Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینکه تا چه اندازه مذاکره با ایران بر سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اثرگذار است و می‌توان انتخابات آمریکا را فرصتی جدی برای مذاکره‌ی بین دو کشور دانست، موضوعی است که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

موضوع مذاکره‌ی ایران و آمریکا فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه خروج ترامپ از برجام، توافق حاصل شده بین ایران و آمریکا را به چالش کشید اما این به معنای بی‌میلیِ رئیس‌جمهور آمریکا برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره نیست. ترامپ بارها ایران را به مذاکره دعوت کرد. تمایلی که ظاهرا با  نزدیک شدن به انتخابات 2020 آمریکا شدت بیشتری گرفته است. اینکه تا چه اندازه مذاکره با ایران بر سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اثرگذار است و می توان انتخابات آمریکا را فرصتی جدی برای مذاکره‌ی بین دو کشور دانست، موضوعی است که در گفتگو با دو تحلیلگر مسائل بین‌الملل، از دو جناح متفاوت مورد بررسی قرار دادیم.

در همین رابطه احمد شیرزاد، کارشناس مسائل هسته‌ای، و فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین الملل، گفت‌و‌گویی داشته اند که در ادامه می‌آید:

ترامپ بیشتر به دنبال ژست تبلیغاتی است

احمد شیرزاد، کارشناس مسائل‌هسته‌ای گفت: مسائل مرتبط  با ایران در سیاست خارجه‌ی آمریکا قطعا اثرگذار است اما رأی دهندگان آمریکایی خیلی توجهی به مسائل ایران ندارند و اگر هم داشته باشند متاسفانه از موضع مثبتی نیست. به همین دلیل در مجموع  ما خیلی نمی‌توانیم با حساب کردن روی معادلات قدرت در داخل آمریکا منافع فوق‌العاده‌ای برای خودمان متصور شویم؛ اگرچه باید با دقت  مسائل داخلی آمریکا را زیر نظر داشته و مترصد فرصت باشیم و مسلم است فرصتهایی دست می‌دهند که بتوان از آن امتیازات خوبی گرفت؛ به عنوان مثال ما در برجام موقعیت‌شناسی خوبی داشتیم. در آن زمان معلوم بود که دولت اوباما و به خصوص وزیر خارجه‌ی او جان کری برای به نتیجه رساندنِ مذاکرات مصمم هستند. آنها می‌خواستند در کارنامه‌ی خود مذاکره با ایران را ثبت کنند، ایران موقعیت را درک کرد و مذاکرات به نتیجه رسید و نتایج خوبی هم داشت.

شیرزاد اظهار کرد: در حال حاضر درست است که ترامپ به یک موفقیت در سیاست خارجه احتیاج دارد اما نوع موفقیتی که ترامپ به دنبالش است برای ما دست‌آوردی نخواهد داشت. او بیشتر به ژست تبلیغاتی و ظاهرشدن جلوی دوربین و عکس احتیاج دارد. به عنوان نمونه در ماجرای کره‌ی شمالی  دیدیم  که او امتیاز مشخصی نداد و آن اتفاق تأثیر مثبتی بر معادلات کره شمالی  نداشت. اگر مسائل مربوط به کره شمالی  تاحدودی خوب جلو رفت به خاطر انتخابات کره‌ی جنوبی بود، نه اقدامات ترامپ.

وی یادآور شد: به هر حال تجربه نشان داده است که رویکردی که ترامپ  به مذاکره دارد خیلی مناسب حال ما نیست و البته فرصتی هم برای این کار نیست. آنچه خواهد ماند مقداری ژست‌های تبلیغاتی برای ترامپ است. ژست هایی توام با تحقیر ایرانیان؛ ما مجموعا از ترامپ و اطرافیانش جز تحقیر نشنیدیم و به نظر من برای پرستیژ سیاسی ایران مناسب نیست در این شرایط برای مذاکره اشتیاقی نشان دهد.

او در ادامه گفت: اما در مواردی چون مبادله‌ی زندان که دستاورد مشخصی دارد مذاکره می‌تواند مفید باشد؛ یعنی مذاکره در مسائل محدود و مشخص و منتج به نتیجه. ما باید کاملا با نگاه به منافع خود وارد مذاکره شویم. مثلا در رابطه با موضوع مبادله‌ی زندانیان، مشخص است که چه چیزی داده و چه چیزی گرفته می‌شود. ترامپ در ماجرای کره‌ی شمالی نشان داد که چیز مشخصی روی میز نمی گذارد. بنابراین، وقتی مشخص نباشد برسر چه چیزی قرار است مذاکره کنیم منافع خاصی هم عاید ما نمی‌شود. البته ما مذاکره را مردود نمی‌دانیم اما نباید در دام‌های تبلیغاتی اطرافیان ترامپ گرفتار شویم.

دولت آمریکا فعلا آمادگی مذاکره با ایران را  ندارد

فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل  گفت: آمریکا آمادگی مذاکره با ایران را ندارد. زمانی که آقای ظریف صحبت از مذاکره کرد ترامپ گفت «نه مرسی!». البته ترامپ دائم در حال تغییر موضع است. مدتی قبل هم از ایران خواست تا مذاکره کند و منتظر نماند انتخابات تمام شود که این درخواست ترامپ  از ایران به معنای آمادگی برای مذاکره نیست. ما تعریفی از مذاکره داریم؛ مذاکره یعنی دو طرف آمادگی دادن امتیاز دارند. ضمن اینکه علاقه مند به گرفتن امتیاز هم هستند. البته  غیر از مذاکره ما روش‌های دیگری هم داریم. اینکه صرفا دیدار و گفتگو باشد و بعد هم عکسی گرفته شود. در حال حاضر  ترامپ به گفتگو و عکس گرفتن با ایران علاقه‌مند است.

وی یادآور شد: بولتون هم در کتابش چندین بار اشاره کرد که ترامپ پیگیر دیدار و عکس گرفتن بود. آمریکا هیچ جا نگفته است  که در صورت مذاکره امتیازی به ایران می‌دهد یا مثلا با غنی‌سازی سه درصد ایران موافقت می کنم و یا تحریم‌ها را برمی‌دارد. زمانی که کشو‌رها واقعا خواهان مذاکره هستند این موارد را مشخص می کنند. دولت اوباما آمادگی مذاکره داشت؛ اوباما از طریق عمان پیام داد که ما آمادگی این را داریم که ایران غنی‌سازی انجام دهد. و ایران هم زمانی که متوجه شد آمریکا آمادگی امتیاز دادن دارد مذاکره کرد و نتیجه‌ی آن برجام شد. پس باور من این است که آمریکا آمادگی مذاکره ندارد. صرفا تمایل به گفتگو، عکس گرفتن و شو برگذارکردن دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد: چون ترامپ در حوزه‌ی سیاست خارجه تاکنون موفقیتی نداشته است این عکس گرفتن و شروع گفتگو برای او اهمیت دارد و در انتخابات دستاوردی برایش به حساب می‌آید. اوباما هم در حوزه‌ی سیاست خارجه  موفقیتی نداشت و ما این موفقیت را به او دادیم. حرف ترامپ این است که چرا این موفقیت را برای اوباما ایجاد کردید و برای من ایجاد نمی‌کنید. پس موضوع ایران در حوزه‌ی سیاست خارجی آمریکا مهم است. اگر به اسناد بالادستی در آمریکا رجوع شود ایران یکی از چهارکشو‌ری است که دغدغه‌ی اصلی آمریکاست. ایران موضوع مورد بحث و با اهمیتی در محافل سیاست خارجی آمریکا است؛ به همین دلیل ترامپ علاقه مند به دیدار با ایران است. اما این موضوع فعلا در حدّ دیدار و گفتگو است؛ دولت آمریکا در حال حاضر آمادگی مذاکره با ایران را  ندارد. پس صحبت از مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا موضوع خنده داری است چراکه طرف مقابل آمادگی این کار را ندارد. آمریکا قرار نیست به ما امتیازی بدهد؛ همانطور که با کره شمالی عکس گرفت اما امتیازی نداد./جماران 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مذاکره با ایران مسائل بین الملل آمادگی مذاکره کارشناس مسائل سیاست خارجه برای مذاکره عکس گرفتن مذاکره ی ی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۶۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جنگ علیه ترامپ!

در روزی تاریخی در ایالات‌متحده، هیات منصفه نیویورک استدلال‌های آغازین پرونده «حق‌السکوت» علیه دونالد ترامپ، اولین محاکمه کیفری علیه رییس‌جمهور سابق در تاریخ این کشور را استماع کرد. متیو کولانجلو، دستیار دادستان ناحیه نیویورک روز دوشنبه اتهاماتی را علیه ترامپ مطرح کرد که به جعل اسناد تجاری و بانکی جهت مخفی کردن پرداخت‌هایی به منظور حق‌السکوت به استورمی دانیلز متهم شده است.

