Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرانی این روزها ترمز بریده و افزایش قیمت‌ها در تمامی حوزه‌ها خودنمایی می‌کند، به طوری که بازار مصالح ساختمانی نیز از این افزایش قیمت‌ها بی‌نصیب نمانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، در حالی‌ که بازار مسکن همانند سال‌های گذشته در رکود به سر می‌برد و خرید و فروش به سختی انجام می‌شود، دامنه وسیع گرانی در روزهای اخیر با رشد قیمت مصالح ساختمانی ادامه پیدا کرد که به طور قطع در افزایش هزینه‌های تولید مسکن بی تاثیر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آن هایی که در کارهای ساخت و ساز و امور عمرانی فعالیت می کنند، حتما با این موضوع و انتظار برای تامین مصالح و به طور ویژه آجر آشناتر هستند و خیلی وقت ها پس از گذر از هفت خوان رستم، سپس با قیمت بالا شاید بتوانند مصالح مورد نیاز خود را تامین کنند.

اما در حالی شاهد این آشفته بازار هستیم که به نظر می رسد توجهی به تبعات گرانی مصالح ساختمانی نمی شود، چراکه این موضوع شرایط خانه‌دار شدن مردم را سخت‌تر می کند و در نهایت رکود تورمی در حوزه مسکن را رقم می زند. 
  متاسفانه در روزهای گذشته مصالح ساختمانی در سیستان و بلوچستان کمیاب و از طرفی هم به طور افسار گسیخته ای گران شده و این امر گلایه مردم را به همراه داشته است، موضوعی که مسئولان امر دلیل آن را افزایش نرخ حمل و نقل اعلام می کنند، اما متولیان حمل و نقل، اعتقاد دارند که سهم کرایه حمل، در قیمت نهایی محصول بسیار ناچیز است،

گلایه از کمیابی و گرانی مصالح

رشیدی، یکی از شهروندان با بیان این که مدتی است برای رسیدن آجر منتظر هستم اما در بازار کمبودهایی وجود دارد، به خبرنگار ما گفت: از هفته گذشته هر بار که برای خرید آجر اقدام می کنم، نه تنها با نرخ های متفاوت و بالاتری مواجه می شوم، بلکه گویا این محصول کمیاب هم شده است.

وی افزود: برخی عدم فعالیت کوره های آجرپزی را دلیل این کمیابی اعلام می کنند، اما این در حالی است که خیلی ها حاضر هستند از هر طریقی شده آجر را به دست مردم برسانند، ولی به این شرط که پول بیشتری بپردازند.

رشیدی اضافه کرد: وضعیت دیگر مصالح ساختمانی نیز بهتر از این نیست و این روزها با چند برابر قیمت به فروش می رسد، آن هم در شرایطی که گرانی ها از هر طرف مردم را تحت فشار قرار داده است.

رحمتی، یکی دیگر از شهروندان هم بیان کرد: ابتدای هفته گذشته قیمت یک بار آجر 2 میلیون و چهارصد هزار تومان بود، اما آخر هفته به 2 میلیون و هشتصد هزار تومان رسید، به اجبار برای خرید اقدام کردم، اما در نهایت به دستم نرسید.

وی ادامه داد: موضوع را از متولی فروش جویا شدم که دلیل آن را نبود آجر اعلام کرد! اما اگر آجر نیست چرا ابتدا به مردم قول می دهند و در نهایت دستشان را خالی می گذارند؟

این شهروند اضافه کرد: متاسفانه گرانی ها در حوزه مصالح ساختمانی فقط به افزایش قیمت آجر خلاصه نمی شود، بلکه روی سیمان و گچ هم تاثیر گذار بوده، به گونه ای که نرخ یک پاکت سیمان از 16 هزار و پانصد تومان به 20 هزار تومان رسیده است.

