Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-24@14:31:30 GMT

پکن در مسیرتسلط بر جهان

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۵۸۷۲

هورست زهوفر نگران افزایش نفوذ چین در جهان است. وزیر کشور آلمان در این راستا به فعالیت‌های چین در زمینه جاسوسی و در رابطه با "جاده ابریشم جدید"، هنگ‌کنگ و ویروس کرونا اشاره کرده است.

روز یکشنبه، ۱۵ تیرماه (پنجم ژوئیه) روزنامه آلمانی "ولت ام زونتاگ" گفت‌وگوی خود با وزیر کشور آلمان را منتشر کرد.هورست زهوفر در این گفت‌وگو از جمله به "تهدید"ی که از جانب چین متوجه کشورهای دیگر شده پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به عنوان نمونه به حوزه جاسوسی اشاره کرده و گفته است: «ما می دانیم که چینی‌ها به اطلاعاتی در باره زیرساخت‌های ما علاقه‌مند هستند.»به اعتقاد او، جاسوسی و استراتژی "جاده ابریشم جدید" چین تحولات تازه‌ای هستند که «با آنچه ما در جنگ سرد تجربه کردیم متفاوت است».ابرپروژه جاه‌طلبانه "جاده ابریشم جدید" که در سال ۲۰۱۳ کلید خورد، ۶۵ کشور را در سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در برمی‌گیرد و حدود ۳۹ درصد از مساحت کره زمین با جمعیتی بالغ بر ۶۲ درصد ساکنان آن را شامل می‌شود. قرار است با تحقق این طرح، زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات در آسیا، آفریقا و اروپا توسعه یابد و کالاهای ساخت چین با سرعت بالاتری به بازارهای جهانی برسند.

رویای ابرقدرتی

هشدار زهوفر را پیش‌تر کارشناسان زیادی تکرار کرده‌اند. آنها ضمن برشمردن فعالیت‌های اقتصادی چین نمونه‌هایی از برخورد این کشور با هم‌پیمانان ضعیف خود برشمرده و تاکید کرده‌اند که پکن در تلاش است، به هر قیمتی که شده به ابرقدرت جهان تبدیل شود.نمونه بارز در این زمینه بندر هامبانوتا در سریلانکا است؛ یک قطب مهم استراتژیک در اقیانوس هند. چین امتیاز این بندر را برای ۹۹ سال به‌دست آورده است زیرا سریلانکا قادر نبود بدهی‌های خود به این کشور را در سال ۲۰۱۷ بپردازد.شماری از کشورهای آفریقایی مانند جمهوری کنگو، جیبوتی و زامبیا به‌شدت به چین بدهکارند.

چین روی ۸۰ درصد درآمد نفتی در اکوادور دست گذاشته است تا هزینه یک پروژه عظیم سدسازی را جبران کند.بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی از وام‌های میلیاردی چین برای تأمین هزینه زیرساخت‌های خود استقبال می‌کنند، در حالی که شمار زیادی از ناظران بر این نظرند که پکن با این اقدام‌های مالی، نیمی از جهان را به سوی وابستگی اقتصادی و سیاسی سوق می‌دهد.وزیر کشور آلمان تاکید می‌کند که چین قادر است، به‌خوبی و با روش‌های سخت‌گیرانه از منافع خود دفاع کند.

ویروس کرونا و هنگ‌کنگ

زهوفر در گفت‌گو با "ولت ام زونتاگ" به واکنش چین در قبال ویروس کرونای جدید (سارس‌کوو۲) پرداخته و گفته است، پکن در آغاز اطلاعات کمی در مورد ویروس به اشتراک گذاشت. با این حال تمامی تلاش خود را به‌کار برده است تا سازمان‌ها و سیاستمداران کشورهای گوناگون از اقدامات پکن برای مقابله با ویروس "ستایش" کنند. هورست زهوفر می‌افزاید، چین کالاهایی برای حفاظت در برابر کرونا به کشورهای دیگر می‌فرستد تا از این طریق وانمود کند که یاور دیگران است.سیاستمدار بلندپایه آلمانی به قانون جدید برای امنیت در هنگ کنگ هم اشاره کرده و گفته است که فعل وانفعالات در هنگ‌کنگ را به‌دقت رصد می‌کند.به نظر کارشناسان سیاسی، این اقدام چین شدیدترین برخورد با استقلال هنگ‌کنگ به‌شمار می‌رود. بر اساس قرائت رسمی، قرار است این قانون از "نفاق" و "تضعیف اتحاد ملی" در منطقه آزاد تجاری جلوگیری کند.

ساعت 24/

برچسب ها: چین ، کرونا ، هنگ کنگ لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ivs

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: چین کرونا هنگ کنگ هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "علی اکبر محرابیان" در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در جنوب شرق کشور سریلانکا که با حضور رؤسای جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد، گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ایران جز ۴ کشور نخست دنیا در سدهای درحال ساخت و نوآوری در سدسازی است و نیز بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های مدرن آبیاری و زهکشی است.

وزیر نیرو ادامه داد: در سال‌های گذشته ایران در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شده است بیش از ۹۵ درصد نیازهای خود را از داخل کشور تأمین کند و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صدها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کشور ایران ساخته شده است.

محرابیان بیان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب ایران توانسته است در سال‌های گذشته ۵۰ پروژه بزرگ آب و برق را در ۲۰ کشور جهان یا به اتمام برساند و یا در حال اجرا داشته باشد.

وی در همین رابطه اظهار داشت: به عنوان نمونه از جمله پروژه‌هایی که با توان مهندسان ایرانی در کشور تاجیکستان به بهره‌برداری رسیده است، می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده اشاره کرد و نیز در حال حاضر پروژه سد راغون که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی جهان در کشور تاجیکستان با ارتفاع ۳۳۵ متر و ظرفیت ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب است، توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی در حال ساخت است.

محرابیان در ارتباط با توان مهندسی ایران در صنعت برق نیز بیان کرد: در بخش برق بر اساس آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی ایران در حوزه تولید برق حرارتی جز ۱۰ کشور اول جهان است و در بخش نیروگاه‌های برق آبی نیز به همت متخصصان داخلی، ایران جز کشورهای برتر جهان شناخته می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر اینکه می‌توان عرصه‌های فنی و اقتصادی را به عنوان انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشورها و ملت‌ها قلمداد کرد، ادامه داد: در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها در عرصه بین‌الملل و همکاری آن‌ها در حوزه‌های فنی و مهندسی می‌توانیم به توسعه صلح و دوستی در جهان دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در کشور سریلانکا گفت: امروز در کشور سریلانکا گرد هم آمده‌ایم تا یکی از دستاوردهای مهم اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را که با توان و تخصص مهندسان ایرانی اجرایی شد، به صورت رسمی به بهره برداری برسانیم.

محرابیان در همین خصوص گفت: طرح چند منظوره اوما اویا که توسط شرکت ایرانی فراب احداث شده است هم اکنون با همت متخصصان دو کشور و توجه ویژه دولتمردان کشور سریلانکا آماده بهره برداری است، یک پروژه پیچیده بود که از جمله اهداف احداث آن می‌توان به تولید ۱۲۰ مگاوات برق، احداث دو سد با کاربرد انتقال میان حوضه‌ای آب، تأمین آب شرب بخشی از مردم و تأمین آب برای ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: طی دوره ساخت این سد و نیروگاه برای بیش از ۱۷۰۰ نفر از مردم خوب و مهربان کشور سریلانکا به صورت مستقیم اشتغالزایی شد و در کنار آن در عملیات ساخت این پروژه رکوردهای ویژه‌ای در زمینه حفر تونل‌ها، نصب عمیق‌ترین نیروگاه برق آبی در عمق ۷۰۰ متری زمین و تعبیه شفت ۶۱۸ متری و نیز احداث تونل عمودی برای هدایت آب روی توربین‌ها اشاره کرد.

محرابیان افزود: هر کدام از این اقدامات اگر جز نخستین‌ها در جهان نباشد، به طور قطع درعرصه فنی و اجرایی در زمره پروژه‌های عظیم و برجسته جهان قرار می‌گیرد.

وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از زحمات متخصصان ایرانی و سریلانکایی به منظور تحقق این عملیات پیچیده، اظهار داشت: اجرای موفق پروژه چند منظوره اومااویا می‌تواند مقدمه‌ای برای توسعه همکاری‌های ایران و سریلانکا در سایر پروژه‌های مشابه دیگر باشد.
وزیر نیرو همچنین گفت: لازم میدانم از مواضع مثبت و به حق دولت سریلانکا درباره تهاجم رژیم اشغالگر و کودک‌کش صهیونیستی به غزه و حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق تشکر و قدردانی ویژه کنم.

کد خبر 6087450 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بلینکن: ما استاندارد‌های دوگانه درباره نقض حقوق بشر از سوی اسرائیل نداریم
  • صدور کالا‌های صادر کنندگان گلستانی با مجوز داخلی به ۱۱۰ کشور جهان
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در جهان استفاده می‌کند
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در سطح جهان استفاده می‌کند