Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت: اگر وضعیتمان به همین شکل پیش برود و تغییر مثبتی در نمودار تعداد بیماران حاصل نشود به سمت محدودیت‌های جدید خواهیم رفت و هر شهری از استان وضعیت قرمز پیدا کند به مدت یک هفته محدودیت‌های شدیدی در آن شهر وضع خواهد شد و در صورت تداوم وضعیت، محدودیت‌ها دو هفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، طاهره چنگیز با اشاره به سرعت بالای انتشار ویروس کووید ۱۹ در جامعه گفت: وضعیت استان اصفهان در خصوص مبتلایان به کرونا، مشابه اواخر اسفندماه سال گذشته و هفته اول فروردین ماه سال جاری شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه سرعت ابتلا و بستری در استان اصفهان با یک شیب نسبتا تند رو به افزایش است افزود: در یک هفته گذشته  ۶۰۰ بیمار کرونایی بستری شده‌اند.

4 شهرستان بزرگ استان در خطرهستند

وی به افزایش تعداد بیماران بستری در ‌ای سی یو نیز اشاره کرد و گفت: وضعیت شهرستان‌های خمینی‌شهر، فلاورجان، شهرضا و نجف‌آباد مساعد نیست.

چنگیز افزایش تردد‌ها و حضور در اجتماعات و رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی را از جمله عوامل افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ دانست.

حجت‌الله غلامی نیز در این باره اظهار داشت: از ۱۵ تیرماه، برگزاری مجالس ختم و ترحیم تا اطلاع ثانوی ممنوع است و زدن ماسک در ادارات برای مراجعه کنندگان و کارمندان اجباری است.

افزایش بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در استان اصفهان

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت: در خصوص آخرین تصمیمات ستاد استانی مقابله با کرونا، اظهار کرد: سی و نهمین جلسه ستاد استانی برگزار شد که گزارش مفصلی را دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان ارائه دادند که بر اساس این گزارش‌ها تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا کرده و با توجه به اینکه هیچ درمان مشخصی برای کرونا وجود ندارد، بهترین راه مقابله با کرونا بهداشت فردی و شستشوی مرتب دست ها است و باید با زدن ماسک از حقوق شهروندی صیانت کنیم و در این جلسه بر زدن ماسک تاکید زیادی شد.

وی افزود: همچنین در این جلسه بر پرهیز از سفرهای غیرضروری و رعایت فاصله در خریدهای روزانه و استفاده از خریدهای اینترنتی تاکید شد.

تخلف بهداشتی انجام شد، برخورد می‌کنیم

غلامی  به تصمیمات اتخاذ شده در ستاد استانی اشاره کرد و گفت: استاندار اصفهان یک جلسه فوری با فرمانداران ۲۴ شهرستان برگزار کرد که بخشداران و دهیاران موظف به بازرسی و نظارت دستورالعمل‌های بهداشتی و برخورد با متخلفان شدند و مقرر شد در تمام شهرستان‌ها جلسه شورای تامین تشکیل شود و هر کجا تخلفی از پروتکل‌های بهداشتی مشاهده شد با آن برخورد جدی شود.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان ادامه داد: همچنین از ۱۵ تیرماه، برگزاری مجالس ختم و ترحیم تا اطلاع ثانوی ممنوع است و تمام آرامستان‌ها در استان و به ویژه آرامستان باغ رضوان پذیرای مراجعان نخواهند بود و مردم بی جهت به این اماکن مراجعه نکنند.

بدون ماسک به ادارات مراجعه نکنید

وی تصریح کرد: در ادارات از ۱۵ تیر، زدن ماسک برای کارمندان و مراجعه کنندگان اجباری است و اگر کسی هنگام ورود به اداره ماسک نزده باشد از ورود او به اداره مربوطه جلوگیری می شود و اگر کارمندی هم از ماسک استفاده نکند، با او برخورد و برای این کارمند غیبت رد خواهد شد.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان، گفت: زدن ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی برای مسافران در تمام شهرهای استان و به خصوص کلان‌شهر اصفهان اجباری شد. در خصوص وضعیتی که در بوستان‌ها و تفرجگاه‌های شهری داریم مقرر شد ۱۰۸ شهرداری اطلاع‌رسانی لازم را به مردم انجام دهند و با بلندگو افراد را از تجمع در پارک‌ها نهی کنند تا فاصله‌گذاری مناسب را در پارک‌ها داشته باشیم.

وضعیت ادامه پیدا کند، پارک‌ها و تفرجگاه‌ها تعطیل می‌شوند

وی افزود: قطعا اگر تجمع بیش از حد را در بوستان‌ها و مراکز تفرجگاهی داشته باشیم ورود به این مراکز ممنوع خواهد شد و امیدواریم تا سه‌شنبه همین هفته که جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا برگزار می شود وضعیت به صورتی باشد که مجبور به بستن پارک‌ها و بوستان‌ها نشویم.

غلامی ادامه داد: همچنین باید از ورود افراد به اطراف بقاع متبرکه و مکان‌های سرپوشیده جلوگیری شود و صرفا در محوطه های غیر سرپوشیده و باز با رعایت فاصله‌گذاری، زیارت و عبادت فردی انجام شود و به متولیان امر این موضوع ابلاغ شد.

نوبت‌دهی بیماران در مطب‌ها فقط غیرحضوری مجاز است

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان، گفت: مقرر شد روسای بانک‌ها امروز جلسه‌ای را برگزار کنند و وضعیت را در بانک ها ساماندهی کنند، به شکلی که افراد با نوبت‌دهی و با ماسک وارد بانک شوند؛ همچنین پزشکان موظف شده‌اند به صورت غیر حضوری به بیماران خود برای مراجعه به مطب نوبت دهند و از تجمع در مطب‌ها نیز باید جلوگیری شود و تمام بیماران باید با ماسک وارد مطب شوند و اگر مطبی طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی رعایت دستورالعمل ها را نکرده باشد تعطیل خواهد شد.

وی افزود: صدا و سیما هم باید اطلاع‌رسانی خوبی در خصوص کرونا داشته باشد تا حساسیت‌های مردم که کمرنگ شده بود دوباره پررنگ شود، فعالان اقتصادی نیز در صنوف مختلف که به دلایلی پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند با بازرسی‌های مشترکی که توسط صنف، علوم پزشکی و استانداری از ۱۴ تیر به شکل دوره‌ای انجام می‌شود صنوف متخلف در محل کارشان بنر نصب می‌شود و در آن تخلف واحد مربوطه به اطلاع مردم خواهد رسید.

محدودیت شدید یک هفته‌ای در انتظار شهرهایی که وضعیت قرمز پیدا کنند

غلامی اظهار کرد: از مردم انتظار داریم که تذکرات لازم را به واحدهای متخلف بدهند و هرگونه تخلف را به شماره تلفن‌های ۱۹۰ و ۱۳۷ اطلاع دهند تا شرایط مقداری عادی شود، اما بدون شک اگر وضعیتمان به همین شکل پیش برود و تغییر مثبتی در نمودار تعداد بیماران حاصل نشود به سمت محدودیت‌های جدید خواهیم رفت و هر شهری از استان وضعیت قرمز پیدا کند به مدت یک هفته محدودیت‌های شدیدی در آن شهر وضع خواهد شد و در صورت تداوم وضعیت، محدودیت‌ها دو هفته می‌شود.

به سوی حرکت وضعیت قرمز در اصفهان هستیم

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت: هم اکنون وضعیت شهر اصفهان از نظر شیوع ویروس کرونا در مرحله هشدار است و قطعا به سمت و سوی وضعیت قرمز در حال حرکت هستیم و امیدواریم با شدت عمل در بازرسی‌ها که در جلسه ستاد استانی بر آن تاکید شد و با رعایت همه جانبه مردم به سمت شرایط عادی برویم.

وی در پایان تصریح کرد: زدن ماسک تنها در فضای اداری و مکان‌های سرپوشیده اجباری است و در خیابان و مکان‌های باز اجباری نیست و بستگی به خودِ افراد دارد که چقدر به سلامتی خود اهمیت می‌دهند. بهترین شیوه برای مهار ویروس کرونا همان رفتاری بود که مردم در ۱۳ فروردین از خود نشان دادند و پروتکل‌ها را رعایت کردند.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان مراسم ترحیم دانشگاه علوم پزشکی کرونا دانشگاه علوم پزشکی تعداد بیماران محدودیت ها وضعیت قرمز خواهد شد زدن ماسک پارک ها یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند

بسیاری از شهرهای جهان که محیط آزاد کمی برای افزایش فضای جنگلی و سبزسازی خود دارند از تکنیک باغ‌های مینیاتوری یا «پارکلت» استفاده می‌کنند و این در حالی است که بعضی دیگر، اقدامات را به سطح جدیدی نظیر ساخت شهر جنگلی یا طرح‌های حمایتی از درختکاری سوق داده‌اند که نمونه بارز آن لیوژو در چین است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهرها مسئول حدود ۷۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند و بیشترین آسیب ناشی از این آلودگی نیز متوجه شهرها می‌شود. در چند سال گذشته بسیاری از مناطق شهری با بلایای ناشی از تغییرات آب‌وهوایی مانند سیل، طوفان، آتش‌سوزی‌ها و گرمای شدید درگیر بوده‌اند که نه‌تنها میلیاردها دلار خسارت بر جا گذاشته است بلکه انسان‌های زیادی در جریان این بلایا و مقابله با آنها جان خود را از دست داده‌اند. روند روبه‌رشد تغییرات آب‌وهوایی در شهرها، جایی که بیشترین جمعیت در آن زندگی می‌کنند و بیشترین منافع مالی در آنجا وجود دارد، آثار غیرقابل‌جبرانی در آینده بر جای خواهد گذاشت و برای مقابله و پیشگیری از این وقایع باید شهرها به‌ویژه در عرصه ساختاری قدرتمندتر شوند. درختکاری و افزودن بیشترین میزان فضای سبز در شهرها یکی از راهکارهایی است که همواره در حل مشکلات شهری مطرح می‌شود و نتایج پژوهش‌های مختلف نیز گواهی بر سودمندی این رویکرد است.

شهرها به عنوان اکوسیستم طبیعی

در نظر گرفتن یک شهر به عنوان اکوسیستم به معنای گنجاندن طبیعت بیشتر در قالب کاشت درختان و فضای سبز است. در واقع هر ویژگی طبیعی سبزی که جنبه زیست‌محیطی شهرها و در نهایت کیفیت زندگی شهروندان را بهبود می‌بخشد، به عنوان یک اکوسیستم طبیعی موفق قلمداد می‌شود. وجود فضای سبز در شهرها می‌تواند دمای شهر را تا هشت درجه سانتیگراد کاهش و متعاقباً نیاز به تهویه مطبوع را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. درختان همچنین با جذب آب و آزاد کردن آن از طریق تبخیر و تعرق هوا را خنک می‌کنند و با اثر جزیره گرمایی ناشی از سیمان و آسفالتی که بیشتر مناطق شهری را پوشانده‌اند، مقابله می‌کنند. همین ویژگی‌های بسیار ساده در شاخص‌های زیست‌پذیری شهرها، نقش‌های ویژه‌ای را ایفا می‌کنند و مؤلفه‌های اصلی پایداری شهر تلقی می‌شوند. فضاهای انبوه شهری موسوم به جنگل‌های شهری نیز تنوع زیستی را بهبود می‌بخشند و زیستگاهی را برای پرندگان و حیوانات گوناگون فراهم می‌کنند.

بسیاری از شهرهای جهان که فضای آزاد کمی دارند، برای افزایش فضای جنگلی خود از تکنیک باغ‌های مینیاتوری یا «پارکلت» برای سبزسازی شهرها استفاده می‌کنند و این در حالی است که بعضی دیگر، اقدامات را به سطح جدیدی نظیر ساخت شهر جنگلی سوق داده‌اند که نمونه بارز آن لیوژو در چین است.

لیوژو

لیوژو، اولین شهر جنگلی جهان محسوب می‌شود که حدود ۱۷۵ هکتار در امتداد رودخانه لیوجیانگ را پوشش می‌دهد. این پروژه، نتایج رویکرد موفقیت‌آمیزی را که برای اولین بار در میلان با نمونه اولیه «جنگل عمودی Bosco Verticale» انجام شد، گسترش داده است و یک مدل معماری و زیستگاهی طبیعی را در مقیاس شهری نشان می‌دهد که قادر به بازتعریف رابطه بین انسان و دیگران است. در کل، شهر جنگلی لیوژو تقریباً ۴۰ هزار درخت و یک میلیون گیاه را در خود جای خواهد داد که شامل بیش از ۱۰۰ گونه مختلف است.

این ارگانیسم شهری مانند یک ماشین پایدار بزرگ عمل می‌کند که می‌تواند سالانه حدود ۱۰ هزار تن CO2 و ۵۷ تن ذرات ریز را جذب کند و در عین حال حدود ۹۰۰ تن اکسیژن را به طور مؤثر تولید کند و به این ترتیب مبارزه جدی را با مشکل عمده آلودگی هوا به لطف تکثیر سطوح گیاهی به سرانجام می‌رساند.

گسترش گیاهان نه‌تنها در امتداد خیابان‌ها، پارک‌ها و باغ‌ها، بلکه در نمای ساختمان‌ها این امکان را می‌دهد تا از نظر انرژی خودکفا باشد و در نهایت در بهبود کیفیت هوا، کاهش اثرات جزایر گرمایی و کاهش میانگین دمای هوا نقش بسزایی را ایفا کنند.

لیوژو یک شهر سبز کاملاً یکپارچه است که تمام مناطق آن از طریق زیرساخت راه‌آهن سریع و بسیار کارآمد و شبکه جاده‌ای که منحصراً برای اتومبیل‌های برقی در نظر گرفته شده است، به یکدیگر متصل است. از نقطه‌نظر مصرف انرژی نیز این شهر جنگلی کاملاً خودکفا است و تنها به انرژی‌های تجدیدپذیر مانند زمین‌گرمایی و پنل‌های خورشیدی متکی است.

سائوخوزه‌دوس‌کامپوس، برزیل

در سائوخوزه‌دوس‌کامپوس، شهری با ۷۰۰ هزار نفر جمعیت در ایالت سائوپائولو در جنوب شرقی برزیل، روی تنه درختان یک پلاک حاوی یک کد QR نصب شده است که با اسکن این کد اطلاعات مربوط به هر درخت در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد، بالای این کد یک متن نوشته شده است که پیامی را برای ساکنان ارسال می‌کند: «من درخت شما هستم، به خوبی از من مراقبت کنید» این پلاک‌ها تنها یکی از اقدامات سیاست عمومی است که شهرداری این شهر برای بهبود محیط شهری انجام داده است. در سال‌های اخیر، حمل‌ونقل عمومی برقی در این شهر گسترش یافته است و سیستم نظارت ماهواره‌ای برای جلوگیری از تغییر کاربری غیرقانونی زمین راه‌اندازی شده است. استاندارهای ساختمانی در این شهر بازنویسی شدند تا توسعه‌دهندگان را مجبور به دریافت گواهی سبز، کاشت درختان در فضاهای عمومی مجاور و کمک به جامعه محلی کند. دبیر شهرداری شهرسازی و پایداری این شهر ساکنان سائوخوزه را نیروی محرکه اصلی این پیشرفت‌ها می‌داند زیرا آنها بسیار درگیر نگرانی‌های زیست‌محیطی هستند و همواره اجرای برنامه‌های محافظت و مراقبت از محیط زیست را از مسئولان شهری درخواست می‌کنند.

سائوخوزه که توسط سازمان فائو به‌عنوان یکی از ۱۷۰ شهر درختی جهان شناخته می‌شود، یک هدف بلندپروازانه جنگل‌داری شهری را در سال ۲۰۱۸ تعیین کرد و بر اساس آن قرار شد ۵۶ هزار درخت جدید تا سال ۲۰۲۹ به ۸۰ هزار درخت موجود در این شهر اضافه شود و حدود ۱۰ درصد از این درختان در محلی کاشته می‌شود که ساکنان در یک مرکز داده عمومی در نظر گرفته‌اند. همچنین به درخواست شهروندان در مجاورت کوهی که نه‌تنها آب سائوخوزه‌دوس‌کامپوس بلکه چندین شهر دیگر از جمله سائوپائولو را تأمین می‌کند، اقدامات حفاظتی بیشتری انجام شده است.

سالامانکا، اسپانیا

نگرانی اصلی در شهر سالامانکای اسپانیا، تغییرات آب‌وهوایی است، اما گردشگری نیز برای آنها یک صنعت بزرگ به‌شمار می‌آید و همین امر تمایل به داشتن شهری سرسبز را افزایش می‌دهد که برای گردشگران خنک‌تر و لذت‌بخش‌تر باشد. جنگل‌داری شهری سالامانکا شیوه‌ای تکامل‌یافته از کاشت و حفظ پوشش درختی در جنگل‌داری سنتی است. این شهر که دارای رودخانه و تعداد زیادی کانال است اکوسیستم‌های تالاب شناور را، چه در امتداد خاک‌ریزها و چه به صورت جزایر، ایجاد کرده است. این تالاب‌ها نه‌تنها می‌توانند کیفیت زندگی شهری را با زیباسازی محیط و پناه دادن به حیات وحش بهبود بخشند، بلکه ریشه‌های درختان نیز آلاینده‌هایی مانند نیترات‌ها و فسفات‌ها را از آب فیلتر می‌کند و این فرایند تصفیه طبیعی می‌تواند هزینه‌های تصفیه شیمیایی را کاهش دهد.

بارانکیلا، کلمبیا

شهر بارانکیلا در کلمبیا، شاهد ایجاد نزدیک به ۱.۵ میلیون مترمربع فضای سبز از طریق طرح «همه به سوی پارک» به رهبری شهردار شهر بوده است و به‌لطف اجرای این طرح ۹۳ درصد از ساکنان شهر در فاصله هشت دقیقه پیاده‌روی از فضای سبز شهری زندگی می‌کنند. این طرح مبتکرانه نرخ جرم‌وجنایت در شهر را کاهش، اقتصاد محلی را تقویت و به ایجاد بازارهای مواد غذایی در فضای باز با بیش از ۳۹ هزار شرکت‌کننده کمک کرده است.

فری‌تاون، سیرالئون

فری‌تاون پایتخت سیرالئون که پرباران‌ترین پایتخت جهان شناخته شده است، نمونه دیگری از ایده‌های نوآورانه احیای جنگل‌های شهری را ارائه می‌دهد. پس از رانش ویرانگر که در سال ۲۰۱۷ جان یک هزار و ۱۴۱ نفر را گرفت، شهردار فری‌تاون کمپینی را برای کاشت یک میلیون درخت با تمرکز بر مناطق ساحلی، پرخطر و کم‌درآمد شهر آغاز کرد. اکنون بیش از ۵۰۰ هزار درخت در این شهر کاشته شده است و کلید موفقیت این کمپین مکانیزم تأمین مالی پیشگام آن است. جوامع محلی با استفاده از یک برنامه برای ردیابی بقای درختان از نهال‌ها مراقبت می‌کنند و کمک‌های نقدی مشاغل و سازمان‌های غیردولتی را از طریق درگاه‌های اینترنتی شناخته‌شده دریافت می‌کنند، به این ترتیب ۸۰ درصد از کل منابع پروژه به جوامع محلی تزریق می‌شود.

ایجاد شبکه‌ای از شهرهای سبز

به‌لطف کنفرانس‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مانند دومین مجمع جهانی جنگل‌های شهری سال ۲۰۲۳، مسئولان و تصمیم‌گیرندگان شهری این فرصت را دارند که به‌طور منظم درباره شیوه‌های مؤثر جنگل‌داری شهری تبادل نظر کنند و در مورد بهترین شیوه‌ها نکات ارزنده‌ای را از یکدیگر بیاموزند. هرچند برنامه شهرهای درختی جهان به‌ویژه برای شهرهای کوچک و متوسط مفید واقع شده است اما آنها راه‌های زیادی برای افزایش دیده‌شدن اقداماتشان ندارند. شهرهای درختی سه برابر میانگین جهانی درخت کاشته‌اند و می‌توانند نکات مهمی برای تحقیق و الهام‌بخشیدن به سایر شهرهای سراسر جهان ارائه دهند، ایجاد شبکه شهرهای سبز راه را برای انتقال این داده‌ها هموار می‌کند چرا که انتقال دانش یکی از مهمترین مواردی است که در سطح جهانی موردنیاز است تا شهرهای دیگر بتوانند آنچه را که دیگران قبل از آنها با موفقیت انجام داده‌اند تکرار کنند.

کد خبر 747219

دیگر خبرها

  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • چهارشنبه این هفته سیستان وبلوچستان ودغدغه‌های شما هم استانی‌ها
  • وضعیت هوای تهران در تعطیلات پایان هفته | منتظر رعد و برق‌ های شدید باشید
  • احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در رفسنجان
  • بارش شدید باران در روستاهای انار
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند