Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، در حالی حدود 2 سال از ابلاغ قانون جدید چک برای ابلاغ می گذرد که در این مدت، قانون صدور چک، پستی و بلندی‌های بسیاری را تجربه کرده است.

فعالان این حوزه معتقدند که بانک مرکزی عزم راسخی برای اجرای کامل این قانون ندارد، علی الخصوص در مواردی مانند چک الکترونیک که موعد اجرای آن، آذر سال 98 بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مزایای بالای اجرای کامل این قانون، از جمله چک الکترونیک، عدم وابستگی به لاشه چک، ثبت سیستمی چک و سامانه استعلام بانک مرکزی، انتظار می رود که بانک مرکزی سریعاً ماده های اجرا نشده را عملیاتی کند.

سیستمی شدن چک، اعتماد به این ابزار مبادله را پس از اجرا به شدت افزایش داده‌ و باعث رونق بازار کسب و کار می‌شود، از طرفی جعل و دستکاری و مشکلاتی از این دست را به حداقل ممکن خواهد رساند.

آذرماه امسال؛ زمان عملیاتی شدن تمام بندهای اجرایی قانون جدید چک

 از آذرماه امسال تمام بندهای اجرایی این قانون باید عملیاتی شود. قوانین جدیدی که در قانون جدید صدور چک در سال 97 ابلاغ شد شامل 3 دسته بود، یک دسته از این موارد فوراً عملیاتی شد که در همین خصوص می‌توان به اجرای دادگستری اشاره کرد. یک دسته دیگری از بندهای این قانون برای اجرا، زمان یکساله لازم داشت و یک دسته دیگر هم برای اجرا زمان دو ساله دارد.

گفتنی است، یکی از نکات بارز قانون جدید چک، امکان اعتبارسنجی است؛ در واقع سامانه‌­هایی که بانک مرکزی موظف به راه‌اندازی آن‌هاست، سامانه‌هایی دو طرفه است. از یک طرف صادر­کننده باید بتواند اطلاعات را وارد کند، از یک طرف گیرنده‌­ی چک باید بتواند اعتبار صادر­کننده‌­ چک را ببیند. با این حال اما هنوز هیچ دستور­العمل عملیاتی از سوی بانک مرکزی برای اجرای کامل این موضوعات ابلاغ نشده است.

این درحالی است که کارشناسان حقوقی تأکید دارند: بانک مرکزی باید بخش‌­های غیرفعال و مغفول ­مانده­ قانون چک از جمله بحث اعتبارسنجی برای اعطای چک، تعیین سقف سه ساله برای اعتبار چک­‌هایی که می­‌خواهد صادر شود و همچنین محکومیت کامل افرادی که چک­‌های بلامحل صادر می­‌کنند را شدیداً مورد تأکید شبکه­ بانکی قرار  دهد.

هم‌چنین اجرای محرومیت­‌های ماده­ 5 مکرر قانون چک را حتماً به قید فوریت در بخش­نامه­‌ای به کل شبکه­ بانکی ابلاغ کند چرا که متأسفانه اجرای ماده­ 5 مکرر در بانک­ها به صورت سلیقه‌­ای اعمال می­‌شود و به این بهانه که بانک مرکزی بخش­نامه­ لازم را در این زمینه ابلاغ نکرده است، بانک‌ها از اجرای این ماده طفره می‌روند.

چک الکترونیک؛ ریسک مفقودی برگه­ چک، سرقت یا دستکاری را منتفی می کند

معتمدی مدرس دانشگاه ضمن تشریح مزایای قانون جدید چک با بیان اینکه چک الکترونیک مزایای بسیاری بر چک کاغذی دارد، می گوید: چک الکترونیک در تبصره­‌ی ماده­ 1 آمده است. چک الکترونیک یک برآمد از این سامانه است و پدیده‌­ی جدا نیست. ولی به هر حال باید سامانه به طور کامل اجرایی شود که چک الکترونیک هم جزئی از آن است. اجرای چک الکترونیک تحول خیلی خوبی است، با عملیاتی شدن چک الکترونیک، دیگر بیم مفقودی برگه­ چک، سرقت آن یا دستکاری کاملاً منتفی می­‌شود و خیلی از جرایم هم منتفی خواهد شد. بنابراین فقط می­‌توانیم از بانک مرکزی خواهش کنیم که این بند عقب‌افتاده از آذر سال 98 را اجرایی کند.

 چک الکترونیک مانع از صدور چک‌های جعلی می‌شود/ بانک مرکزی ممنوعیت صدور و انتقال چک در وجه حامل را به شبکه­ بانکی ابلاغ کند

یاسر مرادی، استاد دانشگاه و کارشناس حقوق بانکی نیز با تشریح مزایای چک الکترونیک گفته است: اجرایی شدن قانون چک الکترونیک جلوی چک­‌های جعلی را خواهد گرفت و نقل و انتقال چک خیلی سالم­‌تر و سیستمی­‌تر خواهد شد، در عین حال بحث مفقودی و اختلاف در مندرجات چک را هم دیگر شاهد نخواهیم بود.

پیشنهاد می‌شود حتی اگر بانک مرکزی نتوانست این گام را به صورت کامل اجرایی کند، حد­اقل  ممنوعیت صدور و انتقال چک در وجه حامل که صراحتاً در ماده­ 21 قانون چک تصریح شده و از آذر 99 باید عملیاتی شود را به شبکه بانکی ابلاغ کند.

وی گفت: به نظر می‌­رسد در حال حاضر بانک مرکزی باید دو کار مهم را انجام دهد. اول، آماده کردن زیرساخت­‌های لازم برای چک الکترونیک و چک موعدی است و دوم اینکه باید انتقال، صدور و انتقال چک در وجه حامل را از آذر 99 ممنوع کند.

ضمن اینکه باید دستور­العمل حساب جاری که بانک مرکزی درحال حاضر پایه اولیه­ آن را نوشته و در اختیار بانک­‌ها و صاحب­نظران قرار داده و درحال چکش­‌کاری است، هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.

 چرا بانک مرکزی اراده ای برای اجرای چک الکترونیک ندارد؟

غیرالکترونیک بودن چک، باعث شده است که درصد بالایی از مراجعات حضوری به شعب بانک‌ها، مربوط به حوزه چک گردد. این موضوع سبب اتلاف وقت مشتریان، کم شدن رضایت‌مندی و کاهش بهره‌وری بانک‌ها می‌شود، در حالی که می‌توان با الکترونیکی شدن این موضوع، تا حد زیادی این مشکلات را به حداقل رساند.

عدم راه اندازی چک الکترونیک توسط بانک مرکزی، باعث وقفه در اجرای کامل قانون صدور چک شده است. با توجه به اینکه بانک مرکزی و هم‌چنین بانک‌های دولتی و خصوصی، زیرساخت‌های الکترونیک قدرتمندی دارند، به نظر می‌رسد اجرایی نشدن این بند از قانون چک نه به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌ها، بلکه به دلیل نبود اراده بانک مرکزی در اجرای آن است.

با توجه به وضعیت کرونا در کشور، اجرای این بند توسط بانک مرکزی، کمک شایانی به انجام امور غیرحضوری بانک‌ها خواهد کرد و سبب کم شدن ریسک بیماری به دلیل حضور فیزیکی در بانک‌ها خواهد شد.

پربیننده ترین وام ۱میلیونی یارانه به چند ایرانی رسید؟ حقوقی‌ها کدام نمادهای بورس را خریدند؟ (۹۹/۴/۱۴) پارکینگ در تهران و مشهد متری چند؟/ اجاره پارکینگ برای زندگی! دلار رسما ۲۰هزار تومان شد! (۹۹/۴/۱۴) دلار در وضعیت قرمز قرار گرفت!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی چک نظام بانکی دسته چک چک الکترونیکی صدور چک قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت قانون جدید چک بانک مرکزی چک الکترونیک انتقال چک اجرای کامل برای اجرا قانون چک بانک ها صدور چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۹۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ عنوان برنامه همزمان با هفته محیط زیست در مرکزی اجرا می شود

گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری مشترک با مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی که با موضوع فراخوان جشنواره ملی نامه‌ای از طبیعت برگزار شد، اظهار کرد: در هفته محیط زیست ۲۰ عنوان برنامه با هدف تبیین فرهنگ تفکیک از مبدا با محوریت شعار هفته محیط زیست امسال «با مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» برگزار می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، ضمن تقدیر از فعالان پسماند گفت: برگزاری کارگروه مدیریت پسماند یکی از برنامه‌های هفته محیط زیست است که در این خصوص ۲ پروژه نیز افتتاح خواهد شد.

یوسفی بر ضرورت ترویج حفاظت از محیط زیست در غالب برنامه‌های فرهنگی گفت: اجرای برنامه در مدارس و دانشگاه‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی و برنامه ترویجی، پاکسازی محورها تحت عنوان پویش «مسیر سبز، ایران پاک» با هدف جمع آوری پلاستیک‌ها از محیط زیست از دیگر برنامه‌های این اداره در راستای حفاظت از محیط زیست عنوان کرد.

وی استفاده از ظرفیت خانه‌های محیط زیست و اجرای ۶۸ برنامه در حوزه زیست محیطی از دیگر برنامه‌های هفته زیست در سال جاری برشمرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: نشست خبری با خبرنگاران، بازدید علمی دانش آموزان در راستای کاهش مصرف پلاستیک، نه به مصرف کیسه‌های پلاستیکی، برگزاری جشنواره در راستای حفاظت محیط زیست با عنوان نامه‌ای به طبیعت از دیگر برنامه‌های اداره محیط زیست در راستای فرهنگ سازی و حفاظت از محیط زیست خواهد بود.

ارسال ۱۴۰۹ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی نامه‌ای از طبیعت

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی نیز گفت: جشنواره ملی نامه‌ای از طبیعت در رده سنی ۷ تا ۱۷ سال در ۴ گروه سنی با همکاری کانون پرورش فرکی کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

احسان منصوری افزود: متقاضیان می‌توانند تا ۳۱ فروردین آثار خود را در قالب نامه از طرف طبیعت خطاب به انسان در سایت بارگذاری یا از طریق پست و شماره تماس دبیرخانه واحد ادبی ارسال کنند.

وی گفت: تاکنون حدود ۱۴۰۹ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

کد خبر 6079726

دیگر خبرها

  • کاهش کلاهبرداری و ارتقای امنیت با اجرای طرح پرداخت با گوشی به جای کارت بانکی
  • اختلال در سامانه نسخه نویسی الکترونیکی
  • تمدید مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیک تا پایان اردیبهشت‌ماه
  • درخواست یزدی‌ها برای صدور مجوز کسب و کار
  • ۵۷ هزاریزدی درخواست صدور مجوز کسب و کار دادند 
  • آمار صدور مجوزهای سه ماه پایانی ۱۴۰۲ منتشر شد
  • ۲۰ عنوان برنامه همزمان با هفته محیط زیست در مرکزی اجرا می شود
  • چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور
  • اولتیماتوم دولت برای اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌ها
  • جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور به چهارمحال و بختیاری رسید