به گزارش اعتماد به نقل از نیویورک تایمز، دادستان‌ها ادعا می‌کنند که این مبلغ پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ امریکا جهت حق‌السکوت به استورمی دنیلز پرداخت شده است. به گفته آن‌ها پراخت حق‌السکوت مساوی تقلب در انتخابات است.

شیپور جنگ نواخته شد!

طبق گزارش رسانه‌های امریکایی در دادگاه نیویورک، دستیار دادستان گفت: «این پرونده به دلیل توطئه‌ای کیفری و سرپوش گذاشتن بر آن مفتوح شده است.» تیم حقوقی ترامپ نیز صبح روز دوشنبه در شرح خلاصه دعوی در آغاز رسیدگی پرونده در دادگاه خود ادعا‌های دادستان‌ها را به‌طور کامل رد کرد. تاد بلانش، وکیل ترامپ گفت که او بی‌گناه است و هیچ کیفری مرتکب نشده است.

لحن شرح خلاصه دعوی وکلای ترامپ باعث شد همگان انتظار محاکمه‌ای پر تنش و شش هفته‌ای را داشته باشند که به گفته کارشناسان، نتیجه آن ممکن است پیامد‌های گسترده‌ای برای ایالات‌متحده داشته باشد. رونالد سالیوان جونیور، استاد دانشکده حقوق هاروارد و مدیر موسسه عدالت کیفری معتقد است که هر طرف همان کاری را انجام داد که اکثر کارشناسان حقوقی انتظار داشتند.

در واقع، دادستان این رفتار و اقدام ادعایی علیه ترامپ را مطرح کرد و در مقابل، دفاعیات وکلای ترامپ شروع شد. سپس دادستان این رفتار را اساسا مجرمانه و کیفری توصیف کرد. این کارشناس مسائل حقوق ایالات متحده گفت که این دومینویی به سمت سقوط یکی از طرفین است، چراکه لحن و استدلال‌ها نشان از جنگ و عزم دو طرف برای پیروزی در این دادگاه را دارد و می‌تواند بر انتخابات پیش روی امریکا نیز موثر باشد.

به نظر می‌رسد جنگ اصلی پیش از انتخابات در ایالات متحده رسما آغاز شده است. رقابتی که برخی ناظران از مدت‌های پیش نه یک رقابت که جنگی بزرگ در عرصه سیاسی ایالات متحده از آن یاد می‌کردند. در جلسه استماع دعوی دادگاه موسوم به «حق‌السکوت» ترامپ، دادستان‌ها وقت خود را برای ارایه نظریه خود در مورد پرونده به هیات منصفه تلف نکردند. آن‌ها ترامپ را مغز متفکر پشت طرحی جنایتکارانه با هدف فساد در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ معرفی کردند.

به گفته متیو کولانجلو، دادستان ناحیه نیویورک، ترامپ به همراه همکارانش مایکل کوهن و دیوید پکر تلاش هماهنگی را برای پنهان کردن اطلاعات مخربی ترتیب داد که می‌تواند چشم‌انداز انتخاباتی او را به خطر بیندازد. دادستانی بر دخالت ادعایی ترامپ در جعل سوابق تجاری برای پوشاندن ردپای او تاکید کرد و از هیات منصفه خواست تا عوامل حواس‌پرتی را بررسی و بر شواهد موجود تمرکز کنند.

وکلای ترامپ در دفاع قاطعانه از رییس‌جمهور سابق، از همان ابتدا به شدت بر بی‌گناهی او تاکید کردند. تاد بلانش، نماینده ترامپ قاطعانه اظهار داشت که ترامپ در جمع‌آوری اسناد تجاری مورد مناقشه دخالتی نداشته است. بلانش به دنبال بی‌اعتبار کردن دعوی کوهن بود و آنچه را برجسته کرد که او به عنوان انتقام‌جویی شخصی کوهن علیه ترامپ به تصویر می‌کشید.

به علاوه، بلانش با تاکید بر جوهر دموکراسی، استدلال کرد که تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات ذاتا غیرقانونی نیست. او با ابراز اطمینان نسبت به صدور حکم بی‌گناهی، با درخواست از هیات منصفه برای اعمال عقل سلیم (علم قضات و هیات منصفه)، زمینه دفاعیات را برای پرونده خود فراهم کرد. اولین شاهد محاکمه، دیوید پکر، نگاهی اجمالی به طرح ادعایی «بگیر و بُکش» ارایه داد که از سوی ترامپ و همکارانش تنظیم شده بود.

