Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در چند سال اخیر کارشناسان نسبت به فرونشست زمین در شهر تهران هشدار داده‌اند و بر اساس آخرین گزارش سازمان نقشه‌برداری کشور، استان‌های تهران و اصفهان از جمله حادترین مناطق از نظر فرونشست زمین معرفی شده‌اند و نرخ فرونشست در جنوب غربی تهران طی ۱۵ سال اخیر سالیانه حدود ۳۰ سانتیمتر گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران یکی از دلایل اصلی فرونشست زمین را برداشت بی‌رویه از آب‌ها زیرزمینی دانست و گفت: در زمینه مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی اقدامات خوبی صورت گرفته اما کافی نبوده‌اند.

فاطمه برنا ضمن بیان این که یکی از دلایل اصلی فرونشست زمین، برداشت از آب‌های زیر زمینی است، اظهار کرد: فرونشست در استان تهران در شهرهایی مانند شهریار، ملارد و ورامین که دشت هستند، مشهودتر است و به چشم دیده می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکارهایی می‌تواند به کاهش سرعت فرونشست زمین کمک کند؟ گفت: راهکارهای متعددی وجود دارد و معمولا کارشناسان حوزه آب غنی‌کردن منابع آب زیرزمینی و آبخوان‌ها را مطرح می‌کنند، یعنی تصفیه فاضلاب‌ها و بازگرداندن آن به آبخوان‌ها تا بخشی از آب آبخوان‌های سطح شهر را تامین کنند.

برنا یکی دیگر از راهکارهای کاهش برداشت از آب‌های زیرزمینی را مدیریت منابع آب در حوزه کشاورزی خواند و تاکید کرد: بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و روش‌های سنتی که همچنان در حوزه کشاورزی وجود دارد از علل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی هستند. مدیریت‌های جدید و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در آبیاری می‌تواند بیش از ۵۰ درصد میزان مصرف بی رویه آب در این حوزه را کنترل کند و در زمینه حفظ منابع آبی کمک کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران همچنین خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های غنی شدن منابع آب زیرزمینی ایجاد سطوحی است که بتواند بارش‌های طبیعی را جذب و به سطوح پایین‌تر زمین منتقل کند اما این نوع توسعه شهری، گسترش شهرسازی‌ها، آسفالت‌ریزی‌ها و خیابان‌کشی‌ها همگی موانعی برای نفوذ آب از سطوح شهری به اعماق زمین هستند.

وی ضمن استناد به داده‌های سازمان نقشه‌برداری کشور مبنی بر فرونشست سالانه ۲۲ تا ۳۰ سانتیمتری زمین در برخی مناطق پایتخت تصریح کرد: راهکارهای ساده‌ای برای کاهش و جلوگیری از فرونشست زمین وجود دارد که ما از آن‌ها غافل هستیم. این راهکارهای ساده می‌توانند کمک کنند تا حداقل از این شرایط بحرانی پیش‌تر نرویم و بتوانیم آن را مدیریت کنیم.

فاطمه برنا با اشاره به این که سازمان حفاظت محیط زیست متولی معضل فرونشست زمین نیست، خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در هیچکدام از مراجع به‌عنوان متولی مسئله فرونشست زمین دیده نشده است و بخش‌های مطالعاتی در این زمینه به عهده سازمان نقشه‌برداری کشور و بخش‌های دیگر آن به عهده امور منابع آب گذاشته شده است، اما قاعدتا مسئله فرونشست زمین یکی از دغدغه‌های محیط زیست است.

وی با اشاره به این که ابزارهای مقابله با فرونشست زمین در دست دیگر ادارات و سازمان‌ها است، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند قدم‌های خوبی در این زمینه بردارد و مانع برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی شود و به کمک امور منابع آب منطقه‌ای در غنی کردن آب و فاضلاب کمک‌های خوبی بکند، همچنین امور آب منطقه‌ای می‌تواند مانع از برداشت بی‌رویه آب از چاه‌های غیرمجاز متعددی شود که شاید چند برابر بیشتر از چاه‌های مجاز ما هستند.

برنا در پایان گفت:‌ طی چند سال اخیر اقدامات خوبی در زمینه مدیریت منابع آب زیرزمینی برای جلوگیری از فرونشست زمین شده است، اما این اقدامات کافی نبوده‌اند.

کد خبر 528410 برچسب‌ها محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست ایران آب های زیرزمینی منابع آب زیرزمینی حفاظت محیط زیست برداشت بی رویه فرونشست زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۷۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد

مهدی اله پور مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این پایش‌های نظارتی در حوزه‌های مختلف آب و فاضلاب، خاک، هوا و پسماند استان خراسان رضوی انجام شده است.

او افزود: از این تعداد پایش نظارتی محیط زیستی انجام شده در خراسان رضوی، چهار هزار و ۷۵ بازدید، از سوی کارشناسان حفاظت محیط زیست استان و سه هزار و ۷۲۶ نوبت بازدید در قالب برنامه خود اظهاری از آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست، صورت گرفته است.

مدیر کل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این بازدید‌ها منتج به صدور ۲ هزار و ۱۸۰ فقره اخطاریه محیط زیستی برای منابع و صنایع آلاینده در جهت رفع آلودگی شده است، که طبق آن پارسال هزار و ۴۳۴ مرکز آلاینده شناسایی و در فهرست مراکز آلاینده استان قرار داده شده است.

اله پور بیان کرد: از عمده دلایل افزایش شناسایی منابع آلاینده و صدور اخطاریه‌ها، هدفمند‌تر شدن بازدید‌ها با اولویت منابع دارای آلایندگی، تشدید نظارتها، توجه به حفظ کیفیت منابع آبی، توجه به پایش واحد‌های خدماتی، معدنی و تغییرات دستورالعمل اجرایی ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • خطر نابودی گیاهان دارویی و خوراکی با برداشت بی رویه
  • برداشت غیرمجاز سالانه ۳۰ میلیون متر مکعب آب در خراسان‌شمالی
  • برداشت بی رویه گیاهان کوهی از طبیعت
  • افزایش سطح آب‌های زیرزمینیِ دلفان پس‌ از ۲۰ سال
  • خطر فرونشست زمین در شریان‌های حیاتی کشور بررسی شد
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • کشف و ضبط چوب آلات قاچاق جنگلی در شهرستان سوادکوه
  • فرونشست زمین سفره‌های آب زیرزمینی را می‌بلعد
  • چرا آب دریاچه ها در زمین فرو نمی رود؟