Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@23:06:40 GMT

طرح سنجش تسهیل‌کننده فرایند یادگیری است

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۲۵۲۰۱

طرح سنجش تسهیل‌کننده فرایند یادگیری است

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: طرح سنجش تسهیل‌کننده فرایند یادگیری است.

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش درآیین افتتاحیه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان با تشکر از دست‌اندرکاران طرح سنجش اظهار کرد: از لحاظ ظاهری زمان‌ها تفاوتی باهم ندارند اما هنگامی‌که با سایر امور پیوند می‌خورند متفاوت هستند لذا برخی زمان‌ها بسیار ارزشمند هستند بنابراین اگر برخی امور در زمان خودش انجام نشود ممکن است ازلحاظ فردی و اجتماعی اختلالاتی را به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه امروز جامعه ما حاصل آموزش‌وپرورش دیروز ما است، اظهار کرد: برای دیدن آینده یک جامعه باید به سراغ مدارس امروز رفت، زیرا سطح یادگیری در مدارس، آینده یک سرزمین را شکل می‌دهد .

وزیر آموزش‌وپرورش تصریح کرد: مهم‌ترین عامل در شکل‌گیری شخصیت و هویت افراد، یادگیری است لذا هرچه یادگیری عمیق‌تر باشد شخصیت بهتر و مؤثرتری را شکل می‌دهد.

وی بابیان اینکه مهم‌ترین رفتار زندگی انسان یادگیری است، ادامه داد: هیچ رفتاری به مهمی یادگیری نیست شاید نفس کشیدن این‌قدر مهم و حیاتی باشد، چراکه فرایند یادگیری همانند نفس کشیدن از گهواره تاگور ادامه دارد.

حاجی میرزایی هرگونه تأخیر در یادگیری را باعث صدمات جبران ‌ناپذیر دانست و گفت: اگر تأخیر در یادگیری انجام شود ممکن است باعث اختلالی شود که دیگر قابل جبران نباشد.

وی یادگیری را فراگیرترین رفتار برشمرد و خاطرنشان کرد: طرح سنجش آمده تا کاری را در زمان خود انجام دهد اگر معتقدیم یادگیری برای فرزندان مهم است، پس برای اینکه بفهمیم افراد تا چه حد برای یادگیری آمادگی دارند باید در ابتدای کار سنجیده شوند.

عضوکابینه تدبیر و امید بابیان اینکه یادگیری نیاز به‌پیش شرط‌هایی دارد، اظهار کرد: یادگیری تنها به استعداد بستگی ندارد بلکه به توانایی جسمانی، توانایی شنیدن، دیدن، گفتن و ... نیز بستگی دارد، بنابراین باید تمام توانایی نوآموزان سنجیده شود تا آموزش‌های متناسب با نیاز هر یک ارائه شود.

وی ادامه داد: طرح سنجش که از سال ۱۳۷۳با پوشش یک ونیم درصدی آغاز شد اکنون به بیش از ۹۹درصد رسیده است.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به شرایط کرونایی اضافه کرد: جامعه باید زندگی کردن با کرونا را یاد بگیرد. ما نمی‌گوییم بیرون آمدن و کار کردن بی‌خطر است اما باید مراقب سلامت خود باشیم.

وی اهمیت سلامت دانش آموزان را دلیل اصلی تعطیلی مدارس در دوره کرونایی برشمرد و تصریح کرد: جامعه باید همواره مراقب سلامت خود باشد.

حاجی میرزایی با تقدیر از تلاش‌های سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی اظهار کرد: از مسئولان این طرح می‌خواهم با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی کار سنجش نوآموزان را انجام دهند.

وی بابیان اینکه تمهیداتی برای رعایت فاصله اجتماعی در طرح سنجش پیش‌بینی‌ شده است، گفت: افزایش ساعت کار پایگاه، فاصله نیم‌ساعته هر سنجش، دو نوبته کار کردن و سایر پیش‌بینی‌ها از اقدامات خوب سازمان آمورش و پرورش استثنایی است که قابل‌تقدیر است.

وزیر آموزش‌وپرورش در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم این طرح که از امروز آغاز شده و تا آغاز سال تحصیلی ادامه خواهد داشت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی انجام شود زیرا این طرح جریان یادگیری را تسهیل می‌کند و مروری بر سلامت دانش‌آموزان است.

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش سلامت سنجش فرایند یادگیری وزیر آموزش وپرورش وزیر آموزش طرح سنجش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۵۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق

مهدی چنگیزی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره برگزاری نخستین دوره یادگیری عمیق (تعاملی) در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد که با حضور مدیران گروه‌های آموزشی در ابتدای نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در دانشکده‌های واحد اراک برگزار شد، اهمیت یادگیری عمیق در ارتقای سطح کیفیت آموزش به دانشجویان تبیین و مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: عناوین آموزشی این کارگاه شامل مباحث پداگوژی و ایجاد مهارت در فرایند آموزش، آشنایی با هرم یادگیری، مبانی یادگیری عمیق (تعاملی)، آشنایی با برخی روش‌های کارگروهی، مقایسه روش‌های سنتی و نوین در فرآیند یاددهی و یادگیری، مثلث تدریس، انواع یادگیرنده‌ها و تکنیک‌ها و روش‌های تدریس به آنها، زمینه‌های یادگیری، شیوه‌های تولید محتوای آموزشی و آشنایی با برخی پلتفرم‌های تولید محتوا نظیر Camtasia بوده است.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بیان کرد: این طرح به‌منظور شناسایی ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و بررسی مزایا و معایب آموزش یادگیری عمیق (تعاملی) به‌صورت پایلوت برای دروس فیزیک ۲ و ریاضی ۲ تعریف شد. بدین منظور از هر استان یک واحد دانشگاهی به‌عنوان مجری طرح انتخاب و پس از معرفی مدرس دروس مورد بحث به سازمان مرکزی در جلسه‌ای اهداف و جزئیات آن برای اساتید تبیین شد.

چنگیزی افزود:‌ از استان تهران، واحد تهران شمال، از استان مرکزی، واحد اراک و از استان آذربایجان شرقی واحد تبریز برای اجرای این طرح گزینش شدند و به‌منظور مقایسه دقیق اثرات یادگیری عمیق با آنچه از آن به یادگیری رایج (سنتی) یاد می‌شود، مقرر شد دو کلاس با ظرفیت ۳۵ نفر با توزیع دانشجویی، سرفصل و زمان برگزاری یکسان از رشته‌های کامپیوتر، صنایع و مکانیک ارائه شود که در یکی از آنها روش‌های یادگیری عمیق پیاده‌سازی شده و دیگری به همان شیوه رایج قبل تدریس صورت پذیرد.

وی مطرح کرد: در کلاس یادگیری عمیق (تعاملی)، استاد به‌عنوان راهنما در کنار دانشجویان حضور دارد و با مشارکت دادن آنها در مباحث درسی، تفهیم مطالب را تسهیل و تعمیق می‌بخشد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه قبل از شروع نیمسال و برگزاری کلاس‌ها، مطالب و سرفصل دروس در قالب طرح درس به‌طور دقیق مشخص و مطالب ارائه و در هر جلسه تعیین شود، ادامه داد: برای هر جلسه، سه کاربرگ در نظر گرفته‌شده که هر هفته متناسب با مطالب درسی آن جلسه از طریق سامانه کاتب در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

چنگیزی توضیح داد:‌ کاربرگ شماره یک شامل خلاصه‌ای از درس هفته جاری بوده که به‌طور کلی اهداف و رئوس درس را بیان می‌کند. دانشجویان موظف هستند پیش از حضور در کلاس با مطالعه کاربرگ شماره یک ضمن آشنایی کلی با مبحث روز، پیش‌زمینه ذهنی برای مطالبی که در کلاس توسط استاد بیان خواهد شد، پیدا کنند. کاربرگ شماره ددو شامل نمونه‌ها و تمریناتی است که در کلاس توسط استاد مطرح و با همکاری دانشجویان حل شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌منظور مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث درسی، بر اساس تکنیک آموزش«پازلی» دانشجویان به هفت گروه پنج نفره تقسیم شدند و فعالیت کلاسی آنها به‌صورت گروهی انجام می‌پذیرد.

وی تشریح کرد: برای سنجش تلاش و نیز معلومات هر یک از دانشجویان، به‌طور تصادفی افرادی انتخاب می‌شوند که باید نحوه حل هر سؤال را برای دیگر دانشجویان به‌طور شفاهی تشریح کند و کاربرگ شماره سه شامل تمرینات پایان هر فصل بوده که به‌عنوان کار در منزل به‌صورت گروهی به دانشجویان ارائه می‌شود تا با مشارکت یکدیگر مسائل مطرح‌شده را حل و پاسخ سؤالات را به استاد ارائه کند. پس از بررسی جواب‌ها توسط استاد، سؤالاتی که به اشتباه حل شده و یا نیازمند توضیح هستند در کلاس مطرح و پس از رفع ابهام و اشکال، به‌طور کامل حل می‌شوند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: علاوه بر این برای هر یک از دانشجویان به انتخاب خود و تأیید استاد، یک یا چند موضوع پژوهشی مرتبط با درس در نظر گرفته می‌شود که دانشجویان ملزم به ارائه شفاهی آن در کلاس‌های بازآموزی هستند. کلاس‌ها بازآموزی در هر ماه یک جلسه برگزار خواهد شد و در آن به موضوعات مرتبط با درس و فراتر از کتاب درسی پرداخته می‌شود.

به گزارش آنا، نخستین دوره کشوری یادگیری عمیق با مشارکت استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان و آذربایجان شرقی در نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عصر نوین آموزش زبان انگلیسی: نقش موثر آموزشگاه های زبان انگلیسی در تهران
  • سنجش سلامت ۲۱ هزار نوآموز کردستانی
  • سنجش سلامت گامی برای شناسایی به موقع کودکان دارای اختلال
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • افزایش تک ماده كمكی به آموزش‌وپرورش نخواهد کرد
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • نواخته شدن زنگ سلامت در مدارس کهگیلویه وبویراحمد
  • زنگ سلامت در مدارس کهگیلویه و بویراحمد نواخته شد
  • نواخته شدن زنگ سلامت در۳ هزار مدرسه کهگیلویه وبویراحمد