Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندارخوزستان یک‌شنبه در آیین رونمایی از پوستر این جشنواره اظهار داشت :جشنواره بین المللی ذوالفقار به ابتکار استان خوزستان و با موافقت وزیر ارشاد  همزمان در خوزستان و کرمان برگزار می‌شود .

غلامرضا شریعتی افزود :برنامه‌های فرهنگی در شاخه‌های مختلف هنری از جمله شعر ، پویانمایی ، تئاتر و ...  در این جشنواره در وصف و یاد سردار دلها «سردار حاج قاسم سلیمانی» برگزار خواهد شد تا خوزستان بتواند بخشی از دین خود را به این سرباز مخلص وطن ادا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از آنجا که این جشنواره با ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان برپا شده تاکیدما بر استقرار دبیرخانه دائمی این جشنواره در همین استان است تا هرساله بتوانیم گسترده و اثر بخش‌تر این برنامه فرهنگی هنری را برگزار کنیم تا راه، روش و منش «سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» را ترویج و گسترش دهیم .

شریعتی بیان کرد : امیدواریم این حرکت فرهنگی ضمن برقراری رقابت سازنده، رشد بستر پژوهش و مشارکت اجتماعی را دنبال داشته باشد و به‌عنوان حرکتی ماندگار در تقویم فرهنگی کشور بنام خوزستان ثبت شود .

وی افزود : جامعه فرهنگی ، هنری و رسانه ای وظیفه  مهم و تاریخی برای تجلی و تبلور ارزشها دارد و ضرورت دارد در کنار هرجشنواره دبیرخانه دائمی تشکیل شود تا مستند سازی و تحلیل محتوا و باز اندیشی مستمر داشته باشد . استان خوزستان آمادگی کامل برای استقرار دبیرخانه و برگزاری این جشنواره را دارد.  

استاندار خوزستان با اشاره به حضور «سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» در خوزستان گفت : این سردار شهید در هشت سال دفاع مقدس و در برهه سیل همدلی سال ۱۳۹۸ با حضور خود برای استان و مردم خوزستان مغتنم بود ، با همت وی و یارانش در مدیریت سیل سال گذشته کمک شایانی  شد .

آغاز جشنواره بین المللی فرهنگی هنری ذوالفقار از ۱۸ مرداد 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این مراسم با بیان اینکه این جشنواره همزمان با عید غدیر برگزار می‌شود گفت :این جشنواره ۱۸ مردادامسال  همزمان با عید غدیر  با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه بصیرت در خوزستان برگزار می‌شود .

محمد جوروند ادامه داد : این جشنواره در حوزه‌ها و ابعاد مختلف هنری برگزار خواهد شد و خوزستان میزبان رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری با نام و یاد «سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» خواهد بود.

جوروند افزود : علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره می‌توانند با مراجعه به سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از چگونگی برگزاری و ارسال آثار خود به دبیرخانه جشنواره اطلاعات لازم را کسب کنند .

به گزارش ایرنا صبح امروز یکشنبه آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری ذوالفقار با عنوان (گرامی داشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی) در استانداری خوزستان ، همزمان با استان‌های تهران و کرمان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین استانی و نماینده ولی فقیه خوزستان به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد .

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمند تئاتر رونمایی پوستر قاسم سلیمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمند تئاتر رونمایی پوستر قاسم سلیمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنرمند تئاتر رونمایی پوستر قاسم سلیمانی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۶۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا با حضور در برنامه سلام خبرنگار درخصوص جزئیات برگزاری رویداد چله رضوی، اظهار کرد: امسال طراحی کردیم که جشنواره‌ها را به میدان خدمت مردم بیاوریم به تعبیری فعالیت‌های جشنواره ای، رویدادها، کنش ها، تولیدات و اثرات فعالیت‌های فرهنگی که هنرمندان انجام می‌دهند را در فضای عمومی جامعه انتشار می‌دهیم. از این رو این روز‌ها تا میلاد امام رضا علیه السلام و روز زیارتی ایشان که ۲۳ ذی القعده است را به نام چله رضوی تعریف کردیم و همه فعالیت‌های بنیاد امام رضا (ع) را در این بازه زمانی در سطح کشور گسترش می‌دهیم.

سوال: چه برنامه‌هایی را برای چله رضوی اجرا می‌کنید و هدف از برگزاری این مجموعه برنامه‌ها چیست و سرفصل‌های مهم این برنامه‌ها را تشریح کنید.
سعیدی زاده: بنیاد امام رضا (ع) توسعه فرهنگ رضوی و گفتمان امامت و ولایت را در جامعه اسلامی ایران دنبال می‌کند و با رویکرد تولیدات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای این جریان را پیگیری می‌کند. کارویژه بنیاد امام رضا (ع) زیست بوم حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با تاکید بر توسعه فرهنگ رضوی است. امسال چهارده جشنواره را در بازه زمانی آذر ۱۴۰۲ که به میلاد امام رضا (ع) در اردیبهشت امسال ختم می‌شود اجرا می‌کنیم، این چهارده جشنواره شامل چهار جشنواره شعر فارسی، عربی، ترکی و کودک و نوجوان، سه جشنواره تئاتر خیابانی، تئاتر کودک و نوجوان و تئاتر بزرگسال، سه جشنواره تجسمی، خوشنویسی و گرافیک، یک جشنواره هنر‌های تصویری، فیلم و پویانمایی و مستند و یک جشنواره سرود در حوزه دانش آموزی و یک جشنواره روستایی در بوم روستا‌های کشور است. ویژه برنامه رویداد آوای ارادت رضوی هم در سطح‌های استان‌های کشور برگزار می‌شود.
امسال علاوه بر برگزاری جشنواره‌ها که یک شامل فرآیند فراخوان، ارسال آثار، داوری و برگزیده شدن هنرمندان است رویداد‌های جانبی را نیز در فضای جشنواره به شدت تمرکز بخشیدیم و کار توسعه پیدا کرد.

سوال: رویداد‌های جانبی که اشاره کردید چیست؟
سعیدی زاده: حدود ۳۰ محفل شعر در سطح کشور برگزار می‌کنیم.

سوال: علاوه بر آن جشنواره‌ای که در حوزه شعر و موسیقی دارید؟
سعیدی زاده: بله، سی محفل شعری شامل حدود پنج محفل شعر در حوزه شعر فارسی، پنج محفل شعر در حوزه شعر کودک و نوجوان، پنج محفل شعر در حوزه شعر ترکی آذری، هفت هشت محفل شعر در حوزه کودک و نوجوان در استان‌های مختلف با حضور شعرای استان‌ها و شعرای ملی در سطح استان‌های مختلف برگزار می‌شود.
تقریبا در همه استان‌های کشور محافل شعر با حضور اساتید و شاعران آیینی ملی همراه با قدردانی از پیشکسوتان این حوزه برگزار می‌شود این محافل شعر در میان مردم در هیات‌های مذهبی، کانون‌ها و مساجد برگزار می‌شود.

سوال: آیا جشنواره‌های دیگر نیز به صورت استانی برگزار خواهد شد یا نه؟
سعیدی زاده: بله، امسال جشنواره‌های تئاتر شامل سه جشنواره کودک و نوجوان، تئاتر خیابانی و تئاتر سهمیه‌ای در استان‌های دیگر نیز برگزار می‌شود، امسال از ۴۵ گروه تئاتر حمایت می‌کنیم و این گروه‌های تئاتر در استان‌های مختلف ۱۰ تا ۱۵ شب، تئاتر صحنه ای، خیابانی و کودک و نوجوان اجرا می‌کنند می‌دهند و فعالیت‌های فرهنگی و هنری را داریم در سطح ملی گسترش می‌دهیم. در حوزه تجسمی هم نمایشگاه آثار در حوزه عکس، خوشنویسی و گرافیک در انتهای دهه کرامت در مشهد مقدس و اگر بتوانیم در تهران نمایشگاه هنر‌های تجسمی رضوی برگزار خواهد شد.

سوال: در دهه کرامت برای بانوان و دختران جوان چه برنامه ویژه‌ای دارید؟
سعیدی زاده: در جشنواره خوشنویسی بخشی به نام ملکه آفتاب داریم که مختص بانوان است و از این خوشنویسان قدردانی خواهد شد امسال در اختتامیه جشنواره امام رضا (ع) تقدیر از خادمین فرهنگ رضوی تدارک دیده می‌شود که بخشی از آن مختص بانوان و زنان جوان کشور اسلامی است.

سوال: اتفاقات و رویداد‌هایی که از ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ در غزه افتاده و تعداد زیادی از مردم فلسطین به شهادت رسیدند و بیش از ۷۰ درصد از آنان زنان و کودکان بودند، در جشنواره امسال بخشی مختص به موضوع غزه هم دارید؟
سعیدی زاده: در جشنواره گرافیک امسال در بخش هنر‌های تجسمی جشنواره بخشی به عنوان مبارزه و استقامت تعریف کرده ایم یکی از ابعاد زندگی امام رضا (ع) زندگی مبارزاتی ایشان است که باید از دریچه‌های مختلف به جامعه اسلامی و جامعه جهانی بازنمایی شود، بحث مبارزه و قیام را تعریف کرده ایم امسال به عنوان جایزه ویژه گرافیک رضوی به برترین اثری که در حوزه غزه تولید شده باشد یک جایزه ویژه تعلق می‌گیرد و در نمایشگاه آثار جهان اسلام هم درباره غزه نمایشگاه تجسمی برگزار خواهد شد.

سوال: اشاره کردید به این که در بخش‌های مختلف آثاری را دارید که ارایه می‌شود در استان‌های مختلف هم این آثار به نمایش گذاشته می‌شود از کدام یک از این حوزه‌ها بیشترین اقبال و استقبال انجام شده است؟
سعیدی زاده: حوزه‌ها متفاوت است زیست بوم‌های حوزه فرهنگ و هنر با یکدیگر متفاوت است نمی‌توانیم مقایسه‌ای در زمینه تعداد داشته باشیم، اما در حوزه تجسمی آثار خیلی خوبی داشتیم بالغ بر هزار و ۵۰۰ اثر در حوزه تجسمی، خوشنویسی، عکس و گرافیک تعریف شده است البته غیر از جشنواره روستایی، در بخش جشنواره عکس روستایی بالغ بر دو هزار عکس روستایی تعریف شده است.

سوال: بخش روستایی امسال به جشنواره اضافه شده است؟
سعیدی زاده: بله، بخش روستایی امسال در پنج محور سرود، مدیحه سرایی و منقبت خوانی، نقالی، آیین‌های نمایشی و عکس جشنواره روستایی رضوی شکل گرفته است. در بخش روستایی علاوه بر حوزه تجسمی حوزه شعر هم بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ اثر شعر فارسی، ترکی، عربی و کودک و نوجوان داریم.

سوال: تعداد آثار نسبت به سال‌های گذشته چقدر رشد داشته است؟
سعیدی زاده: فکر می‌کنم ۵۰ درصد رشد داشته است.

سوال: برداشت و برآوردتان از کیفیت آثار ارایه شده به جشنواره امسال چیست؟
سعیدی زاده: امسال رویکرد حمایتی نسبت به جشنواره داشتیم یعنی علاوه بر فراخوان و اطلاع رسانی، از گروه‌ها و هنرمندان مختلف حمایت می‌کنیم، در بخش آموزش، هم افزایی هنرمندان با اساتید و تولید اثر با رویکرد فاخر و اثرگذار مبنای جشنواره امسال بوده است، قطعا در نمایشگاه آثار هنر‌های تجسمی رضوی در دهه کرامت در مشهد و تهران این آثار به نمایش گذاشته می‌شود کیفیت آثار در حوزه‌های تجسمی، شعر و تئاتر که از ۴۵ اثر تئاتر در فرآیند تولید شامل طرح تئاتر، ارائه نمایشنامه و ارایه فیلم حمایت شده است، فکر می‌کنیم مداخله فرآیندی که بنیاد امسال در تولید آثار فاخر و حوزه رضوی داشته به تولید آثار به لحاظ کیفی کمک کرده است.

سوال: چه افقی برای این جشنواره متصورید افق این جشنواره برای سال آینده چیست؟
سعیدی زاده: دو سطح را تعریف می‌کنیم یک سطح این است که جشنواره امام رضا (ع) جشنواره‌ای حرفه‌ای برای تولید آثار اثرگذار و تخصصی برای انتقال فرهنگ و معارف رضوی باشد در این حوزه با هنرمندان و برجستگان حوزه هنر و رسانه و فرهنگ رضوی در فرهنگ کشور ارتباط برقرار می‌کنیم که هم با رویکرد حمایتی هم با رویکرد آموزش و توانمندسازی بتوانیم آثار را تولید کنیم از سوی دیگر نیاز داریم که این آثار را در دسترس عموم مردم قرار دهیم. در حوزه رویداد‌های فرهنگی و هنری که امسال بالغ بر ۵۰۰ رویداد در فضای جشنواره امام رضا (ع) در اردیبهشت شکل پیدا می‌کند، همچنین تا میلاد امام رضا (ع) وبگاهی را در بستر فضای مجازی به عنوان پنجره شکل می‌دهیم.

سوال: علاقه‌مندان به این آثار در حوزه تجسمی، در حوزه شعر و موسیقی می‌توانند این آثار را بخوانند، بشنوند یا تئاتر‌هایی که به آن‌ها اشاره کردید که تئاتر‌های خیابانی جزو آن است بعد از برگزاری چله رضوی هم در استان‌ها عرضه می‌شود، آیا زیرساختی برایش فراهم شده است که علاقه‌مندان بتوانند ببینند؟
سعیدی زاده: در بستر فضای مجازی که وبگاه و پنجره آن راه اندازی می‌شود این آثار و تولیدات در معرض دید عموم جامعه قرار می‌گیرد به غیر از این در اجرا‌های عمومی و در رویداد‌های میدانی هم در طول سال برگزاری جشنواره استمرار دارد و فعالیت‌ها در معرض ارایه عمومی قرار خواهد گرفت.

سوال: آیا برای افزایش کیفیت آثار بنیاد بین المللی امام رضا دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان تدارک دیده است؟
سعیدی زاده: در جشنواره عکس رضوی امسال در چهار عتبه مقدس ایران اسلامی در حرم امام رضا (ع)، حضرت عبدالعظیم، شاهچراغ و حرم حضرت معصومه (س) کارگاه عکاسی رضوی برگزار کردیم و بالغ بر ۲۵۰ عکاس کشور در این کارگاه‌ها فرآیند آموزش و عکاسی از عتبه مقدسه را تجربه کردیم، در حوزه گرافیک سال گذشته چهار کارگاه آموزشی ملی برگزار شد، در حوزه پرچم و کتیبه، در حوزه پوسترسازی و تصویرگری کارگاه‌هایی برگزار شد، در رویداد‌های پیش رو در حوزه تئاتر، کارگاه‌هایی برگزار می‌کنیم، در حوزه سرود رضوی کارگاه آموزشی در سطح ملی برگزار می‌کنیم. جریان آموزش، توانمندسازی و فعال سازی کنشگران و هنرمندان در طول سال برگزار خواهد شد تا بتوانیم به تولید آثار اثربخش کمک کنیم.

دیگر خبرها

  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • نشست خبری بیست ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • گزارش تصویری | نشست خبری بیست ویکمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)
  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود
  • رونمایی پوستر جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری
  • فعالیت ۵۳۶کانون فرهنگی هنری در لرستان
  • محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی هنری اتقان شد
  • نشست خبری تشریح برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) و چله رضوی در تهران برگزار می‌شود