دادستان‌ها پکر را شخصیت محوری در توطئه برای دستکاری روایت‌های رسانه‌ای در طول انتخابات سال ۲۰۱۶ معرفی کردند. شهادت پکر هر چند مختصر بود، تلاش‌های مخفیانه برای سرکوب داستان‌های منفی درباره ترامپ را روشن می‌کند. همان‌طور که نقش پکر در طرح ادعایی آشکار می‌شود، این محاکمه نگاهی عمیق‌تر به درون کارزار انتخاباتی ترامپ می‌اندازد. فراتر از محدوده دادگاه، دعوا‌های حقوقی همچنان در جریان است.

جلسه استماع موازی بر اتهامات مربوط به نقض حکم قاضی از سوی ترامپ متمرکز شده و ماهیت مناقشه‌برانگیز این دادرسی را نشان داد. دادستان‌ها به دنبال اعمال تحریم‌ها علیه ترامپ به دلیل نقض احتمالی حکم از سوی او بوده‌اند. این امر بر وخامت اوضاع حقوقی و سیاسی در پرونده‌های ترامپ تاکید می‌کند. در همین حال، تیم حقوقی ترامپ به شدت با این اتهامات مخالفت کرد و زمینه را برای رویارویی با مرز‌های آزادی بیان و نظارت قضایی در نظام حقوقی ایالات‌متحده فراهم آورده است.

هراس از مخالفان سرسخت ترامپ

در همین حال، به گزارش اکسیوس، یکی از اولین اعضای هیات منصفه که در محاکمه کیفری تاریخی ترامپ، رییس‌جمهور سابق امریکا حضور داشته است، روز پنجشنبه پس از ابراز نگرانی در مورد شناسایی علنی هویتش از سمت خود برکنار شد.

با توجه به اینکه دادگاه ترامپ موافقان و مخالفان سرسختی دارد و به یکی از پرمخاطب‌ترین و جنجالی‌ترین پرونده‌ها در تاریخ ایالات متحده بدل شده، شرایط برای ناشناس بودن و ایمن نگهداشتن ۱۸ عضو هیات منصفه قطعا موضوعی چالش‌برانگیز است.

گزارشگران دادگاه در تمام هفته به صورت زنده در حال وبلاگ‌نویسی درباره اعضای هیات منصفه بالقوه، از جمله توضیحات فیزیکی گسترده، استخدام اخیر، محل دریافت اخبار خود و محل زندگی در منهتن هستند. عضو هیات منصفه شماره که روز پنجشنبه برکنار شد، گفت که پس از انتشار آنلاین جزییات اولیه درباره هویتش، از جمله کار او به عنوان پرستار بخش سرطان‌شناسی و محل سکونتش، از سمت خود برکنار شده است.

تهدید به خشونت سیاسی در دوره ترامپ به موضوعی رایج تبدیل شده است. بر اساس تحلیل رویترز، قضات پرونده‌های حقوقی مربوط به ترامپ شاهد افزایش چشمگیر تهدیدات علیه آن‌ها و اعضای خانواده‌شان بوده‌اند. اخیرا مقامات کلانتری شهرستان فولتون درباره تهدید‌های آنلاین علیه هیات منصفه اعظم که به متهم کردن ترامپ در پرونده انتخابات جورجیا ۲۰۲۰ رای داده بودند، تحقیق کردند.

آزمون بزرگ دستگاه قضا

دونالد ترامپ در تمامی طول سال ۲۰۲۳ همچنان نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان بود. او حتی در نظرسنجی‌های رقابتی با رقیب احتمالی‌اش، جو بایدن، رییس جمهور کنونی امریکا نیز رقابت تنگاتنگ و گاه پیروزمندانه‌ای داشت. اما در سال ۲۰۲۴ با مطرح شدن انبوه مشکلات قانونی برای او باعث شد کارشناسان و رسانه‌ها پیشتازی او را با چالش روبه‌رو کنند.

هرچند که اکنون نیز ترامپ در بسیاری از نظرسنجی‌ها همچنان از جو بایدن جلوتر است، اما هواداران او بیم آن دارند که روند دادگاه‌ها و نوع اتهامات وارده به رییس‌جمهوری پیشین، رای‌های خاکستری را علیه او برگرداند. قبل از ۹۱ اتهام ترامپ در مورد چهار کیفرخواست، هیچ رییس‌جمهوری سابق ایالات متحده حتی یک بار هم متهم نشده بود. اولین کیفرخواست در ماه مارس از نیویورک صادر شد که به تلاش او برای پرداخت حق‌السکوت به استورمی دانیلز پرداخت.

سپس اتهامات فدرال در ژوئن به دلیل اسناد طبقه‌بندی شده و اتهامات در ماه آگوست در دادگاه فدرال و ایالت جورجیا به دلیل تلاش‌های او برای لغو شکست در انتخابات ۲۰۲۰ مطرح شد. این موارد کارزار‌های قضایی و کیفری علیه ترامپ را در سال ۲۰۲۴ شکل خواهند داد و نظام‌های قضایی و سیاسی را برخلاف هر چیزی که کشور تا به حال دیده است، آزمایش خواهد کرد. در این میان، آن‌ها در حال آزمایش محدودیت‌های نظام قضایی هستند تا رییس‌جمهور سابق را در قبال اقداماتش پاسخگو بدانند، در حالی که ترامپ خود را قربانی دایمی انتقام‌جویی‌های سیاسی می‌داند.

مهم‌ترین تهدید قانونی که ترامپ با آن مواجه است ممکن است در جورجیا باشد، جایی که فانی ویلیس، دادستان ناحیه فولتون می‌گوید ترامپ در مرکز یک توطئه گسترده برای معکوس کردن نتایج انتخابات در آن ایالت بوده است. این پرونده خارج از حیطه اختیارات دولت فدرال است، بنابراین حتی اگر او به عنوان رییس‌جمهور انتخاب شود و بتواند پرونده‌های فدرال علیه خود را ببندد، این دعوی ادامه خواهد داشت.

محاکمه‌های ترامپ در حال پر کردن تقویم سال ۲۰۲۴ او و تیم حقوقی و انتخاباتی‌اش است و به نظر رقیبی جدی با لحظاتی کلیدی برای مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری او محسوب می‌شود. در ژانویه، همزمان با آغاز اجلاس اتحادیه آیووا، او با محاکمه مدنی به خاطر افترا به نویسنده جین کارول بود. سپس، با دادخواستی دسته جمعی روبه‌رو شد که ترامپ و شرکتش را به یک طرح هرمی متهم می‌کند. در ماه مارس، دادگاه فدرال ترامپ در تاریخ ۶ ژانویه یک روز قبل از انتخابات مقدماتی سه‌شنبه بزرگ آغاز شد.

در اواخر همان ماه پرونده ایالت نیویورک کلید خورد و پرونده اسناد محرمانه ترامپ برای ماه مه تعیین شده است. دادستان‌های ایالت جورجیا ممکن است محاکمه ترامپ را در اوایل آگوست در این ایالت آغاز کنند. سپس اقدام اخیر دادگاه عالی کلرادو برای محروم کردن ترامپ از انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان و ادعای عدم واجد شرایط بودن او برای رهبری کاخ سفید بر اساس بند شورش قانون اساسی ایالات متحده مطرح است.

این پرونده احتمالا به دادگاه عالی ایالات متحده می‌رود، یکی از لحظاتی که در آن ۹ قاضی دادگاه عالی خود را در حال بررسی سرنوشت ترامپ در ماه‌های آینده می‌بینند. جایگاه قوی ترامپ در حزب جمهوری‌خواه هرگز تزلزلی نداشته است. با این حال، نتیجه این پرونده‌ها می‌تواند تاثیر بزرگی بر نتیجه ماه نوامبر داشته باشد. در حالی که برخی نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که ترامپ در رقابت انتخاباتی از جو بایدن پیشی گرفته است، برخی نیز نشان می‌دهند که تعداد قابل توجهی از رای‌دهندگان متمایل به ترامپ در صورت محکومیت ترامپ، آماده حمایت از بایدن هستند.

بسیاری ناظران همه این‌ها پرونده‌های قضایی و کیفری را آزمون بزرگی برای دموکراسی امریکایی می‌دانند، آزمونی که پیش از این نظام‌های قضایی و سیاسی برای مقابله با آن طراحی نشده بودند. ترامپ از قبل به هوادارانش گفته است که در صورت بازگشت به کاخ سفید از وزارت دادگستری برای مجازات دشمنان سیاسی خود استفاده خواهد کرد. با از سرگیری محاکمه ترامپ، صحنه برای یک رویارویی پرهیجان بین دادستان و وکلای مدافع فراهم می‌شود.

اما در میان پیچیدگی‌های حقوقی و پیامد‌های سیاسی، یک چیز قطعی است: چشمان امریکایی‌ها به این محاکمه تاریخی دوخته شده است و منتظر نتیجه آن هستند، چراکه همین محاکمه می‌تواند سرنوشت آن‌ها را تغییر دهد.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد