Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-19@12:00:20 GMT

عدم تناسب عرضه و تقاضا از دلایل قاچاق است

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۱۴۷۶۲

عدم تناسب عرضه و تقاضا از دلایل قاچاق است

به گزارش صدای ایران، بهروز ندائی ظهر شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سالن شهید رجایی استانداری اردبیل برگزار شد در تشریح دلایل وقوع قاچاق عنوان کرد: زمانی که راه قانونی ورود و خروج کالا به جد کنترل شود قاچاق از راه‌های غیر قانونی اتفاق می‌افتد.
وی عدم تناسب عرضه و تقاضا را از دلایل دیگر قاچاق دانست و گفت: عده‌ای برای فرار مالیاتی اقدام به قاچاق کالا و ارز می‌کنند زمانیکه مرزها بخاطر حمایت از تولیدات داخلی کنترل می‌شود عده‌ای سودجو به دنبال قاچاق می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ورود و خروج مشروبات الکلی و مواد مخدر را از معضلات گریبانگیر استان دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه مواد مخدر در کشور افغانستان تولید می‌شود برای توزیع در سایر کشورها قاچاقچیان آن را وارد ایران کرده و از مرزها به سایر کشورها قاچاق می‌کنند که مرز بیله سوار استان اردبیل نیز از این قاعده مستثنی نیست.
ندائی در خصوص قاچاق دارو نیز اظهار کرد: در گذشته یکی از اقلام قاچاق، خروج غیر قانونی دارو از مرز استان اردبیل بود که خوشبختانه در حال حاضر با به صفر رسیدن عبور مسافران به علت شیوع بیماری کرونا قاچاق دارو نیز به صفر رسیده است.
وی با اشاره به مباحث مطروحه در استان نسبت به قاچاق چوب، آرد و گندم عنوان کرد: در استان اردبیل قاچاق از جایگاه خاصی برخوردار نیست ولی در جهت ارز آوری به استان برای تأمین کالاهای اساسی به ۱۴ میلیون دلار نیاز داریم که در این راستا از صادر کنندگان دعوت می‌کنیم کالاهای خود را از مبادی قانونی صادر کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در خصوص مبادلات گندم و احشام گفت: گندم و احشام به صورت صادرات قانونی و غیر قانونی نداریم، ولی داخل کشور این انتقال بین استان‌ها به خاطر کنترل قیمت‌ها آزاد و بلامانع است.
ندائی در تشریح آمار قاچاق از مرز بیله سوار بیان کرد: طی سه ماه اول سال قاچاق اسباب بازی صفر، البسه ۳۶ میلیون تومان، سیگار ۶۹ میلیون تومان، مواد آرایشی ۳۶۲ میلیون تومان و برنج، چای، کود شیمیایی و لوازم خانگی نیز به میزان خیلی کم کشف و ضبط شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت نامناسب استان نسبت به آمار مبتلایان به بیماری کرونا عنوان کرد: در یک هفته گذشته آمار مبتلایان به کرونا رو به افزایش بوده بطوری‌که از ۹۰ نفر بستری در حال حاضر به ۱۸۰ نفر رسیده ایم و در خصوص فوتی‌ها نیز در هفته‌های گذشته عدم فوتی را شاهد بودیم ولی اخیراً روزانه دو الی سه نفر فوتی گزارش می‌شود که این برای استان ما نگران کننده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار افزود: طبق بازدیدی که از بستری شدگان در بیمارستان اردبیل داشتیم طبق اظهارات بیماران ۵۰ الی ۶۰ درصد آنان در مراسم ختم و عروسی و دورهمی های جوانان مبتلا شده اند، البته در خصوص کنترل وضعیت برای عدم رسیدن به وضعیت قرمز جزو سه استان کشور هستیم ولی این موارد عدم برگشت به حالت قرمز را کتمان نمی‌کند.
ندائی تصریح کرد: مقابله با شیوع ویروس کرونا، در مرحله اول با در خانه ماندن، فاصله گذاری اجتماعی و در حال حاضر با استفاده از ماسک قابل پیشگیری است.
وی افزود: زیرساخت‌ها نسبت به اسفند سال ۹۸ بهتر شده و تخت کافی در بیمارستان‌های استان وجود دارد اما باید به مردم این هشدار را داد که اجازه ندهیم با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم عروسی به ختم تبدیل شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: در حال حاضر تالارها با ۵۰ درصد ظرفیت فعال هستند و نماز جمعه در شهرهایی که وضعیت قرمز ندارند برپا می‌شود که اگر در هفته‌های آینده استان اردبیل به وضعیت قرمز برسد محدودیت‌های لازم اعمال خواهد شد که از آن جمله می‌توان به عدم برپایی نماز جمعه، تعطیلی تالارها و رستوران‌ها و مراکز پر تجمع اشاره کرد.
ندائی از برگزاری رزمایش مقابله با کرونا در اردبیل خبر داد و گفت: این رزمایش با هدف نظارت بر اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی اصناف و مراکز خدماتی و تولیدی از روز یکشنبه با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود تا مردم را نسبت به استفاده از ماسک و رعایت اصول بهداشتی توجیه کنیم.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: قاچاق عرضه و تقاضا صدای ایران اردبیل مبارزه با قاچاق امنیتی و اجتماعی استاندار استان اردبیل معاون سیاسی حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۴۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ | هشدار جدی به عرضه کنندگان آیفون قاچاق

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، حمیدرضا دهقانی‌نیا با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ برای کنترل سبد ارزی کشور اعمال شد، گفت: در صورتی که بیش اظهاری در واردات آیفون‌های ۱۳ رخ داده باشد مصداق قاچاق خواهد بود و در صورت شناسایی پرونده تشکیل می‌شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سئوالی در خصوص اقدامات انجام شده برای برخورد با کالاهای محرز قاچاق از جمله آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ افزود: با توجه به تغییرات ساختاری که در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به وجود آمده و آیین‌نامه اجرایی ذکر شده در قانون نیز عملیاتی شده است، شاهد هستیم که اقدام مقابله با کالای قاچاق و اقدامات مربوط به پیشگیری در قالب یک معاونت برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: معاونت پیشگیری برنامه مدونی را برای برخورد با این موارد درخواست کرده است. با توجه به این مسئله در ابتدای سال ۱۴۰۳ شاهد تشدید برخورد با کالاهای محرز قاچاق هستیم.

برخوردها تشدید خواهد شد

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص عرضه آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ گفت: این کالاها محرز قاچاق است. به این معنا که این کالاها به هر نوع و شکلی که باشد قاچاق محسوب می‌شود و در سطح عرضه نباید ارائه شود. برنامه برخورد با کالاهای قاچاق از همین ابتدای سال اجرا خواهد شد.

علت واردات آیفون‌های رفرش و ریپک | فرایند تخصیص ارز برای این گوشی‌ها چند روزه انجام می‌شود؟

وی ادامه داد: این هشدار را به عرضه کنندگان این کالای قاچاق می‌دهیم که به شدت با عرضه‌کننده، توزیع‌کننده و انبارکننده کالای قاچاق برخورد خواهد کرد. امیدوار هستیم بتوانید در گلوگاه عرضه و انبارش عرضه کنندگان گوشی تلفن همراه آیفون ۱۴ و ۱۵ را با خطر بسیار بالا مواجه کنیم. بنابراین به منظور تشدید برخورد با این کالای محرز قاچاق به زودی عملیاتی آغاز خواهد شد.

پیش از این نیز عملیاتی برای برخورد بالا آیفون‌های ۱۴ و۱۵ به عنوان کالای محرز قاچاق وجود داشت اما نتایج آن قابل قبول نبود. در حال حاضر و با وجود تغییراتی که انجام شده امیدوار هستیم نتایج مناسب‌تری را حاصل کنیم. انتظار ما از دستگاه‌هایی مانند سازمان تنظیم مقررات رادیویی این است که براساس مصوبات هر چه سریعتر ارتقاهای نرم افزاری را عملیاتی کنند.

فهرست آیفون‌های قاچاق دریافت کننده خدمات ارتباطی تهیه شد

دهقانی‌نیا در پاسخ به سئوالی در مورد اظهارات برخی افراد از جمله رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه که گفته بود عده‌ای با دریافت پول مدعی هستند می‌توانند سامانه رو دور بزنند و تلفن‌های همراه قاچاق بعد از مدت زمان قانونی خدمات ارتباطی دریافت خواهد کرد، گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ذیل وزارت ارتباطات، مسئول کارگروه فنی است. جلسه‌ای در این خصوص در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برگزار شد و پاسخ‌هایی را در این زمینه ارائه کردند.

همچنین طبق جلساتی که در بهمن و اسفند سال گذشته با محوریت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد، توافقاتی انجام گرفت. امیدوار هستیم هر چه سریعتر سازمان تنظیم مقررات این توافقات را عملیاتی کند. شاید برای برهه‌ای از زمان تلفن‌های همراه قاچاق بتوانند از خدمات ارتباطات رادیویی استفاده کنند اما در صورتی توافقات انجام شده اجرایی شود این امکان نیز از بین خواهد رفت. اپراتورهایی که بر نحوی به گوشی‌های ۱۴ و ۱۵ خدمات می‌دهند، در حال خدمات دادن به گوشی قاچاق هستند.

رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵ به کجا رسید؟ | واکنش انجمن واردکنندگان موبایل به اظهارات یک نماینده مجلس

وی با اشاره به اینکه مجوز فعالیت اپراتورهای تلفن همراه توسط وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات صادر می‌شود، گفت: قاعدتاً اپراتورهای می‌دانند که در حال خدمات به تلفن‌های همراه قاچاق هستند چرا که IMEI ها احصا شده است. در کمیته‌های فنی که ما داریم، تعداد قابل توجهی از فهرست‌ها ارائه شده است بنابراین مکلف هستند که اجازه استفاده یک کالای قاچاق از بستر ارتباطات بی‌سیم کشور را ندهند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوالی در مورد علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ در سال‌های اخیر و ارتباط آن با کنترل واردات ارزی آیفون‌ها و نتایج این سیاست گفت: اینگونه نبوده است که بگوییم به واسطه واردات آیفون ۱۳ حتی در قالب رفرش و ریپک سقف ارزی واردات آیفون مجدداً به سقف یک میلیارد دلاری سال‌های پیش از ممنوعیت واردات رسیده باشد. در حوزه تلفن همراهی صحبت می‌کنیم که مشخص است که چه تعداد کالا و به چه طریقی وارد کشور شده است. رقم واردات آن به نسبت سال‌های گذشته کمتر بوده است.

بنابراین اگر سیاستی اتخاذ شده که بتوانیم براساس آن سبد ارزی خودمان را به نحوی در حاکمیت برخورد کنیم که بیشتر مردم از تخصیص ارز بهره‌مند شوند، به این هدف رسیدیم. بنابراین این محدودیت براین اساس شکل گرفت که چرا باید حاکمیت ۳۰ درصد سبد ارزی واردات تلفن همراه خود را به یک درصد جامعه تخصیص دهد که از کالای لوکس ساخته شده توسط آمریکا استفاده می‌کنند. کشوری که در منازعات بین‌المللی در برابر ما بیشترین سهم را دارد. قاعدتاً در جنگ اقتصادی که ما درگیر آن هستیم این کار منطقی نیست.

وی تاکید کرد: این سیاست موثر بوده است و حجم تخصیص یافته به تلفن همراه آمریکایی کمتر شده است. در مقابل حجم بیشتری ارز، به کالاهایی تعلق گرفته است که بیشتر مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

واردات ۲.۹ میلیارد دلاری تلفن همراه در سال ۱۴۰۲

براساس آمار گمرک ایران به در تاریخ ۵ فروردین ماه ۱۴۰۳، واردات تلفن همراه در سال ۱۴۰۲، از منظر تجاری نزدیک به ۱۴ میلیون و ۲۲۲ هزار دستگاه بوده است و از نظر مسافری نیز ۴۶۶ هزار و ۲۷۴ دستگاه وارد کشور شده است. مجموع واردات تلفن‌های همراه وارداتی برابر با ۱۴ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۵۸۰ دستگاه است. ارز دلاری این واردات برابر ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار بوده است.

با توجه به آمار بروزرسانی واردات گمرک در ۱۵ فروردین ماه سال گذشته، اولین رتبه واردات به ذرت دامی با ۳.۸ میلیارد دلار ارزش بوده است. دومین رتبه مربوط به تلفن‌ها هوشمند با سهم ۲.۹ میلیارد دلاری از واردات کشور است. بنابراین اینکه بیاییم بگوییم ارز باید به کالای اقتصادی تعلق بگیرد و تلفن همراه جزو آن نیست، چندان گذاره صحیحی نیست.

باید توجه داشت که این آمار نتیجه اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با قاچاق است چرا که کالایی که در گذشته ۹۵ درصد آن قاچاق بود، امروز در رتبه دوم واردات رسمی کشور قرار دارد. این موضوع از نظر برخورد با قاچاق عایدی بزرگی به حساب می‌آید.

دهقانی‌نیا در خصوص ورود آیفون‌های رفرش و ریپک ۱۳ و مدل‌های قدیمی‌تر آیفون براساس رویه وارداتی واردات از محل صادرات خود با قیمت کالای نو گفت: براساس قانون مبارزه با قاچاق، تشریفات باید به نحوی طی شود که کلیه کالاهای ورودی از جمله تلفن همراه مسافری، حقوق ورودی را پرداخت کنند. این اشکال که نرخ‌های سامانه ارزش‌گذاری گمرک (TSC) به روزرسانی نشده‌اند یا بروزرسانی آنها با تاخیر انجام می‌شود نیز مربوط به گمرک است و این دوستان باید در این خصوص توضیح دهند.

اینکه در سیاست ارزی نیز به نوعی تصمیم‌گیری شده که این دسته از کالاها با ارز حاصل از صادرات وارد کشور شوند نیز مربوط به همان حوزه است و با قاچاق ارتباطی ندارد. اما در بحث قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب بهمن سال ۱۴۰۰،کم‌اظهاری و بیش اظهاری به عنوان مصداق قاچاق در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: در صورتی که در داده‌کاوی‌ها این موضوع محرز شود تشکیل پرونده صورت می‌گیرد و این امکان برای ستاد محیا است تا از طریق دادستانی به موضوع ورود کند.

کد خبر 845209 برچسب‌ها شرکت اپل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی واردات آیفون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۴۵ هزار نخ سیگار قاچاق در چهابرج
  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • کم اطلاعی ناشران و ممیزان مهمترین دلایل عدم معافیت مالیاتی است
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • کشف و ضبط ۱۰۰ قبضه اسلحه شورشی و شکاری در لرستان
  • برخورد قانونی دیوان محاسبات اردبیل با تضییع کنندگان بیت المال
  • هشدار به عرضه کنندگان آیفون قاچاق؛ برخورد‌ها تشدید خواهد شد
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • علت ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ | هشدار جدی به عرضه کنندگان آیفون قاچاق
  • کشف محموله میلیاردی سوخت قاچاق در نایین