Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-18@03:15:59 GMT

دوست دارم همیشه نوکر بمانم

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۳۹۰۲

دوست دارم همیشه نوکر بمانم

مهندس کاظم طیفوری؛ مهندسی عمران خوانده و مدیر ساختمان در معاونت عمرانی آستان قدس رضوی است. او از جمله افرادی است که با وجود مسئولیت حساس با چهره‌ای مهربان و با اخلاق خوش، پذیرای اهالی رسانه است. مهندس طیفوری متولد فروردین ۱۳۵۰ در شهرستان کاشمر است و دو فرزند دختر و پسر ۱۷ و ۱۵ ساله دارد.

محمدحسین مروج کاشانی/

مهندس کاظم طیفوری؛ مهندسی عمران خوانده و مدیر ساختمان در معاونت عمرانی آستان قدس رضوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از جمله افرادی است که با وجود مسئولیت حساس با چهره‌ای مهربان و با اخلاق خوش، پذیرای اهالی رسانه است. مهندس طیفوری متولد فروردین ۱۳۵۰ در شهرستان کاشمر است و دو فرزند دختر و پسر ۱۷ و ۱۵ ساله دارد.

حدود ۲۴ سال است که در آستان قدس رضوی خدمت می‌کند و به تازگی به افتخار خدمت کفشداری در حرم منور امام هشتم(ع) نیز نائل شده است.

گفت‌وگوی من با او در دهه کرامت سال جاری انجام شده و رنگ و بوی ارادت به حضرت رضا(ع) دارد.

آقای مهندس! چطور وارد آستان قدس رضوی شدید؟

پس از پایان تحصیل در مقطع تحصیلی کارشناسی رشته مهندسی عمران در سال ۱۳۷۵ به خدمت سربازی اعزام شدم. در شهریور سال ۷۵ به اداره مرکزی آستان قدس رضوی واقع در چهارراه شهدا رفتم و تصاویر مدارک تحصیلی، صفحات شناسنامه و... و درخواست کتبی خود را مبنی بر تقاضای انجام خدمت سربازی به عنوان سرباز امریه به اداره مرکزی، حوزه معاونت فنی و عمران آن زمان براساس رشته تحصیلی خود، تحویل دادم و پس از انجام مراحل اداری، گزینش، مصاحبه و انجام سایر ضوابط، در دوم آذر سال ۱۳۷۵ به دوره آموزشی سربازی در پادگان ۰۱ تهران، نیروی زمینی ارتش اعزام شدم.

سال ۱۳۷۷ پس از پایان خدمت سربازی و به علت کسب تجربیات مرتبط با رشته تحصیلی خودم و موافقت معاونت فنی و عمران وقت آستان قدس رضوی (جناب آقای مهندس عطایی)، اینجانب با انعقاد یک قرارداد همکاری (به اصطلاح قرارداد پروژه‌ای) به عنوان مهندس عمران، به همکاری خودم با آستان قدس رضوی ادامه دادم. این همکاری ادامه داشت تا اینکه در سال۱۳۸۲ با موافقت قائم مقام وقت تولیت فقید آستان قدس رضوی پس از انجام مراحل و ضوابط اداری و استخدامی به استخدام این نهاد مقدس درآمدم و از سال ۱۳۹۴ هم با حسن ظن مسئولان و مدیران ارشد آستان قدس رضوی از جمله معاونت محترم عمرانی فعلی آستان قدس رضوی (جناب آقای مهندس اکبری) که به بنده محبت داشتند، به عنوان مدیر ساختمان در این معاونت منصوب شدم و تاکنون در این سمت به انجام وظیفه مشغول هستم.

در این سال‌ها در چه پروژه‌های مهمی همکاری داشته‌اید؟

پس از انتصاب به عنوان مدیر ساختمان در معاونت عمرانی آستان قدس رضوی و انجام پروژه‌های متعدد، بدون اغراق و مبالغه باید بگویم که شاید این دوران، مهم‌ترین دوران ماندگار خدمت من در این آستان مقدس، اگر خداوند و امام رضا(ع) قبول کنند، محسوب می‌شود. پروژه‌های مهمی از جمله: پیگیری امور مربوط به اجرا و ساخت پروژه زائرشهر رضوی (به مساحت عرصه حدود ۳۵ هکتار واقع در آزادراه مشهد- باغچه و در شهرک طرق)، زائرسرای رضوی (به مساحت عرصه حدود ۸ هکتار واقع در مشهد، بولوار چمن، چمن ۹۹)، پروژه مجتمع مسکونی زوج‌های جوان (واقع در مشهد، شهرک آقامصطفی خمینی(ره) (به مساحت عرصه حدود بیش از ۳ هکتار، فعلاً با تعداد ۱۸ بلوک و ۴۰۲ واحد)، پروژه‌های شهرستان سرخس در زمینه محرومیت‌زدایی مانند ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه ابتدایی (به مساحت عرصه حدود ۴ هزار مترمربع)، سالن ورزشی روستای قوش خزایی به مساحت حدود یک هزار مترمربع، پروژه پیگیری در مورد تکمیل حوزه علمیه حضرت ثامن‌الحجج(ع) مشهد به مساحت و زیربنای ۱۷ هزار مترمربع واقع در شهرک شهید رجایی، بولوار حر، پروژه تکمیل آشپزخانه مرکزی آستان قدس رضوی به مساحت حدود ۷ هزار مترمربع و... از مهم‌ترین پروژه‌های دوره فعالیت و خدمت من تاکنون در آستان قدس رضوی محسوب می‌شود.

کار کردن در دستگاه امام رضا(ع) چه حال و هوایی دارد؟

من در دوران تحصیل در مقاطع ابتدایی و دبیرستان که در شهرستان کاشمر بودم، به اتفاق خانواده حداقل سالی چندین بار به مشهد مقدس و به زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) می‌آمدیم. از آن موقع همیشه دوست داشتم نوکر امام رضا(ع) باشم. یادم می‌آید وقتی دوران سربازی من در آستان قدس سپری می‌شد، مرحوم پدرم همیشه سفارش می‌کرد که من خدمتم و حضورم در دستگاه امام رضا(ع) ادامه پیدا کند و به لطف حضرت رضا(ع)، دعای مادرم و مرحوم پدرم، این توفیق حاصل شد و بهتر است بگویم که من نوکر دستگاه امام هشتم(ع) شدم. وصف این توفیق به زبان و قلم میسر نیست، زیرا خدمت در دستگاه امام رضا(ع) توفیق الهی است، البته اشتباه نشود من لایق نبودم، حضرت رضا(ع) بسیار رئوف و مهربان هستند و با همه بدی‌های من، باز هم من را جزو نوکران خود حساب کردند. باور کنید دوست دارم هم در دنیا و هم در آخرت، غلام و نوکر امام رضا(ع) باشم.

از سال‌های خدمت، چه خاطره‌ شاخصی در خاطرتان مانده است؟

کار کردن در دستگاه امام رضا(ع) همه‌اش خاطره است اما یک خاطره ماندگار برای من و همسرم در مورد تشرف به سفر معنوی و زیارتی حج عمره باقی مانده که مدیون لطف و عنایت امام رضا(ع) هستیم. در سال۱۳۸۹ بر اساس اختصاص یک سهمیه قرعه‌کشی مطابق ضوابط اداری اعلام شده از سوی آستان قدس رضوی در قسمت معاونت فنی و عمران پس از انجام قرعه‌کشی به لطف خدا و عنایت امام رضا(ع) اسم من (به اتفاق همسرم) برای تشرف به سفر حج عمره اعلام شد. من و همسرم در زمینه تشرف به این سفر زیارتی به امام رضا(ع) متوسل شدیم، من و همسرم تا آن زمان به زیارت خانه خدا و مکه مکرمه و مدینه منوره مشرف نشده بودیم. وقتی اسم من به عنوان برگزیده این قرعه‌کشی انتخاب شد واقعاً از امام رضا(ع) تشکر کردم که از دستگاه منتسب به ایشان به این سفر معنوی و روحانی اعزام شدم. این خاطره برای من و همسرم همیشه ماندگار و جاویدان است.

در این روزهای کرونایی دلتان برای کجا و یا چه چیزی در حرم مطهر رضوی تنگ شده است؟

من از سال گذشته به لطف امام هشتم(ع) به خدمت کفشداری در حرم منور رضوی مشرف شدم. این روزها به دلیل بسته بودن رواق‌ها و کفشداری‌ها، توفیق انجام خدمت در پشت میز کفشداری برای من و سایر کفشداران حرم مطهر فعلاً میسر نیست و به گونه‌ای دیگر به ارائه خدمت در حرم مطهر می‌پردازیم ولی حقیقتاً دلم برای اینکه با روپوش سبز خدمت کفشداری در پشت میز کفشداری‌ حرم مطهر امام رضا(ع) کفش زائران را بگیرم و در قفسه‌های کفشداری بگذارم و به زائران به اسم کفشدار خدمت کنم، تنگ شده است.

هنگام بازنشستگی از امام رضا(ع) چه می‌خواهید؟

تمام زندگی من مانند همه خدام و کارکنان این دستگاه، حقیقتاً از لطف و عنایت امام رضا(ع) است. اولاً به نظر من بازنشستگی در دستگاه امام رضا(ع) وجود ندارد زیرا همیشه از روی اخلاص و ارادت به امام رضا(ع) می‌توان حتی در خارج از دستگاه و سازمان آستان قدس رضوی هم خدمت کرد. البته درست است هر کارمندی در هر دستگاه و اداره‌ای که کار می‌کند به لحاظ قوانین و مقررات اداری و سازمانی باید یک روز بازنشسته شود، اما خدمت به ساحت مقدس امام رضا(ع) و زائرانش، بازنشستگی ندارد. در هنگام بازنشستگی سازمانی و اداری از مجموعه آستان قدس رضوی از امام رضا(ع) می‌خواهم که خدمات همه کارکنان، خدمه، مسئولان و... و از جمله دوران کار کردن این حقیر در دستگاه مقدس خودشان را به فضل و عنایت و بزرگواری خودشان قبول فرمایند. همچنین یک خواسته دیگری هم از ته دل دارم که به امام رضا(ع) می‌گویم و آن اینکه: امام رضا جان، هر چند من و خانواده‌ام لایق نیستیم اما من یک پسر دارم (به نام محمد) به خاطر جد بزرگوارتان حضرت رسول اکرم(ص) دوست دارم که محمد من هم مثل خود من، نوکر و جیره‌خوار دستگاه و سفره باکرامت شما باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آستان قدس رضوی دستگاه امام رضا ع مساحت عرصه حدود مدیر ساختمان آستان قدس رضوی هزار مترمربع من و همسرم حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وقف رضوی» راهکاری برای تحقق شعار سال 1403

وقف، یک نهاد کهن و قدیمی است که حتی پیش از اسلام وجود داشته و با زندگی مردم ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد. موضوع وقف و موقوفات و بهره‌مندی جامعه اسلامی از برکات وقف بر کسی پوشیده نبوده و موضوع بحث ما هم نیست، آنچه سبب شده به موضوع وقف، اثرات و برکات آن بپردازیم، بررسی این پرسش است که نهاد وقف در تحقق شعار سال 1403 که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تعیین شده چه نقشی دارد؟ برای دریافت پاسخ این پرسش، پای صحبت‌های مدیر توسعه وقف و مشارکت‌های اجتماعی بنیاد بهره ‌وری موقوفات آستان قدس رضوی نشستیم. حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالرضا اصغری در یکی از روزهای پایانی فروردین سال جاری در دفتر کارش پذیرای خبرنگار قدس بود. وی همچنین عضو هیئت علمی رشته حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی است. برش‌هایی از این گپ‌وگفت صمیمانه را در ادامه دنبال کنید.

 ابتدا توضیحی در زمینه جنبه‌های مختلف مشارکت مردم در یک نهاد موقوفاتی مانند آستان قدس رضوی بیان کنید.

ابتدا باید اشاره کنم در اسلام به فعالیت‌های اقتصادی در قالب‌های مختلف ازجمله بیع، مضاربه، مساقات، مزارعه و... تأکید شده است. البته اقتصاد در اسلام، هدف نیست، بلکه وسیله‌ای است برای اداره جامعه اسلامی و انجام فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی، دینی و... همچنین اسلام در موضوع اقتصاد تأکید بر مشارکت همه افراد جامعه دارد و خیلی هم بر اقتصاد دولتی و حکومتی تأکید ندارد، بلکه بیشتر مردم را تشویق به فعالیت‌های اقتصادی و مشارکت در پروژه‌های اقتصادی، تولیدی و فرهنگی می‌کند.

از طرف دیگر، جلوه‌های مختلف مشارکت اجتماعی در یک نهاد موقوفاتی مانند آستان قدس رضوی می‌تواند در قالب‌های وقف، نذر، هبه و صلح انجام شود. با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر مشارکت دادن مردم در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی کشور، بسیج همه ظرفیت‌های مردمی در جهش تولید، مردمی کردن اقتصاد و دوری دولت و حکومت از تصدی‌گری مستقیم، نهاد وقف یکی از جلوه‌های بارز مردمی کردن اقتصاد و مشارکت دادن مردم در فعالیت‌های اقتصادی است، زیرا در نهاد وقف، شخص واقف، مِلک، دارایی یا متعلقات خود را از مالکیت انحصاری خود خارج کرده و آن را در اختیار جامعه اسلامی یا در قالب وقف رضوی در اختیار نهاد آستان قدس رضوی قرار می‌دهد تا دارایی‌های مزبور در حوزه‌های مختلف تولید، اشتغال، کشاورزی، فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و دینی، سلامت و... قرار گیرد.

منظور شما این است وقف علاوه بر جنبه‌های مذهبی، دینی و اجر و پاداش اخروی، با موضوع دخالت مردم و مشارکت آنان در اداره امور جامعه و از جمله فعالیت‌های آستان قدس رضوی هم مرتبط است؟

وقف دارای آثار و برکات متعددی است. به بیان دیگر، فلسفه وقف این است واقف، دارایی خود را از مالکیت خویش خارج و در اختیار نهاد وقف قرار دهد تا نیازهای مختلفی که جامعه اسلامی در هر زمان دارد، از عواید موقوفه تأمین شود. واقف، نیازهایی که در جامعه وجود دارد را سنجیده و بر مبنای آن، نیات و اهداف خود را در وقف‌نامه تعیین و به متولی موقوفه اعلام می‌کند تا برابر نیات تعیین شده، عواید موقوفه هزینه شود. نیازهای گوناگون جامعه اسلامی عبارت‌اند از حوزه‌های سلامت، فرهنگی، اجتماعی، علم و فناوری، تبلیغ و پژوهش و آموزش، حوزه خدمات رفاهی و... . وقتی تاریخ موقوفات آستان قدس رضوی را بررسی می‌کنیم، به این شعار می‌رسیم که «وقف از سوی مردم و به نام حضرت رضا(ع) برای تأمین و رفع نیازهای مردم» انجام شده است، بنابراین وقف در آستان قدس رضوی فقط برای موضوعات مرتبط با نیازهای حرم مطهر رضوی نیست، بلکه برای رفع نیازهای مختلف جامعه ازجمله سلامت، نیازهای اجتماعی (از قبیل توانمندسازی محرومان، تأمین نیازهای دانش‌آموزان، تسهیل ازدواج جوانان، فرزندآوری و اسکان زائران کم‌برخوردار و زوج‌های جوان) و... نیز می‌تواند باشد. البته عمران و توسعه حرم مطهر امام هشتم(ع) یعنی توسعه رواق‌ها، صحن‌ها و اماکن متبرکه و همچنین خدمات‌دهی به زائران و مجاوران بارگاه مطهر امام رضا(ع) نیز نیاز به موقوفات مرتبط با آن دارد که افراد متدین و علاقه‌مند به بارگاه مطهر رضوی بخشی از اموال و دارایی خود را برای این موضوع اختصاص می‌دهند.

