Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: یک استاد دانشگاه می‌گوید: باید از ابزارهای مناسب برای مهار فشار آمریکا علیه منافع مان استفاده کنیم اگر موفق شویم مانع تلاش های آمریکا شویم، چه ترامپ در آینده دوباره روی کار بیاید چه بایدن، آنها با تجربه سیاست شکست خورده در مقابله با ایران مواجه می شوند و در رابطه با ایران تجدیدنظر جدی انجام خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خرداد ،مهدی ذاکریان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نامه وزیر امور خارجه درباره تشکیل کمیسیون مشترک حل اختلاف برجام اظهار کرد: در بین گزینه هایی که ایران برای مقابله با فشار حداکثری آمریکا به ویژه در از بین بردن برجام و همراهی اروپا و جامعه جهانی با خود دارد، تا الان ایران توانسته متوازن با تعهداتی که از سوی اروپا اجرا نشده کاهش تعهدات بدهد اما وقتی میزان کاهش تعهدات از یک حدی افزایش یافت اروپا و آژانس هم تحمل نکردند.
وی گفت: به نظر می آید نامه آقای ظریف به اروپا و درخواست برای تشکیل کمیسیون حل اختلاف در این راستا است تا به نحوی در شرایطی که رو به بیشتر شدن تنش می رود تا حدی این فضا کنترل شود.
این استاد دانشگاه گفت: اروپا در حمایت از برجام محکم است و در شورای امنیت هم دیدیم که این حمایت یکپارچه بود حتی در بحث پیش نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی از سوی آمریکا هر چند با تاخیر در لغو تحریم بیانیه صادر کردند اما به طور کلی با اصل مانع شدن بر سر لغو تحریم ها مخالفند. در این رابطه مخالفت صریح چین و روسیه را نیز شاهد هستیم.
ذاکریان اظهار کرد: در شرایط فعلی ایران باید از توانایی اروپا برای کنترل بیشتر شرایط و تلاش برای ترغیب آنها به انجام تعهداتشان استفاده کند. ما نیازمند آن هستیم که از ابزارهای مناسب برای مهار فشار آمریکا علیه منافع مان استفاده کنیم. در حالی که آمریکا تلاش دارد دنیا را با خود علیه ایران همراه کند اگر بتوانیم مانع این کار شویم، چه ترامپ در آینده دوباره روی کار بیاید چه بایدن، آنها با تجربه یک سیاست شکست خورده مواجه می شوند و در رابطه با ایران تجدیدنظر جدی انجام خواهند داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: پنجره مذاکره و فرصت گفت وگو نباید بسته شود به ویژه اینکه نباید اجازه دهیم فضای مثبت روانی درباره ایران در جهان محدود و بسته شود و تعامل با اروپا در چارچوب برجام یا به طور دو جانبه در این رابطه می تواند موثر باشد.

ذاکریان تاکید کرد: نگاه ما به مسائل سیاست خارجی باید با شاخص منافع ملی باشد. هر کشوری منافع ما را تامین کند در اولویت سیاست خارجی ایران قرار می گیرد. برچسب ها: مهدی ذاکریان ، آمریکا ، ترامپ

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم تمدید معافیت تحریم‌های هسته‌ای ایران/ آمریکا: همچنان در حال بررسی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، تارنمای «واشینگتن فری بیکن» گزارش داد که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا یک سری از معافیت‌های تحریمی که به‌موجب آن ایران و روسیه می‌توانند ذیل برجام همکاری هسته‌ای داشته باشند را تمدید نکرده حال‌آنکه در رویکردی گیج‌کننده قصدی هم برای اجرای این تحریم‌ها ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ارائه توضیح درباره عدم تمدید معافیت‌ها امتناع کرد و مدعی شد که مقامات همچنان به‌عنوان بخشی از یک روند معمول، در حال بررسی این معافیت‌ها هستند و اظهارنظر عمومی در این خصوص بعد از انجام بررسی‌ها ارائه خواهد شد.

به تأخیر انداختن تمدید معافیت‌های هسته‌ای ایران در شرایطی صورت می‌گیرد که به نوشته فری بیکن، تهران به دنبال سرمایه‌گذاری دست‌کم ۵۰ میلیارد دلاری در نیروگاه‌های هسته‌ای ایران است که با همکاری روسیه ساخته شده‌اند.

در همین حال، جمهوری‌خواهان کنگره بابت احتمال عدم اعمال تحریم‌ها به‌رغم لغو معافیت آنها ابراز نگرانی کرده‌اند و کاخ سفید را به چشم‌پوشی از همکاری هسته‌ای تهران-مسکو متهم می‌کنند.

آمریکا اولین بار این معافیت‌ها را که هر ۶ ماه یک‌بار قابل تمدید هستند، در اوت ۲۰۲۳ و در چارچوب برجام صادر کرد.

طبق متن برجام، کشور‌های امضاکنندهٔ این پیمان متعهد شده بودند که با ایران در حوزه همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز ازجمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تأسیسات فردو همکاری کنند.

مهلت انقضای دور قبلی معافیت‌ها ابتدای سال جاری میلادی (۲۰۲۴) بود.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • درخواست کمیسیون اروپا از کنگره آمریکا برای حمایت از اوکراین
  • با کسانی که در فضای مجازی، امنیت روانی مردم را هدف قرار می‌دهند، برخورد می‌شود
  • مخالفت چشم‌بسته برخی اقتصاددانان با تأمین ارز توسط بانک مرکزی
  • برخورد با کسانی که در فضای مجازی امنیت روانی مردم را هدف قرار می‌دهند
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه از نتایج تصمیم آمریکا و اروپا برای جلوگیری از احیای برجام است
  • رایزنی «بورل» با «امیرعبداللهیان»
  • کدام قربانی اجازه دارد هرکسی را که می‌خواهد بکشد؟
  • عدم تمدید معافیت تحریم‌های هسته‌ای ایران/ آمریکا: همچنان در حال بررسی هستیم
  • آمریکا معافیت همکاری هسته‌ای با ایران را تمدید نکرد
  • آمریکا معافیت‌های تحریمی ایران در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای را تمدید نکرد