Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ظهور فناوری‌های نوین ارتباطی در سال‌های اخیر زندگی بشر را بیش از آنکه خالقان فناوری پیش‌بینی کنند، متحول کرده است. نوآوری‌های متحول‌کننده در طول تاریخ سرمنشأیی از نیازهای بشر داشته و این خلأهای زندگی بشری است که همواره سوژه ایده‌پردازان و فناوران شده است. البته در این میان اتفاقات و رویدادهای نادری هم صورت گرفته تا اندیشمندان و نخبگان حوزه فناوری به چالش کشیده شوند و راهکاری فناورانه برای آن ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که امروزه حتی اگر اتفاق نادری نیز روی ندهد توسعه‌گران فناوری و نوآوری بازهم خود را به‌روز کرده و نه تنها پاسخی برای محیط ارسال می‌کنند که محیط پیرامونی را نیز به بازخورد وا می‌دارند.

جریان همه‌گیری و پاندمی ویروس کرونا اکنون بیش از پنج ماه است که میهمان ناخوانده و منحوس کشور شده و با وجود همه چالش‌هایی که در نظام بهداشت و درمان، کسب‌وکارهای خرد و درگیر، اقتصاد کلان و روابط اجتماعی ایجاد کرده، به‌عنوان پدیده‌ای نادر ولی کنش‌گر، زندگی بشر و به موازات آن ایده‌پردازان فناوری را دچار تحول و واکنش‌گری کرده است. جریان آموزش در جوامع مترقی یکی از شاخص‌‎های توسعه و ذات ریشه تمدنی آن جامعه به‌شمار می‌رود که بدون توقف همواره درحال حرکت و پویایی است. ولیکن با وجود خصوصیات سیال‌گونه‌ای که ذات آموزش با خود به یدک می‌کشد، با وقوع کرونا این شاخص ذو اهمیت جامعه نیز دستخوش تغییرات و تحولات شده است.

لزوم تقویت خلاقیت و زیرساخت‌های فناوری در نظام آموزش عالی

امروزه که انسان در مواجهه با فناوریِ خودساخته در مقام واکنش‌گری قرار گرفته، انتظار می‌رود نظام تعلیم و آموزش عالی در رآس ورود به مقوله فناوری و کابردی‌سازی آن در سازوکارهای آموزشی باشد. کرونا هرچه که جفا و چالش را به ساختارهای زیربنایی کشور وارد کرد، فرصت بی‌بدیلی را در اختیار نظام آموزش گذاشت تا با تقویت و زیرسازی مطمئن به‌صورت عملیاتی وارد بسترهای آموزشی جدید بشود.

ورود جدی به حوزه فناوری‌های آموزشی مواهب و چالش‌هایی را نیز با خود به‌همراه داشت. همراه کردن استادان، دانشجویان، زیرساخت‌های فناوری و شبکه‌ای و تولید محتوای باکیفیت و ارسال آن به کاربر نهایی ازجمله چالش‌هایی بود که در روزهای نخست آموزش‌های مجازی گریبان‌گیر نظام آموزش کشور شده بود. تغییر پارادایم‌های آموزشی از دیدگاه آموزش‌دهنده و دانشجو نیز امری بود که شاید برای اولین بار با آن مواجه می‌شدیم. یادگیری الکترونیکی زاییده چرخه تحولات سریع و رو به گسترش فناوری‌های نو به مفهوم واقعی آن است. تاکنون تعاریف متفاوتی از یادگیری الکترونیکی ارائه شده است.

با اینکه دانشگاه‌ها و به‌طور کلی نظام آموزش عالی در بحران اخیر نمره قبولی را در پوشش و ارائه آموزش‌های برخط و آرشیوی کسب می‌کند ولی نمی‌توان نمره مطلوبی درخصوص کیفیت محتوای درسی و نحوه ارائه آن به دانشجویان برای دانشگاه‌ها قائل شد و این مستقیماً نشان‌دهنده ضعف خلاقیت و زیرساخت‌های فناوری در نظام آموزش عالی است.

اگرچه بعضی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی با توجه پیشینه طولانی مدتی که در اجرای دوره‌های آنلاین و الکترونیکی دارد از کیفیت قابل‌قبولی برخوردار بودند ولی هنوز هم تقویت فناوری و زیرساخت‌های آن در همه دانشگاه‌های کشور ضروری به‌نظر می‌رسد. امروزه نه تنها در مقوله آموزش بلکه در تمامی جنبه‌های آموزش عالی، حرکت روبه جلو میسر نمی‌شود مگر با به‌کارگیری فناوری‌های نوین و باید به این مهم دقت شود که رفع موانع این حرکت روبه‌جلو با فناوری‌های نسل اول دیگر امکان‌پذیر نیست.

تحول طرح درس‌ها با ابزارهای نوین تولید محتوا محقق می‌شود

فصل جدید فعالیت‌های نوین و فناورانه دانشگاه‌ها با آموزش‌های مجازی از نیمسال گذشته آغاز شد ولی کارکردهای دانشگاهی را نمی‌توان فقط به ساحت آموزش محدود کرد. حال که تغییرات پلتفرمی در ارائه خدمات دانشگاهی در دستور کار قرار گرفته باید همه ساحت‌های کارکردی دانشگاه مانند فعالیت‌های فرهنگی، دانشجویی، پژوهشی و دانش‌بنیان نیز در بسترهای نوین پیاده شود تا شبیه‌سازی دانشگاه الکترونیک با بیشترین مطابقت صورت بگیرد. ارائه صرف آموزش‌های دانشگاهی در قالب کلاس‌های مجازی فرمتی تک بُعدی است که در طولانی مدت می‌تواند آسیب جدی به هویت دانشجویی و نمادهای دانشگاهی وارد کند.

تجربیات ماه‌های گذشته نشان داد که اگر محتوای درسی با کیفیت نزدیک به کلاس‌های حضوری با به‌کارگیری ابزارهای آموزش مجازی از جمله مونشن‌گرافی و استاپ‌مونشن همراه شود نه‌تنها استقبال دانشجویان از این سیستم در دوران ضرورت افزایش پیدا می‌کند بلکه اثرپذیری درسنامه نیز می‌تواند چندین برابر شود. این بدین معنی است که پس از گذر از تجربیات نخست کلاس‌های مجازی اکنون باید به‌دنبال پیاده‌سازی نوآوری و فناوری‌های آموزش در فضای مجازی باشیم.

سرای نوآوری «فناوری‌های آموزش» برای حمایت از ایده‌پردازان این حوزه‌ راه‌اندازی می‌شود

اگر فرهنگ یاددهی- یادگیری در نظام آموزشی متحول نشود نه تنها ورود فناوری به نظام آموزش، هیچ گونه تغییر و تحولی را ایجاد نخواهد کرد بلکه به تقویت سنت‌های محافظه کارانه آموزش خواهد انجامید و درنهایت نیز این چرخه کارکردهای دانشگاهی است که مورد آسیب قرار می‌گیرد زیرا این فناوری اطلاعات نیست که به تنهایی موجب تغییر می‌شود بلکه این کابران هستند که عامل اصلی تحول، تلقی می‌شوند. راه‌اندازی سرای نوآوری فناوری آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب رویکرد جدیدی برای کیفی‌سازی و به‌روزرسانی محتوای آموزشی براساس طرح درس‌های مسئله‌محور است. علاوه بر این استارت‌آپ‌های حوزه آموزش و پژوهش نیز می‌توانند ایده‌های خود را براساس نیازهای آموزش عالی و حتی آموزش‌های عمومی تبدیل کسب‌وکاری پایدار کنند.

