Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@07:41:17 GMT

چگونه می‌توان از غرق شدن کودک پیشگیری کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۳۸۸۰۹

چگونه می‌توان از غرق شدن کودک پیشگیری کرد؟

غرق‌شدن در آب شامل غرق‌شدگی منجر به مرگ، غرق‌شدگی غیرکشنده، اما همراه با صدمه یا بیماری و غرق‌شدگی غیرکشنده بدون صدمه یا بیماری می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شنا کردن کودکان در استخر به توجه زیادی نیاز دارد و باید غریق نجات در نزدیکی آن‌ها حضور داشته باشد. کارشناسان سلامت، غرق شدن را مشکلات تنفسی پس از ورود آب به مجاری هوایی تعریف می‌کنند، اما گاهی غرق‌شدن تنها به‌دلیل ورود آب به دهان یا فرو رفتن در آب رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه این وضعیت ممکن است منجر به مرگ شود، اما همیشه هم این طور نیست؛ اگر کمک‌رسانی به موقع انجام شود، می‌توان خطر خفگی را رفع کرد.

غرق شدن در خشکی و غرق‌شدن ثانویه

در غرق شدن در خشکی (Dry Drowning)، آب هرگز به ریه‌ها نمی‌رسد، بلکه تنفس در آب باعث می‌شود که تارهای صوتی کودک دچار اسپاسم و در نتیجه مسدود شود. این امر نفس‌کشیدن را دشوار می‌کند. علائم غرق شدن در خشکی بلافاصله پس از شنا کردن اتفاق می‌افتد؛ بنابراین در روزهای بعد خطری شناگر را تهدید نمی‌کند. "غرق‌شدن ثانویه"، اصطلاح دیگری است که برای توصیف عوارض ناشی از غرق‌شدن استفاده می‌شود. اگر آب داخل ریه‌ها شود، باعث تحریک لایه پوششی ریه‌ها، تجمع آب میان‌بافتی در آن‌ها و در نتیجه بروز وضعیتی به نام ادم ریوی (Pulmonary edema) می‌شود. در این حالت بلافاصله متوجه مشکلات تنفسی کودک می‌شوید و ممکن است طی ۲۴ ساعت آینده وضعیت بدتر شود؛ خوشبختانه هر دو رویداد بسیار نادر است و علت تنها یک تا دو درصد از کل غرق‌شدگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

علائم غرق شدگی چیست؟

این علائم شامل سرفه، درد قفسه سینه، اختلال در تنفس و احساس خستگی شدید است. کودک ممکن است تغییرات رفتاری مانند کج‌خلقی یا افت سطح انرژی را از خود نشان دهد؛ این امر بدان معنی است که اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد.

درمان غرق شدگی

اگر فرزندتان بعد از بیرون آمدن از آب دچار مشکل تنفسی شد، به احتمال زیاد به کمک پزشکی نیاز دارد. اگرچه در بیشتر موارد، این علائم نسبتاً خفیف است و به خودی‌خود با گذشت زمان از بین می‌رود، اما در این مدت باید کودک را تحت‌نظر قرار داد. هر گونه مشکل معمولاً با انجام مراقبت‌های پزشکی فوری و تحت نظر قرار دادن ۲۴ ساعته کودک قابل درمان است.

اگر علائم از بین نرود یا بدتر شود، باید فوراً کودک را به اورژانس برسانید. در این صورت کودک به پرتونگاری سینه و تزریق نیاز دارد و برای معاینه بیشتر بستری می‌شود. این قبیل رسیدگی‌ها را نمی‌توان در مطب پزشک انجام داد. با بستری‌شدن کودک در بیمارستان، او تحت مراقبت قرار خواهد گرفت و پزشکان مجاری هوایی کودک را بررسی کرده و سطح اکسیژن خون او را کنترل می‌کنند. اگر اختلالی در تنفس فرزندتان ایجاد شود، ممکن است برای مدتی نیاز به استفاده از لوله تنفسی باشد.

پیشگیری از غرق شدگی

هنگام شنا همیشه باید در کنار کودک بود، او را از نزدیک مراقبت کرد و تنها در مناطقی که دارای نجات غریق است، به کودک اجازه شنا داد. برنامه‌هایی برای آشنایی کودکان ۶ ماهه تا سه ساله با آب وجود دارد. اگر در منزل خود استخر دارید، اطراف آن را کاملاً نرده بکشید. حتی در آب‌های کم‌عمق نیز باید بسیار مراقب بود. غرق‌شدگی ممکن است در هر عمقی اتفاق بیفتد.

کد خبر 415942

منبع: ایمنا

کلیدواژه: غرق شدگی غرق شدن درمان غرق شدگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق غرق شدن غرق شدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۸۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت و مصدومیت ۱۱۸ نفر بر اثر غرق شدگی در سال جاری 

بابک یکتاپرست سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از ابتدای سال تا کنون ۱۱۸ نفر مصدوم و فوت کرده‌اند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد ۲۲ درصدی برخوردار است. 

وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا به این لحظه ۵۴ نفربر اثر غرق شدگی مصدوم و ۶۴ نفر نیز فوت کرده‌اند. 

یکتا پرست همچنین گفت: بیشترین آمار فوتی ناشی از غرق شدگی برای استان فارس با ۱۱ فوتی گزارش شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • فوت و مصدومیت ۱۱۸ نفر بر اثر غرق شدگی در سال جاری 
  • غرق شدن کودک شبستری در استخر
  • غرق شدگی کودک ۹ ساله‌ شبستری در استخر 
  • مهمترین تغییرات بدن زنان پس از ۴۰ سالگی
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از غرق شدگی +فیلم
  • اجازه سوء استفاده از مواهب خدادادی مازندران را از متخلفین سلب می‌کنیم
  • صدماتی که والدین ندانسته به سلامت کودک خود می‌زنند