Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۶۰ درصد صادرات غیرنفتی به ۱۵ کشور همسایه انجام می‌شود، گفت: صادرات غیر نفتی امسال با وجود همه مشکلات تحریم‌ها و شیوع کرونا به ۴۱ میلیارد دلار خواهد رسید.

«حسین مدرس خیابانی» امروز (یکشنبه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی افزود: هفته گذشته میز داخل و کاهش ارزبری به میزان ۶۰ میلیون دلار برگزار شد و هفته آینده نیز میز ساخت داخل دیگری به منظور کاهش ارزبری ۲۰۰ میلیون دلاری برگزار خواهد شد، علاوه بر آن ارتقای ساخت داخل به همه شهرک های صنعتی سراسر کشور ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از مشخص شدن برش استانی و بخشی برنامه کاهش ارزبری ۳.۲ میلیارد دلاری در سال ۹۹ خبر داد و بیان داشت: در کشور ۱۳ هزار طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد وجود دارد که چهار هزار مورد از این طرح ها پیشرفت بیش از ۸۰ درصد داشته و با شکل دادن پویش "تولید و تداوم امید" هر هفته ۲۰۰ مورد از این طرح ها راه اندازی می شود.

مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری این طرح ها ۱۷۰ هزار میلیارد تومان است که ۵۰ هزار نفر به طور مستقیم و بیش از ۵۰۰ هزار نفر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهد کرد.

وی ادامه داد: امسال توسعه صادرات غیر نفتی به میزان ۴۱ میلیارد دلار را با وجود همه مشکلات تحریم ها و شیوع کرونا و بسته شدن مرزها در برنامه داریم.

سرپرست وزارت صنعت گفت: امروز ۸۰ درصد مرزهای تجاری ما بازگشایی شده و ۷۵ درصد بازارچه‌های مرزی فعال شده است و تجارت کشور به روال عادی برگشته است.

وی بیان داشت: شکاف ۴۲ درصد ایجاد شده در صادرات غیرنفتی در دو ماهه امسال تا ۲۷ درصد در سه ماهه امسال کاهش یافته و این در حالی است که کرونا تاکنون بیش از ۳۳ درصد تجارت جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: اتکای کشور در صادرات غیر نفتی بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب به ۱۵ کشور همسایه و تقویت تجارت با هند و چین است.

وی گفت: اکنون ۶۰ درصد صادرات غیرنفتی به ۱۵ کشور همسایه انجام می‌شود به طوری که به عنوان نمونه در اردیبهشت امسال صادرات به افغانستان دو برابر مدت مشابه پارسال بود.

مدرس خیابانی بیان داشت: برنامه های جهش تولید این وزارتخانه در چهار محور اصلی استفاده از ظرفیت‌های خالی، راه اندازی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی، راه اندازی معادن غیر فعال و استفاده از ظرفیت و توان شرکت های دانش بنیان دنبال می شود.
وی اظهار داشت: در سه ماهه امسال ۲۱۰ واحد صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی و خارج از آن مجدد راه اندازی شدند، همچنین از مجموعه چهار هزار و ۴۰۰ معدن غیرفعال کشور، امسال راه اندازی یک هزار و ۲۰ مورد آنها را در برنامه داریم که در سه ماهه امسال ۱۴۶ معدن سرپا شدند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در بخش تجارت، صادرات و واردات، امروز ۳۳ هزار کارت بازرگانی فعال در کشور وجود دارد.
وی گفت: در سال ۹۸ صادرکنندگان با صادرات ۴۱.۳ میلیارد دلاری انواع کالا به ۱۰۰ کشور حماسه خلق کردند و با وجود تحریم‌ها، رکورد وزنی صادرات ۱۳۵ میلیون تنی زده شد که ۵۷ میلیون تن آن مربوط به محصولات زنجیره فولاد به ارزش ۹ میلیارد دلار بود.
مدرس خیابانی تاکید کرد: امروز به جز تامین مواد اولیه کارخانجات، کالاهای اساسی و تجهیزات و ماشین آلات تولید، با هر گونه واردات به کشور مخالفیم.
وی ادامه داد: سال گذشته یک‌هزار و ۵۰۰ ردیف تعرفه کالایی مسدود شد و در سه ماهه امسال این آمار به دو هزار و ۵۰۰ ردیف تعرفه کالایی رسید.
به گفته این مقام مسوول، ۸۵ درصد واردات کشور را نهاده های تولید تجهیزات و ماشین آلات تشکیل داده و ۱۵ درصد دیگر آن را کالاهای مصرفی تشکیل می‌دهند که هفت درصد آنها کالاهای اساسی است.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ شاهد رشد ۱.۹ درصدی بخش معدن و ۲.۱ درصدی بخش صنعت بودیم و در سه ماهه امسال با وجود شرایط تحریم ها و محدودیت های ناشی از شیوع ویروس کرونا صدور جواز های تاسیس صنعتی، معدنی و تجاری از نظر تعداد ۲۵ درصد، از نظر سرمایه گذاری ۳۷.۳ درصد و از نظر اشتغال زایی ۱۸.۱ درصد رشد داشته است.

تامین اقلام مقابله با کرونا
مدرس خیابانی با اشاره به تامین اقلام مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: در حالی که در ابتدای اسفند سال گذشته محدودیت های زیادی در تامین اقلام مواجه بودیم، اما امروز با بسیج همگانی، میدان دادن به مردم، نیروهای مسلح و گروه‌های جهادی و با استفاده از ظرفیت‌های خالی کارخانجات و تغییر خطوط و سه شیفت کار کردن، در این حوزه از روزی ۲۰۰ هزار عدد تولید ماسک به روزی ۶ میلیون ماسک رسیدیم و از یک واردکننده این اقلام به صادر کننده تبدیل شده‌ایم.
وی بیان داشت: در حوزه لباس های پرستاری ۷۰۰ هزار دست لباس دپو شده و صادرات می‌شود و علاوه بر آن صادرات ونتیلاتور و دستگاه های اکسیژن ساز را در برنامه داریم.
سرپرست وزارت صنعت همچنین به برخی ارقام در حوزه تحقق شعار جهش تولید اشاره کرد و گفت: در حوزه خودرو که نخستین حوزه ای بود که با تحریم آمریکایی‌ها مواجه شد و در پی آن کره ای ها و فرانسوی‌ها کشورمان را ترک کردند، در سه ماهه امسال پس از دو سال رشد منفی شاهد رشد هشت درصدی و تولید بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو بودیم.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: در این مدت تحویل خودرو ۵۵ درصد رشد داشته و تعهدات خودروهای ناقص کف پارکینگ خودروسازان ۷۱ درصد کاهش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: در این حوزه رشد ۴۰ درصدی و تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو را در تا پایان سال در برنامه داریم.
این مقام مسوول یادآور شد: در سه ماهه امسال شاهد رشد ۱۱۵ درصدی در تولید لباسشویی و رشد ۵۰ درصدی در تولید تلویزیون بودیم و با توجه به ظرفیت ۲۰ میلیون دستگاهی لوازم خانگی کشور، تا پایان امسال در تلاشیم ۱۲ میلیون دستگاه از این لوازم خانگی تولید شود.
وی همچنین از راه اندازی کارخانه ساخت پنل تلویزیون در یکی از واحدهای بزرگ استان اصفهان تا پایان سال خبر داد و گفت: رشد ۳۰ درصدی تولید تایر، ۱۰ درصدی تولید سیمان، هفت درصدی تولید یخچال و فریزر، هفت درصدی محصولات پتروشیمی و یک درصدی تولید کمباین از دیگر آمارهای قابل اشاره سه ماهه امسال است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تنظیم بازار یادآور شد: دستاورد مهم این حوزه در مقابله با کرونا بود به طوری که صف‌های طولانی، هجوم مردم به فروشگاه ها و خالی بودن قفسه ها را به هیچ عنوان شاهد نبودیم.
وی خاطر نشان کرد: امروز مقادیر زیادی کالا در بنادر جنوبی و انبارهای کشور دپو شده است.
به گفته این مقام مسوول، ۲۵ ردیف کالایی که تا پارسال ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی استفاده می کردند، امروز فقط به پنج قلم کالای اساسی به همراه دارو و تجهیزات کاهش یافته است.
وی یادآور شد: در بخش بازرگانی داخلی جامعه بزرگ سه میلیون واحد صنفی اصناف را داریم که ۶ میلیون نفر در آنها شاغلند که با در نظر گرفتن نرخ تکفل، جامعه بزرگ ۲۰ میلیون نفری اصناف را داریم.
مدرس خیابانی، اصناف را مردمی ترین و غیردولتی ترین نهاد اقتصادی کشور توصیف کرد که در زمان شیوع کرونا با تعطیلی همه مغازه ها حماسه‌ای در مقابله با این ویروس را رقم زدند و تاکید کرد: در ادامه باید تلاش کرد که اصناف آسیب دیده را ترمیم کنیم.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرپرست وزارت صنعت سه ماهه امسال صادرات غیر نفتی برنامه داریم میلیارد دلار مدرس خیابانی معدن و تجارت درصدی تولید راه اندازی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی صادر شد

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: اکبر فتحی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: بیشترین صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی بیشترین به ترتیب عراق، امارات متحده، پاکستان، روسیه، افغانستان، ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان بوده است.

وی ادامه داد: آمار مربوط به صادرات نشان می دهد که در سال ۱۴۰۲ صادرات محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی عملکرد خوبی داشته است به طوری که صادرات محصولات کشاورزی استان از نظر ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۴ درصد افزایش دارد.

وی افزود: از لحاظ وزنی نیز صادرات محصولات کشاورزی به ۳۴۵ هزار تن رسیده که ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.

فتحی یادآور شد: خشکبار، شیرینی جات، شکلات، فرآورده‌های غلات، صنایع تبدیلی، گل و گیاه دارویی، محصولات حیوانی، محصولات لبنی و میوه و تره بار از بیشترین محصولات و فرآورده های کشاورزی صادر شده از آذربایجان شرقی در سال گذشته بوده است.

وی ادامه داد: قابلیت صادرات انواع تولیدات به سایر کشورها در بخش باغبانی آذربایجان شرقی بسیار بالا است به نحوی که استان در محصولات باغی همچون کشمش و سیب درختی به دلیل کیفیت بالا جزو صادرکنندگان صاحب جایگاه در بازارهای جهانی است و قیمت محصولات باغی همچون سیب نسبت به رقبا حدود ۲۰ درصد بالاتر است و بررسی ها حاکی از آن است که بیش از ۴۰ درصد محصولات باغی استان فرصت صادراتی دارند.

وی یادآور شد: سهم صادرات محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی از کشور از نظر ارزشی 5.7 درصد و سهم صادرات محصولات کشاورزی استان از کشور از نظر وزنی ۳.۹ درصد است.

فتحی گفت: ارزآوری هرکیلو محصول صادراتی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی به طور متوسط یک دلار است.

 

 

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • ۳۶۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی صادر شد
  • امسال رشد اقتصادی روسیه سریع‌تر از کشور‌های پیشرفته خواهد بود
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند