Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه روز ملی محیط بان و تقدیر از محیط‌بانان نمونه که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست محیط‌بانان هستند و مسئولیت بزرگی برای حفظ حقوق نسل‌های بعد دارند. ادامه داد: یکی از اصول چهارگانه توسعه پایدار حفظ حقوق نسل‌های آینده و حفظ منابع ژنتیکی و سازمان ملل تصویب کرده است که حداقل ۱۷ درصد از اراضی کشورها برای حفظ منابع ژنتیکی دست نخورده باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متأسفانه در اوج درآمدهای نفتی صد دلاری محیط زیست و محیط بانی در کشور مورد ظلم واقع شد. طی دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ که درآمدهای فراوان نفتی کشور با بشکه‌ای حدود ۱۰۰ دلار بود، محیط زیست مورد بی‌مهری قرار گرفت و فکر می‌کردند که محیط زیست مانع است و باید از سر راه برداشته شود.

وی با اشاره به اینکه زمانی که توجه دولت به محیط زیست بیشتر شد، منابع دولت به خشکسالی برخورد، تصریح کرد: محیط‌بانان پیش از این جزو پایین‌ترین حقوق‌بگیرهای دولتی بودند و متوسط دریافتی آنان زیر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود در حالی که ماهانه ۴۴۰ ساعت در پاسگاه‌های محیط بانی زندگی می‌کردند. توجه دولت دوازدهم به محیط‌بانان ومحیط زیست سبب شد که درآمد آنان اکنون از متوسط کارکنان دولت بیشتر باشد. ما سعی کردیم ساعات کاری محیط‌بانان را متعادل کنیم ولی به دلیل کمبود نیرو هنوز نتوانست به این هدف دست پیدا کنیم.

معاون رئیس جمهوری در ادامه تصریح کرد: حدود ۴ درصد پرسنل محیط بانی کشور شهید و ۷ درصد آنها جانباز شده‌اند. این رقم با توجه به نسبت جمعیتی محیط‌بانان، از نیروهای مسلح چه در زمان جنگ تحمیلی و چه پس از آن بیشتر است

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: در حال حاضر پنج نفر از همیاران طبیعت جان خود را برای کمک به اطفای حریق از دست داده‌اند. حدود ۳ سال گذشته نیز ۴ فرد دیگر از همیاران طبیعت در جنگل‌های مریوان جان خود را از دست دادند و به‌طور کلی طی ۱۰ سال ما ۱۴ نفر از همیاران طبیعت را از دست داده‌ایم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم حق و حقوق این افراد را بپردازیم و در قانون حمایت از حقوق محیط‌بانان به آن اشاره کنیم گفت: طی سه سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان در راستای تقویت تجهیزات محیط بانی صرف شد متأسفانه تمام تلاش ما این بود که محیط‌بانان ما در جایی به غیر از پاسگاه‌های محیط بانی مشغول به فعالیت نباشند. برخی از مدیران اداره دوست داشتند که از محیط‌بانان در کنار خودشان استفاده کنند اما تاکید ما این است که اگر محیط‌بانان در قسمت‌های دیگر به عنوان راننده، آبدارچی یا کارمند ساده مشغول به فعالیت شوند با مدیران کل برخورد خواهیم کرد.

سازمان حفاظت محیط زیست تا ۱۰ سال آینده مجوز استخدام سالانه ۳۰۰ محیط بان را از دولت گرفته است

کلانتری ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست تا ۱۰ سال آینده مجوز استخدام سالانه ۳۰۰ محیط بان را از دولت گرفته است. متأسفانه محیط‌بانان پیش از شروع به فعالیت دوره آموزشی ندیده بودند که ما پیگیر شدیم تمام این محیط‌بانان در دوره‌های آموزشی شرکت کنند. محیط‌بانان قادر به نوشتن صورت جلسه در دادگاه نبودند و همین موضوع سبب محکومیت آنها در دادگاه‌ها می‌شد که این به نوعی ضعف در سازمان حفاظت محیط زیست محسوب می‌شد.

وی در پایان با بیان اینکه سازمان محیط زیست نباید وارد مسائل سیاسی کشور شود، تصریح کرد: ای کاش ما توان آن را داشتیم که تنها ۵۰ درصد از فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست را اجرایی می‌کردیم. باید خود را برای عملی کردن این فرمایشات آماده کنیم.

کد خبر 4965339

منبع: مهر

کلیدواژه: عیسی کلانتری محیط بان لایحه حمایت از محیط بانان قوه قضاییه شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا آتش سوزی هفته قوه قضاییه مواد مخدر کمیته امداد امام خمینی شهرداری تهران حج تمتع بیمارستان سینا اطهر پلیس راهور سازمان بازرسی کل کشور سازمان حج و زیارت سازمان حفاظت محیط زیست محیط بانان محیط بانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامترهای عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته است که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی و امور رسانه حفاظت محیط زیست، ایرج حشمتی در همایش مدیران محیط زیست کشور در شیراز با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه‌های پایش آب، هوا و خاک، اظهار کرد: به‌روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده‌های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در دستور کار سال ۱۴۰۳ سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل‌ونقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت‌های پیش‌رو در سال جاری است و با جدیت دنبال می‌شود، افزود: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم توسعه، با هدف تقویت سازگاری و کاهش آسیب‌پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان‌های ذیربط تهیه خواهد شد.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تشریح اقدامات سیاست‌گذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، تصریح کرد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین‌نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیئت وزیران و نیز خط مشی‌های مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط‌مشی‌های مذکور، بهینه‌سازی روش‌های استفاده از آب‌های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص‌های کمی و کیفی و استانداردهای مرتبط باید صورت گیرد.

حشمتی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحدها در اجرای طرح پایش خود اظهاری برای بخش پساب و پارامترهای مشمولیت واحدها به تفکیک کد آیسیک در اجرای قانون حفاظت از خاک و آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است.

وی اضافه کرد: در سال گذشته، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامترهای عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته است که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین پنج گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهادهای متولی قانونی آن جهت اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیرزمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه‌های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، خاطرنشان کرد: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک‌های آلودگی اولویت‌بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می‌پذیرد.

کد خبر 746869

دیگر خبرها

  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • پایش کیفیت ۱۴۳ رودخانه در سال ۱۴۰۲
  • اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت