Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری تاکید کرد: تغییر رویکرد در نظام پژوهش و آموزش عالی، اصل اجتناب‌ناپذیر امروز است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه مواد و انرژی، مهدی کشمیری قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری تاکید کرد: تغییر رویکرد در نظام پژوهش و آموزش عالی، اصل اجتناب‌ناپذیر امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشمیری در حاشیه بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی، در نشستی با علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، معاونان، مدیران و اعضای هیئت علمی این پژوهشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این نشست اظهار داشت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان ایده‌پرداز مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و مؤسس اولین مرکز رشد و پارک علم و فناوری در کشور شناخته می‌شود که پیشروترین، بزرگ‌ترین و یکی از شناخته‌ترین پارک‌های علم و فناوری در سطح ملی و بین‌المللی است و در مجاورت زمین‌های دانشگاه صنعتی اصفهان قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم افزود: این شهرک، امروز یک منطقه اقتصادی است که در آن بالغ بر ۷ هزار نفر تحصیل کرده دانشگاهی فعالیت می‌کنند و امروز یک منطقه اقتصادی است که ارزش اقتصادی آن بر بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان است؛ این شهرک نه با سرمایه دولت و نه با سرمایه صاحبان سرمایه ساخته شده است.

کشمیری همچنین با اشاره به کارکرد اقتصادی شهرک‌های علمی و تحقیقاتی از ابتدا تاکنون و خروجی دستاوردهای آن، توضیح داد: ایجاد شرایط لازم و تأمین خدمات و حمایت‌های مورد نیاز برای شکل‌گیری و رشد کسب وکارهای دانش‌بنیان، اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، تولید ثروت از علم و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی و مشارکت و ایفای نقش در توسعه منطقه‌ای و رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان از جمله مأموریت‌ها و اهداف شهرک‌های علمی و تحقیقاتی می‌باشد.

قائم مقام معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در امور فناوری در ادامه شاخص‌های کلیدی رقابت بین دانشگاه‌ها را آموزش، پژوهش، نوآوری، فناوری، اشتغال‌پذیری و ارزش‌آفرینی دانش‌آموختگان، روابط بین‌الملل، امکانات و زیرساخت‌ها، آموزش از راه دور، فضای فرهنگی و مسئولیت اجتماعی، عنوان کرد.

کشمیری اظهار داشت: تغییر در نگاه ما به کارکرد مؤسسات پژوهشی و دانشگاه‌ها یک اصل اجتناب‌ناپذیر است و برای تغییر در کارکرد دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تاکید بر ارزش‌های اقتصادی، ارزش‌های اجتماعی، ارزش‌های فرهنگی و ارزش‌های فناوری است و این همان چیزی است که از آن با دانشگاه کارآفرین یا دانشگاه نسل سوم نام می‌بریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد پارک‌های علم و فناوری در مقابله با چالش کرونا اشاره کرد و گفت: پارک علم و فناوری خراسان رضوی، دانشگاه و پارک علم و فناوری شریف، پارک علم و فناوری گلستان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله مراکزی هستند که در این خصوص بسیار خوب عمل کردند و به کشور کمک کردند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم همچنین نگاهی اجمالی به آمار و ارقام و عملکردها در پارک‌های علم و فناوری در مقابله با کرونا داشت و گفت: بیش از ۴۵۰ شرکت در حوزه کرونا به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده و بیش از ۱۵۰ شرکت به تولید تجهیزاتی مانند کیت‌های تشخیص، مخازن اکسیژن، دماسنج های غیرتماسی، لباسهای حفاظتی و ونتیلاتور پرداختند.

وی در پایان گفت: پژوهشگاه مواد و انرژی مجموعه‌ای بزرگ و دارای پژوهشگران فرهیخته‌ای است که می‌بایست در سکوی ارتقا بایستند و خود را به جایگاه بالاتری برسانند.

گفتنی است کشمیری از ساختمان سبز، نمایشگاه دائمی دستاوردها و تجهیزات فناورانه و همچنین پایلوت‌های پژوهشگاه مواد و انرژی بازدید کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش عالی فناوری پژوهش علم مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور فناوری پارک های علم و فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی پارک علم و فناوری علمی و تحقیقاتی امور فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ملک‌زاده به عنوان عضو هیئت علمی تمدید شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دوشنبه ششم فروردین ۱۴۰۳ بود که روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مطالب دکتر ملک حسینی استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره بازنشستگی دکتر رضا ملک‌زاده پاسخ داد.

دکتر رضا ملک‌زاده فوق تخصص گوارش و کبد و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی است. وی همچنین سابقه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدریس در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شیراز را دارد. وی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم بود.

در توضیح روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران آمده است: پرونده آقای دکتر ملک‌زاده با بالای ۴۰ سال خدمت و سن بالای ۷۰ سالگی و هفت استاد که شرایط مشابه داشتند در هیات امنا مطرح شد که هفت استاد دیگر شرایط لازم را کسب کردند.

این اطلاعیه افزود: با بررسی فعالیت‌های اخیر ایشان (آقای دکتر ملک‌زاده) در معاونت‌های آموزش، پژوهش و درمان این دانشگاه و با توجه به عدم حضور کافی و نداشتن حداقل فعالیت لازم در امور درمانی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه در سال گذشته، با رأی اکثریت، قطع همکاری با ایشان اعلام شد.

در این اطلاعیه تصریح شده بود: با توجه به اینکه دانشگاه این اختیار قانونی را دارد که برای ادامه همکاری با اساتید دارای ۳۵ سال خدمت و ۶۵ سال سن و استادان ممتاز با ۴۰ سال خدمت و ۷۰ سال سن بر اساس معیار‌های درمانی، آموزشی و پژوهشی تصمیم‌گیری کند و از آنجایی که ملاک فعالیت فعلی افراد است؛ بنابراین باید این موضوع در نظر گرفته شود.

براساس اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دانشگاه‌های معتبر جهان پرونده اساتید هر دو سال یکبار مورد بازبینی قرار می‌گیرد و چنانچه شرایط حضور در دانشگاه را نداشته باشند، قراردادشان لغو می‌شود.

پس از آن بود که نتیجه تصمیم‌گیری هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران برای وزارت بهداشت ارسال شد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتم فروردین تصمیم نهایی درباره ادامه همکاری دکتر ملک‌زاده با دانشگاه را اعلام کرد.

وزارت بهداشت اعلام کرد: «دانشگاه‌های علوم پزشکی طبق آیین‌نامه اعضای هیات علمی و با تایید وزارت بهداشت می‌توانند فعالیت اساتید ممتاز را تا سن ۸۰ سالگی بر اساس نیاز‌های آموزشی و پژوهشی تمدید نمایند؛ بنابراین با اختیار حاصل از این ظرفیت قانونی، بازنشستگی دکتر رضا ملک‌زاده مورد موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار نگرفته است.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها اصلاح شد
  • فعالیت ملک‌زاده به عنوان عضو هیئت علمی تمدید شد
  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیأت علمی دانشگاه ها اصلاح شد
  • اولین پارک کارآفرینی با رویکرد مردم‌محوری در قم راه‌اندازی می‌شود
  • نیازمند ایجاد واحد پژوهشی و فناوری مجزا در کشور هستیم 
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد حامیان دانشگاه تهران، بنیاد علم و فناوری جمیلی و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ 2 بهمن
  • طرح مدرسه عالی گردشگری و مرکز مهارتی حقوق تجاری تدوین می‌شود
  • کمک هزینه ۱۰۰میلیون یورویی به دانشگاه‌ها تعلق گرفت
  • رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه دولت
  • دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه