامن شدن کشور‌های کوچکی، چون بحرین گفت: موضوع تحریم تسلیحاتی بر علیه جمهوری اسلامی که براساس برجام و قطع نامه ۲۲۳۱ پنج سال بعد از اجرایی شدن آن لغو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: مدتی است که این موضوع دستخوش جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران شده که اساسا این اقدامات آمریکا غیرقانونی و در چارچوب سیاست‌های نقض کننده رفتار آمریکا بر ضد حقوق بین الملل است.

عابدینی با اشاره به اینکه تمسک یک عضو دائم شورای امنیت برای زیر پا گذاشتن قطع نامه این سازمان اقدامی جدید است که توسط آمریکایی‌ها ابداع شده گفت: این اقدام در حقیقت رویه‌ای غیرقابل توجیح است و اساسا جمهوری اسلامی به خاطر اجرای بند پنجم قطع نامه ۲۲۳۱ که در حقیقت همان لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران است از این جهت پافشاری می‌کند که قصد دفاع از حقوق حقه خود را دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی در چارچوب بند پنج این قطع نامه بخواهد خودرو‌های زرهی، تانک، هواپیما، ناو و موشک بخرد که همه این موارد در چارچوب سلاح‌های متعارف است باید مورد به مورد آن را با شورای امنیت سازمان ملل هماهنگ کند این در حالی است که آمریکا و اروپا در شرایط بحرانی فعلی حتی اجازه ارسال دارو به ایران نمی‌دهند با این حساب در صورت لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران نیز مجوز این واردات احتمالی باید از طرف آمریکا و غرب صادر شود.

وی با تاکید براینکه در حوزه نظامی در همه کشور‌ها یکی از اصول مهم بحث محرمانگی است گفت: طبیعتا هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد که در بحث مسائل مربوط به امور تسلیحاتی و نظامی چارچوب محرمانگی خدشه دار شود و اساسا آمریکایی‌ها از این اقدام بیش از هر بهره برداری به دنبال جنبه تبلیغاتی آن هستند.

عابدینی تصریح کرد: بهره برداری تبلیغاتی از این موضوع در حقیقت به دلیل آن است که آمریکا برای انحراف ناکارآمدی خود در حوزه‌های مختلف داخلی از جمله مهار کرونا و چالش‌های سیاسی و اجتماعی با بن بست بزرگی مواجه شده نه اینکه مسئله لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای آمریکا اولویت داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در بحث تسلیحات نظامی به خودکفایی بیش از ۹۰ درصد رسیده است گفت: از این منظر ایران نیاز چندانی به لغو این تحریم‌ها ندارد، اما تمام حرف ایران آن است که آمریکایی‌ها نباید از مسیر غیرقانونی خواسته‌های خود را به نظام بین الملل تحمیل کنند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی ایالات متحده به جایی رسیده که در نظام بین الملل هیچ کشوری با آمریکا هم سو همراه نیست حتی اروپایی‌ها هم اقدام آمریکا را قانونی نمی‌دانند و معتقدند آمریکا با خروج دو سال پیش خود از برجام حق اظهارنظر در خصوص آن را ندارد جدایی از آن‌ها سایر کشور‌ها نیز به دلیل نقض متعدد قوانین بین الملل توسط ایالات متحده به این نتیجه رسیدند که هم سویی با آمریکایی نتیجه‌ای جز فضاحت و بی آبرویی نخواهد داشت. لذا در چنین شرایطی است که آمریکایی‌ها از روی ناچاری و استیصال کشوری ذره بینی مثل بحرین را با خود همراه کردند تا به این طریق به افکار عمومی ثابت کنند که حداقل یک کشور با آن‌ها در این زمینه همراه است.

عابدینی در پایان خاطر نشان کرد: کشور‌های حقیر و ضعیفی، چون بحرین از روی ترس یا تطمیع دست به این همراهی می‌زنند و این روند نشان دهنده آن است که آمریکایی‌ها در هم سویی کشور‌ها با خود ناتوان و عاجز هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عابدینی آمریکا بحرین بیانیه ایران تحریم تسلیحاتی کارشناس مسائل بین الملل تحریم های تسلیحاتی آمریکایی ها جمهوری اسلامی ایالات متحده علیه ایران تحریم ها قطع نامه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، طی اظهاراتی تراشه‌ای که در گوشی میت ۶۰ پرو شرکت هواوی به کار رفته را کم‌ارزش خواند و تاکید کرد، ادعاهای این شرکت درباره پیشرفت در ساخت تراشه‌ قابل توجه نیستند؛ با این استدلال که نشان می‌دهد محدودیت‌های اعمال شده ایالات متحده برای ارسال تراشه به چین و تحریم این کشور کارساز بوده است.

وی در اظهارات خود گفته است: کنترل‌های صادراتی کارساز بوده‌اند، زیرا تراشه هواوی چندان خوب نیست و سال‌ها از آنچه در ایالات‌متحده داریم، عقب‌تر است. ما پیچیده‌ترین نیمه‌رساناها را در جهان داریم.

هوآوی که از سال ۲۰۱۹ در لیست تحریم‌های تجاری قرار دارد، در آگوست سال گذشته میلادی با عرضه یک گوشی جدید مجهز به یک تراشه پیچیده، صنعت و دولت ایالات متحده را شگفت زده کرد. هواوی میت ۶۰پرو علیرغم تلاش‌های مداوم واشنگتن برای فلج کردن ظرفیت تولید نیمه‌ رساناهای پیشرفته، به عنوان نمادی از تجدید حیات فناوری چین در نظر گرفته شد.

واشنگتن چندین سال است که  تحریم‌های جدی علیه پکن اعمال کرده و بازار ابزار فناوری آن را به دلیل تامین نکردن تراشه‌های نیمه‌رسانای پیشرفته و عدم وجود ابزارهای مورد نیاز برای ساخت آنها مختل کرده است؛ همه این تحریم‌ها به دلیل نگرانی‌هایی که به دنبال احتمال تقویت قابلیت‌های نظامی چین قوت گرفته بود، اعمال شده است.

هوآوی، نمادی از آن جنگ فناوری است که توانست در بحبوحه تحریم تراشه، این قطعه را در مقیاس پیچیده‌ترین نوع آن بسازد و توسعه دهد و علاوه‌بر آن به دیگر بازارهای تجاری جهان صادر کند.

گوشی جدید هوآوی باعث شده دولت بایدن  جزئیات تراشه‌ای که از آن به عنوان پیشرفته ترین نیمه‌رسانایی که چین تاکنون تولید کرده یاد می‌شود را مورد بررسی قرار دهد، اگرچه اطلاعات به دست آمده از آن جزئی و اندک بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟
  • جنگ غزه با هدف از بین بردن بافت زندگی فلسطینی ها انجام می شود
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • آمریکا آشکارا دارایی‌های روسیه را سرقت می‌کند
  • اوکراین با حمایت آمریکا انرژی هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد