Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مجیدرضا حریری» روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اظهار داشت: روابط تجاری ایران و چین، به خاطر برجام کاهش نیافت بلکه کاهش قیمت نفت موجب افت مبادلات تجاری دو کشور شد. مسئله انرژی محور اصلی روابط دو کشور است این هم فقط در روابط ایران و چین نیست بلکه بسیاری از کشورهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه چین شریک نخست تجاری ایران طی یک دهه گذشته بوده است، اظهار داشت: چین دومین اقتصاد بزرگ دنیا است و در آینده‌ای نزدیک به قدرتمندترین اقتصاد دنیا تبدیل می‌شود، ولی در حوزه تئوری تعداد کسانی که در کشور به چین و قدرت این کشور فکر می‌کنند، اندک است در حالی که کارشناسان سایر کشور‌هایی که روابطشان با ما کمتر از چین است، خیلی بیشتر است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین ادامه داد: وقتی به چین می‌رویم حداقل شصت، هفتاد نفر در وزارت بازرگانی، وزارت امور خارجه، حزب کمونیست و... به فارسی صحبت کرده و از مسائل مهم و نزدیک ایران آشنا هستند در حالی برعکس این موضوع وجود ندارد.

حریری گفت: وقتی شی‌جین پینگ در ژانویه ۲۰۱۶ به ایران آمد، درباره این سند توافق شد.  از حدود یک سال و اندی پیش مجدداً اقداماتی برای تدوین سند همکاری‌های مشترک ۲۵ ساله آغاز شد. این اقدامات نگاهی بلندمدت و در ابعاد مختلف اعم از نظامی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای، بین‌المللی، فرهنگی و اقتصادی و... است.

وی با بیان اینکه از زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی تا به امروز مدل‌های مختلف دولت سیاسی را در ایران داشتیم، خاطرنشان کرد: در همه این دولت‌ها، چین از شرکای اول تجاری ایران بوده است. فرض کنید انقلاب نشده بود. اگر می‌خواستیم شریک اول تجاری‌مان را انتخاب کنیم، این انتخاب چین بود.

 این فعال اقتصادی در تبیین علل این شرایط گفت: نوع اقتصاد ایران مبتنی بر فروش مواد خام به دنیا است. چین هم خریدار این کالاهاست و همین مسئله موجب می‌شود دو کشور شریک اول تجاری همدیگر باشند.

ردیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه ارتباط سیاسی، امنیتی، فرهنگی و... ایران با روس‌ها بهتر از چین است، ابراز داشت: رکورد رابطه اقتصادی ایران و روسیه، ۲.۲ میلیارد دلار بوده و هیچ وقت هم از این بهتر نشده است. به علت اینکه اقتصاد‌های دو کشور شبیه یکدیگر بوده و رقیب یکدیگر هستند در حالی که اقتصاد ایران و چین، مکمل یکدیگر است.

حریری ادامه داد: از وقتی چین اصلاحات و توسعه اقتصادی را در پیش گرفت، نگاه به ایران را هم دنبال کرد به طوری که آخرین کسی که قبل از انقلاب به ایران آمد، رهبر چین بود. در خاورمیانه کشور‌هایی مانند امارات و عربستان در اردوگاه غرب سیاسی هستند، اما شرکای اول و دوم تجاری چین در منطقه عربستان و امارات هستند و عراق و ایراندر رتبه‌های بعد قرار دارند

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه موضع‌گیری علیه چین در کشور، به سیاست داخلی باز می‌گردد، یادآور شد: ارتباط ما با چین طبیعی است پس طبیعی است نقشه راه برای برنامه بلندمدت بنویسم. طبیعی هم است که شصت، هفتاد درصد این نقشه درباره مواد خام باشد و مابقی هم قاعدتاً توسعه زیرساخت‌ها است. چین در توسعه زیرساخت‌ها رتبه اول را دارد و ایران هم به شدت به این‌ها نیاز دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین افزود: عمر نهایی شدن این قرارداد به دولت دوازدهم نمی‌رسد، ولی هرکسی در دولت باشد، محتوای مذاکرات با چین، همین مسائل است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تجارت ایران و چین صادرات و واردات اقتصاد پارسی خبر مشترک ایران و چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش خبرگزاری مهر، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفای مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر علاقه‌مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشورهای فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشورهای همسایه به ویژه با کشورهای فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشورهای همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه و شهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تأیید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالاهای کشورش و کالاهای سایر کشورها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیف‌های ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

کد خبر 6087361 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد