Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعید سلیمانی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا و پاسخ به این سئوال که همه‌گیری کرونا چه تغییرات اقتصادی در سطح استان مرکزی ایجاد کرده است، افزود: تبعات منفی کرونا فرامرزی و جهانی است اما در ابعاد کوچکتر استان مرکزی نیز از آن متاثر بوده و برای مثال اختلال در فعالیت و تعطیلی مشاغلی خدماتی چون هتل‌داری، رستوران، آژانس‌های مسافرتی و غیره تا کاهش تردد وسایل نقلیه عمومی و شخصی و  افزایش شمار بیکاران و اثرات نبود درآمد بر معیشت خانوارها را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: خانه‌نشینی سطحی از افزایش مصرف آب، برق، گاز، پسماند مضاعف خانگی را در پی داشته و مردم بیشتر به خدمات آنلاین و از راه‌دور متوسل شده و این رفتارها باید به دقت بررسی کارشناسی و جنبه‌های مثبت و منفی آن‌ها پالایش شود چرا که افزایش تولید پسماند و یا مصرف بالای انرژی الکتریکی مغایر با زیست پاک است و نیاز است که در دوران پساکرونا حوزه مدیریتی کشور به این موضوعات در تصمیم سازی توجه کند.
عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اراک توصیه کرد: آمار و ارقام سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان باید ملاک تکمیل مباحث اقتصادی کرونا در استان باشد.

سلیمانی، در خصوص تغییرات اقتصادی ناشی از کرونا در سطح ملی گفت: این بیماری در زمان شیوعش دامنه وسیع از مشکلات اقتصادی را داشته که نیازمند بررسی عمیق و عملیاتی است.

وی توضیح داد: اقتصاد جهانی به سوی ابتکارات جدید در حوزه فناوری نوین و همکاری آنلاین حرکت می‌کند و توجه به رویه کاری در حوزه دورکاری و استفاده بیشتر از خدمات اینترنتی و آنلاین موضوعی است که بعد از کرونا در آینده باقی خواهد ماند و به‌طور یقین توسعه بیشتری خواهد یافت.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: لزوم افزایش سرمایه‌گذاری در خدمات بهداشت و درمان به ویژه در کشورهایی که از نظر بهداشت و درمان با مشکل مواجه هستند از مسایل جدی است و باید برای افزایش مصرف آب و استفاده بیشتر از شوینده ها نیز به درستی اندیشه شود.

سلیمانی در پاسخ به این سئوال که برخی سیاستمداران کرونا را بزرگترین بحران جامعه در ده‌های اخیر دانسته‌اند و آیا کرونا در حوزه اقتصاد پدیده‌ای بحران‌زا تلقی می‌شود که دردسرهای فراوان و عظیمی ایجاد کرده، گفت: برای بسیاری از اقتصادهای دنیا به‌ویژه برای کشورهایی که خدمات محور هستند نظیر یونان، پرتغال و اسپانیا که به گردشگری اتکا دارند و بیش از ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی آن‌ها از این راه است، کرونا بحران اقتصادی بزرگ محسوب می‌شود چرا که بعد از گذشت چند ماه از کرونا هنوز شرایط مطلوب برایشان فراهم نشده و  بحران فعلی عامل ایجاد اثرات سرریز در سراسر زنجیره‌های تامین خواهد شد، بنابراین، کشورهایی که اقتصاد وابسته به تجارت خارجی دارند، بیشتر تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.
وی یادآور شد: مطالعات نشان می‌دهندکه به‌طور متوسط بحران در هر ماه ۲ و پنج دهم تا سه درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را کاهش می‌دهد و برخلاف بازار حباب بورس ایران بازار بورس بسیاری از کشورهای جهان در رکود به سر برده و زیان‌های قابل توجهی را متوجه سهامداران کرده است.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اراک افزود: حتی از نظر سیاسی هم کرونا بسیاری از کشورها را با مشکل مواجه کرده و  از اعتراض‌های خیابانی مردم بیکار گرفته تا اعتراض‌های احزاب مخالف در این کشورها قابل لمس است.

سلیمانی گفت: در کشورهای درحال توسعه‌ای که اقتصاد پویایی دارند این پدیده موجب رکود قابل توجهی در اقتصادشان شده که همه این مسایل بیانگر معضلات فراگیر کرونا بر اقتصاد است.

وی توضیح داد: درحال حاضر سیاست این است که با حفظ شیوه‌نامه‌های بهداشتی اقتصاد به فعالیت خود ادامه دهد و در بسیاری از کشورهای توریستی شاهد از سرگیری فعالیت‌های این بخش و خدمات رسانی به توریست‌های خارجی با حفظ پروتکل های بهداشتی هستیم که نمونه آن کشور یونان است.

عضو هیات علمی گروه اقتصادی دانشگاه اراک در پاسخ به این سئوال که آیا ایران پس از کرونا از نظر اقتصادی متفاوت خواهد بود، توضیح داد: تغییرات ساختاری خاصی را نمی‌توان در اقتصاد ایران بعد از کرونا متصور شد، زیرا ساختار اقتصاد ایران در مجموع با چالش های جدی همراه است  و همواره با مشکلات سنتی خود و حتی بیشتر دست و پنجه نرم می‌کند.

سلیمانی ادامه داد: تورم بالا، بیکاری، نابسامانی‌های سیاسی، اجتماعی و پایین بودن سطح اعتماد به سیستم اقتصادی برای سرمایه‌گذاری مشکلات امروز جامعه ایران است که در آینده حتی با شدت بیشتری خود می‌نمایاند.

وی در پاسخ به سئوال دیگر که آیا جهان پس از کرونا از نظر اقتصادی متفاوت خواهد بود، گفت: شیوع این بیماری در سطح جهانی نشان داده که می‌تواند در کوتاه مدت تأثیر چشمگیری بر اقتصاد جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه، داشته باشد و جهان بعد از کرونا با فقر بیشتری دست و پنجه نرم خواهد کرد و این پدیده بر برنامه‌های توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای پایان دادن به فقر تا سال ۲۰۳۰ یک چالش واقعی ایجاد می‌کند.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اراک عنوان کرد: سیل اخراج‌ها و تعطیلی‌های گسترده که در بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی به ویژه بنگاه‌های کوچک اقتصادی با شیوع کووید ۱۹ اتفاق افتاد، چالشی عمده برای اقتصاد جهانی است و البته در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دولت‌ها برای رفع این مشکل کمک‌های قابل توجهی انجام دادند و به نظر می‌رسد که این پدیده نتواند شاکله اقتصاد این کشورها را چندان متفاوت کند، چرا که ساختار اقتصادی در بسیاری از کشورها دچار تغییرات زیادی نمی‌شود ولی لزوم توجه مضاعف به بخش بهداشت و درمان به عنوان سرمایه پایه مدنظر خواهد بود.

سلیمانی در پاسخ به این سئوال که پیشنهاد برای زیست بهتر در ایران پس از کرونا چیست، گفت: این واقعیت است که کرونا در ایران توانست سرعت فقیر شدن، بیکار شدن، تورم، ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی را  شدت ببخشد و به نظر می‌رسد که ساختار اقتصاد شکننده ایران بعد از کرونا چندان تفاوتی با قبل نکند.
وی بیان کرد: اقتصاد موجود زنده است و برای حیاتش نیازمند تغذیه مناسب (جریان سرمایه و تولید و امنیت و ثبات) و توجه به مبانی آن دارد بنابراین باید پیرو همان اصول اساسی باشیم که همه اقتصادهای پویا و موفق دنیا از آن ارتزاق کرده‌اند.

به گزارش ایرنا به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۳۷ هزار نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۴۸ نفر در  ساعات گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۱۱ هزار و ۴۰۸ نفر  رسیده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا استان مرکزی توسعه اقتصادی پروندهٔ خبری تبعات کرونا بر اقتصاد ایران و جهان از نگاه اساتید دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا استان مرکزی توسعه اقتصادی ویروس کرونا استان مرکزی توسعه اقتصادی پاسخ به این سئوال بسیاری از کشورها بعد از کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۷۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرس حوزه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، برای کسی‌که خودکشی می‌کند نباید مراسم یادبود گرفت؟ در یکی دو روز گذشته یک اظهارنظر درباره افرادی که دست به خودکشی می‌زنند پر بازدید شده است، «برگزاری مراسم یادبود برای فردی که خودکشی کرده اشتباه است و نباید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.» این جمله را رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد گفته است، بهنام نیازی در بخشی دیگری از گفت‌وگوی خود با ایلنا بیان کرده: «چندی پیش کودکی ۱۱ ساله اقدام به خودکشی کرده بود، فرزند طلاق بود، پدرش از کار افتاده بود و دچار فقر خانوادگی بودند. آموزش و پرورش و مدرسه برای این دختر مراسم یادبود برگزار کردند، که به اعتقاد من این کار، باعث می‌شود الگوبرداری منفی برای دانش‌آموزان اتفاق افتد.»
 
در همین جمله بالا که توسط رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویر احمد گفته شده چندین آسیب اجتماعی وجود دارد، آسیب‌هایی مانند طلاق، فقر، بیکاری، شاید اگر قرار باشد جلوی الگوبرداری منفی از خودکشی گرفته شود سیاست‌گذاری‌ها برای رفع این قبیل از آسیب‌های اجتماعی خیلی بنیادی‌تر از نگرفتن مراسم یادبود باشد.
 
در همین‌باره فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به خبرآنلاین می‌گوید: «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر، نداری و جیب خالی است، اینکه می‌گویند فقر از کفر بدتر است دقیقا به همین مسائل برمی‌گردد، در جامعه ای که تورم آن بالای ۴۰ درصد و درآمد اهالی آن کم است، حتی برخی از آن‌ها بیکار هم هستند، طبیعی است که وضعیت روحی برخی افراد به جایی برسد که دست به خودکشی بزنند بنابراین مراسم گرفتن و دفن کردن آن افراد نوعی احترام به خانواده او است.»
 
او ادامه می‌دهد: «برگزاری مراسم برای این افراد نوعی احترام و تکریم به خانواده است، این‌طور مواقع باید پرسید خانواده آن فرد چه گناهی کرده‌ است، حتی چون خانواده این افراد بیشتر داغدار هستند باید مراسم را به نحو احسنت انجام داد.»
 
افراد خودکشی کرده جدا از سایرین دفن شوند

رئیس شبکه بهداشت شهرستان بویراحمد در ادامه اظهار نظر بحث‌برانگیز خود گفته که: «قبلاً در استان کهگیلویه و بویراحمد اگر کسی خودکشی می‌کرد، حتی افراد در مراسم تشییع او حضور پیدا نمی‌کردند و در نقطه‌ای دور از قبرستان او را مدفون می‌کردند تا نشان دهند که این عمل زشت و تابو است، متاسفانه اکنون فضای فرهنگی تغییر کرده و می‌بینیم که مثل گذشته نیست.»
 
اما فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که آیا توصیه‌ای برای دفن کردن افراد خودکشی کرده خارج از قبرستان سایرین وجود دارد به خبرآنلاین می‌گوید: «از نظر شرعی هیچ توصیه‌ای نداریم که این افراد به دور از قبرستان سایرین دفن شوند. کسی که می‌گوید برای این افراد مراسم برگزار نکنیم نظرش خلاف منطق، عاطفه و وجدان است، دستور کلی شرع این است باید به خانواده متوفی احترام گذاشت تا برای او تسلای خاطر باشد.»
 
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم بیان می‌کند: «کسی که خودکشی کرده حتما علتی داشته است، نمی‌شود گفت که او صد درصد مقصر است، کسی که دست به خودکشی می زند عوامل زیادی دارد لذا باید آن عوامل را بررسی کرد، هیچ کس در شرایط عادی دست به چنین کاری نمی‌زند، حتما تحت شرایط سخت و فشارهای روحی قرار می‌گیرند که این کار را انجام می‌دهند. من بر این باورم که باید به خانواده افرادی که خودکشی کرده‌اند بیشتر تسلیت گفت و مراسم آنها را مهم‌تر انجام داد تا بتوانند از آن وضعیت روحی سخت به سلامت عبور کنند.»

روند صعودی خودکشی در ایران

اظهار نظر درباره نگرفتن مراسم ترحیم برای افرادی که خودکشی کرده‌اند درحالی گفته می‌شود که برخی کارشناس‌ها معتقدند روند خودکشی در ایران صعودی است. قبل‌تر مصطفی معین، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و وزیر علوم در دولت اصلاحات به خبرآنلاین گفته بود: «اختلالات روانی در ایران از متوسط جهانی وضعیت بدتری دارد، درباره خودکشی ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است با این تبصره که متاسفانه فرآیند خودکشی رو به رشد است.»

دیگر خبرها

  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی ۱۴۰۲
  • خوش چهره: در جمع روحانیون برجسته سخنرانی می کردم، سوال شان این بود که مگر مملکت ما کمونیستی است که اینقدر بر اقتصاد تکیه می شود؟!
  • تعطیلی شنبه یا ۵شنبه، کشور را با خطر فضای دوقطبی جدید روبرو کرده
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • پوست اندازی در اسکی با نسل جدید مربیان و مدرسان
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • مدرس حوزه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است