به گفته رحمتی، قیمت گچ هم با افزایش 2 هزار تومانی برای هر پاکت همراه شده، این شرایط امان مردم را بریده است، اما گویا مسئولان قصد ندارند فکری به حال وضعیت اقتصادی کنند و هر روز مردم بیشتر غرق در این مشکلات ناشی از بی تدبیری ها می شوند.
افزایش کرایه حمل 

حسینعلی اسدی، رئیس اتحادیه مصالح فروشان زاهدان در این باره به خبرنگار ما گفت: افزایش قیمت و مشکلات به وجود آمده در خصوص آجر و سیمان به دلیل افزایش نرخ حمل و نقل است.

وی ادامه داد: سال گذشته رانندگان اعتراض کردند که کرایه حمل پایین است تا این که با اداره کل حمل و نقل و راهداری جاده ای هماهنگ کردیم و گفتند افرایش قیمت داریم و باید از لحاظ حمل کالا از کارخانه تا مقصد، بار به صورت کیلومتری جابه جا شود که ما موافقت کردیم و این اقدام انجام می شد.

رئیس اتحادیه مصالح فروشان زاهدان تصریح کرد: امسال هم کرایه ها بالا رفته است و برای این که بازار خالی نباشد، با افزایش قیمت اجناس اقدام به خرید و فروش آن می کنیم.

اسدی با تاکید بر این که دلیل مشکل به وجود آمده در حوزه مصالح ساختمانی، حمل و نقل است و ارتباطی به کارخانه داران ندارد، چراکه سوختشان تزریق می شود، گفت: ما هماهنگ شدیم طبق تعرفه ای که قانون تعیین کرده است، بار بیاید اما رانندگان اعلام کرده اند که بالاتر از تعرفه برای جابه جایی بار کرایه دریافت می کنند.

وی اضافه کرد: با این شرایط قیمت مصالح افزایش می یابد و این روزها  آجر، گچ و سیمان از تعرفه تعیین شده بالاتر عرضه می شود، به گونه ای که قیمت هر عدد آجر هزار تومان است که برای مردم به صرفه نیست.

درج مبلغ قانونی کرایه ها در بارنامه ها
محمد یاسین احمدیان، رئیس اداره حمل و نقل کالای اداره کل راهداری ‌‌حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: مبلغ کرایه حمل در بارنامه های حمل مصالح ساختمانی به صورت قانونی درج می شود و پرداخت هر گونه وجهی مغایر با آن غیر قانونی است.

وی ادامه داد: بدیهی است در صورت ارائه مدارک مستند مبنی بر درج کرایه های بالا (بیش از نرخ عرف) در بارنامه، موضوع تخلف توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان پیگیری می شود.

به گفته این مقام مسئول، مبنای کرایه حمل بر اساس مصوبه شورای عالی ترابری کشور، تن-کیلومتر است که در سال 99 این مبلغ هزار و هشتصد و بیست و دو ریال به ازای حمل هر تن کالا در هر کیلومتر بوده و این مبلغ نسبت به سال گذشته، برای محمولات مختلف تنها 15 تا 30 درصد افزایش یافته است. 

احمدیان اضافه کرد: سهم کرایه حمل، در قیمت نهایی محصول بسیار ناچیز است، به طوری که بالا رفتن آن دلیل افزایش کلی قیمت محسوب نمی شود و چنین به منظر می رسد که عوامل دیگری از جمله کاهش سوخت کوره ها یا هزینه تهیه مواد اولیه، در قیمت مصالح ساختمانی تاثیر داشته است.

وی تصریح کرد: متولی نرخ گذاری انواع مصالح ساختمانی و نظارت بر آن، سازمان صمت است و موضوع افزایش قیمت باید از طریق این سازمان پبگیری شود، با این وجود مبحث دریافت کرایه های بالای غیر قانونی تنها در صورت ارائه مستندات از جمله بارنامه قابل رسیدگی خواهد بود.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

کلیدواژه: مصالح ساختمانی افزایش قیمت هزار تومان قیمت مصالح کرایه حمل حمل و نقل کرایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ تا ۴۵ درصدی کرایه های مترو، اتوبوس و تاکسی ها از شنبه

