Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احسان خاندوزی در گفت و گو با ایرنا در توضیح چالش ها و علل جهش ارزی اظهار داشت: از ریشه‌های جهش ارزی، کاهش صادرات و عدم ورود بخشی از ارزهای صادراتی است که می‌توان آن را ذیل عنوان کلی‌تر انقباض منابع ارزی در دسترس، صورتبندی کرد.

وی یادآور شد: ارز دولتی از محل صادرات نفت و بخشی از پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها و ارز غیردولتی ناشی از صادرات غیرنفتی غیردولتی، هر دو دچار کاهش شده و البته واردات و تقاضای ارز نیز کاهش یافته است اما در عین حال باید بدانیم که مصارف ارزی فقط واردات نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که در مورد منابع ارزی صحبت می‌کنیم یکی از مشکلات سال‌های ۹۷ تا امروز این است که بخشی از صادرکنندگان، منابع ارزی خود را به شکل کامل وارد اقتصاد کشور نمی‌کنند بنابراین دچار تنگنای طرف منابع ارزی می‌شویم که اگر همزمان با کاهش متناظر مصارف ارزی (نه فقط واردات بلکه خروج ارز و سفته بازی ارز و غیره) همراه نشود مجموع این ناترازی موجب افزایش نرخ ارز می‌شود کمااینکه این اتفاق در سال‌های اخیر رخ داده است.

خاندوزی تصریح کرد: علت مهمی که می‌تواند صادرکنندگان را به سمت برنگرداندن ارزهای صادراتی سوق دهد، مساله فاصله نرخ ارز در سامانه نیما با چشم‌انداز نرخ ارز در بازار غیررسمی است (متاسفانه نرخ بازار نقد آنهم در معاملات غیررسمی، راهبر شده است هرچند اندازه بازار نقد بسیار ناچیز است). به عبارت دیگر اگر صادرکنندگان این انتظار را داشته باشند که در ماه‌های آینده، نرخ ارز در بازارهای رسمی تفاوت معناداری با نیما پیدا کند انگیزه کمتری برای واردکردن ارز خودشان پیدا می‌کنند و یا حداقل تلاش می‌کنند ارز را با تاخیر بیشتری وارد اقتصاد کنند.

وی عنوان کرد: این مساله‌ای است که درمورد آن،  بانک مرکزی و دولت مقررات‌گذاری سختگیرانه‌ای صورت گیرد، کما اینکه خوشبختانه بانک مرکزی هم به سمت این موضوع حرکت کرده است. علاوه بر این بانک مرکزی باید مشوق‌های روشنی برای عرضه ارزهای خانگی یا ورود ارز توسط اتباع خارجی و مهاجران وضع کند.

کاهش فاصله ارز نیمایی با غیررسمی از مشوق‌های صادراتی است

خاندوزی تاکید کرد: در کنار پیمان‌سپاری‌های ارزی باید توجه داشت که نرخ ارز نیمایی، هر چقدر به بازار غیررسمی نزدیک‌تر شود و یا بانک مرکزی بتواند گواهی سپرده ارزی برای صادرکنندگان ایجاد کند (اگر صادرکننده با هدف واردات نیاز به ارز خود داشت، بتواند به ارز یا معادل ریالی ارز با قیمت بازار غیررسمی دسترسی پیدا کند) این دو سیاست می‌تواند مشوق این باشد که صادرکنندگان بیشتری ارز صادراتی خود را بسرعت در اختیار وارد کنندگان قرار دهند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یادآور شد: باید توجه کرد که همه ما در شرایط جنگ اقتصادی باید منافع ملی را بر منافع کوتاه مدت شخصی‌ ترجیح دهیم و این مستلزم این است که صادرکنندگان کشور به جای غنیمت شمردن فرصت برای افزایش منافع اقتصادی خودشان در این شرایط به کمک تنگنای ارزی دولت و کشور بیایند.

خاندوزی، درباره الزام صادرکنندگان برای بازگرداندن ارز اظهار داشت: ابعاد دیگر سیاست مدیریت ارز این است که باید طرف تقاضای غیرمعاملاتی ارز مدیریت شود و همچنین کانال‌های انتقال ارزی ترمیم شود. به عبارت دیگر اولا در طرف تقاضا، نظارت بر جلوگیری از ورود سفته‌بازها در بازار ارز (ولو سفته‌بازهای بانکی و صرافی) و مهار خروج ارز باید در دستور کار باشد و ثانیا از مسیرهای جایگزین در پیام‌رسانی مالی و تسویه ارزی غفلت نشود.

وی تصریح کرد: مکانیزم‌های غیرمتعارف پیام‌رسان‌های مالی و مکانیزم‌های غیرمتعارف تسویه ارزی اعم از تهاتر یا بانکداری غیرمستقیم و امثال آن از مواردی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه بهره‌گیری بانک‌مرکزی از ابزارهای غیرمتعارف یا به‌کارگیری توان شبکه‌ صرافی‌های معتمد، بسیار کمتر از آن چیزی است که پتانسیل آن در کشور وجود دارد.

خاندوزی یادآور شد: در کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تلاش می‌کنیم با تکیه بر ابزارهای نظارتی خود از بانک مرکزی بخواهیم درباره ترمیم این کاستی‌ها و معرفی ابتکارات، تلاش بیشتری صورت دهد که شایسته شرایط جنگ اقتصادی باشد.

وی درباره برنامه کمیسیون اقتصادی در مجلس یازدهم برای حل مشکلات ارزی اظهار داشت: نخستین دغدغه کمیسیون اقتصادی در دوره جدید مساله کنترل بی‌ثباتی‌های اقتصاد کلان به‌ویژه، نوسانات بازار ارز بوده و در این راستا هم یک جلسه تخصصی کارشناسی در کمیسیون برگزار شد که وزارتخانه‌های مختلف از جمله امور خارجه، صمت و جهادکشاورزی و همچنین بانک مرکزی در این جلسه در مورد مسائل ارزی‌شان، دیدگاه‌ها، مشکلات و تدابیر خود را عنوان کردند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: جلسه‌ای هم به‌طور مستقل با عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی داشتیم که وی به سوالات و ابهامات اعضای کمیسیون پاسخ داد که نتایج این نشستها در هفته پیش رو، از طریق سخنگو یا رییس کمیسیون اقتصادی به اطلاع عموم می‌رسد.

برچسب‌ها نرخ ارز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سامانه نیما پروندهٔ خبری نخستین گفت و گوی اقتصادی دولت و مجلس یازدهم شکل گیری مجلس یازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ ارز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سامانه نیما نرخ ارز کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سامانه نیما رییس کمیسیون اقتصادی کمیسیون اقتصادی مجلس مجلس یازدهم بانک مرکزی منابع ارزی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمجید نایب رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان از عملیات وعده صادق

به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ «علی الخطیب» نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان و هیأت همراه با حضور در دفتر حجت الاسلام شهریاری دبیر کل مجمع تقریب با ایشان دیدار و گفت گو کرد. شیخ علی الخطیب، در این دیدار به تشریح اوضاع کنونی لبنان از منظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، تعامل بین فرقه‌های مختلف موجود در این کشور اعم از شیعه و سنی، مسیحی و …، تلاش‌های انجام شده برای جلوگیری از ایجاد فتنه‌های مذهبی و همچنین فعالیت‌های فرهنگی مجلس اعلای شیعیان لبنان از جمله نشست‌های برگزار شده با نخبگان فرهنگی و…پرداخت.

وی در ادامه به اقدام اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله به مراکز نظامی اسرائیل اشاره کرد و با تمجید از این اقدام جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران اسلامی با علم به همه خطرات و تهدیدهای احتمالی به اسرائیل حمله کرد و در کنار مردم فلسطین ایستاد.

شیخ علی الخطیب اضافه کرد: اقدام اسرائیل در حمله به سفارت ایران در دمشق اقدامی احمقانه بود و ایران اسلامی با اقدام اخیر خود ثابت کرد که علی رغم اینکه بسیاری از کشورهای عربی، فلسطین را به فراموشی سپرده‌اند، در کنار مردم این کشور ایستاده است؛ ایران ثابت کرد که قوی است و از رژیم صهیونیستی نمی‌ترسد.

نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان با بیان اینکه اقدام اخیر ایران علیه اسرائیل، موجب تغییر مواضع غرب شد، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایستادگی در کنار مردم فلسطین ثابت کرد که شیعه، دشمن سنی نیست، بلکه حامی آن است.

وی با تأکید بر ضرورت همکاری بین نهادهایی چون مجمع تقریب و مجمع جهانی اهل بیت (ع) با مجلس اعلای شیعیان لبنان خاطرنشان کرد: ما باید در مسائل مربوط به جهان اسلام، مذهب‌گرایی را کنار بگذاریم و با جهان عرب و اسلام در تعامل باشیم و با نخبگان جهان اسلام همکاری کنیم؛ وجود اختلافات طبیعی است، اما نباید از آنها به نفع کشورهایی چون اسرائیل و آمریکا سو استفاده شود.

وی افزود: ما باید با نخبگان جهان اسلام در مورد مسائل راهبردی به گفت‌وگو بنشینیم، تفکر کنیم و با هم تصمیم بگیریم؛ باید قدرتها و توانمندی‌های خود را بسیج کنیم، فرصتها را مغتنم بشماریم و در مقابل دشمنان مشترک خود بایستیم.

شیخ علی الخطیب با اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای تقریب بین مذاهب اسلامی از زمان امام خمینی (ره) تا کنون و تمجید از این اقدامات گفت: ظرفیت مجلس اعلای شیعیان لبنان نه فقط ظرفیتی منطقه‌ای، بلکه ظرفیتی جهانی است که می‌توان از طریق آن با دیگر مجامع جهانی ارتباط برقرار کرد و اقدامات فرامنطقه‌ای را پیش برد.

وی در ادامه پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مجلس اعلای شیعیان لبنان و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگی را مطرح کرد که با استقبال دکتر شهریاری دبیرکل مجمع تقریب همراه شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب هم در این دیدار ضمن جویا شدن اوضاع کنونی لبنان از شیخ علی الخطیب، به تشریح جزئیات اقدام اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله به مراکز نظامی اسرائیل پرداخت و گفت: همه جهان اسلام با دیدن تصاویر و فیلم‌هایی که از این رویداد منتشر شد، به ایران اسلامی افتخار کرد.

وی ادامه داد: این اقدام جمهوری اسلامی ایران نشان داد که حتی اقتدار هسته‌ای اسرائیل هم مانع هجوم به آن نشد.

شهریاری با استقبال از سخنان نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان برای ایجاد همکاری هرچه بیشتر نهادهای فرهنگی دو کشور جهت ایجاد وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی گفت: ما به دنبال ایجاد تمدن اسلامی هستیم تا کشورهای اسلامی بتوانند با مشارکت یکدیگر با دشمنان مشترک مقابله کنند.

وی همچنین در اشاره به اقدامات انجام شده مجمع تقریب در راستای وحدت بین مسلمین، از برگزاری کنفرانسی با موضوع تقریب در کشور عراق و در آینده خیلی نزدیک خبر داد.

کد خبر 6080713 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • هنر سیاستگذار ارزی این است که آثار و پیامدهای منفی بازار را کاهش دهد
  • تمجید نایب رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان از عملیات وعده صادق
  • دولت به جای مداخله قیمتی در بازار ارز مداخله مقداری کند
  • عوامل غیر اقتصادی، منشاء نوسانات ارزی
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی
  • گلایه تولیدکنندگان از عدم تخصیص سهمیه ارزی از سوی بانک مرکزی/ با دست خودمان تولید را زمین‌گیر نکنیم
  • پورابراهیمی: ضرورت تشکیل جلسه فوق‌العاده برای بررسی مسائل ارزی/ قالیباف: این جلسه هفته آینده برگزار می‌شود
  • انتقادات تند از تیم اقتصادی رئیسی /دولت باید خانه تکانی کند و کل تیم را تغییر دهید /قیمت ارز حباب نیست آقای فرزین /محسن رضایی توان کار ندارد
  • تذکر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تلاطمات بازار ارز
  • پیمان‌ سپاری ارزی، به کاهش صادرات منجر شد