Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، زهره الهیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت:مجلس یازدهم شروعی پر چالش در نقطه حساس تاریخ انقلاب که جنگ تمام عیار اقتصادی با جمهوری اسلامی به اوج خود رسیده را تجربه می‌کند.

وی افزود: این مجلس نقطه امید طبقه محروم و مستضعف جامعه قرار گرفته و نگاه دلسوزان، نیروهای انقلاب و خانواده شهدا به این مجلس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری در پیام خود به مجلس یازدهم برای چندمین بار فرمودند که در دهه پیشرفت و عدالت نمره مطلوبی در باب عدالت به دست نیاورده ایم واولویت این مجلس را اصلاح خطوط اصلی اقتصاد و تلاش در جهت معیشت طبقات ضعیف دانستند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان اینکه امروز ناکارآمدی و فساد برخی مسئولین اقتصاد را دچار چالش کرده است، تاکید کرد: همه می‌دانیم که اقتصاد سالم و قوی نخواهیم داشت و عدالت محقق نخواهد شد، مگر با مبارزه بی‌امان با مفاسد اقتصادی. اقتصاد ما شکوفا نخواهد شد، مگر با قطع دست مفسدان از بیت المال و منابع ملت.

بیخ گوش پایتخت اوج ناکارآمدی مسولان  را می توان دید

الهیان با اشاره به اصل ۴۳ قانون اساسی، یادآور شد:  اصل ۴۳ قانون اساسی تاکید بر ریشه کن کردن فقر و محرومیت و تامین نیازهای اساسی عامه جامعه دارد، اما می‌توان گفت که دولت در تحقق این مهم نمره قبولی را کسب نکرده است.

وی با اشاره به فقر در استان تهران،  تاکید کرد: برای اثبات این مدعا، نمایندگان به ویژه نمایندگان تهران را دعوت می کنم که سری به روستاهای اطراف تهران و استان تهران بزنید؛ صحبت از مناطق محروم استان های مرزی و استان های محروم مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان و ایلام نیست؛  بیخ گوش پایتخت اوج ناکارآمدی مسولان  را می توان دید.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بلایی که برسرطبقه محروم و مستضعف جامعه آمده، حاصل ناکارآمدی و فساد برخی مسئولان و دست اندازی به بیت‌المال بوده است، اظهار داشت: ثروت‌های بادآورده و چنگ اندازی به بودجه کشور ، دست بردن به بیت المال، رانت خواری و زمین‌خواری فرصتی را باقی نمی گذارد که زیاده خواهان به خدمت به مردم بپردازند، باری از دوش مردم بردارند و به فکر اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان باشند.

الهیان خطاب به نمایندگان مجلس، افزود: بیایید از مجلس شروع کنیم. طهارت اقتصادی شرط مشروعیت نمایندگان است.  تصور کنید اگر امروز مرحوم مدرس زنده بود چگونه عمل می کرد؟ اخیرا مقام معظم رهبری فرمودند: گناه کسی که مسئول مبارزه با فساد است و خود دچار فساد می‌شود، چند برابر و نابخشودنی است.

وی با بیان اینکه این مجلس نباید جای نمایندگانی باشد که به جای درک درست از درد مردم و تلاش برای درمان آن به فکر تاسیس شبکه ای از شرکت‌ها و نشاندن خانواده و بستگانشان در پست ها و جایگاه‌های مدیریتی باشند، تصریح کرد: اگر نماینده‌ای که خود وظیفه نظارتی و دفاع از حقوق ملت و مبارزه با مفسدان دارد، چنگ بر منابع بیت المال بیندازد و جیب خود و خانواده را پُرکند چگونه می تواند جلوی مفاسد و رانت خواری ها را بگیرد؟ اینجاست که باید گفت وای به روزی که بگندد نمک!

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خطاب به نمایندگان مجلس، گفت مجلس یازدهم از همین ابتدای کار در معرض آزمونی بزرگ قرار دارد، فردای قیامت باید در مقابل ۸۰ میلیون ایرانی و امام راحل و شهدا و رهبری پاسخگو باشیم.

دولت مطالبات مدافعان سلامت را بپردازد

الهیان در ادامه ضمن تشکر از مدافعان سلامت، اظهار داشت:در این فرصت  از پرسنل خدوم و زحمتکش مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها تقدیر و تشکر به عمل آورم که در ایام کرونا و در اوج گرما، بیماران را یاری می دهند.  تا آنجا که خود بعضا مبتلا شده و شهدای مدافع سلامت جان خود را در مسیر خدمت به بیماران تقدیم کردند.

وی با بیان اینکه دولت مطالبات مدافعان سلامت را بپردازد، افزود: صراحتا از شخص رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه می خواهم که فوق العاده ویژه کارکنان سلامت را در اسرع وقت پرداخت کند، تا این خدمت گزاران سلامت در اوج بحران کرونا دچار فرسودگی و بی انگیزگی نشوند و یارای خدمت داشته باشند.

مجلس در مقابل زیاده‌خواهی‌های به ناحق اروپایی‌ها ایستاده است

این نماینده مجلس در موضوع قطعنامه شورای حکام خطاب به وزارت خارجه، گفت: اروپایی‌ها باید بدانند تصویب این قطعنامه عواقب نامطلوبی برای آنها خواهد داشت و این بار مجلس در مقابل اقدامات نامشروع چند کشور اروپایی که از ترامپ خط می‌گیرند، کوتاه نخواهد آمد. چنان که خواسته این کشورها برای بازرسی از تاسیسات نظامی ایران از طریق آژانس بر خلاف قوانین بین الملل است.

الهیان تاکید کرد: باید این پیام را به کشورهای اروپایی داد که این بار سرنخ کار فراتر از دولت و دستگاه دیپلماسی است و مجلس در مقابل زیاده‌خواهی‌های به ناحق اروپایی‌ها ایستاده و سیاست مجلس شورای اسلامی،  مقاومت فعال در موضوع هسته‌ای است.

وی گفت: این اقدام اروپایی‌ها در شورای حکام، حقیقتا در جهت تکمیل اقدام مخرب ترامپ در برهم زدن برجام برخلاف معاهدات بین المللی است و در حال حاضر از برجام چیزی جز نامی باقی نمانده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت در مقابل قطعنامه باید به ظرفیت ها و توانمندی های داخلی توجه داشته باشد، افزود: توجه به اقتصاد درون‌زا راه نجات اقتصاد است. به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم همه راه ها در داخل کشور است.

الهیان تاکید کرد: دولت در این شرایط باید اقتصاد ایران را از چنگال برجام برهاند که راه توقف آن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی است.

وی گفت: سیاست صبر، انتظار و انفعال که چندین سال اقتصاد کشور را در حال رکود نگه داشته، باید هر چه سریعتر به سیاست فعال اقتصاد مقاومتی و توجه به  ظرفیت داخلی تبدیل شود.

کد خبر 4966242 سید مهدی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: زهره الهیان اتحادیه اروپا برجام مجلس شورای اسلامی ایالات متحده آمریکا برجام حسن روحانی محمد باقر قالیباف حجت الاسلام حسن روحانی سید عباس موسوی محمد جواد ظریف مجلس یازدهم ایران جمهوری اسلامی ایران اسحاق جهانگیری مجلس خبرگزاری مهر مجلس در مقابل اروپایی ها بیت المال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۲۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم های سهمگین در راه است؟

تین نیوز

اقتصاددانان معتقدند: در صورت عدم کنترل ناترازی های اقتصاد کلان، احتمال رخداد تورم های سهمگین وجود دارد و همین مساله ضرورت ورود عاجل و جدی به معضل ناترازی های اقتصاد کلان را بیش از پیش بازگو می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، در حالی اولین ماه اقتصاد ایران در حال عبور از از اولین ماه و ورود به دومین ماه سال ۱۴۰۳ است که به اعتقاد کارشناسان و اقتصاددان، دولت با ریسک های متعددی در حوزه اقتصاد روبه رو است و در صورتی که از پیچ بحران های اقتصادی عبور نکند، شرایط سخت تر خواهد شد

اغلب اقتصاددانان، مهم تریم بحران کنونی اقتصاد ایران را تورم و عدم کنترل ناترازی های اقتصاد کلان می دانند و معتقدند اگر نظام تصمیم گیری کلان اقتصادی کشور، تغییری در سیاست گذاری ها نسبت به سال ۱۴۰۲ اعمال نکند، روند تورم کمتر از ۱۴۰۲ نخواهد بود.

به باور آن ها، در صورت عدم کنترل ناترازی های اقتصاد کلان، احتمال رخداد تورم های سهمگین وجود دارد و همین مساله ضرورت ورود عاجل و جدی به معضل ناترازی های اقتصاد کلان را بیش از پیش بازگو می کند.

