Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل سازمان مالیاتی اعلام کرد: با اجرای نظام مالیات هوشمند تا سال ۱۴۰۰، درآمدهای مالیاتی رشد پیدا می‎کند و نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز از ۸ درصد فراتر می‎رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «امید علی پارسا»، رییس کل سازمان مالیاتی با صدور پیامی به مناسبت روز مالیات عنوان کرد: نظام مالیاتی کشور امروز ایفاگر نقش های مهم و اساسی در تامین مالی دولت به منظور پوشش هزینه های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح نظام درآمدی دولت، به عنوان یکی از محورهای مهم و اساسی اقتصاد مقاومتی، کاهش حداکثری وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکای فزاینده بودجه کشور به درآمدهای پایدار و درون زای مالیاتی را در پی داشته است. نظام مالیاتی فعلی، نظامی در حال پویایی و کارآمدی و البته در حال گذار از سیستم سنتی به سیستم مدرن مالیاتی است که با مجموعه اصلاحات و تحولات صورت گرفته، به نوعی درتلاش است تا در کنار ماموریت اصلی خود که همانا وصول درآمدهای مالیاتی است، اشتغال‌زایی، تحرک تولید و رونق کسب و کار را نیز مدنظر قرار دهد. فشارهای همه جانبه اقتصادی دولت‎های غربی به ویژه در سال های اخیر، اگر چه از جنبه تهدیدی، ملت ایران را در معرض مشکلات و تنگناهای متعدد اقتصادی قرار داده است، با این وجود این فشارها و تحریم‌ها، فرصتی بی‎بدیل برای تبدیل شدن نظام اقتصادی ایران به یک اقتصاد مقاوم و متکی بر مالیات را پدید آورده که در طی دهه ها، همواره مهمترین آرزوی مدیریت اقتصادی کشور بوده است. نظام مالیاتی ایران، سال گذشته با وجود همه فشارهای ناشی از تحریم‌های ظالمانه، موفق شد رکوردی از خود بجای گذاشته و با تلاش همه جانبه همکاران سازمان و همچنین همراهی و همدلی مودیان محترم، حدود ۱۰۱ درصد درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده را محقق گرداند. بدیهی است این امر محقق نمی شد مگر با همراهی، همدلی و تعامل حداکثری مودیان با نظام مالیاتی که در تکاپوی تامین هزینه های جاری، توامان با ایجاد توسعه و تحول آفرینی در زیرساخت های نظام مالیاتی است.

نظام مالیاتی ایران در رویکرد جدید خود که همانا «وصول با اصول» است، تعامل حداکثری با مودیان را در پیش گرفته و بر همین اساس، افزایش کارآیی و توانمندی نظام مالیاتی، اعتمادآفرینی در جامعه و رعایت انصاف و عدالت به منظور افزایش محبوبیت و مقبولبت عمومی سازمان در نزد مردم را در دستور کار خود قرار داده است. در حقیقت، سیاست «وصول با اصول»، بر حرکت نظام مالیاتی در مسیر انصاف و عدالت و به عبارتی وصول مالیات بیشتر از دهک‎های بالای جامعه و اخذ مالیات متناسب با درآمد، سود، ثروت و مصرف از افراد تاکید دارد. امسال سازمان امور مالیاتی کشور بیشترین تعامل را با مودیان محترم در چارچوب تمدید مواعد مقرر قانونی ارایه اظهارنامه و پرداخت مالیات، بخشودگی جرایم مالیاتی، ارایه خدمات مالیاتی به صورت الکترونیکی و غیره داشته که نشان از عزم جزم نظام مالیاتی برای حمایت از اشتغال و تحرک تولید درکشور است.

تصویب قوانین و مقررات متناسب با نظام مالیاتی هوشمند، ایجاد پایه‏ های جدید مالیاتی، ایجاد ساز و کار ها و شیوه‎های نوین اخذ مالیات، مبارزه جدی با فرار مالیاتی، ارتقای سلامت نظام اداری و در نهایت مدرن سازی نظام مالیاتی، اجزای نظام مالیاتی کارآمد، عادله و پویا را شکل می دهند. شاید از همین رو، در سال گذشته، بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی با بررسی ریزداده های مهم اقتصادی موجود در سامانه های اطلاعاتی سازمان و ازمحل شناسایی فرارهای مالیاتی و همچنین شناسایی مودیان جدید محقق گشت.

نظام مالیات هوشمند، در حقیقت مقصد و پایان راه مدرن‎سازی نظام مالیاتی است. در نظام مالیاتی هوشمند، همه ریزداده‎ های اطلاعاتی افراد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد و سازمان امور مالیاتی کشور براساس این اطلاعات دقیق و شفاف، از افراد مالیات اخذ می‎نماید. البته نظام هوشمند مالیاتی فواید و مزایای پرشماری برای اقتصاد کشور ایجاد می نماید. برای مثال هم اکنون با تکیه بر اطلاعات طرح جامع مالیاتی، امکان حذف شیوه تشخیص علی الراس از نظام مالیاتی فراهم شده است. شیوه ای که همواره بحث ها و مسایل زیادی پیرامون خود داشته و به دلیل نبود اطلاعات شفاف از مبادلات اقتصادی افراد، سازمان امور مالیاتی ناگزیر به اجرای آن بود.

البته با تکمیل شدن اطلاعات پایگاه اطلاعات مودیان مالیاتی و همکاری همه دستگاه های ذیربط برای ارایه اطلاعات مورد نیاز سازمان و همچنین توسعه زیرساخت های فناوری در کشور به ویژه اجرای قانون پایانه فروشگاهی در ابعاد سراسری، نظام مالیاتی هوشمند به مرحله اجرا نزدیکتر خواهد شد. با اجرای نظام مالیات هوشمند که امید بسیار می رود تا سال ۱۴۰۰ نسخه اولیه آن به اجرا درآید، عملا فرار مالیاتی به حداقل می‌رسد؛ فساد اداری به شدت کاهش می‎یابد؛ تکریم مردم به حداکثر می رسد؛ عدالت مالیاتی گسترش می یابد؛ درآمدهای مالیاتی رشد پیدا می‎کند و در نهایت نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی کشور نیز از ۸ درصد فراتر می‎رود.

همینک با توسعه ظرفیت های نظام مالیاتی و همچنین با تلاش و پشتکار سربازان خط مقدم اقتصادی، نظام مالیاتی مطلوب و ایده آل، در شرف شکل‎گیری است و از سال ۱۴۰۰، شاهد اجرای نسخه اولیه نظام مالیات هوشمند در کشور خواهیم بود.

اکنون و در آستانه «روز مالیات»، لازم می دانم این روز را به همه همکاران سختکوش و پرتلاشم در اقصی نقاط کشور که وظیفه سخت و خطیر تامین هزینه های کشور را بر دوش می کشند و شرایط سخت شیوع ویروس کرونا را نیز با سعه صدر، متانت و بردباری تحمل کرده و به ایفای نقش های کلیدی و ماموریت های مهم محوله می‎پردازند، تبریک عرض نمایم. همچنین این روز را به همه مودیان محترم تبریک و تهنیت عرض نموده و امیدوارم امسال نیز با مشارکت حداکثری مودیان در طی مرداد و شهریورماه، حماسه اقتصادی دیگری را رقم بزنیم. با تمدید مواعد مقرر قانونی برای ارایه اظهارنامه مالیاتی که با هدف حمایت از فعالان اقتصادی در شرایط سخت شیوع کرونا انجام گرفته، امید بسیار داریم مودیان محترم با آرامش هر چه تمامتر و با استفاده حداکثری از این تسهیلات پدید آمده، نسبت به انجام تکالیف قانونی خود اقدام کنند.

همچنین با توجه به در پیش بودن هفته «فرهنگ مالیاتی»، لازم است از همه دست اندکاران عرصه فرهنگ مالیاتی، اعم از رسانه ملی، اصحاب رسانه، نهادها و سازمان های فرهنگی، ائمه محترم جمعه سراسر کشور و سایر ارکان اثرگذار دراین امر، قدردانی و تشکر نمایم. بدیهی است نظام مالیاتی برای اجرای ماموریت های خطیر خود، نیازمند حمایت همه جانبه ارکان مختلف نظام و به ویژه فعالان عرصه فرهنگ و رسانه است و همه فعالان عرصه های یاد شده، می باید نظام مالیاتی را در امر توسعه و ترویج فرهنگ مالیاتی در جامعه یاری و حمایت کنند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: امور مالیاتی سازمان امور مالیاتی مالیات سازمان امور مالیاتی نظام مالیات هوشمند درآمدهای مالیاتی نظام مالیاتی مودیان محترم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ گام دولت در حمایت از تولیدکنندگان ؛ مالیات باز هم کم می شود؟

به گزارش همشهری آنلاین، این عضو کابینه دولت سیزدهم با علام خبرهای خوب برای تولیدکنندگان در سال جاری، تصریح کرد: «رئیس جمهور دستور داد بعد از نام‌گذاری سال ۱۴۰۳، با مشارکت وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه‌های تولیدی کشور، بسته اقتصادی سال ۱۴۰۳ به شکل هماهنگ تدوین و هماهنگی ‌های لازم در اجرا انجام شود.»