تین نیوز

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران جزئیات افزایش بهای بلیت مترو، اتوبوس و کرایه تاکسی که قرار است از اول اردیبهشت ماه اعمال شود را تشریح کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، جعفر تشکری هاشمی در مورد نرخ جدید کرایه وسایل حمل و نقل عمومی در پایتخت گفت: شورای شهر تهران سال گذشته نرخ گذاری کرایه وسایل حمل ونقل عمومی اعم از تاکسی، مترو و اتوبوس برای امسال را به تصویب رساند و نمایندگان مردم سعی کردند با توجه به شرایط اقتصادی و افزایش قیمت ها،  افزایش قیمت در حوزه مترو و اتوبوس را به دلیل اینکه متعلق به شهرداری تهران است و یارانه دریافت می کنند را حداقلی در نظر بگیرند؛ اما در مورد اتوبوس های بخش خصوصی و تاکسی ها باید بگونه ای نرخ گذاری انجام می شد که راننده تاکسی و بخش خصوصی در اتوبوسرانی متضرر نشوند.

تشکری هاشمی با بیان اینکه با توجه به این سیاست کلی نرخ ورودیه در مترو داخل تهران تنها ۱۶ درصد افزایش پیدا کرد؛ بگونه ای که این درصد افزایش به دلیل آنکه با نرخ تورم فاصله زیاد دارد به نفع مسافران خواهد بود، ادامه داد: بر این اساس تا سقف ۳۰ کیلومتر نرخ محاسبه می شود و اگر از ۳۰ کیلومتر بیشتر تردد کند، نرخ محاسبه نمی شود. پس نرخ بلیت تک سفر که فعلا ۳۳۰۰ تومان است، برای سال۱۴۰۳ حداکثر مبلغ ۴۳۰۰ تومان خواهد شد و در مورد خطوط حومه برای پرند و هشتگرد نیز افزایش ۳۰ درصدی نرخ را در نظر گرفتیم. 

وی با بیان اینکه بهای بلیت برای مبلغ ورودیه در اتوبوس تندرو و عادی ۲۲ درصد افزایش یافت، افزود: به ازای هر کیلومتر پیمایش برای اتوبوس های تندرو ۲۰ درصد افزایش و برای اتوبوس های عادی ۴۰ درصد افزایش داده شد، به عبارتی دیگر پس اگر بگویم که در حوزه اتوبوس چند درصد رشد داریم به طور میانگین قیمت تمام شده در اتوبوس تندرو ۲۱ درصد و اتوبوس عادی ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته است و در مورد اتوبوس های ارائه خدمات دربستی نیز شاهد رشد ۴۰ درصدی هستیم. 

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در مورد بهای تاکسی ها در سال جاری نیز با تأکید بر اینکه حداکثر رشد ۴۵ درصد برای نرخ کرایه تاکسی ها خواهیم داشت، گفت: البته دقت داشته باشید که در مورد سرویس دهی تاکسی های خطی، ضریب شیب معابر محاسبه می شود یعنی بطور متوسط ۱۵ درصد نرخ افزایش می یابد که البته این معابر شناسایی و اعلام عمومی خواهند شد.

تشکری هاشمی با تأکید بر اینکه فرمانداری نرخ گذاری ها را تأیید کرده است، تصریح کرد: بر همین اساس افزایش نرخ ها از شنبه اول اردیبهشت ماه سال جاری لازم الاجراست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • وزیر فرهنگ راه را برای گرانی بلیت‌ اجراهای صحنه‌ای باز کرد/ حداکثر ۹۰۰ هزار تومان!
  • افزایش کرایه‌ مترو، اتوبوس و تاکسی‌
  • گران شدن کرایه های مترو ، اتوبوس و تاکسی از شنبه
  • افزایش ۱۶ تا ۴۵ درصدی کرایه های مترو، اتوبوس و تاکسی ها از شنبه
  • رسانه عبری: احساس ناامنی موجب گرانی در اسرائیل شده است
  • داستان‌های افسانه‌ای ازهم‌گسیخته
  • کرایه حمل کالا درون شهری در انتظار دستور جدید
  • افزایش 14 درصدی نرخ کرایه اتوبوس درون‌شهری یزد