 

عبور از پیچ بحران های اقتصادی سخت شد؟

مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت دولت روحانی و اقتصاددان در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که شما در حال حاضر مهم ترین بحران دولت سیزدهم را چه می دانید؟ می گوید: من اگر بخواهم با واقعیت ها سوال شما را جواب دهم، بحران دولت سیزدهم را از فروردین ۹۷ شروع می کنم. من اعتقاد دارم بحران های اقتصادی و سیاسی ایران، شاید از دوران انتخاب دونالد ترامپ در آمریکا شروع شد.

وی می افزاید: تحریم همیشه وجود داشته، اما اتفاقی که افتاد، این بود که بعد از آمدن ترامپ، تحریم ها تشدید شد و بعد از آن که زیر میز زد و ایران را دچار تحریم ناجوانمردانه کرد، با تصمیمات عجولانه، غیرکارشناسی و امنیتی کردن ارز و داستان ثبت سفارش و... که عواقب سیاسی هم پشت آن داشت، کشور از نظر اقتصادی دچار بحران جدی شد. تعادل بودجه و ضریب های رشد هم به هم خورد؛ تا این که به دولت سیزدهم رسیدیم.

کرباسیان عنوان می کند: بدیهی است که دولت سیزدهم هم با قول های چشمگیر، زیبا و مردم پسند انتخاب شد. بالاخره کسی که اولین بدیهیات اقتصاد کلان را بشناسد، می دانست که با این شعارها، وضعیت اصلاح نمی شود. پیش بینی این بود که گرفتاری ها حل شود، چون هر دولتی علاقه مند است که مشکلات مردم کمتر شود، مردم در رفاه بیشتر باشند و بتوانند از دولت و حکومت راضی باشند.

وی ادامه می دهد: چند اتفاق افتاد. یکی این که آقای رییسی با همه علاقه مندی ای که داشت وضعیت کشور را اصلاح کند، اما به نظر می رسد پیش فرض های درستی انتخاب نکردند. آن ها اعتقاد داشتند با وجود تحریم می توانیم مشکل را حل کنیم، رشد اقتصادی ایجاد کنیم و حتی در این چند سال مجلس، پیشنهاد رشد ۸ درصد اقتصاد را دادند. شاید بتوان گفت ایشان مشاوران اصلحی نداشت. این بزرگ ترین مشکل بود.

این اقتصاددان تصریح می کند: دومین مشکلی که پیدا شد، این بود که نفراتی که به عنوان همکاران انتخاب شدند، بعضی ها کم تجربه یا بی تجربه بودند و بعضی از آن ها هم می توانم بگویم از نظر علمی، شاید به اندازه ای که بتوانند در سطح بالای تصمیم گیری باشند، نبودند. اما بالاخره دولت تلاش کرد اقداماتی کند، ولی واقعیت این است که کسری بودجه وجود داشت و مجلس هم در بعضی جاها همراهی نکرد. با این که مجلس و دولت همراه بودند و این به نظر من جزو یکی از نکات مثبت دولت بود. بدیهی است که مجلس بعضی جاها همراهی نکرد، اما واقعیت این است که در این حد باید استقلال مجلس را قبول کنید.

کرباسیان متذکر می شود: مهم تر از این ها که به نظر من بسیار مهم است، این که دولت سیزدهم حمایت رهبری را داشت. این امتیاز بزرگی است. امید است که با مجلس جدید که همراه تر با دولت است، این یک دستی انجام شود. ضمن این که ریاست قوه قضاییه هم بارها در مصاحبه ها بر حمایت از دولت تاکید کردند. امیدواریم کشور از پیچ های سخت بگذرد.

وی تاکید می کند: اعتقاد شخصی من این است که بهترین دوران برای حل مشکلات اساسی کشور که بعضی نزدیک به ۴۰ سال است گریبان کشور را گرفته، موقعیت فعلی است.

 

اقتصاد ایران در دور باطل تورم زایی گرفتار شد

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان نیز در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که مهم ترین بحران اقتصادی ایران را چه می دانید؟ می گوید: اقتصاد ایران حدود ۶ ساله درگیر تورم های بالا شده و در دورهای باطل تورم زایی نیز گرفتار شده است.

وی می افزاید: دور تورم - کسری بودجه، دور تورم - قیمت دلار، دور تورم - افزایش دستمزد و هزینه تولید موجب شده هزینه شکستن دورهای تورمی بسیار سخت شوند. در ضمن تشدید ناترازی های اقتصاد کلان هم بر تشدید شرایط تورمی منجر شده است.

این اقتصاددان تصریح می کند: به نظرم مهم ترین بحران اقتصادی ایران برای سال ۱۴۰۳، نحوه مواجهه با شرایط تورمی و مقابله با ناترازی های اقتصاد کلان خواهد بود.

شقاقی شهری عنوان می کند: باید اشاره کنم در صورت عدم کنترل ناترازی های اقتصاد کلان، احتمال رخداد تورم های سهمگین وجود دارد و همین مساله ضرورت ورود عاجل و جدی به معضل ناترازی های اقتصاد کلان را بیش از پیش بازگو می کند.

 

دولت تابوشکنی کند

کلیت بازارها در ایران، از بین رفتن قدرت انتخاب مصرف کننده ایرانی از یک سو و از سوی دیگر، فشارهایی برای کنترل بیشتر حوزه اقتصاد دیجیتال و فضاهای آنلاین است.

پیمان مولوی در عین حال می افزاید: هیچ دولتی در ایران توانایی حل این همه مشکلات اقتصادی را بدون برون رفت از فضای تحریم، بدون ایجاد یک همگرایی بین میلیون ها ایرانی و ایجاد یک چشم انداز مشترک بین نسل های جدید و آینده ایران و تعریف برنامه برای ۱۰ سال آینده و رسیدن به آن ندارد. یعنی دولت نمی تواند با شعار دادن ما را به سمتی ببرد که مشکلات حل شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح می کند: مشکلات ما در ایران اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و این ها نیازمند یک چشم انداز و تغییر چشم انداز است.

وی متذکر می شود: هیچ دولتی این توانایی و پتانسیل را در ایران ندارد؛ مگر این که بتواند تابوشکنی کتد و در خصوص مواردی تصمیمات اساسی را بگیرد.

 

رونمایی از شاخصه های ثبات سازی اقتصاد

در همین خصوص، مهدی پازوکی، اقتصاددان در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت اقتصاد ایران در سال جدید می گوید: اگر نظام تصمیم گیری کلان اقتصادی کشور، تغییری در سیاست گذاری ها نسبت به سال ۱۴۰۲ اعمال نکند، روند تورم کمتر از ۱۴۰۲ نخواهد بود.

وی می افزاید: یک کار اساسی را دولت باید در دستور کار خود قرار دهد و این که برای این که بتواند تورم را کنترل کند، نیاز به ثبات سازی اقتصادی دارد و یکی از مهم ترین شاخصه های ثبات سازی اقتصاد، کنترل نرخ تورم است.

این کارشناس اقتصادی تصریح می کند: برای این که نرخ تورم کنترل شود، دولت باید انضباط مالی و پولی را در اقتصاد فراهم کند. انضباط پولی به وسیله سیستم بانکی ایجاد و انضباط مالی در سند بودجه دیده شود، یعنی مخارج دولت متوازن با درآمدها باشد. از طرفی، هماهنگی بین سیاست های پولی و مالی باید دیده شود.

پازوکی تاکید می کند: این هماهنگی و این سیاست گذاری بخردانه منتج به این خواهد شد که اقتصاد ایران به سمت ثبات اقتصادی حرکت کند.

این اقتصاددان در ادامه تاکید می کند: دولت باید دو کار را در سال ۱۴۰۳ انجام دهد. یکی، سیاست تعامل با جامعه جهانی است. یعنی با سیاست های بخردانه، به دنبال کاهش و رفع تحریم ها برود؛ به خصوص روابط را با اتحادیه اروپا و غرب در چارچوب منافع ملی ایران ارتقا دهد.

پازوکی می افزاید: از سوی دیگر، دولت باید سیاست گذاری داخلی را از وجود افراد ناآگاه، نادان، تک سلیقه، کم سواد و فاقد تجربه لازم به دور بریزد. یعنی باید تغییرات اساسی به خصوص در تیم اقتصادی انجام دهد. ولی اگر با افرادی که در سال ۱۴۰۲ به خصوص این که تغییر اساسی در سازمان برنامه ندهد، شرایط بحرانی تر می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چین: در کنار مردم فلسطین هستیم
  • تورم های سهمگین در راه است؟
  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • هفته کابوس‌وار انگلیسی‌ها در رقابت‌های اروپایی؛ تنها استون ویلای اونای امری آبروداری کرد!
  • توماس توخل، متخصص جدید صعود به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا
  • ارتش و سپاه در مقابل دشمنان جانانه ایستاده‌اند
  • قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت رخ دهد
  • خلجی: تغییر در تیم اقتصادی دولت صحت ندارد
  • «خدا رو شکر بین لشکر عشق هنوز قاسم سلیمانی زیاده»
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند