Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@00:36:33 GMT

اروپا در مسیر تشییع برجام!

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۰۶۷۹

اروپا در مسیر تشییع برجام!

اگرچه جوزف بورل، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اروپا در پاسخ به نامه ظریف تصریح کرده است :«برجام دستاوردی تاریخی برای منع اشاعه هسته‌ای در جهان است که بر امنیت منطقه‌ای و جهانی تأثیرگذار است» اما رفتار اروپایی‌ها برخلاف گفتار مقام‌های تروئیکای اروپایی جز در مسیر نابودی برجام پیش نمی رود.


 سید جلال فیاضی

اگرچه جوزف بورل، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اروپا در پاسخ به نامه ظریف تصریح کرده است :«برجام دستاوردی تاریخی برای منع اشاعه هسته‌ای در جهان است که بر امنیت منطقه‌ای و جهانی تأثیرگذار است» اما رفتار اروپایی‌ها برخلاف گفتار مقام‌های تروئیکای اروپایی جز در مسیر نابودی برجام پیش نمی رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه در تازه ترین اقدام ضد برجامی خود با ارائه قطعنامه‌ای به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، آشکارا در روند همکاری پادمانی ایران و آژانس انرژی اتمی دخالت کرده و در پاسخ به فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی خواستار همکاری‌های ایران در بازرسی‌های فراقانونی با آژانس شدند.

این اقدام تروئیکای اروپایی به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران می‌تواند چراغ سبز به آمریکا برای تلاش‌هایش در جهت جلوگیری از لغو تحریم تسلیحاتی ایران تلقی شود که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ قرار است از شهریورماه امسال لغو شود.

این درحالی است که مقام‌های اروپایی در سخنان خود در شورای امنیت به صراحت  با اقدام آمریکا مخالفت کرده‌اند. همین رفتار دوگانه است که ظریف را بر آن داشت تا در نامه‌ای به طور رسمی خواستار تشکیل کمیسیون مشترک نظارت برای رسیدگی به نقض برجام ازسوی اروپا شود که به موجب بند ۳۶ برجام به ایران اجازه می‌دهد در صورت تخلف هر یک از طرف‌های برجام از مفاد این پیمان بین‌المللی موضوع را به کمیسیون مشترک ارجاع داده و در صورت فیصله نیافتن در این کمیسیون ،شکایت خود را به اجلاس وزرای امورخارجه کشورهای عضو برجام ببرد.

 جالب اینکه جوزف بورل در بیانیه خود که به عنوان پاسخ به وزیر امور خارجه کشورمان منتشر کرده است، تصریح می‌کند:«همان‌گونه که پیشتر هم گفته‌ام مکانیزم حل اختلاف نیازمند تلاش شدید همه طرف‌ها با حسن نیت است، به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک از همه مشارکت‌کنندگان برجام انتظار دارم که با این روند با این روحیه و در چارچوب برجام نزدیک شوند».

 این در حالی است که اتحادیه اروپانه تنها واکنش جدی در برابر خروج یکطرفه کاخ سفید از برجام نشان نداد، بلکه به تعهدات یازده‌گانه خود برای تأمین منافع اقتصادی ایران از برجام نیز پایبند نبود و حتی در راه‌اندازی سازوکار مالی -اینستکس- نیزموفقیتی به دست نیاورد. رفتار کنونی اروپا و واکنش‌های منفعلانه گفتاری و رفتاری در برابرزیاده خواهی‌های ضد برجامی آمریکا و تلاش کاخ سفید برای از کار انداختن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، نه تنها با اظهارات هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اروپا - که گفته است: «من همچنان مصمم هستم به همکاری با مشارکت کنندگان برجام و جامعه جهانی برای حفظ آن ادامه دهم»- در تضاد است، بلکه عملکرد اروپا به طور روزافزونی بر میخ های تابوت برجام می‌افزاید.

 روشن است که مسئولیت «تشییع برجام» در وهله اول بر عهده آمریکا پس از نخستین عهدشکنی در این معاهده بین‌المللی است و در مرحله دوم این اروپایی‌هاهستند که در برابر جامعه جهانی باید نسبت به سهل‌انگاری و عدم پایبندی نسبت به تعهدات برجامی خود پاسخگو باشند.

 آیا پس از مرگ برجام  جامعه جهانی می‌تواند به پیمان‌های بین‌المللی اعتماد کند؟ وآیا پایان برجام آغاز حاکمیت «قانون جنگل» بر روابط بین‌المللی نخواهد بود؟

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برجام اروپا هماهنگ کننده بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۰۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت اروپایی‌ها از اصرار آمریکا بر مصادره دارایی‌های روسیه 

به گزارش واشنگتن پست (WP)، مقامات کشور‌های اروپایی نمی‌خواهند دارایی‌های مسدود شده فدراسیون روسیه را مصادره کنند.

به گفته این منابع، اروپایی‌ها بیم آن دارند که توقیف دارایی‌ها نه تنها قوانین بین المللی را نقض کند، بلکه اعتماد سرمایه گذاران به یورو را تضعیف کرده و اقدامات تلافی جویانه فدراسیون روسیه را تحریک کند.

این نشریه خاطرنشان می‌کند که مقامات اروپایی از اصرار ایالات متحده برای قدم گذاشتن در این «مسیر پرخطر» ناراضی هستند. واقعیت این است که بیشتر دارایی‌های مسدود شده در اتحادیه اروپا قرار دارد، بنابراین اقدامات تلافی جویانه روسیه احتمالا متوجه اروپا خواهد شد و نه ایالات متحده. آمریکایی‌ها سعی دارند اروپایی‌ها را در مورد مصادره دارایی‌ها تحت فشار قرار دهند.

یادآور می‌شود روز شنبه، ۲۰ آوریل، مجلس نمایندگان آمریکا پروژه‌هایی را در مورد کمک‌های اضافی به اوکراین (کی یف باید تقریبا ۶۱ میلیارد دلار دریافت کند)، اسرائیل و تایوان، و همچنین مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را تصویب کرد. سنا ممکن است این لوایح را در اوایل روز سه شنبه ۲۳ آوریل بررسی کند.

در همین حال، کرملین با دزدی نامیدن این اقدام، قبلاً هشدار داده بود که ایالات متحده باید برای مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه پاسخگو باشد.

پس از شروع جنگ اوکراین، غرب تقریبا نیمی از ذخایر ارزی روسیه به ارزش حدود ۳۰۰ میلیارد یورو را مسدود کرد. در ماه مارس، کمیسیون اروپا موافقت کرد که سود و درآمد حاصل از دارایی‌های مسدود شده فدراسیون روسیه را به کی یف منتقل کند و آنها را صرف خرید تسلیحات و حمایت از صنعت نظامی اوکراین کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما
  • گرما اروپایی‌ها را کشته است
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه
  • عصبانیت اروپایی‌ها از اصرار آمریکا بر مصادره دارایی‌های روسیه