Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@22:25:28 GMT

آیا خواب زیاد برای سلامتی ضرر دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۲۸۸۷

عادات خواب ما روی سلامت جسم و روح ما اثر می‌گذارد، خواب زیاد در مواردی موجب افسردگی می‌شود خطر چاقی و دیابت را افزایش می‌دهد و ممکن است در باروری اختلال ایجاد کند.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های خبرگزاری برنا؛ زمان زیادی را در رختخواب می‌گذرانید؟ مراقب سلامتی خودتان باشید. استاندارد خواب مفید برای بزرگسالان هشت ساعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات بنیاد ملی خواب نشان داده است که برای بزرگسالان بین ۱۸ تا ۶۴ سال، خواب هفت الی ۹ ساعت طبیعی است.

اگر برخی از ما عادت داریم که آخر هفته‌ها بیشتر بخوابیم، احتمالا مشکل زیادی متوجه ما نباشد، اما اگر به طور مرتب بیش از ۹ ساعت می‌خوابیم، برای بررسی دقیق‌تر خودمان را آماده کنیم.

جالب است بدانید که عادات خواب ما روی سلامت جسم و روح ما اثر می‌گذارد. خواب زیاد در مواردی موجب افسردگی می‌شود، خطر چاقی و دیابت را افزایش می‌دهد، بیماری قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد و ممکن است در باروری اختلال ایجاد کند.

اختلال در عملکرد مغز و سلامت روان

خواب نقش مهمی در مغز ایفا می‌کند. مغز زباله‌های ذهنی را پا می‌کند و انتقال‌دهنده‌های عصبی را متعادل می‌کند. در حالت خواب مغز ما پردازش می‌کند و خواب در سلامت روانی اثر دارد. عملکرد شناختی مغز در هفت ساعت در بهینه‌ترین حالت قرار دارد. خواب بیشتر یا کم‌تر از هفت ساعت روی عملکرد شناختی اثر منفی دارد.

دیابت

مطالعات نشان داده‌اند که خواب طولانی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. تحمل گلوکز به توانایی بدن در پردازش قند‌ها اشاره دارد و اختلال در تحمل گلوکز موجب خطر ابتلا به دیابت نوع دو می‌شود.

چاقی

خواب بیش از حد یا خیلی کم می‌تواند وزن شما را تحت تأثیر قرار دهد. یک مطالعه جدید نشان داده است که افرادی که هر شب ۹ الی ده ساعت می‌خوابند، ۲۱ درصد بیشتر از افرادی که بین هفت الی هشت ساعت می‌خوابند، در یک دوره ۶ ساله چاق می‌شوند.

سردرد

برای افرادی که مستعد سردرد هستند، خواب طولانی می‌تواند موجب سردرد شود. محققان معتقدند که این امر به دلیل تأثیر بیش از حد بر انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز از جمله سروتونین است. افرادی که در طول روز بیش از حد می‌خوابند، ممکن است صبح خود را با سردرد شروع کنند.

افسردگی

اگرچه بی‌خوابی بیش از خواب زیاد با افسردگی همراه است، اما تقریبا ۱۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی، بیش از حد می‌خوابند. این اتفاق ممکن است به نوبه خود افسردگی آن‌ها را بدتر کند. خواب منظم برای بهبود افراد مبتلا به افسردگی اهمیت دارد. افرادی که مدت زمان خوابشان طولانی است، در مقایسه با افرادی که خواب متوسطی دارند، احتمال افسردگی مداوم و علائم اضطرابی بیشتری دارند.

بیماری قلبی

در مطالعه بهداشت پرستاران، نزدیک به ۷۲۰۰۰ زن حضور داشتند. تجزیه و تحلیل دقیق از داده‌های آن مطالعه نشان داد که زنانی که بین ۹ تا ۱۱ ساعت در شب می‌خوابند، ۳۸ درصد بیشتر از زنانی که هشت ساعت می‌خوابند، احتمال ابتلا به بیماری عروق قلبی دارند.

مرگ و میر

مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که در شبانه‌روز ۹ ساعت می‌خوبند، نسبت به افرادی که در شبانه روز ۷ الی ۸ ساعت می‌خوابند، مرگ و میر قابل توجهی دارند. هیچ دلیل مشخصی برای این ارتباط مشخص نشده است. اما محققان دریافتند که افسردگی و وضعیت اقتصادی با خواب طولانی‌تر همراه است. این عوامل به همراه هم می‌تواند با مرگ و میر مرتبط باشد.

اختلال در باروری

یک مطالعه در مورد زنان کره‌ای نشان داده است که زنانی که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند، بهترین شانس بارداری را دارند. نویسندگان این مطالعه می‌گویند که خواب خارج از محدوده طبیعی می‌تواند بر هورمون‌ها و چرخه‌های شبانه‌روزی بدن تأثیر بگذارد و باعث اختلال در بارداری شود.

منبع: ایرنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افسردگی خواب سلامتی خواب زیاد ساعت می خوابند خواب زیاد نشان داده بیش از حد هشت ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۲۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه

قهوه از آن دسته نوشیدنی‌هایی است که طرفداران آن معمولا علاقه دارند تا در هر ساعتی آن را بنوشند و از نوشیدن لذت می‌برند، اما قهوه به دلیل داشتن کافئین باید در زمان مشخصی خورده شود تا بهترین تاثیر مثبت را داشته باشد و از آن طرف مصرف بالای آن هم تا حد امکان ضرری نداشته باشد. اگر در طول روز بیشتر از یک وعده قهوه مصرف می‌کنید، احتمالا خرید یک دستگاه قهوه ساز می‌تواند باعث کاهش مصرف هزینه‌های شما شود.

به گزارش تکنولایف، در این مقاله از قصد داریم تا شما را با بهترین زمان نوشیدن قهوه در روز آشنا کنیم و از فواید و مضرات قهوه صحبت کنیم. همراه ما باشید.

بهترین زمان خوردن قهوه برای بیدار ماندن

مهم‌ترین هدف از خوردن قهوه برای اکثر انسان‌ها، کم شدن احساس خواب آلودگی و بالاتر رفتن ساعت بیداری است. اگر تصور می‌کنید که ساعت دقیقی برای خوردن قهوه برای بیدار ماندن وجود دارد، باید بگوییم که اینطور نیست. قهوه دارای کافئین بسیاری است و زمان آن کاملا بستگی به زمان بیولوژیکی بدن شما دارد.

اینکه شما چه ساعتی از خواب بیدار می‌شوید و چند ساعت یا حتی چند دقیقه بعد از بیداری نیاز دارید که هشیار باشید، تاثیر بالایی در این موضوع دارد که بهترین زمان خوردن قهوه برای بیدار ماندن برای شما چیست؛ اما به طور کل انسان‌ها معمولا ۱ ساعت قبل از شروع حرفه‌ای کار و فعالیتشان قهوه می‌نوشند تا بهترین عملکرد را داشته باشند. اگر هم بخواهند که در شب بیدار بمانند، بهتر است یک ساعت پیش از زمان خواب و اتمام کار تصمیم به خوردن قهوه نداشته باشند؛ چرا که زمان خواب به طور کامل بهم میریزد و به دفعات بالا دیده شده است که فرد تا ساعت‌های بسیاری نتوانسته به خواب فرو رود.

زمان مناسب خوردن قهوه قبل از ورزش

اگر صبح زود بیدار می‌شوید و بلافاصله بعد از آن شروع به ورزش کردن می‌کنید، نوشیدن قهوه به عنوان اولین نوشیدنی در صبح انتخاب پسندیده‌ای نیست و در طولانی مدت باعث خشک شدن کبد، خشکی پوست و از همه مهم‌تر آسیب رسیدن به آنزیم‌های معده می‌شود.

اگر به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنید؛ حتما ۱ الی ۳ ساعت قبل از شروع به ورزش قهوه میل کنید و در نظر داشته باشید هم از نوشیدن قهوه در بازه زمانی ۶ الی ۹ صبح تا جایی که امکان دارد، بهتر است دوری کنید تا سطح کوتیزول بدن به ثبات رسیده باشد. در همین راستا لازم به ذکر است که نوشیدن قهوه بلافاصله بعد از تمرین و انجام ورزش‌های سنگین باعث کاهش پروتئین و اختلال در عضله سازی می‌شود.

بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری

اگر تا به امروز نمی‌دانستید، امروز متوجه می‌شوید که قهوه برای لاغری مناسب است و کاملا می‌تواند یکی از نوشیدنی‌های کمک کننده برای چربی سوزی باشد؛ اما سوال اینجا است که بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری چه زمانی است. برای مثال اگر ۶ صبح بیدار می‌شوید، هنگام ناشتایی قهوه برای چربی سوزی مصرف نکنید یا در زمان خواب به سمت قهوه نروید. بهترین زمان برای قهوه ساعت ۹ صبح به بعد و قبل از ۷ عصر است. در حقیقت هر زمانی که سطح کورتیزول بدن پایین بیاید، بهترین زمان برای دریافت کافئین و چربی سوزی است و در صبح‌های ناشتا و خستگی شب، سطح کورتیزول بدن بالاتر است.

بهترین زمان خوردن قهوه برای درس خواندن

اگر برای درس خواندن نیاز به بیدار ماندن دارید، طبیعی است که به سمت قهوه روی بیاورید. اگر کنکوری هستید یا در شرایطی هستید که نیاز به داشتن انرژی در ساعاتی بیش از ۱۰ ساعت را دارید، معمولا نیم ساعت الی ۱ ساعت بعد از صرف صبحانه کافئین از سد خونی مغزی مغز شما گذر می‌کند و فرآیند ایجاد انرژی و حذف احساس خواب آلودگی شروع می‌شود؛ بنابراین بهتر است شما هم یک ساعت پیش از شروع درس خواندن قهوه بنوشید تا بتوانید بیدار بمانید و به درس خواندن ادامه دهید.

بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب

به طور کلی باید بدانید که کافئین باعث خشک شدن بدن می‌شود و چربی را از بین می‌برد و از آنجایی که قهوه بالاترین میزان کافئین را دارد، مصرف مداوم و روزانه قهوه باعث خشک شدن قلب دوم بدن یعنی کبد می‌شود؛ به همین دلیل عده زیادی برای از بین بردن کبد چرب خود شروع به مصرف قهوه می‌کنند. بعد از مصرف قهوه کبد می‌تواند متابولیسم تخلیه و سوزاندن چربی را شروع کند. برای کبد چرب تنها پیشنهاد می‌شود که یک ساعت پیش از خواب شب خورده نشود و به جز این مورد، نکته دیگری در این اساس وجود ندارد. از مضرات خوردن قهوه در شب می‌توان به بهم ریختگی ساعت خواب، بهم ریختگی نظم ترشح هورمن و اختلال در کارکرد غده هیپوفیز اشاره کرد.

مضرات قهوه برای مردان

مصرف روزانه و مرتب کافئین باعث ایجاد نامنظمی در ضربان قلب می‌شود و ممکن است که در طولانی مدت منجر به ایجاد استرس هم بشود؛ با توجه به اینکه به صورت پیش فرض مردان از فشار خون بالاتری نسبت به بانوان برخوردارند، مصرف روزانه قهوه ممکن است به بالا رفتن فشار خون و افزایش نامنظمی ریتم قلب کمک کند. البته تاثیر دیگری هم پزشکان در برخی اوقات به آن اشاره می‌کنند، افزایش سطح استروژن در بدن مردان است که ممکن کاهش تولید تستوسترون هم در پی داشته باشد، به این صورت مردانی که مسیر مصرف بی رویه قهوه را در پیش می‌گیرند، ممکن است در بدترین حالت دچار انسداد رگ‌های خونی و مشکل در باروری شوند.

فواید خوردن قهوه بعد از غذا

گاهی پیش می‌آید که افراد قصد گرفتن رژیم‌های سنگین برای لاغر شدن را ندارند، اما می‌خواهند ماده غذایی که می‌خورند، با سرعت بالایی هضم شود و فرآیند انتقال از معده به روده زودتر صورت گیرد، به همین دلیل بلافاصله بعد از غذا مشغول نوشیدن قهوه می‌شوند و معتقد هستند که بیشتر شدن تعداد دفعات سرویس بهداشتی رفتن آن‌ها دقیقا از فواید خوردن قهوه بعد از غذا است و به لاغر شدن آن‌ها در کنار ورزش روزانه کمک می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • دلیل کیفیت خواب پایین تر زنان نسبت به مردان مشخص شد
  • خواب کافی و راحت یکی از پایه‌های اصلی سلامتی است
  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • خیانت نستله Nestlé به کودکان با نقض استاندادهای سلامتی
  • ساده‌ترین راه برای حفظ سلامتی چیست؟
  • زنان کمتر می‌خوابند و استرس بیشتری دارند
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید