Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ موضوع قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین، علی‌رغم اینکه چندین بار توسط مسئولان وزارت امور خارجه به عنوان چشمانداز تعریف و گفته شده هنوز جزئیات آن مشخص نیست، اما در شبکه‌های اجتماعی آن را با قرارداد‌های دوره قاجار مقایسه و مدام تکرار می‌شود که ایران به تاراج می‌رود و مستعمره چین خواهد شد.

رامین مهمانپرست تحلیلگر مسائل بین‌الملل، در رابطه با چشم انداز قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین و مقایسه آن با قرارداد‌های دوره قاجار، با بیان اینکه هنوز جزئیات این قرارداد مشخص نیست و حتی مسئولان وزارت امور خارجه نیز به تفصیل جزئیات این قرارداد را مطرح نکرده اند، گفت: بنابراین چندان نمی‌شود در مورد آن نظر داد، اما بحث کلی مطرح است که اگر در سیاست خارجی اهداف و برنامه‌های ما مشخص باشد و ببینیم در رابطه با کشور‌های مهم به دنبال دستیابی به چه اهدافی هستیم می‌توان دریافت که اهداف بلندمدت چه مزایایی می‌توانند برای دو کشور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه طراحی کردن این برنامه‌ها یک کار راهبردی است که البته باید در آن دقت زیادی شود تا منافع کشور را تامین کند، افزود: این مسائل با توجه به شرایطی که می‌تواند در بلند مدت برای کشور اتفاق بیفتد مورد توجه قرار می‌گیرد. در سیاست خارجی باید بر اساس منافع گوناگون در کشور‌های مختلف طرح‌های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت داشته باشیم.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه درباره اینکه آیا ممکن است نا امیدی ایران از غرب و اروپا باعث تمایل ایران به چین شده باشد، خاطرنشان کرد: رابطه با یک کشور ارتباط چندانی با روابط دیگر کشور‌ها و مناسبات با آن‌ها ندارد ما باید برای ارتباط با کشور‌های مختلف در قالب‌های مختلف طراحی‌های بلندمدت داشته باشیم، همانطور که با چین، روسیه و بعضی از کشور‌های آسیایی می‌توانیم برنامه‌هایی را تعریف کنیم که منافعی برای کشور داشته باشد در مورد کشور‌های اروپایی نیز باید طراحی‌های بلندمدت داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: نگاهی دیگر به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چینوی ادامه داد: هر رابطه‌ای بر اساس منافع متقابل دو کشور طراحی می‌شود و اینگونه نیست که مثلاً ما اروپا هیچ ارتباطی نداشته باشیم، چون هیچ منافعی نداریم؛ حتماً می‌توانیم مباحثی را دنبال کنیم که به نفع مردم دو کشور، دولت‌ها و شرکت‌هایی باشد که می‌توانند بر اساس همکاری‌های مختلف وارد کار مشترک شوند.

این دیپلمات ایرانی با بیان اینکه در برخی شرایط رابطه با یک کشور می‌تواند زمینه‌های توسعه و گسترش بیشتری پیدا کند و در مقطع زمانی دیگر ممکن است کشور و منطقه دیگری این ویژگی را داشته باشد، یادآور شد: در شرایط فعلی، چون اروپایی‌ها خودشان را به دلیل تحریم‌های آمریکا محدود کرده و نتوانستند استقلال خودشان را حفظ کنند تا از ظرفیت‌های کشور ما خوب بهره بگیرند، خود به خود روابط محدودتر می‌شود.

وی تصریح کرد:، اما ممکن است برخی کشور‌های دیگر خیلی تحت تاثیر کشور آمریکا قرار نگیرند و به دنبال منافع ملی خودشان باشند و چارچوب‌های کاری‌شان را به گونه‌ای تعریف کنند که بشود همکاری‌ها را توسعه داد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره اینکه برخی به این موضوع دامن می‌زنند که ایران از نظر اقتصادی در جایگاه برابری با چین قرار ندارد به همین دلیل ممکن است که منافع کمتری از ارتباط با چین ببرد، اظهار داشت: زمانی رابطه دو کشور قابل تعریف و ادامه‌دار است که منافع هر دو طرف تامین شود؛ اگر فقط یک طرفه باشد مشخص است که آن قرارداد قابل تداوم نیست چرا که فقط یک طرف از آن سود می‌برد، اما اگر در طراحی این قرارداد‌های بلند مدت به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که منفعت هر دو طرف همین شود و هر کسی بتواند در زمینه صادرات، انتقال دانش فنی، ماشین آلات مورد نیاز و همچنین همکاری‌های منطقه‌ای همکاری داشته باشد با توجه به شرایطی کشور ما، در ابعاد مختلف توانایی داریم و در بخشی از حوزه‌ها نیاز به توانایی دیگر کشور‌ها داریم.

مهمانپرست بیان داشت: اگر این چیز‌هایی که به عنوان نقطه قوت کشور ما محسوب می‌شود همراه با زمینه‌هایی باشد که نیاز‌های ما را بتواند تامین کند رابطه قوی تری بین دو کشور شکل می‌گیرد، با چین نیز می‌توان روابط را به گونه‌ای تعریف کرد که هم منفعت ما و هم منفعت بلندمدت کشور چین تامین شود؛ اما همه این‌ها بستگی به این دارد که موافقت‌نامه چگونه طراحی و چه برنامه‌هایی در آن دیده شده باشد. منبع: ایلنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قرارداد ایران و چین مهمانپرست داشته باشیم ایران و چین برنامه ها بر اساس دو کشور کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۲۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر تجاوزی که به منافع کشور صورت گیرد، با پاسخ پشیمان کننده رو به رو خواهد شد

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، «امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه رژه ۲۹ فروردین و در جمع خبرنگاران، گفت: در حال حاضر ما در یک حالت آمادگی برای مقابله با شرارت‌های احتمالی هستیم و آنچه در سراسر کشور امروز به نمایش گذاشتیم، بخش کوچکی از توانمندی‌ها بود و آن بخشی از تجهیزات که در حالت آماده باش هستند، در رژه حضور نداشتند.

فرمانده کل ارتش افزود: آنچه شما امروز دیدید، گوشه‌ای از قدرت نیروهای مسلح برای دفاع از آرمان‌های کشور و ملت بود. هر تجاوزی که به منافع کشور صورت گیرد با پاسخ محکم و پشیمان کننده‌ای رو به رو خواهد شد و اگر دشمنان اقدامی کنند با تجهیزات مهلک تری پاسخ خواهیم داد.

وی درباره آمادگی نیروهای مسلح، گفت: نیروهای مسلح معمولاً با توجه به دشمنانی که کشور دارد در آمادگی همیشگی قرار دارند تا مأموریت‌ها را به بهترین نحو اجرا می‌کنند، همه می‌دانند که دشمنان ما چگونه پیشرفت‌های نیروهای مسلح ایران را رصد می‌کنند و به همین خاطر مدت‌ها زیادی است که رجزخوانی گزینه نظامی را کنار گذاشتند و به حرف‌های جدیدی روی آوردند.

فرمانده کل ارتش در پایان خاطر نشان کرد: این روزها همه نیروهای ما در سنگرهای دفاعی آماده هستند تا در برابر احتمالی اقدام متقابل کنند و در آمادگی کامل هستیم تا مأموریت خود را به خوبی انجام دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقوع هرگونه انفجار در عراق تکذیب شد /تایید شناسایی اشیا خارجی پرنده در حریم هوایی‌
  • حمله متقابل ایران به رژیم صهیونیستی عاقلانه و اخلاق‌مدارانه بود
  • ۵ ارتش قدرتمند خاورمیانه بر اساس تجربه جنگی، تعداد پرسنل و تسلیحات نظامی (+عکس)
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه: حمله ایران {به رژیم اسرائیل} کاملاً ضروری بود چون ایران گزینه دیگری جز آن نداشت/ دفاع مشروع و اقدام متقابل و متناسب ایران پایان یافته/ باید رژیم اسرائیل وادار گردد از تکرار هرگونه ماجراجوئی نظامی علیه منافع ایران دست بردارد
  • نیروهای مسلح ایران با قاطعیت آماده پاسخ به هر تجاوزی هستند
  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • حق‌آب هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • هر تجاوزی که به منافع کشور صورت گیرد، با پاسخ پشیمان کننده رو به رو خواهد شد
  • دستاورد عملیات «وعده صادق» سرافرازی و سربلندی کشور بود
  • شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان منافع اقتصادی پاکستان را هدف گرفته است