کاهش مالیات تولید برای سومین بار

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: «دولت در سال ۱۴۰۳ برای سومین سال پیاپی کاهش نرخ مالیات بر واحدهای تولیدی را به عنوان لبیکی بر شعار جهش تولید در بودجه گنجانده است.» بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان دولت اجازه دارد تا حقوق گمرکی تمام ماشین‌آلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطه‌ای تولیدی را به ۲ درصد و حقوق گمرکی و مالیات ارزش‌افزوده واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه دارو، نهاده‌های دامی و کشاورزی، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال را به یک درصد کاهش دهد. افزون بر اینها دولت در بخش دوم لایحه دولت پیشنهاد کاهش ۵ واحد درصدی مالیات بر واحدهای تولیدی را پیشنهاد داده است. خاندوزی درباره سیاست کاهش مالیات تولید اظهار کرد: «این در سابقه لوایح بودجه دولت کشور بی‌سابقه است که یک دولت سه سال متمادی ۲، ۵ و ۷ واحد درصد کاهش نرخ مالیات بر تولید را در دستور کار خود قرار دهد که امیدواریم با نظر مساعد مجلس این مصوبه را به‌ عنوان دستور کار تولید محور قرار دهیم.»

سیدمحمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور هم در همین زمینه در فضای مجازی نوشت: «دولت مردمی در راستای کمک به تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم، در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ پیشنهاد کاهش ۵ واحد درصدی مالیات واحدهای تولیدی را به مجلس ارایه کرد.

ارائه مشوق اقتصادی به تولیدکنندگان به واسطه صادرات

خاندوزی با اشاره نقش صادرات در تولید و ارزآوری کشور خبر داد: «با پیشنهاد بانک مرکزی هفته گذشته در کمیسیون اقتصادی دولت آیین‌نامه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان را اصلاح کردیم و امیدواریم این پیشنهاد ظرف ۱۰ روز آینده در صحن هیئت‌وزیران هم به تصویب برسد.» اما این تغییر به چه معناست؟ وزیر اقتصاد می‌گوید: «نکته مهم آیین‌نامه سال ۱۴۰۳ عنصر امتیاز صادراتی است که برای اولین بار دولت برای تشویق تولیدکنندگان و صادرکنندگان از ابزار امتیاز صادراتی استفاده خواهد کرد که ماه‌ها مورد مطالبه صادرکنندگان کشور بود و انگیزه بسیار بیشتری برای تولید، صادرات و ارزآوری به دنبال خواهد داشت.»

رفع شوک های قانونی از کسب و کارها

خاندوزی به عنوان خبر خوب سوم اظهار کرد: «سومین مورد هم فرارسیدن موعد اجرای آیین‌نامه‌های قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار است که قبلا در هیئت‌وزیران مصوب شده بود و مبنای آن، پیش‌بینی‌پذیر کردن متغیرهای اقتصادی است؛ بدین معنی که مقررات جدید اقتصادی باید مدت‌ها قبل از اجرا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان اعلام شود که آنها غافلگیر نشوند.»

استقبال مجلس از پیشنهاد دولت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار کرد:« پیشنهاد کاهش مالیات بخش تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد و افزایش معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های صادرات محور مثبت ارزیابی می‌شود و از طریق اعمال سیاست‌های صحیح مانند حمایت همه جانبه از تولید و کاهش جذابیت واسطه گری می‌توانیم به رونق اقتصادی کشور کمک کنیم.» جعفر قادری افزود: «پیشنهاداتی که در راستای کاهش خام فروشی و توسعه زنجیره ارزش محصولات در قالب لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم مطرح شده به نفع کشور است و به افزایش سرمایه گذاری و اشتغال منجر می‌شود که در شرایط فعلی کشور به شدت مورد نیاز است» او افزود: «اگر می‌خواهیم سهم دولت از فعالیت‌های اقتصادی کشور کاهش پیدا کند، مردم در اقتصاد مشارکت فعال داشته باشند و شاهد رشد اقتصادی باشیم، باید به سمت کاهش مالیات بخش تولید و افزایش معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه گذاری بخش مردمی اقتصاد گام برداریم.»

کد خبر 843702 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها جهش تولید مالیات احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد تولید کنندگان

دیگر خبرها

  • مالیات خودروهای لوکس در سال جدید چگونه محاسبه می شود؟
  • ‌هوشمندسازی مالیات‌ستانی و تمرکز ممیزان مالیاتی بر اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها با اجرای سامانه مودیان
  • سهم ۱۳۰۸ میلیارد تومانی مالیات از درآمدهای دولت
  • ایران پنجمین کشور دنیا از نظر هزینه‌های دفاعی + نمودار
  • خدمات سامانه مودیان
  • فیلم| رشد مثبت اقتصادی چگونه در معیشت مردم موثر خواهد بود؟
  • فشار مالیاتی از گُرده ضعفا برداشته شد
  • نظام مسائل جهش تولید در اقتصاد ایران
  • ۳ گام دولت در حمایت از تولیدکنندگان ؛ مالیات باز هم کم می شود؟
  • رفع چالش مالیاتی قراردادهای پژوهشی