Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دانش‌آموز موفق شده برای پیشگیری از شیوع بیشتر کووید-۱۹، طرحی برای ساخت ماسکی از جنس گرافین ارائه دهد که هم سبک و هم کارآمد است.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های خبرگزاری برنا به نقل از سی‌ان‌ان، هنگامی که بزرگترها نمی‌توانند راه‌ حل مناسبی برای برخی از مشکلات پیش رو پیدا کنند، افراد کوچک‌تر باید دست به کار شوند تا شاید بخشی از این مشکلات را حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"پارنیکا ساکسنا"(Parnika Saxena)، یک دانش‌آموز از دبیرستان علم و فناوری توماس جفرسون آمریکا(TJHSST) است که موفق شده ماسک‌های موثری طراحی کند. پارنیکا با درک نیاز به ماسک‌های موثر در شرایط بحران کووید- ۱۹، تلاش کرد تا راه حلی برای این مشکل پیدا کند.

این دانش‌آموز در کار خود، از مفاهیم نانوفناوری و شیمی بهره گرفته است تا یک ماسک پیشرفته و کارآمد ارائه دهد.

پارنیکا می‌گوید: هنگامی که در مورد همه‌گیری کووید-۱۹ و ترس‌های ناشی از آن آگاه شدم، تلاش کردم تا انرژی خود را بر ارائه یک کار خلاقانه متمرکز کنم. من به عنوان شخصی که همیشه نانوفناوری برایش جذاب بوده است، سعی کردم تا از این مفهوم در مقیاس کوچک استفاده کنم و باور دارم که نانوفناوری می‌تواند از شیوع بیشتر کروناویروس پیشگیری کند.

وی افزود: پس از دیدن کارگرانی که خواستار تولید ماسک‌های موثرتر بودند و صحبت مستقیم با متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متوجه شدم که باید ماسک‌های سبک‌وزنی تولید شوند که همه صورت را می‌پوشانند. به همین دلیل، مفاهیمی را که درباره نانوفناوری و شیمی در مدرسه آموخته بودم، به کار گرفتم و چندین مقاله پژوهشی از مجلات علمی مطالعه کردم. چند هفته بعد، ایده ساخت ماسک گرافینی پوشیده شده از نیتروژن را ارائه دادم.

پارنیکا ادامه داد: اگرچه این ایده هرگز پیش از این ارائه نشده اما ماسک گرافینی پوشیده از نیتروژن، چندان هم دگرگون کننده نیست. گرافین، یک آلوتروپ تک لایه‌ای از کربن است که قابلیت نفوذ ندارد؛ به گونه‌ای که حتی یک اتم هلیوم هم نمی‌تواند از آن عبور کند. در هر حال، هنگامی که گرافین از نیتروژن پوشیده می‌شود، برخی از اتصالات کربن آن شکسته می‌شوند و برخی منافذ را باز می‌کنند. باز شدن منافذ، امکان ورود اکسیژن را فراهم می‌کند و موجب می‌شود که ماسک‌های گرافین، قابلیت تنفس داشته باشند اما همچنان مانند مانعی در برابر ذرات کووید- ۱۹ عمل کنند.

پارنیکا در حال حاضر با پژوهشگران "دانشگاه ویرجینیای غربی"(WVU) کار می‌کند تا ماسک گرافینی ابداع شود.

وی در این باره گفت: من امیدوارم این کار، الهام‌بخش همسالان من باشد تا بدانند که همیشه نباید برای پاسخ دادن به سوالات، به بزرگترها مراجعه کنیم.

منبع:ایسنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مشکلات علم و فناوری نانوفناوری شیمی ماسک انرژی مدرسه کربن تنفس ماسک ماسک زدن کووید19 دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۳۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم پس از کرونا چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، معمولاً افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند ظرف چند هفته بهبود می‌یابند. اما بعضی از افراد، حتی کسانی که علائم زیادی ندارند و بیماری‌شان خفیف است ممکن است علائمی داشته باشند که پس از مدت طولانی ادامه پیدا کند. این مشکلات گاهی سندرم پس از کرونا یا کووید طولانی مدت نام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ویروسی که موجب بی‌خوابی می‌شود سندرم پس از کووید ۱۹

سندرم پس از کووید-۱۹ شامل انواع علائم جدید، برگشتی یا مداوم است که افراد بیش از چهار هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹ تجربه می‌کنند. در بعضی افراد، سندرم پس از کووید، ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد؛ به گونه‌ای که در بعضی موارد باعث ناتوانی فرد می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که بین یک ماه تا یک سال پس از ابتلا به کووید-۱۹، از هر ۵ فرد ۱۸ تا ۶۴ ساله، حداقل یک نفر یک دچار مشکلاتی می‌شود که ممکن است ناشی از کووید باشد.

ضمن آنکه در میان افراد ۶۵ ساله و بالاتر هم اغلب از هر چهار نفر حداقل یک نفر دچار عوارض پس از بیماری می‌شود بیماری پزشکی دارد که ممکن است ناشی از کووید باشد.

دکتر مصطفی نوری‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گروه بیوتکنولوژی در مورد ابتلای جدید افراد به کرونا می‌گوید: بیماری کرونا ویروس که از اواخر سال ۲۰۱۹ شروع شد تا امروز حدوداً موجب ابتلای ۷۰۴ میلیون نفر به این بیماری شده و در این بین نیز تقریباً ۷ میلیون نفر جان خود را از دست دادند.

به غیر از آنکه این بیماری از لحاظ روانی، سلامت و اقتصاد موجب مشکلاتی زیادی شد؛ این مشکلات همچنان هم ادامه دارند.


آلرژی بعد از کووید

به گفته این استاد دانشگاه یکی از عوارضی که تا به امروز در مورد آن صحبت نشده بوده به وجود آمدن آلرژی بعد از دوران کووید است. این نظریه را مطالعه‌ای که به تازگی در نیچر چاپ شد ثابت کرده است.

این مطالعه که در کشورهای کره جنوبی، ژاپن و انگلستان انجام شد و در آن ۲ میلیون نفر شرکت کردند ثابت کرد کووید ۱۹ موجب افزایش آلرژی در افراد شده است.

افزایش بیست درصدی ابتلا به آلرژی

دکتر نوری زاده می‌گوید: نتایج مطالعات نشان داد افرادی که در این ۴ سال به کرونا مبتلا شدند به میزان ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد مشکلات آلرژی را تجربه کردند؛ یعنی ویروس کرونا احتمال به وجود آمدن آلرژی را ۲۰ درصد افزایش داده است.

یکی از مشکلات عمده‌ای که بعد از کووید به میزان قابل توجهی افزایش داشت آسم است؛ یعنی افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شده‌اند دو برابر بیشتر از افرادی که به کرونا مبتلا نشدند می‌توانند مشکلات آسم را تجربه کنند.

یکی از واکنش‌های آلرژیک نیز رینیت یا آبریزش بینی است. این مطالعه همچنین ثابت کرده احتمال اینکه افراد مبتلا به کرونا به رینیت مبتلا شوند ۲۵ درصد افزایش داشته است.

مشکلات دو برابری عوارض ابتلای سخت به کرونا

به گفته این استاد دانشگاه در حالت کلی افرادی که بعد از ابتلا به کرونا علائم شدیدتری را تجربه کردند نسبت به افرادی که علائم خفیفی داشته‌اند با احتمال ابتلای بیشتری به مشکلات آلرژیک مواجه شده‌اند. این نسبت در افرادی که علائم شدیدتری را تجربه کردند ۵۰ درصد و در افرادی که علائم خفیف‌تری را تجربه کرده‌اند ۱۴ درصد است.

تشکیل لخته و ابتلا به سکته

نتیجه دیگری که این پژوهشگران حاصل کردند این بود که تزریق واکسن توانسته به میزان قابل توجهی موجب کاهش واکنش‌های آلژیک بعد از کووید شود.

احتمال می‌رود این تأثیر به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن سلول‌های تی از سیستم ایمنی باشد که مطالعات بعدی این نظر را تأیید یا رد خواهند کرد. همچنین تشکیل لخته یا سکته نیز از عوارض دیگر ابتلا به بیماری کرونا به شمار می‌رود.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1227939 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آموزش عملی آمادگی دفاعی ۱۰ هزار دانش‌آموز قزوینی
  • جشن عبادت وبندگی ۲۲۰ دانش آموز بادرودی
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • ۹۵ هزار نفر از دانش‌آموزان کرمانشاهی سفیر سلامت هستند
  • آمریکا شریک جرم صهیونیست‌ها است
  • شرکت بیش از ۲ هزار دانش آموز قشمی در طرح قرآنی مسطورا
  • تصاویری از مراسم گرامیداشت شهدای دانش آموز در دبیرستان ایرانشهر گرگان
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • جشن تکلیف دختران دانش آموز همدانی
  • سندروم پس از کرونا چیست؟