Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: راندمان تولید کشت انتظاری حبوبات در شهرستان شیروان افزایش یافت.

«محمد نقی کاظمیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی راندمان تولید کشت انتظاری حبوبات در اراضی شهرستان شیروان بوده ایم که گام مثبت و ارزنده ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: کشاورزان شیروان در زمینه حبوبات از کشت انتظاری استفاده کنند زیرا که نسبت به کشت بهاره افزایش عملکرد ۴۰ درصدی در واحد سطح دارد.

 


کاظمیان عنوان کرد: در این شیوه کشت که با آغاز فصل زمستان انجام می شود، گیاه از فصل کاشت بیشترین استفاده را کرده و عملکرد آن نسبت به کشت بهاره افزایش می یابد.

 

وی این شیوه را با توجه به نبود بارش های کافی بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: به دلیل ناکافی بودن بارش در برخی سال ها انتظار داریم مزارع با کشت انتظاری محصول قابل قبولی داشته باشد اما مزارع کشت شده با روش سنتی با تنش مواجه بوده و افت محصول پیدا می کنند.

 


کاظمیان تصریح کرد: ارتقای بهره وری یا به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه های تولید اولویت های بخش کشاورزی به شمار می‌رود و دستیابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات در استان با توسعه کشت های پاییزه و کشت انتظاری امکان پذیر است.

 


مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در این شهرستان افزود: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت های بهاره و سنتی به دلیل کوتاه بودن دوره رشد پایین بوده و بارندگی‌های پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج می شود.

 


کاظمیان اضافه کرد: سطح زیر کشت پاییزه حبوبات در این شهرستان هشت هکتار، کشت انتظاری ۳۲ هکتار که ۱۷ هکتار نخود و ۱۵ هکتار عدس و کشت بهاره هزار و ۳۶۰ هکتار است که از این میزان سطح هزار و ۱۵۰ هکتار عدس و ۲۱۰ هکتار نخود است.

 


وی ادامه داد: تغییر کشت های بهاره حبوبات به کشت حفاظتی پاییزه که در آن شخم زنی انجام نمی شود، محصول تولیدی آنها بین دو تا چهار برابر افزایش می یابد.

 


وی این شیوه را با توجه به عدم بارش های کافی بسیار موثر ارزیابی کرد و یادآورشد: طی سال جاری انتظار داریم مزارع با کشت انتظاری، محصول قابل قبولی داشته باشد.

 

کاظمیان، رقابت شدید علف های هرز هنگام گرم شدن هوا و سبزشدن محصول را نیز از مشکلات کشت انتظاری حبوبات برشمرد و بیان داشت: در این خصوص باید کنترل شیمیایی و موثر علف های هرز تشدید شود.

 


به گفته وی شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: کشت انتظاری کشت حبوبات شیروان کشت انتظاری حبوبات کشت بهاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ مدیر امور اراضی آذربایجان‌غربی گفت: اجرای طرح تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی باعث توجیه اقتصادی کشاورزی، بهینه شدن فعالیتها، افزایش بهره‌وری منابع و در نهایت توسعه پایدار بخش کشاورزی می‌شود.

مجتبی روح الامین، با بیان اینکه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی یکی از اولویتهای مهم سازمان امور اراضی کشور است، افزود: یکی از دلایل افزایش هزینه‌های تولید در کشور، خردشدن اراضی و کشاورزی سنتی است.

روح الامین، با اشاره به اینکه باید به سمت کشاورزی مکانیزه و کلان قدم برداریم و گام اول یکپارچه‌سازی اراضی است،افزود: برای اجرای این طرح نمی‌توان نسخه واحدی برای کل استان درنظر گرفت و با توجه به شرایط باید برای هر منطقه از روشهای جداگانه‌ای بهره برد.

وی اظهار کرد: موفقیت بیشتر دولت در طرح یکپارچه‌سازی زمینهای کشاورزی الزاماتی هم نیاز دارد، از جمله اینکه برای ارث وراث، باید قانونی وضع شود که زمینها را خرد نکنند و مشوق‌های نقدی و تسهیلاتی برای این کار در نظر گرفته شود.

مدیر امور اراضی استان گفت: مدیران جهاد کشاورزی شهرستا‌ها، مسئولان امور اراضی و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان باید در رابطه با تجمیع و یکپارچه‌سازی کشاورزی اهتمام بیشتری داشته باشند و از رو‌های ترویجی و تشویقی استفاده کنند تا در نهایت موارد در کارگروه تصمیم‌گیری و نهایی شود.

 روح الامین اضافه کرد: شهرستانهای اشنویه، سلماس، بوکان، پلدشت، چالدران، تکاب، شاهیندژ و مهاباد نسبت به معرفی پایلوت به مساحت ۵۰۷ هکتار اقدام کرده اند که ۴۶ هکتار منجر به تجمیع اسناد و معرفی به اداره ثبت برای صدور سند تجمیعی و ۱۳ هکتار مبنی بر یکپارچه سازی کشت شده است.

دیگر خبرها

  • کوچ بهاره عشایر فارس از قشلاق به ییلاق + فیلم
  • کوچ بهاره عشایر از قشلاق به ییلاق + فیلم
  • خسارت بارش‌های بهاره به ۶ هزار هکتار از مزارع استان
  • پرورش میگو در ۸ هزار هکتار اراضی ساحلی بوشهر/تولید افزایش می‌یابد
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • سطح باغات چای ۲۲ هزار هکتار است
  • افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
  • قیمت حبوبات در میادین تره بار
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