توسعه فناوری در نظام دانشگاهی کارآمد، نه فقط یک انتخاب بلکه یک ضرورت غیرقابل انکار است و گام مهمی در اصلاح زیر نظام‌های آموزشی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

358 / 167 فناوری های آموزشی دانشگاه آنلاین کلاس مجازی سرای نوآوری فناوری آموزش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری های آموزشی دانشگاه آنلاین کلاس مجازی سرای نوآوری فناوری آموزش فناوری های آموزش نظام آموزش دانشگاه ها آموزش عالی نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۹۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کنفرانس ملی مهارت به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار می‌شود

اولین کنفرانس ملی مهارت ایران از تاریخ سوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای و با مشارکت کلیه ذی‌نفعان و صاحبنظران عرصه مهارت کشور برگزار می‌شود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان اردبیل، بی‌شک در گام دوم انقلاب، گسترش نهضت توسعه آموزش‌های مهارتی و توانمندسازی نیروی انسانی در سطح آموزش عالی و جامعه، راهگشا و زمینه‌ساز اشتغال برای جوانان خواهد بود.

کریم نصیریان رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان اردبیل به برگزاری اولین کنفرانس ملی مهارت ایران در روز‌های سوم و چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس برای اولین بار ابعاد مختلف مقوله مهارت توسط دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان بزرگ‌ترین سازه مهارتی- دانشگاهی کشور با حضور مسئولین و مقامات عالی‌رتبه کشوری، متخصصان و استادان حوزه مهارت، صنعتگران و کلیه ذی‌نفعان و بازیگران عرصه مهارت کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: در دنیای پرشتاب و متحول امروز، سیستم‌های آموزشی با چالش‌ها و الزامات جدیدی روبرو هستند. از یک سو، فناوری‌های نوین و رشد روزافزون دانش بشری موجب شده است که صرف انتقال دانش، دیگر پاسخگوی نیاز‌های آموزشی نباشد. از سوی دیگر، تحولات سریع بازار کار و لزوم تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد موجب شده است تا سیستم‌های آموزشی به سمت الگو‌های مهارت محور حرکت کنند. از اینرو رویکرد تلفیق دانش و مهارت برای تبدیل دانایی به تواناییِ نسل جوان، از مهمترین دستاورد‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای بوده؛ چرا که آموزش‌های مهارت محور، راهبردی مهم در همه دنیا به خصوص کشور‌های پیشرفته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان اردبیل اظهار داشت: در شورای سیاست‌گذاری و کمیته علمی کنفرانس، چندین میزگرد تخصصی با عناوینی نظیر «جایگاه مهارت‌آموزی در تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان: باید‌ها و کمبودها» و «جایگاه مهارت‌آموزی در ساختار سنتی آموزشی کشور: فرصت‌ها و چالش‌ها» برگزار می‌شود تا موضوعات مورد بحث از منظر کارشناسان و صاحبنظران بررسی شده و راهکار‌های مناسبی تبین شوند.

نصیریان افزود: در این کنفرانس، پنج محور اصلی شامل: «حکمرانی آموزش عالی مهارتی»، «آینده مشاغل و مشاغل آینده»، «مهارت‌آموزی و برنامه هفتم توسعه»، «نقش بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای» و «مطالعه تطبیقی جایگاه آموزش‌های مهارتی در ایران و جهان»، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

وی اولین کنفرانس ملی مهارت ایران را حاوی بخش‌های علمی متنوعی دانست و گفت: انجام سخنرانی‌های کلیدی، برپایی میزگرد‌های تخصصی، ارائه مقالات علمی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، از جمله بخش‌هایی است که پیرامون حوزه مهارت و از منظر حکمرانی آموزش عالی مهارتی به صورت علمی ـ تخصصی برگزار خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سمینار عمومی یونسکو با تأکید بر آینده آموزش دیجیتال
  • سرانه وخیم آموزش و پرورش اردبیل جبران شود
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • اولین کنفرانس ملی مهارت به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار می‌شود
  • راه اندازی کانون آموزشی و فناوری نان خوزستان
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد هجدهمین دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است
  • نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ است/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد