Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: ارائه یک مدل ساده به منظور ارزیابی اقتصادی و تحلیل هزینه فایده در پروژه‌های تعمیر و نگهداری پل (شامل بهسازی و مقاوم‌سازی) به عنوان پروژه پژوهشی مساله محور حوزه بهره‌بردار معاونت عمران شهری است که در دانشگاه صنعتی اصفهان مورد پژوهش قرار گرفت.

سعید ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: پایش پل‌ها به عنوان مهم‌ترین سازه‌های شهری با توجه به نقش عملکردی آنها در شبکه حمل و نقلی بسیار الزامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در صورتی که آسیب‌های متداوم وارده بر سازه پل‌ها سبب ایجاد اختلال اساسی در شبکه حمل و نقل شود، علاوه بر اختلال در شرایط بهره برداری عادی در صورت بروز بحران، احتمال می‌رود شبکه حیاتی ارتباطی نیز دچار نقصان اساسی شود.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان ادامه داد: سازه پل‌ها به صورت پیوسته در اثر عوامل جوی و بارگذاری‌های پیوسته در طول بهره برداری دچار خرابی می‌شود که جهت پیشگیری از حرکت پیش‌رونده خرابی‌ها باید به صورت مستمر بازرسی، مرمت و اصلاحات مورد نیاز انجام پذیرد.

وی تصریح کرد: این مساله موجب شده شهرداری همه ساله هزینه‌های بسیاری را بابت اقدامات تعمیر و نگهداری شامل اصلاح ترک‌خوردگی‌ها و خرابی‌های بصری و یا تعویض الاستومرها و نئوپرن‌ها مصرف کند؛ علاوه بر هزینه‌های مستقیم در اقدامات اصلاحی، هزینه‌های غیرمستقیم ترافیکی و حمل و نقلی نیز وجود دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه در اتخاذ تصمیم برای کیفیت تعمیر و نگهداری و یا بهسازی این سازه‌ها در شرایط بهره‌برداری باید راهکار و چارچوب‌هایی وجود داشته باشد که بتواند برای اتخاذ تصمیم کمک کند، تاکید کرد: تحلیل هزینه فایده به عنوان راهکار می‌تواند برای گزینه‌های مرمت بر روی پل‌ها انجام شود که در این تحلیل هزینه‌های حمل و نقلی و ترافیکی به همراه هزینه‌های درازمدت تعمیر و بهسازی در طول عمر پل لحاظ خواهد شد.

وی گفت: گرفتن تصمیم جهت کیفیت اقدامات تعمیر و اصلاحی و اولویت بندی پل‌ها، یکی از مهمترین دغدغه مهندسان و مدیران است که به کمک تحلیل هزینه فایده، روالی پیشنهاد خواهد شد که تمامی هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم در طول عمر سازه لحاظ می‌شود و با توجه به طول عمر سازه و راهکارهای مختلف، کمک مناسبی جهت تصمیم‌گیری بهینه به مهندسین و مدیران خواهد کرد.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با بیان اینکه سازه‌های پل‌های شهری با توجه به عملکرد و خدمت رسانی بی وقفه آنها، نقش بسیار مهمی در شبکه حمل و نقلی ایفا می‌کند، تصریح کرد: وجود رودخانه زاینده رود در مرکز شهر اصفهان سبب شده پل‌های بسیاری در شبکه حمل و نقل شهر پیش بینی و اجرا شود که در صورت وقوع آسیب جدی به هریک از پل‌ها سبب ایجاد اختلال اساسی در شبکه حمل‌ونقل می‌شود.

وی ادامه داد: این اختلال می‌تواند در شرایط بهره‌برداری عادی ایجاد شود و یا در صورت بروز بحران در شبکه حیاتی ارتباطی رخ دهد؛ از طرفی گذشت زمان و کاهش کیفیت مصالح ناشی از خوردگی و ترک خوردگی‌ها، سبب کاهش ظرفیت‌ساز های شده است.

ابراهیمی گفت: یک اقدام پیوسته در راستای تعمیر و نگهداری این پل‌ها در حال انجام است که تصمیم‌گیری برای کیفیت تعمیر و نگهداری و یا بهسازی این سازه‌ها لازم است؛ در واقع راهکاری وجود دارد که با لحاظ این راهکارهای مختلف تعمیر، بهسازی یا مقاوم‌سازی، بتواند تحلیل تصمیم‌گیری بر روی گزینه‌های مختلف بهسازی و مقاوم‌سازی بر روی پل‌ها انجام دهد.

وی با بیان اینکه در پژوهش ارزیابی اقتصادی پروژه‌های تعمیر و نگهداری پل‌های شهر تحلیل هزینه‌های حمل و نقلی و ترافیکی به همراه هزینه‌های دراز مدت تعمیر و بهسازی در طول عمر پل به کمک تحلیل هزینه فایده لحاظ شده است، تصریح کرد: برای انجام اقدامات تعمیر و اصلاح نیاز به یک روش اولویت‌بندی و شناسایی روش بهینه این اقدامات وجود دارد که در این روش لازم است تمامی هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم مد نظر قرار گیرد؛ روش پیشنهادی تحلیل هزینه فایده می‌تواند با لحاظ این هزینه‌ها و همچنین عمر سازه، راهکار مناسبی برای مهندسان و مدیران ارائه کند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان ادامه داد: برای انجام این پژوهش ابتدا سوابق مطالعاتی مورد جست و جو و مطالعه قرار گرفت، سپس آئین نامه‌ها و استانداردهای مطرح در زمینه ارزیابی سناریوهای دوره بهره‌برداری پل‌ها معرفی و فلوچارت اطلاعات مورد نیاز قبل از تحقیق به صورت اطلاعات سازه‌ای و همچنین حمل و نقلی بیان شد، سپس با توجه به این‌که شاخص ارزیابی به صورت هزینه‌ای است، شاخص‌های هزینه‌ای شامل سازهای، حمل و نقلی و همچنین زیست‌محیطی معرفی و در ادامه روش اولویت‌بندی سناریوها با توجه به تحلیل هزینه فایده تشریح شد.

کد خبر 432263

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر پژوهش شهرداری اصفهان شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تعمیر و نگهداری شبکه حمل بهره برداری مدیر پژوهش حمل و نقلی هزینه ها طول عمر سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۰۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه تعمیرات اساسی اسکله گرد بلوار تاریخی بندرانزلی در راستای مسئولیت‌های اجتماعی این اداره کل انجام شد، گفت: برای اجرای این پروژه ۱۱ میلیارد تومان هزینه شد.

حسین یونسی امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه در آیین رونمایی از اتمام فرایند تعمیرات اساسی اسکله گرد بلوار تاریخی بندرانزلی اظهار کرد: این پروژه یکی از پنج پروژه شهری است که در راستای مسئولیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تعمیر و بازسازی این پروژه از اسفند ۱۴۰۱ آغاز و در اسفند ۱۴۰۲ به پایان رسید، افزود: این اسکله شاید نیم قرن پس از افتتاح نگهداری نشده بود.

یونسی تصریح کرد: کار کردن در دریا علاوه بر اینکه سخت است، زمان انجام پروژه و هزینه‌ها را بالا می‌برد.

وی تاکید کرد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در راستای مسئولیت اجتماعی  با ۱۱ میلیارد تومان اعتبار این پروژه را با اقدامات اصولی تعمیر کرد که تا ۳۰ سال آینده هم نیازی به تعمیر ندارد.

وی در خصوص چهار پروژه دیگر شهری که این اداره کل در راستای مسؤلیت های اجتماعی در دست اجرا دارد، گفت: پروژه لایروبی کنار اسکله‌ها و حاشیه بلوار بندرانزلی بود که بهمن ۱۴۰۱ شروع و در تیرماه ۱۴۰۲ به اتمام رسید.

 یونسی افزود: در ابتدا تصمیم بر لایروبی ۲۵ هزار متر مکعب بود ولی با توجه به وضعیت نامناسب این حوضچه حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب در این محدوده با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان، این کار انجام شد.

وی با بیان اینکه پروژه سوم اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان لایروبی تالاب انزلی است، تصریح کرد: این پروژه ۱۸ ماهه بود و از مرداد ماه سال گذشته شروع شده که با پیشرفت خوبی که داشته حدود ۵۰ درصد پروژه انجام شده است.

یونسی با بیان اینکه این بودجه فقط برای بخش کوچکی از تالاب بود، افزود: احیاء کل تالاب انزلی اعتبار بسیار زیادی نیاز دارد ولی اداره بنادر و دریانوردی به صورت اورژانسی در برنامه داشت تا مشکل صیادان و قایقرانان را حل کند تا این بخش از جامعه بتوانند امرار معاش داشته باشند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان تاکید کرد: همه متولیانی که در احیاء تالاب انزلی دخیل هستند، می‌دانند لایروبی به تنهایی کافی نیست، همزمان باید کار آبخیزداری انجام و از ورود فاضلاب‌ها به داخل تالاب جلوگیری شود اگر این دو کار انجام نشود این مشکل را سال دیگر شاهد خواهیم بود و مجددا قایقرانان با معضلات گل و لای تالاب مواجه خواهند شد.

یونسی در ادامه به پروژه تعریض خیابان بایندر اشاره کرد و گفت: این طرح یکی از پروژه‌های بسیار پیچیده بود که مجوز آن باید از پنج وزیر اخذ می‌شد همچنین از شهروندان حاشیه خیابان زمین می‌خریدیم که با پیگیری‌های صورت گرفته این کار به صورت قانونی در حال انجام است و طبق برنامه زمان‌بندی، در اوایل مهر ماه سال جاری این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان همچنین در خصوص پروژه روکش خیابان اطباء تصریح کرد: به دلیل دمای پایین هوا که ماندگاری آسفالت را مشکل می‌کند انجام این پروژه به بعد عید موکول شد و طبق صورت‌جلسه‌ای که با شهرداری داشتیم خط کشی این محور را قرار شد شهرداری انجام دهد و ما در هزینه خود نیاوردیم در حال حاضر با تغییراتی که در شهرداری انجام شده هیچ برنامه‌ای برای خط‌کشی ندارند درخواست داریم این برنامه تعیین تکلیف شود تا بتوانیم روکش نهایی را انجام دهیم.

 یونسی با بیان اینکه بندرانزلی، بندر ۱۰ میلیون تنی است و هیچ یک از بنادر شمالی کشور با این ظرفیت وجود ندارد، گفت: حتی بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار اراضی، هشت میلیون تن ظرفیت دارد و ما از این ظرفیت خوبی که داریم تنها ۲۰ درصد استفاده می‌کنیم چون اگر بخواهیم ظرفیت را افزایش دهیم کالاهای بسیاری وارد شهربندرانزلی می‌شود و از طریق جاده‌ای قادر به حمل این کالاها نخواهیم بود لذا نیاز مبرم به ریل داریم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان تاکید کرد: لذا درخواست داریم در گام اول ریل به شهر و در گام بعدی بتوانیم مجتمع بندری انزلی را صاحب ریل کنیم و این نیاز مند بودجه عمومی است و پروژه‌ای نیست که سازمان و بندر بتواند انجام دهد هر چند تا حد امکان جهت تحقق این امر همکاری می‌کنیم.

یونسی تصریح کرد: اتصال خیابان بایندر به جاده کمربندی را در برنامه داریم تا در آینده هیچ کامیونی در سطح شهر بندرانزلی تردد نکند.

اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان نویدبخش حرکت‌های مثبت در شهر

همچنین در این مراسم محمد پورخوش سعادت، فرماندار شهرستان بندرانزلی اظهار کرد: امیدواریم این تعاملاتی که شروع شده و در دولت سیزدهم منجر به خدمات متقابلی برای شهر و بندر باشد.

وی با بیان اینکه در این دوره اتفاقات مثبتی رخ داده و پروژه‌هایی که خصوصاً در بخش تالاب انزلی راه‌اندازی شده، افزود: پیگیری‌ها و زحماتی که اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در بندرانزلی انجام داد فراتر از آن چیزی بود که انتظار ما بود.

پورخوش سعادت تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که بعضاً در حوزه محیط زیست بود اداره کل بنادر و دریانوردی با عِرقی که به تالاب بندرانزلی داشتند فراتر از انتظار ما ورود پیدا کردند.

فرماندار شهرستان بندرانزلی تاکید کرد: همچنین اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی در حوزه‌های مختلف عمرانی خیابان اطبا، اسکله گرد، خیابان بایندر این خدمات متقابل باعث شد که نویدبخش حرکت‌های مثبت در شهر باشد.

پورخوش سعادت گفت: ضمن تقدیر و تشکر نسبت به این موضوعات، فعال شدن بندر در دولت جدید که آمارها نشان می‌دهد چقدر تراز مثبت و نویدبخش آینده درخشان برای این شهر است و امیدوارم بندرانزلی در بین بنادر شمالی همانطور که نقش پدافند غیرعامل را داشته یک نقش مثبت اقتصادی را هم بازی کند و در رقابت‌هایی که با سایر بنادر داریم بتوانیم با همکاری‌های مشترک در این زمینه نیز جایگاه مثبت داشته باشیم.

به گزارش اینا، اسکله گرد بلوار تاریخی انزلی در محدوده شهری شهرستان بندرانزلی و ​متولی اصلی این پروژه شهرداری است اما از چهار دهه قبل برنامه‌ای برای تعمیر آن نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرسدس‌بنزهایی که در خیابان می‌بینید، چقدر خرج نگهداری دارند؟
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • ۵ راه حل ساده لوله کشی؛ از تعمیر نشتی لوله تا اتصال دو شیر به لوله آب (فیلم)
  • اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی
  • جزئیات ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در سریلانکا
  • تعمیر شیرهای فشارشکن ١٥٠میلی متری خط انتقال فیرورق
  • نحوه تعمیر تیوپ لاستیک دوچرخه سوراخ شده؛ یک ترفند ساده و کاربردی (فیلم)
  • هزینه نگهداری از پرخرج‌ترین خودروهای آمریکایی در حد خودروهای داخلی است!
  • در ساخت و تعمیر کشتی به خودکفایی رسیده ایم
  • هزینه مرحله مصاحبه آزمون استخدام آموزگار ۳ میلیون تومان است؟