Web Analytics Made Easy - Statcounter

اساتید حق‌التدریس که چندی است به دنبال بیمه و افزایش حق‌الزحمه خود هستند ادعا می‌کنند دانشگاه‌ها علیرغم کسر از حقوق آنها، اما حق بیمه‌شان را به تامین اجتماعی نمی‌پردازند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی – سال‌های زیادی است که قانون کار سازمان تامین اجتماعی فعالیت، پرداخت دستمزد و پاداش جمعیت کثیری از شاغلین را چارچوب‌بندی می‌کند و هرکه خلاف آن رفتار کند با قانون روبه‌رو است، اما در این بین هستند افراد شاغلی که نه تنها مشمول قانون کار نیستند بلکه حقوق شهروندی هم برای آن‌ها رعایت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آری اساتید حق‌التدریس دقیقا همین افراد شاغلی هستند که وزارت علوم و دانشگاه‌های زیرنظرش از رعایت قانون کار برای آن‌ها سرپیچی می‌کنند.

هرچند که در این مسیر وزارت علوم با یک انکار خود را از ماجرا کنار کشیده است، اما دانشگاه‌ها که جز جدایی‌ناپذیر از وزارت علوم هستند عملکردشان در این موضوع شفاف نیست و گویا با وجود کسر حق بیمه از حق‌الزحمه اندک اساتید حق‌التدریس توسط دانشگاه‌ها، اما پولی به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و در نهایت هیچ سابقه بیمه‌ای برای آن‌ها منظور نشده است. در این خصوص با علی قزلسفلو نائب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس به گفتگو پرداختیم.

فعالیت ۵۰ هزار استاد حق‌التدریسی در دانشگاه‌های کشور نائب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار استاد حق‌التدریسی در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند، گفت: از این تعداد، ۲۰ هزار نفر جز حق‌التدریسی و مدعو بودن در دانشگاه‌های مختلف شغل دیگری برای کسب درآمد ندارند و مابقی افراد در کنار شغل ثابت، ساعات آزاد خود را به تدریس می‌پردازند.

۶۰ درصد بار آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها بر دوش حق‌التدریسی‌ها قزلسفلو ادامه داد: حدود ۶۰ درصد بار آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها (شامل ۹۰ درصد در موسسات غیرانتفاعی و علمی کاربردی و ۴۰ درصد در دانشگاه‌های سراسری) روی دوش اساتید حق التدریس است، اما این گروه افراد از حداقل حقوق شهروندی هم برخوردار نیستند و برخی از آن‌ها پس از سال‌ها تدریس در دانشگاه‌ها بدون سرمایه و حتی یک سال سابقه بیمه یا یک دفترچه خدمات درمانی هستند.

  همه مشمول قانون کار و بیمه هستند نائب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس مقصر اصلی این موضوع را وزارت علوم دانست و افزود: متاسفانه وزارت علوم حضور و فعالیت اساتید حق‌التدریس را منکر می‌شود و معتقد است قرارداد‌های ما شامل قانون کار نمی‌شود، اما خوشبختانه در همین راستا توانستیم یکی از ماده‌های اصلی اساسنامه دانشگاه پیام نور که مطابق آن کارکنان قراردادی دانشگاه شامل قانون کار نمی‌شدند را باطل کنیم.

وی ادامه داد: ابطال این ماده باعث شد دیوان عدالت اداری اعلام کند تمام اشخاصی که در دانشگاه پیام نور مشغول فعالیت هستند شامل قانون کار می‌شوند و قراردادی بودن یا نبودن آن‌ها در این امر تاثیری ندارد.

فعالیت انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس با منافع وزارت علومی‌ها در تضاد است قزلسفلو عنوان کرد: از طرف دیگر، چون فعالیت انجمن‌های صنفی اساتید حق‌التدریس با منافع وزارت علوم در تضاد است این وزارتخانه انجمن را به رسمیت نمی‌شناسد در حالیکه تمام انجمن‌های فعال در کشور کنار یک نهاد مدنی و پرسشگر وظایفی را عهده‌دارهستند. وزارت علوم یا باید اساتید حق‌التدریس و انجمن صنفی آن‌ها را قبول کند یا به صورت تمام وقت با بیمه و حقوق از توانمندی‌های آن‌ها استفاده کند.

به گفته وی، فعالیت یک انجمن صنفی ضمن اینکه شرایط حق‌التدریسی‌ها را بهبود می‌بخشد می‌تواند اساتید را طبق اعلام نیاز دانشگاه‌های هر استان به آن‌ها معرفی کند درواقع دانشگاه‌ها برای تامین نیروی مورد نیاز خود ملزم به کمک گرفتن از انجمن می‌شوند.

  نمایندگان مجلس در پی احقاق حق نائب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری اساتید حق‌التدریس افزایش کیفیت تدریس اساتید، رتبه‌بندی حق‌التدریسی‌ها با توجه به مدرک و سابقه تحصیلی‌شان برای اخذ امتیاز استخدامی را از دیگر مزایای فعالیت انجمن صنفی دانست و اظهار داشت: برای به رسمیت شناختن اساتید حق‌التدریس و فعالیت انجمن‌های صنفی آن‌ها سال ۹۶ بیش از یک هزار امضا طی یک طومار را از ۱۵ استان جمع‌آوری کردیم و نامه‌های متعددی را برای پیش‌برد این درخواست به نمایندگان مجلس ارسال کردیم.

وی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پی درخواست اساتید حق‌التدریس نامه‌های متعددی را به برخی از مسئولان وزارتی ارسال کردند تا موضوع به طور جد بررسی شود، اما تاکنون این وزارتخانه توجهی نکرده است و برخی آمارسازی‌ها و اطلاعاتی که دانشگاه‌ها از پرداخت بیمه و حق‌الزحمه اساتید حق‌التدریس منتشر کرده‌اند، صحیح نیست.

قزلسفلو تصریح کرد: درحال حاضر بین تمام دانشگاه‌های کشور تنها دانشگاه آزاد است که برای اساتید حق‌التدریس خود متناسب با میزان ساعت و واحد‌های درسی‌شان بیمه پرداخت می‌کند که البته مقدار اندکی می‌شود و مابقی دانشگاه‌های سراسری علیرغم کسر مالیات و بیمه از حقوق ناچیز حق‌التدریسی‌ها، اما به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه اساتید را پرداخت نمی‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اساتید حق التدریس وزارت علوم حق بیمه قانون کار حق التدریسی ها تامین اجتماعی دانشگاه ها فعالیت انجمن انجمن صنفی وزارت علوم قانون کار حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملک‌زاده ماندنی شد

ادامه فعالیت دکتر رضا ملک‌زاده با تایید وزارت بهداشت و طبق آیین‌نامه اعضای هیات علمی مبنی بر فعالیت اساتید ممتاز تا سن ۸۰ سالگی بر اساس نیازهای آموزشی و پژوهشی، تمدید شد.

به گزارش مشرق، دوشنبه ششم فروردین ۱۴۰۳ بود که روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مطالب دکتر ملک حسینی استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره بازنشستگی دکتر رضا ملک‌زاده پاسخ داد.

دکتر رضا ملک‌زاده فوق تخصص گوارش و کبد و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی است. وی همچنین سابقه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدریس در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شیراز را دارد. وی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم بود.

در توضیح روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران آمده است: پرونده آقای دکتر ملک‌زاده با بالای ۴۰ سال خدمت و سن بالای ۷۰ سالگی و هفت استاد که شرایط مشابه داشتند در هیات امنا مطرح شد که هفت استاد دیگر شرایط لازم را کسب کردند.

این اطلاعیه افزود: با بررسی فعالیت‌های اخیر ایشان (آقای دکتر ملک‌زاده) در معاونت‌های آموزش، پژوهش و درمان این دانشگاه و با توجه به عدم حضور کافی و نداشتن حداقل فعالیت لازم در امور درمانی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه در سال گذشته، با رأی اکثریت، قطع همکاری با ایشان اعلام شد.

در این اطلاعیه تصریح شده بود: با توجه به اینکه دانشگاه این اختیار قانونی را دارد که برای ادامه همکاری با اساتید دارای ۳۵ سال خدمت و ۶۵ سال سن و استادان ممتاز با ۴۰ سال خدمت و ۷۰ سال سن بر اساس معیارهای درمانی، آموزشی و پژوهشی تصمیم‌گیری کند و از آنجایی که ملاک فعالیت فعلی افراد است؛ بنابراین باید این موضوع در نظر گرفته شود.

براساس اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دانشگاه‌های معتبر جهان پرونده اساتید هر دو سال یکبار مورد بازبینی قرار می‌گیرد و چنانچه شرایط حضور در دانشگاه را نداشته باشند، قراردادشان لغو می‌شود.

پس از آن بود که نتیجه تصمیم‌گیری هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران برای وزارت بهداشت ارسال شد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتم فروردین تصمیم نهایی درباره ادامه همکاری دکتر ملک‌زاده با دانشگاه را اعلام کرد.

وزارت بهداشت اعلام کرد: «دانشگاه‌های علوم پزشکی طبق آیین‌نامه اعضای هیات علمی و با تایید وزارت بهداشت می‌توانند فعالیت اساتید ممتاز را تا سن ۸۰ سالگی بر اساس نیازهای آموزشی و پژوهشی تمدید نمایند؛ بنابراین با اختیار حاصل از این ظرفیت قانونی، بازنشستگی دکتر رضا ملک‌زاده مورد موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار نگرفته است.»

دیگر خبرها

  • حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته است؟
  • تامین هزینه‌های ساخت پارکینگ در منطقه ۶ تهران
  • ملک‌زاده ماندنی شد
  • اگر مزد واقعی به کارگر داده شود...
  • حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته است؟ + جزئیات و جدول حقوق
  • واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی به اخراج ۴۰ استاد: یکی فعالیت بایسته‌ای نداشت بازنشسته‌اش کردیم!
  • حقوق کارگران 1403 تامین اجتماعی چقدر افزایش یافته‌ است؟ به همراه جدول
  • پیشرفت تکنولوژی هزینه تحقیق را ارزان‌تر می‌کند/ اختصاص بودجه برای بروز رسانی تجهیزات به دانشگاه‌ها
  • کمک هزینه ۱۰۰میلیون یورویی به دانشگاه‌ها تعلق گرفت
  • تاریخ اعمال افزایش حقوق بازنشستگان مشخص شد