Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تا وقتی صنعت خودرو و کارخانه‌های خودروسازی کشور به دنبال درآمدزایی صرف باشند نه خدمت‌رسانی و بهبود محصولات؛ جاده‌ها پر است از پراید و ماشین‌هایی ازین نوع که دستمایه شوخی و طنز و باعث مرگ و میر هزاران خانواده در جاده‌هاست.

چرا صنعت خودروی کشور پیشرف نمی‌کند؟ اگر جزو کشورهایی بودیم که هیچ ظرفیتی نداشتیم دلمان نمی‌‌سوخت؛ اگر جوانان کشور هر روز تولیدات به‌روز در مرز دانش نداشته باشند انتظاری نبود، اگر نبینیم که برخی از کارخانه‌های بزرگ خودروسازی از طراحان ایرانی در ساخت اتومبیل‌های مدرنشان استفاده می‌کنند شاید داغ دلمان تازه نشود که باید چهارچرخ‌های بی‌آپشن وطنی را با قیمت‌های ماشین‌های بسیار باکیفیت‌تر خارجی سوار شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بله به لحاظ آماری خودروسازی ایران جزو 20 کشور اول خودروساز جهان است و بزرگترین تولید‌کننده خودرو در منطقه خاورمیانه به حساب می‌آید اما مسئولانی که دستشان پر است از آمارهای دهان پرکن، خودشان هم خوب می‌دانند که بیشتر کشورهای این منطقه‌ مصرف‌کننده خودرو هستند نه تولیدکننده.

متاسفانه از زمانی که کشورمان دست به ساخت اتومبیل زد تا کنون درجا زده و کشورهایی که حتی دانش اولیه آن را نداشتند ده‌ها برابر بودجه یکسال کشور از صادرات خودرو به دنیا درآمد دارند.

به جای این آمارها یکبار آمار بدهند که چرا هیچ سهمی از بازار بزرگ این منطقه در اختیار صنعت خودروی ایران نیست؟

اگر چند دهه از صنعت خودروسازی ایران نمی‌گذشت هنوز همه برای خودروی ملی به‌به و چه‌چه می‌کردند و افتخاری بود که ایران هم وارد این حوزه شده؛ اما متاسفانه از زمانی که کشورمان دست به ساخت اتومبیل زد تا کنون درجا زده و کشورهایی که حتی دانش اولیه آن را نداشتند ده‌ها برابر بودجه یکسال کشور از صادرات خودرو به دنیا درآمد دارند.

بیراه نیست که مردم دم از ماشین‌های کره‌ای می‌زنند و با حسرت از پیشرفت آنها در این حوزه می‌گویند. امروز کره جنوبی بخش بزرگی از بازارهای جهانی را در اختیار خود گرفته است و از نظر کیفیت نیز با خودروسازان بزرگ دنیا رقابت می‌کنند.

دانشگاه‌ها نمی‌‌توانند تعطیلش کنید!

اگر توانایی این کار را ندارند پس اساسا این سوال مطرح می‌شود که دانشگاه‌های کشور قرار است چه دردی دوا کنند که خیلی از بودجه کشور را هدر می‌دهند؟

همه می‌دانند که برای تولید خودروهایی که سالهاست آنها را تولید می‌کنیم در شرایط تحریم با کمبود قطعات روبرو می‌شویم. وابستگی به خارج از کشور برای تامین قطعات به صنعت خودروسازی ضربه زده است؛ اما ضربه بزرگتر ذهنیتی است که در بین مدیران صنعت کشور حاکم بوده است. وقتی اعتمادی به توانمندی‌های داخلی نیست نباید هم انتظاری برای پیشرفت باشد.

تقریبا همه مسئولان و دولت‌ها هم ژست توجه به جوانان را می‌گیرند و شعار اتکا به ظرفیت داخلی را خوب بلدند اما در عمل آنچه که رخ می‌دهد کاملا متفاوت است. دانشگاه‌های ما نمی‌توانند پشتوانه صنعت خودروسازی باشند؟ اگر توانایی این کار را ندارند پس اساسا این سوال مطرح می‌شود که دانشگاه‌های کشور قرار است چه دردی دوا کنند که خیلی از بودجه کشور را هدر می‌دهند؟ اما دانشگاه و دانشجویی که موشک می‌سازد همگام با تمام کشورهای دنیا با کمترین امکانات محصولات فناورانه و دانش‌بنیان به‌روز طراحی و تولید می‌کند حتما از پس طراحی خودرو هم بر می‌آید. نظری که مقام معظم رهبری هم آن را تایید کرده‌اند. رهبر انقلاب در ارتباط تصویری اردیبهشت خود با مجموعه‌های تولیدی فرمود: « من می‌گویم؛ وقتی که می‌توانیم در بخش نظامی یا فرض کنید در بخش پرتاب ماهواره‌ی فضایی یک چنین حرکت بزرگی را انجام بدهیم، چرا نتوانیم اتومبیلی، خودرویی تولید کنیم که در صد کیلومتر مثلاً پنج لیتر بنزین لازم داشته باشد؟ دائم متوقف بشویم در اتومبیلی یا خودرویی که مثلاً فرض کنید دوازده لیتر یا ده لیتر یا هشت لیتر مصرف میکند.»

مشکل کجاست؟ چرا جوانان حسرت دیده شدن دارند؟ آیا حرف احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در نشست راهبردی جهش تولید در دانشگاه علم و صنعت درباره ذهنیت «ما نمی‌توانیم» در کشور که معتقد است «در تاریخ مدرن ایران دو گفتمان همزمان با هم جلو آمده است یک دیدگاه غرب‌گرایانه است که از ابتدای مواجهه ما با غرب آغاز شده است و این را به ما القا می‌کند که ما نمی‌توانیم.» درست است؟

آری به قول این نماینده «جای تاسف است که مدیرعامل وقت ایران‌خودرو در سال 96 و در سفر اروپایی خود از خارجی‌ها می‌خواهد که برای ما پلتفرم خودرو طراحی کند.»

شاید تا جایی بتوان قبول کرد که تحریم و کمبود قطعه عامل کاهش کمّی تولید خودرو باشد؛ اما اینکه یک خودرو بیش از 2 دهه با همان شکل و قیافه و آپشن تولید شود ربطی به تحریم ندارد به نگاه مدیرانی بستگی دارد که هیچ تخصصی در حوزه خودروسازی ندارند و بر رأس آن تکیه زده‌اند.

هنوز تمام نشده!

اگر ساختار مشخصی برای برقراری ارتباط دانشگاه و صنعت وجود داشت امروز نشسته بودیم و در رسانه‌ها موفقیت جوانان را در ساخت انواع و اقسام تولیدات وطنی تماشا می‌کردیم و لذت می‌بردیم اما حسرت جای همه این‌ موفقیت‌ها نشسته است.

مهدی عسکری عضو کمیسیون صنایع و معادن نماینده مجلس یازدهم درباره وجود نداشتن ساختاری برای ارتباط صنعت و دانشگاه می‌گوید: اتصال صنعت و دانشگاه باید از حالت سلیقه‌ای خارج شود، ما از یک طرف شرکت‌های دانش‌بنیانی داریم که در مرز دانش حرکت می‌کنند و از طرف دیگر تولیدی‌هایی داریم که برای مواد اولیه خود وابسته به خارج از کشور هستند. ما باید سامانه‌‌‌ای طراحی کنیم که شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدی‌ها را به یکدیگر متصل کند.

در کشورهای پیشرفته، صنایع با راه انداختن بخشR&D (تحقیق و توسعه)، ارتباط دائم با دانشگاهیان و صرف هزینه‌ زیاد در این بخش نیازهای خود را برطرف می‌کنند. هزینه‌ای که در آینده چند برابر برای آنها آورده خواهد داشت. از اشکالات جدی صنعت خودروسازی کشور اینست که تا پیش از تحریم‌های گسترده علیه کشور، با دانشگاه‌های کشور ارتباط خوبی نداشتند و برای رفع بسیاری از نیاز‌های علمی و فنی خود به کارشناسان خارجی رجوع می‌کردند.

در همین زمینه حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت در نشستی که برای پیوند دانشگاه و صنعت در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: «دیگر تمام شد که ما انتظار داشته باشیم نیازمندی‌های کشورمان را خارجی‌ها تامین کنند، ما خیلی اقتصاد، صنعت و کشور را به بهانه اینکه حالا ممکن است آن‌طرفی‌ها دلشان برای ما بسوزد و چیزی به ما بدهند، معطل کردیم»

چند دهه است که در کشور ما از ارتباط صنعت و دانشگاه صحبت می‌شود. تاکنون نتوانسته‌ایم ارتباط خوبی بین صنعت و دانشگاه به ویژه در صنعت خودروسازی برقرار کنیم. نگاهی به تاریخچه ارتباط دانشگاه و صنعت درایران نشان می‌دهد که این ارتباط به طور اصولی بنا نشده و هدفمند هم نبوده است.

کشورهای دیگر چه‌ کردند؟

تبادل نیروی انسانی بین دانشگاه و صنعت، فعالیت تحقیقاتی مشترک و راه‌اندازی آزمایشگاه‌ تحقیقاتی مشترک، برگزاری دوره‌های آموزشی صنعتی برای دانشجویان، تاسیس شرکت‌های آموزشی مشترک، برگزاری دوره‌های آموزشی علمـی کـاربردی بـرای کارکنـان بخش صنعت، از کارهایی است که کشور های توسعه یافته و صنعتی برای برقرای ارتباط صنعت و دانشگاه انجام داده‌اند.

ژاپن یکی از کشورهایی است که توانسته رابطه مناسبی بین دانشگاه و صـنعت ایجاد کند. در این کشور صنایع کارکنان خود را با حمایت مـالی به مدت یک یا دو سال به دانشگاه‌ها می‌فرسـتند. این افراد در یک محیط علمی قرار می‌گیرند تا با تحقیقات جدیـد آشنا شوند و تکنیـک‌ها‌ی علمی جدید را کسب کنند.

یکی از بهترین روش‌های ارتباط دانشگاه با صنعت در انگلیس اجرا می‌شود. در این کشور یـک محقـق صـنعتی یک روز در هفته را در دانشگاه می‌گذراند و در عوض یک پژوهشگر دانشگاهی نیـز زمـان مشـابهی را در شرکت مورد نظر کار می‌کند.

در کشور امریکا نمونه‌های خوبی از موفقیت کادر صنعتی در دانشگاه‌ها برای کمک بـه انتقـال فنـاوری وجـود دارد. شرکت «جانسن متی» دو سـال یکی از کارکنان خود را به دانشگاه میشیگان فرستاد و درباره اثـرات نمونـه‌هـای قابل حل پلاتین روی محیط بیولوژیکی آموزش دید. ایـن کار در سال‌های بعد عامل مهمی در راه‌اندازی یک خط تولید جدید بـا فناوری جدید در شرکت جانسن متی شد.

سخن از استفاده از ظرفیت دانشگاه عجیب نیست و در تمام کشورهای پیشرفته عامل مهم رشد و توسعه هم محسوب می‌شود راه دوری نرویم در کشور خودمان هم هرگاه به سراغ دانشگاه رفتیم موفق شدیم صنعت فضایی یکی از آنهاست.

یک نمونـه دیگـر از همکـاری دانشـگاه و صـنعت که در صنعت خودروسازی صورت گرفته، همکاری بـین کارخانـه ولـوو و دانشـگاه فنـاوری چـالمرز کشورر سوئد است. این همکاری به خاطر نیـاز شـرکت ولـوو بـه کارکنانی با قابلیت بالا و تخصص‌های جدید آغاز شد. ایـن پروژه هم برای دانشگاه و هم برای شرکت ولوو بسـیار مفیـد بود. در این همکاری در مواردی اساتید و مهندسان پـروژه به صورت مشترک توسط کارخانه و دانشگاه مورد استفاده قرار مـی‌گیرنـد.

پس سخن از استفاده از ظرفیت دانشگاه عجیب نیست و در تمام کشورهای پیشرفته عامل مهم رشد و توسعه هم محسوب می‌شود راه دوری نرویم در کشور خودمان هم هرگاه به سراغ دانشگاه رفتیم موفق شدیم صنعت فضایی یکی از آنهاست.

ایران از ۱۴ بهمن 87 با پرتاب ماهواره امید جزء باشگاه کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره قرار گرفت. از آن تاریخ تاکنون هر سال شاهد دستاوردهای مهم فضایی کشور هستیم. دستاورد‌هایی که بخش عمده آن توسط دانشگاه‌های کشور به دست آمده است.

ماهواره دانشجویی نوید علم و صنعت، ماهواره دانشجویی امیرکبیر و ماهواره خلیج فارس که به وسیله دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی و ساخته شده‌، جزء پروژه‌هایی است که به صورت مستقیم توسط دانشگاهیان در صنعت فضایی به سرانجام رسیده است.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران درباره علت ارتباط نداشتن صنعت خودرو با دانشگاه می‌گوید: اگر کار‌های قبلی در بخش خودرو با دانشگاه به نتیجه نرسیده به این دلیل است که قراردادی بین اینها وجود نداشته است. اگر این اقدام انجام شود، به سرعت به نتیجه می‌رسیم و حتی می‌توانیم به نقطه‌ای برسیم که از صادرات خودرو ارز‌آوری داشته باشیم.

دنیا می‌داند که ایرانی‌ها می‌توانند، دانشگاه‌ها می‌توانند، جوانان می‌توانند کاش برای یکبار هم که شده مسئولان بدانند؛ «می‌شود.»

انتهای پیام/

320 / 320 خودروسازی دانشگاه پراید سایپا ایران خودرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: خودروسازی دانشگاه پراید سایپا ایران خودرو دانشگاه های کشور صنعت خودروسازی دانشگاه و صنعت صنعت و دانشگاه دانشگاه ها صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۸۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی

تین نیوز

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافتند و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش های کاربردی توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور تعریف کرده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، گیربکس مغناطیسی، طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، آب شیرین کن خورشیدی و رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!
  • ارتباط با دنیا درصورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی هم جویا شوید!
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی