Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه مدیریت برنامه سلامت وزارت بهداشت گفت: کرونا سبب شده است تا سبک زندگی کل مردم جهان تغییر داده شود. درست است که ما هم اکنون در زمان شیوع ویروس کرونا زندگی می کنیم، اما پس از کرونا هم باید تغییرات را در زندگی مان به وجود بیاوریم.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، نشست تخصصی «کرونا و پسا کرونا»، پیش از ظهر امروز دوشنبه 16 تیر ماه با حضور محمد اسلامی رئیس گروه مدیریت برنامه سلامت وزارت بهداشت، محمد نصیری رئیس سازمان داوطلبان و سخنگوی  جمعیت هلال احمر و گیتا علی آبادی، مدیر کل دفتر در دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر این گزارش، محمد اسلامی رئیس گروه مدیریت برنامه سلامت وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت اهمیت مشارکت مردم در مقابله با کرونا اظهار داشت: افزایش سواد سلامت مرتبط مردم، بهبود نگرش و پیشنهاد مداخله های امکان پذیر از جمله مواردی است که سبب افزایش مشارکت مردم در شرایط کنونی می شود.

وی افزود: یکی از دلایل کاهش مشارکت مردم ترویج باورهای غلط بود. یعنی در زمستان به آنها گفتیم که با امدن گرما کرونا از بین می رود در حالی که در ان مقطع کیش و بندرعباس درگیر بیماری شدند.

وی بیان کرد: رسانه ها نقش واسطه گری برای بهبودبخشی در وضعیت کنونی دارند.

اسلامی با اشاره به ضرورت اهمیت مشارکت مردم، گفت:‌ پیشگیری، مراقبت و درمان از جمله مواردی است که در افزایش اهمیت مشارکت مردم می گنجد که پیشگیری بسیار مهم تر از مراقبت و درمان است.

وی ادامه اداد: این روزها شاهد کاهش مشارکت مردم هستیم؛ چراکه کرونا بنا به اعلامات رسمی از دوم اسفندماه وارد کشور شد و تا کنون که حدود چهارماه و نیم می گذرد،‌به نوعی مردم خسته شده اند. ما باید به دنبال راه هایی برای افزایش مشارکت مردم باشیم.

وی یادآور شد: رسانه ها در افزایش مشارکت مردم در پیشگیری بسیار نقش آفرین هستند، بنابراین آنها هم باید در این مسیر قدم بردارند.
در ادامه علی آبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها،‌ با اشاره به این موضوع که کرونا زندگی کل جهان را تحت تأثیر قرار داده است، اظهار داشت: ویروس کرونا هر روز با تغییرات جدیدی زندگی کل جهان را تحت تأثیر قرار داده و مشکلات بسیاری را برای انسان ها به وجود آورده است.

وی ادامه داد: کرونا سبب شده است تا سبک زندگی کل مردم جهان تغییر داده شود. درست است که ما هم اکنون در زمان شیوع ویروس کرونا زندگی می کنیم، اما پس از کرونا هم باید تغییرات را در زندگی مان به وجود بیاوریم و ناچار هستیم که تغییرات را بپذیریم و با این بیماری زندگی کنیم. ماسک زدن، قرنطینه و پرهیز از اجتماعات از جمله این موارد به شمار می رود.

اسلامی اظهار داشت:‌ یکی از دلایلی که شاهد کاهش مشارکت مردم هستیم، این است که مردم دیگر باور ندارند و ما باید سعی کنیم ابتدا سواد سلامت شان را افزایش دهیم. یعنی مردم در هر لحظه باید سوادشان نسبت به کرونا به روز شود.

وی ادامه داد:‌ باید نگرش های مردم را تغییر دهیم. گاهی اوقات شاهد پزشکانی هستیم که سیگار می کشند،‌زمانی که از آنها می پرسیم شما که می دانید سیگار ضرر دارد،‌چرا سیگار می کشید. در پاسخ می گویند ایرادی ندارد که حالا چند روز کمتر عمر کنیم. متأسفانه نگرش برخی از مردم نسبت به کرونا اینچنین است و باورهای غلطی دارند. ما باید در میان آنها اعتماد ایجاد کنیم.
وی افزود: گاهی به مردم مسائلی را توصیه می کنیم که امکانات لازم برای اجرای آن توصیه ها فراهم نمی شود. یعنی به آنها توصیه می کنیم که هر سه ساعت یکبار ماسک های شان را تغییر دهند درحالی که در کشور ماسک نایاب می شود. ما باید سعی کنیم اگر مواردی را به مردم پیشنهاد می دهیم،‌ به ایجاد امکانات برای دسترسی به این موارد بپردازیم و یا حداقل روش ها را برای شان آموزش دهیم.

وی افزود:‌ یکی از دلایل کاهش مشارکت مردم ایجاد باورهای نادرست در جامعه است. یعنی به مردم اطلاعات درست داده نمی شود. مردم را بی جهت امیدوار می کنند که با گرم شدن هوای گرم کرونا از میان می رود. به همین دلیل از اردیبهشت ماه که به مرور شاهد گرم شدن هوا شدیم، مردم کم کم کرونا را فراموش کردند و به زندگی عادی شان برگشتند.
وی خاطرنشان کرد:‌یکی دیگر از باورهای غلط این بود که به مردم می گفتند دست در گوش های تان نکنند. گاهی اوقات بیش از اندازه بر موضوعاتی تأکید می کنیم که چندان اهمیتی ندارد. در این شرایط فرد گوش هایش را با مواد ضدعفونی تمیز می کند و در نهایت شاهد عفونت بیش از اندازه گوش ها می شویم؛ بنابراین بر موضوعاتی تأکید داشته باشیم که به درد مردم می خورد یعنی به آنها بگوییم اگر با ماسک وارد مترو می شوند، حداقل فاصله اجتماعی را رعایت کنند حتی با کسی که ماسک دارد.

وی با اشاره به شیوه های اصلی انتقال ویروس کرونا، گفت: راه های تنفسی، سرفه، عطسه، صحبت در فاصله نزدیک، چشم و سطوح آلوده از جمله مواردی است که در انتقال ویروس کرونا می تواند تأثیرگذار باشد.

وی با اشاره به شیوه پیشگیری از ویروس کرونا گفت: رعایت فاصله ها، حداقل خروج از منزل، نرفتن به محل های شیوع، ماسک جراحی، ماسک خانگی، عدم استفاده از ماسک N95 از جمله راه حل های پیشگیری از ویروس کروناست. این نوع ماسک ویژه کسانی است که با بیمار سروکار دارد، چون روی صورت بسته می شود. لازم نیست افراد عادی از این نوع ماسک استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: محافظ یا شیلد مکمل های ماسک هستند و افراد می توانند در کنار استفاده از آن ماسک از این نوع شیلدها بهره مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت خودارزیابی در مقابل پیشگیری فعال گفت: مشارکت و مسئولیت پذیری فرد در تأمین سلامت خود و خانواده خود،‌ دسترسی آساس، فرآیند آسان،‌قابلیت تکرار به دفعات و دغدغه بیماری از جمله موارد اهمیت خودارزیابی به شمار می رود.

وی افزود: افراد بالای 60 سال، افراد با بیماری زمینه ای، فشار خون، دیابت، بیماری تنفسی، درمان با داروی سرطان، بیماری هایی با درگیری سیستم ایمینی از جمله گروه های پرخطر در مقابل بیماری کرونا هستند که باید این گروها مراقب سلامتی خود به ویژه در این ایام باشند.

وی بیان کرد: ما طی فراخوانی از هر خانواده ای خواستیم تا یک نفر را به عنوان سفیر خانواده معرفی کنند که اغلب خانم خانواده بود. ما طی چهارماه با این سفیران کار کردیم. براساس آمار 45 درصد آنها از طریق کتاب و اقلام چاپی،‌20 درصد از طریق سی دی، 14 درصد از طریق شبکه های مجازی، 12 درصد از طریق نرم افزارهای موبایلی، 7 درصد از طریق اینترنت و یک درصد بقیه موارد علاقمند بودند که مطالب و اطلاعات را دریافت کنند.
اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما برای توزیع اطلاعات باید از انواع رسانه ها استفاده کنیم تا بتوانیم همه مخاطبان را پوشش دهیم.

در حال بروزرسانی...

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت سلامت رسانه ها کاهش مشارکت مردم جمله موارد درصد از طریق ویروس کرونا زندگی کل رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت است .

 


وی با بیان اینکه تعداد محدودی از پرستارانی که در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند ، افزود: در حال حاضر، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول خدمت هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.
عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جهانی است، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه های هفته سلامت با مشارکت مردم
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • تأکید استاندار بر پیگیری اعتبارات طرح‌های نیمه تمام لرستان
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • با 6 تکنیک کهن ژاپنی زندگی و روابط تان را متحول کنید