Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بار‌ها شنیده‌ایم که گذشته چراغ راه آینده است. این چراغ روشنگر مسیری است که به ساختن بنای تمدن ایرانی اسلامی می‌انجامد. چراغی که انوار روشنگرش حاصل تلاش صد‌ها حکیم، هنرمند و فیلسوف مسلمان است که از قرن‌ها پیش خشت‌به‌خشت این بنای سترگ را روی هم گذاشته‌اند.

با شما مخاطب گرامی قراری گذاشته‌ایم تا هر روز به بهانه عددی که تقویم برای تاریخ آن روز به ما نشان می‌دهد، به زندگی یکی از مشاهیر و بزرگان تاریخ کهن ایران و اسلام مختصر اشاره‌ای کنیم تا بتوانیم پس از یک سال، با این انوار روشنگر چراغ تمدن و فرهنگ آشنا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این منظور هر روز صبح، بخشی از تاریخ کهن خود و افتخارات آن را مرور خواهیم کرد.

برای خوشه‌چینی از این خرمن دانش و فرهنگ، از جلد اول کتاب «تقویم تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» تألیف دکتر علی‌اکبر ولایتی که به سال ۱۳۹۲ در انتشارات امیرکبیر به زیور طبع آراسته شده، بهره برده‌ایم.

بیشتر بخوانید:

«ابن بُطْلان» طبیب شیرین‌سخن و راوی مصایب روزگار

ابواسحاق ابراهیم بن محمد (۳۵۲-۴۰۲ق) معروف به «ابن شِنْظیر» محدث، مورخ و فقیه اندلسی است.

در طُلیطله اندلس به دنیا آمد و در دهم ذی‌الحجه ۴۰۲ق دیده از جهان فروبست. وی مالکی‌مذهب بود و از محدثان بسیاری مانند ابومحمد عبدالله بن محمد بن امیه و ابومحمد عبدالله بن فتح بن معروف حدیث شنید. ابن شنظیر با ابن میمون مصاحبت و دوستی نزدیک داشت و در مقام نیز هم‌پایه او بود. این دو به علم حدیث و ضبط مشکلات احادیث علاقه بسیار داشتند.

ارتباط آن‌ها از زمان تحصیل در طلیطله آغاز شد و در سفر به قرطبه و شهر‌های اندلس و مسافرت به شرق همیشه با هم بودند. ابن شنظیر در قرطبه از خلف بن قاسم حدیث شنید و در ۳۸۰ق به همراه ابن میمون برای مراسم حج عازم مکه شد. وی در آنجا و در مدینه و جنوب فلسطین و مصر نیز از کسانی، چون ابوالحسن علی بن عبدالله، قاضی ابوالحسین یحیی بن محمد حسنی حنفی و ابوعدی عبدالعزیز بن علی مقری حدیث شنید.

در ادامه سفرش در طرابلس، از محضر ابوجعفر مؤدب احمد بن حسین و در قیروان از محضر ابوالقاسم عبدالرحمان بن محمد بکری بهره برد و سپس به طلیطله بازگشت و همان‌جا ساکن شد و به نشر حدیث پرداخت. او و دوستش ابن میمون در مسجد جامع طلیطله حلقه درسی تشکیل دادند؛ چنان‌که طالبان علم از همه جا به این مرکز علمی جلب می‌شدند.

ابن شنظیر مردی پارسا بود و همواره قرآن تلاوت می‌کرد و روزه می‌گرفت. به جمع‌آوری حدیث، بحث و اجتهاد در آن بسیار اهمیت می‌داد و از طرق گوناگون حدیث مطلع بود. وی با بدعت‌گذاران مخالف و در کلاس درس موقر و باهیبت بود.

از شاگردان او می‌توان از ابوعثمان سعید بن محمد بن جعفر اموی، ابواسحاق ابراهیم بن محمد بن وثیق و تمام بن عفیف بن تمام صدفی نام برد.

ابن شنظیر تا مدتی پس از مرگِ دوست صمیمی‌اش ابن میمون به تنهایی در حلقه درس شرکت می‌کرد، اما چندی بعد درس را ترک و تا هنگام مرگ خانه‌نشین شد. تونکی دو کتاب «المختصر المدونة و المختصر المستخرجه» را به او نسبت داده است. بغدادی نیز کتاب تاریخ رجال اندلس را از آنِ ابن شنظیر دانسته است. متأسفانه اکنون هیچ یک از آثار وی در دست نیست.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تقویم تاریخ مشاهیر ایرانی ابن میمون بن محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۴۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)

      به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، «نقاشی قشنگ»  به نویسندگی لعیا اعتمادی نویسنده حوزه کودک و نوجوان  یکی از جلد‌های مجموعه ۱۲ جلدی «یک قصه، یک حدیث» است. هر داستان این مجموعه بر اساس یکی از احادیث امام رضا (ع) است.   نویسنده کتاب لعیا اعتمادی داستان را براساس سخنان ارزشمند امام رضا (ع) مبنی بر اینکه تدبیر قبل از عمل، تو را از پشیمانی باز می‌دارد. نوشته  است.   ماجرای این قصه در مدرسه دخترانه و روابط بین دو همکلاسی روایت می‌شود که یکی از آنها علاقه‌مند است تا با هم دوست باشند و برای همین کاری انجام می‌دهد که از قضا این عمل باعث ناراحتی همکلاسی می‌شود.    کتاب «نقاشی قشنگ» در ۲۴صفحه، مصور، گلاسه و قطع وزیری همراه با تصویرگری حدیث جزایری منتشر شده و با قیمت ۴۰ هزار تومان در فروشگاه‌های کتاب و محصولات فرهنگی به‌نشر در مشهد و سراسر کشور در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.   هم چنین افراد می‌توانند با مراجعه به سایت www.behnashr.com این اثر و سایر آثار انتشارات به‌نشر را مشاهده و خریداری کنند.

دیگر خبرها

  • عکسی از حدیث نصب‌ شده در محل دیدار امروز کارگران با رهبر انقلاب
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • تلاش کودک فلسطینی برای جمع‌آوری اوراق قرآن پس از بمباران غزه + فیلم
  • «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا(ع) کتاب شد
  • عزیزم ۰۳/۰۳/۰۳ به دنیا بیا لطفاً!
  • لائوتارو: تاریخ‌ساز شدیم، نباید این خوشحالی تمام شود
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • حدیث روز | بخیل‌ترین مردم