Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@16:58:49 GMT

میزان صحت و قطعیت تست‌های PCR چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۰۲۳۸

میزان صحت و قطعیت تست‌های PCR چقدر است؟

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا، مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های تحت پوشش این دانشگاه از ابتدای شیوع کرونا فعالانه به ارایه خدمت پرداختند، نکاتی را در رابطه با آزمایشگاه‌های مجاز برای انجام تست‌های تخصصی کرونا و میزان صحت و قطعیت جواب این تست‌ها مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دکتر سید محمدرضا یثربی با اشاره به عملکرد اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ابتدای شیوع کرونا، اظهار کرد: آزمایشگاه بیمارستان مسیح دانشوری از ابتدا فعال بود، ولی پس از شیوع شدیدتر بیماری، سایر آزمایشگاه‌های دولتی دانشگاه یعنی بیمارستان شهدای تجریش و امام حسین (ع) هم فعال شدند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه بیمارستان‌های مسیح دانشوری، امام حسین و شهدای تجریش به عنوان آزمایشگاه‌های استاندارد تست کرونا به وزارت بهداشت اعلام شدند، با این حال از آنجاکه تنها آزمایشگاه‌های استاندارد برای ورود به حوزه کرونا مجاز بودند، برخی از مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های خصوصی تحت پوشش دانشگاه نیز بنا به درخواست خودشان و پس از بازدید کارشناسان جهت کمک بیشتر، به وزارت بهداشت معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری تا به امروز نزدیک به یکصد هزار تست PCR در آزمایشگاه‌های حوزه شهید بهشتی انجام شده است، گفت: ۲۵ آزمایشگاه در این زمینه فعال است که ۱۴ مرکز خصوصی (بیمارستان و آزمایشگاه خصوصی) و ۱۱ مرکز وابسته به سایر نهادها، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی مجاز به انجام تست PCR هستند.

کدام آزمایشگاه‌ها مجاز به انجام تست کرونا هستند؟
وی با تاکید بر اینکه ورود سایر آزمایشگاه‌ها به انجام تست PCR تخلف محسوب می‌شود، گفت: کلیه آزمایشگاه‌هایی که خواهان فعالیت در این حوزه هستند باید از سوی وزارت بهداشت تایید شده و مجوز بگیرند تا در چارچوب فعالیت کرده و قابلیت نظارت کامل داشته باشند. در همین راستا طی چهار ماه گذشته بیش از ۵۰ مورد بازدید نظارتی از آزمایشگاه‌های فعال دانشگاه در حوزه کرونا انجام شده و همچنان ادامه دارد.

یثربی همچنین در رابطه با انواع تست‌های تخصصی کرونا توضیح داد: در ابتدا کمبود‌هایی در خصوص تست‌های PCR وجود داشت، ولی الان کمبود‌ها تا حدودی مرتفع شده؛ به گونه‌ای که هفته گذشته ۲۰ هزار کیت PCR از طریق هیئت امنای ارزی دانشگاه تامین شد و در حال حاضر خوشبختانه کمبود کیت تشخیصی در حوزه تحت پوشش دانشگاه وجود ندارد.

وی با اشاره به میزان صحت و قطعیت تست‌های PCR، اظهار کرد: این تست‌ها اگر بر اساس استاندارد‌ها و به روال صحیح انجام شود، میزان قطعیت بالایی دارد. به عبارت دیگر برای انجام هر آزمایش سه مرحله قبل از آزمایش یا پره‌آنالیتیک، مرحله آزمایش یا آنالیتیک و مرحله پست‌آنالیتیک وجود دارد. در رابطه با تست PCR برای مرحله قبل از آزمایش باید "سوآپ" استاندارد استفاده شود و نمونه از داخل محلی مشخص در حلق یا داخل بینی گرفته شود، اگر غیر از این انجام شود جواب نهایی صحت و اطمینان لازم را نخواهد داشت، بنابراین صحت تست "پی سی آر" به چگونگی انجام آن بستگی دارد.

مدیر امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به تست تشخیصی بعدی کرونا یعنی تست سرولوژی یا آنتی بادی، با بیان اینکه تمام آزمایشگاه‌های استاندارد و دارای امکانات مجاز به انجام این تست هستند، عنوان کرد: این تست با سنجش میزان آنتی بادی در بدن فرد کار می‌کند. به عبارت دیگر پس از ابتلا، آنتی بادی در بدن فرد مبتلا تولید می‌شود که البته رفتار ویروس کووید ۱۹ در این زمینه هنوز ناشناخته و عجیب است.

وی با بیان اینکه تست‌های سرولوژی از اوایل سال ۹۹ در شرکت‌های دانش بنیان داخلی تهیه شده است، گفت: این تست بر اساس آنتی بادی IgG و IgM کار می‌کند، ولی کاربرد اصلی آن برای تشخیصی ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا نیست، بلکه بررسی اپیدمیولوژیک بیماری هدف اصلی از انجام این تست است.

وی با بیان اینکه مثبت بودن جواب تست آنتی بادی و بالا بودن آنتی بادی IgG در تست‌های سرولوژی به معنای ایمنی قطعی فرد نسبت به بیماری نیست، اظهار کرد: گاهی بالا بودن آنتی بادی IgG به دلیل قرابت آنتی ژنتیک بین ویروس کووید ۱۹ با سایر اعضای خانواده کرونا ویروس‌هاست. در این رابطه باید به این نکته توجه داشته باشیم که تاکنون تایپ‌های مختلفی از کروناویروس شناخته شده، بنابراین آنتی بادی IgG شناسایی شده بر اساس تست سرولوژی می‌تواند مربوط به سایر ویروس‌ها هم باشد.

مدیر اداره آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توضیح داد: با توجه به عدم قطعیت جواب تست سرولوژی، این نوع تست برای ابتلا و عدم ابتلای فرد به کووید ۱۹ ارزش بالایی ندارد و درصورت مثبت شدن جواب تست حتما باید توضیحات مربوطه در قالب کامنت برای پزشک متخصص ارایه شود.

وی با تاکید بر ناشناخته‌های مربوط به کروناویروس، عنوان کرد: از آنجاکه کووید۱۹ ویروس نوپدیدی است، اطلاعات دقیق و جامعی در رابطه با درصد ایمنی و مدت زمان ایمن بودن بدن پس از تولید آنتی بادی آن در دسترس نیست؛ بنابراین در صورت مثبت بودن جواب تست آنتی بادی نباید با تصور ایمن بودن و عدم ابتلای مجدد، موارد بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها را رها کنیم؛ چراکه هیچ قطعیتی در این رابطه وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به کاربرد تست‌های سرولوژی در پلاسما درمانی، اظهار کرد: بر این اساس می‌توان با تعیین مقدار آنتی بادی IgG تولید شده در بدن افراد نسبت به اهدای پلاسمای بهبودیافتگان برای درمان مبتلایان استفاده کرد؛ چراکه نتایج خوبی از این روش درمانی حاصل شده است.

رفتار غیرقابل پیش‌بینی ویروس کووید ۱۹
یثربی همچنین با اشاره به رفتار غیرقابل پیش‌بینی ویروس کووید ۱۹، اظهار کرد: متاسفانه با وجود گذشت بیش از چهار ماه از شیوع بیماری، هنوز رفتار این ویروس کاملا مشخص نشده و با علایم و شرایط جدید، الان نمی‌دانیم که ویروس جهش پیداکرده یا نوع دیگری از خانواده کرونا ویروس بروز پیدا کرده است.

وی با اشاره به رفتار متفاوت این ویروس نسبت به سایر ویروس‌ها در گذشته، اظهار کرد: همین رفتار متفاوت، تولید واکسن برای بیماری را دشوار کرده، با این حال امیدواریم تلاش محققان در سراسر جهان به زودی جواب داده و واکسن و داروی موثر این بیماری هر چه سریع‌تر عرضه شود.

مدیر اداره امور آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر نقش مهم و تاثیرگذار آزمایشگاه‌ها در بحران کرونا و ضمن تقدیر از خدمات پرسنل آزمایشگاه‌های تحت پوشش دانشگاه، گفت: کادر آزمایشگاه‌ها به عنوان پرسنل خط مقدم مقابله با کرونا یکی از پرخطرترین محیط‌ها در زمان این پاندمی، از ابتدای شیوع بیماری خدمات ارزنده‌ای ارایه کردند، به گونه‌ای که از ابتدا با وجود کمبود‌های موجود در زمینه وسایل حفاظتی مانند دستکش، گان، ماسک، شیلد و الکل فعالیت کردند و همچنان با وجود تمامی خطر‌ها با تمام قوا به ارایه خدمت می‌پردازند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمدعلی کامفیروزی سایت غنی سازی نطنز احمد متوسلیان پرونده اکبر طبری محمدعلی کامفیروزی سایت غنی سازی نطنز احمد متوسلیان پرونده اکبر طبری ویروس کووید ۱۹ ابتدای شیوع آنتی بادی IgG انجام تست تحت پوشش جواب تست تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۰۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود خدمتی و چهل‌امیرانی به فینال تفنگ بادی

به گزارش قدس آنلاین، در چهارمین روز از مسابقات جهانی تیراندازی و توزیع سهمیه المپیک ملی‌پوشان تیراندازی ایران در مرحله مقدماتی تپانچه بادی زنان در خط آتش ایستادند. در این ماده ۱۰۲ ورزشکار حضور داشتند.

در پایان مرحله مقدماتی نجمه خدمتی با رکورد ۶۳۳ در رده دوم و شرمینه چهل امیرانی که سهمیه المپیک پاریس در این ماده را دارد با رکورد ۶۳۰.۴ در رده هفتم قرار گرفتند و به فینال راه یافتند. 

فاطمه امینی نیز که پیش از این سهمیه المپیک پاریس در این ماده را کسب کرده‌ با رکورد ۶۱۱.۶ در رده ۹۶ ایستاد. 

البته ایران در این ماده هر دو سهمیه خود را کسب کرده‌ و دیگر در این ماده صاحب سهمیه المپیک نخواهد شد. 

امروز در پنجمین روز از این مسابقات مرحله فینال تفنگ بادی زنان از ساعت ۱۷:۳۰ و فینال تفنگ بادی مردان از ساعت ۱۶ انجام خواهد شد و پوریا نوروزیان، نجمه خدمتی و شرمینه چهل امیرانی رقابت خواهند کرد. همچنین ملی‌پوشان در مرحله سرعت تپانچه ۲۵ متر زنان نیز رقابت خواهند کرد.

مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و آخرین مرحله توزیع سهمیه المپیک پاریس از ۲۴ تا ۳۱ فروردین با حضور ۴۶۶ ورزشکار از ۷۶ کشور در ریودوژانیرو برزیل برگزار می‌شود. در این مسابقات در هر ماده دو سهمیه توزیع می‌شود. 

ایران در این مسابقات ۱۵ نماینده دارد و نمایندگان ایران در تپانچه بادی مردان و زنان از رسیدن به فینال بازماندند. همچنین تیم‌های میکس بادی تفنگ و تپانچه نیز به فینال نرسیدند. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • افزایش ۳ برابری ظرفیت تولید برق از انرژی بادی در بریتانیا
  • انجام ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تست آزمایشگاهی در کردستان
  • فعالیت ۲۵۴ آزمایشگاه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • بازدید مقام سازمان غذا ودارو از آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • انجام بیش از ۵۰۰ هزار خدمت آزمایشگاهی در مراکز ملکی و غیر ملکی
  • راه‌اندازی ۲ آزمایشگاه مرزی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی
  • صعود خدمتی و چهل‌امیرانی به فینال تفنگ بادی