یکی از موارد مهمی که در «وقف رضوی» در نظر گرفته شده، احیای امر و تبلیغ محاسن کلام اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) است که در این زمینه نیز دارایی‌هایی وقف آستان قدس رضوی می‌شود.

همین جا لازم است به این موضوع اشاره کنم که در آستان قدس رضوی با شعار «همه می‌توانیم واقف رضوی باشیم» شیوه‌های نوینی برای وقف پیش‌بینی شده تا همه افراد جامعه بتوانند در ارائه خدمات به جامعه اسلامی مشارکت کنند.

از جمله این شیوه‌های نوین «وقف مشارکتی» است. برای این امر طرحی به مردم معرفی می‌شود و مردم می‌توانند با مبلغی که اعلام می‌شود، در قالب وقف به حساب ویژه وقف واریز کنند. در این صورت پرونده وقف مشارکتی تشکیل و مبلغ مزبور به طرح موردنظر اختصاص داده شده و پس از تکمیل طرح و افتتاح آن، وقف‌نامه جمعی تدوین و تنظیم می‌شود. در حال حاضر، اولویت وقف مشارکتی در آستان قدس رضوی ساخت «رواق زیرسطحی بست شیخ بهایی» در حرم مطهر امام هشتم(ع) با اختصاص حداقل مبلغ یک‌میلیون تومان و بیشتر است. هدف از این کار، مشارکت دادن مردم در توسعه فضاهای مسقف حرم مطهر رضوی و شریک و برخوردار کردن آنان از ثواب اخروی نهاد وقف و برآورده شدن تقاضای فراوان مردم در مشارکت توسعه فضاهای زیارتی مسقف و باز حرم مطهر حضرت رضا(ع) است.

 در زمینه افزایش مشارکت مردم از طریق نهاد وقف به چه موضوعاتی در آستان قدس رضوی اندیشیده‌اید؟

برای اینکه بتوانیم شعار «همه می‌توانند واقف رضوی باشند» را محقق و عملیاتی کنیم، امور مختلفی را پیش‌بینی کرده‌ایم که به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم.

یکی از این موضوعات «تسهیل فرایند پذیرش وقف»است، یعنی تلاش شده افرادی که تمایل دارند دارایی خود را وقف کنند، با کمترین تشریفات اداری و در کمترین زمان و در سریع‌ترین شیوه، فرایند وقف انجام شود. بنابراین مردم می‌توانند تقاضاهای وقف خود را به دفاتر مشاوره وقف و نذر مستقر در حرم مطهر امام رضا(ع) و کانون‌های خدمت رضوی در استان‌های سراسر کشور و مدیریت‌های املاک و اراضی آستان قدس در استان‌های دارای موقوفه رضوی ارسال کرده و یا از طریق مراجعه به وبگاه پذیرش برخط وقف رضوی به نشانی اینترنتی Vaghf.razavi.ir تقاضای خود را در قالب وقف دارایی، وقف مشارکتی و یا وقف واحدهای اقامتی (سوئیت) در زائرسرای حضرت رضا(ع) و... ثبت کنند. این تقاضاها در سریع‌ترین زمان در کارگروه ویژه‌ای بررسی می‌شود. سپس به محضر تولیت معزز آستان قدس رضوی تقدیم و پس از تأیید ایشان، وقف‌نامه عادی و سپس وقف‌نامه رسمی و انتقال سند رسمی به نام آستان قدس رضوی تنظیم شده و فرایند پذیرش وقف تکمیل می‌شود.

موضوع دیگر «توسعه عرصه‌های متنوع وقف» است. با توجه به علاقه‌مندی همه اقشار مردم به درج نامشان در فهرست «واقفان رضوی»، عرصه‌های وقف را متنوع کرده‌ایم و مردم می‌توانند «اموال و دارایی غیرمنقول» خود (مانند منزل، آپارتمان، مزرعه، زمین، کارخانه و...) و «اموال منقول» (مانند فرش، خودرو و...)، «سهام» که قابل انتقال به نام موقوفه باشد، «پول» (در قالب‌های وقف وکالتی و وقف مشارکتی قابلیت وقف دارد)، «حقوق معنوی» (مانند حق تألیف، حق اختراع، مالکیت نشان تجاری و...) را وقف کنند. حتی اگر اموالی قابلیت وقف نداشته باشد نیز مردم می‌توانند آن را در قالب «هبه» یا «صلح» تقدیم آستان مقدس حضرت رضا(ع) کنند.

 با توجه به دامنه وسیع موضوع وقف، چگونه این موضوع می‌تواند در آستان قدس رضوی برای تحقق شعار سال جاری یعنی جهش تولید با مشارکت مردم، ثمربخش باشد؟

یکی از وظایف متولی وقف «بهره‌وری موقوفات» و «معطل نگه نداشتن موقوفه» است. یعنی باید موقوفه، مورد عمران، آبادانی و بهره‌وری بهینه قرار گیرد و «استیفای عواید» از آن شده و برابر نیات واقف نیزهزینه شود.

 بنابراین ما باید موقوفات و به‌ویژه موقوفات «غیرمنقول» از جمله زمین‌های کشاورزی، مستغلات و... را مورد بهره‌برداری بهینه قرار دهیم. این بهره‌وری بهینه، مستلزم سرمایه‌گذاری در حوزه‌های کشاورزی و تولید است که این موضوع سبب جهش تولید و مشارکت دادن مردم در قالب وقف در امر اقتصاد و تولید می‌شود. به عنوان مثال بیشتر فعالیت‌های آستان قدس رضوی در حوزه تولید در عرصه‌های گوناگون، ریشه موقوفاتی دارد، یعنی از محل عواید موقوفه یا حق تقدیمی دریافتی از واگذاری موقوفات در قالب اجاره برای کاربری‌های مسکونی و تجاری است و این خود سبب رونق اقتصادی و مشارکت دادن موقوفات در تولید و فعالیت اقتصادی و ایفای نقش در تحقق شعار سال جاری می‌شود.

محمدحسین مروج کاشانی

دیگر خبرها

  • «وقف رضوی» راهکاری برای تحقق شعار سال 1403
  • افتخار خدمت رسانی ۱۶۰ هزار خادم یار به زائران امام رضا (ع)
  • اهدای بیش از ۱۰ هزار قطعه تمبر و سکه‌ به موزه آستان قدس ضوی
  • بانوی قهرمان کشتی آلیش مدال خود را به موزه حرم رضوی اهدا کرد
  • امانت را به صاحبش بازگرداندم
  • اهدای مدال جهانی آلیش به موزه آستان قدس رضوی
  • اهدای مدال طلای بانوی ورزشکار به موزه آستان قدس رضوی
  • اعلام فراخوان پذیرش امریه سربازی آستان قدس رضوی
  • برگزاری کرسی تلاوت «وعده صادق» در آستان قدس رضوی
  • مترو مشهد مقدس باید پیوست زیارت داشته باشد