Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-19@08:43:20 GMT

۶۰۰ بنگاه، خود را در بورس عرضه کردند

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۴۲۱۸۳

۶۰۰ بنگاه، خود را در بورس عرضه کردند

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تامین مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اوراق از طریق بخش صنعت و معدن منتشر شده است. به گزارش پول نیوز، نعمت الله شهبازی در نشست توسعه تامین مالی بخش تولید از طریق روش های نوین ویژه صنعت نساجی، پوشاک و سلولزی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت امسال چهار جهت گیری اصلی با عنوان جهش تولید، اتمام طرح‌های نیمه تمام، توسعه صادرات و کنترل واردات و مدیریت و تنظیم بازار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه در همین راستا هفت محور تدوین شده که ذیل آنها ۴۰ پروژه و برنامه تعریف شده است، تصریح کرد: تأمین منابع مالی و توسعه سرمایه‌گذاری مشتمل بر چهار برنامه یکی از این هفت محور است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صمت در ادامه افزود: ۴۲۵ هزار میلیارد تومان نیاز بخش صنعت و معدن در سال ۱۳۹۸ بوده که از این میزان ۳۲۰ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات از طریق شبکه بانکی پرداخت شده است و این آمار نشانگر این است که این نیاز و پرداخت با هم تطابق ندارد.
نیاز ۵۷۵ هزار میلیارد تومانی بخش صنعت و معدن برای سال ۱۳۹۹
شهبازی در ادامه با بیان اینکه پیش بینی نیاز بخش صنعت و معدن برای سال ۱۳۹۹ حدود ۵۷۵ هزار میلیارد تومان است، گفت: پیش ‌بینی می‌شود که حدود ۴۱۵ هزار میلیارد تومان از این رقم به صورت سرمایه ثابت و در در گردش به حوزه تولید پرداخت شود که باز با کسری ۲۸ درصدی مواجه هستیم و ضرورت استفاده از روش‌های نوین بانکی را برای جبران این کسری می‌طلبد.
وی با بیان اینکه سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی باید اضافه بشود، گفت: البته روند نزولی این سهم سال گذشته متوقف شد و این سهم به ۳۲ درصد رسید.
نقدینگی ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی جامعه در سال گذشته
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صمت با بیان اینکه با پارادوکس نقدینگی در جامعه مواجه هستیم، بیان کرد: سال گذشته نقدینگی جامعه بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است که باید با استفاده از روش‌های نوین نقدینگی را به سمت بخش های مولد همانند تولید بیاوریم.
شهبازی با بیان برخی ضرورت های استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی، گفت: روند کاهشی سهم بخش صنعت از تسهیلات بانکی، عدم تمایل شبکه بانکی در تامین مالی بلندمدت طرح‌ها، آثار تورمی منابع تزریقی از طریق بازار پول و آمار بالای نکول تسهیلات و مطالبات غیرجاری شبکه بانکی از ضرورت های به کارگیری ابزارهای نوین تامین مالی می باشد.
وی به برخی از اهداف استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی اشاره کرد و افزود: هدایت هدفمند نقدینگی سرگردان جامعه به بخش های مولد، تامین غیرتورمی منابع مالی مورد نیاز بخش تولید، مشارکت سرمایه گذاران خرد در راه اندازی پروژه ها و واحدهای راکد و تنوع بخشی به روش های تامین مالی بنگاه ها از اهداف استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی است.
انتشار ۲.۵ درصد از اوراق مشارکت سال گذشته توسط بنگاه‌های صنعتی و معدنی
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صمت با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ یکصد هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شد گفت: حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان از این اوراق توسط بنگاه‌های صنعتی و معدنی منتشر شد که سهم بخش صنعت و معدن ۲.۵ درصد از این ابزار بوده است.
شهبازی همچنین اضافه کرد: در همین چندماهه امسال حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اوراق از طریق بخش صنعت و معدن منتشر شده است.
وی اضافه کرد: عرضه در بورس یکی از روش های خوب تامین مالی برای شرکت ها است و این روش علاوه بر تامین مالی سبب تقویت بنیه مالی شرکت‌ها نیز خواهد شد.
مدیر کل سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صمت با بیان اینکه ۳۷۰۰ بنگاه دارای صد نفر اشتغال به بالا داریم، گفت: از این تعداد ۶۰۰ بنگاه خود را در بورس عرضه کردند و نشانگر این است که بخش مالی بنگاه‌ها پابه‌پای بخش فنی آنها باید ارتقا یابد.
شهبازی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی پس از پذیرش یک شرکت در بورس متعرض به حساب‌های سنوات آنها نخواهد شد، گفت: این موضوع یکی از چالش‌های اصلی علاقمندی بنگاه‌ها برای ورود به بورس بوده است که با طرح موضوع در جلسه سران قوا و موافقت رهبری مصوب شد که بنگاه هایی که سال ۱۳۹۹ در بازار سرمایه پذیرش بشوند، این مشکل مالیاتی آنها حل شود.
اعلام آمادگی بیش از ۳۷۰ بنگاه برای ورود به بازار سرمایه
وی با بیان اینکه امسال می‌خواهیم ۱۰۰ بنگاه را وارد بورس کنیم یا برای تامین مالی آن‌ها اوراق مشارکت منتشر کنیم، افزود: بیش از ۳۷۰ بنگاه بالای ۱۰۰ نفر برای پذیرش در بورس یا استفاده از روش های تامین مالی اعلام آمادگی کردند.
مدیر کل سرمایه گذاری و تامین مالی وزارت صمت با بیان اینکه به دنبال ابداع روشهای جدید نیستیم، گفت: ابزارهای نوین قابل بهره برداری برای تامین مالی در صنعت نساجی پوشاک و سلولزی فرابورس، بورس کالا و تامین مالی زنجیره تامین(SCF) است.
شهبازی در پایان تصریح کرد: در فرابورس امکان انتشار اوراق بدهی، عرضه سهام، ادغام و تملیک وجود دارد و در بورس کالا تامین مالی از طریق گواهی سپرده کالایی، صندوق سپرده کالایی و انتشار انواع اوراق انجام می‌شود. همچنین روش های سککوک و اوراق گام مختص تامین مالی زنجیره تامین (SCF) است.
گفتنی است در این جلسه نمایندگانی از بانک مرکزی، بازار سرمایه، شبکه بانکی و ریاست جمهوری در کنار تولیدکنندگان و انجمن‌های تخصصی صنعت نساجی، پوشاک و سلولزی حضور داشتند و به بیان مهمترین نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تامین مالی بازار سرمایه اوراق بدهی بنگاه اوراق ابزارهای نوین تامین مالی هزار میلیارد تومان بخش صنعت و معدن شبکه بانکی بنگاه ها منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۲۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف

مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: سال گذشته در حوزه‌های مختلف پذیرش دانش‌بنیان‌ها را داشتیم.

وی اعلام کرد: برای ورود سایر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال به بازار سرمایه در نظر داریم شناسایی دارایی‌های نامشهود آنها در صورت‌های مالی به رسمیت شناخته شود.

عشقی افزود: برای این کار ترکیب هیئت پذیرش را تغییر دادیم و افرادی که با این فرآیند آشنایی دارند در هیئت پذیرش حضور خواهند داشت.

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: همچنین در تلاش هستیم که روند پذیرش این شرکت‌ها در بازار سرمایه سرعت بگیرد.

به گفته وی؛ گاهی اوقات در بدنه اقتصادی کشور تصمیماتی بدون در نظر گرفتن اثرات بر سایر بخش‌ها اتخاد می‌شود. وقتی نرخ سود بانکی را به ۳۰ درصد می‌رسانند، این موضوع اثرات جدی بر بازار سرمایه و نرخ تأمین مالی بنگاه‌ها می‌گذارد.

عشقی تأکید کرد: بخشنامه‌هایی که به یکباره ابلاغ می‌شود هم سهامداران را غافلگیر می‌کند که مشارکت مردم با غافلگیر شدن آنها محقق نمی‌شود.

رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: تصدی‌گری دولت در برخی شرکت‌ها و تغییرات ممتد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی، مخاطرات جدی برای شرکت‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری دارد.

وی اعلام کرد: برنامه داریم در سال ۱۴۰۳ شرکت‌ها را براساس رعایت دستورالعمل حاکمیت شرکتی رتبه‌بندی کنیم.

شرکت‌های کوچک از سکو‌های تأمین مالی جمعی استفاده کنند

عشقی اظهار کرد: در حال حاضر شرکت‌های کوچک برای تأمین مالی می‌توانند از سکو‌های تأمین مالی جمعی استفاده کنند و برای تأمین مالی‌های متوسط هم در نظر داریم خطی برای تأمین مالی تعریف کنیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: نرخ تورم تجمعی از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۳۰۰ درصد بوده، این در حالی است که قیمت سهام به‌صورت متوسط ۲۵ درصد زیر قیمت اوج سال ۹۹ است. ضمن آنکه در حال حاضر برخی سهام نصف آن قیمت‌ها هم نیست.

وی گفت: یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی بازار از تورم و بازار‌های موازی کاهش سودآوری شرکت‌ها به دلیل افزایش بهای تمام شده آنها است. به عبارتی میزان سرمایه‌گذاری که در شرکت‌ها انجام می‌شود متناسب با سودآوری آنها نیست و اگر این روند ادامه پیدا کند، سرمایه‌گذاری جدیدی در این صنایع انجام نمی‌شود.

عشقی افزود: نکته دیگر اینکه سود خالص شرکت‌ها در آخرین فصل، ۱۳ درصد کاهش یافته و باعث شده جلوی رشد سهام آنها گرفته شود.

رییس سازمان بورس تصریح کرد: معمولا بورس با یک فاصله‌ای از بازار‌های موازی حرکت می‌کند. این فاصله ۶ ماه و حتی یک سال و دو سال است.

پرونده‌های تخلفاتی شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند، در دست بررسی است

وی اعلام کرد: پرونده‌های تخلفاتی شرکت‌هایی که اسفند ماه سود سهام عدالت را پرداخت نکردند، در دست بررسی است. اغلب این شرکت‌ها با کمبود نقدینگی مواجه هستند. در دستور کار است که تا خرداد مرحله پایانی سود سهام عدالت پرداخت شود.

عشقی اظهار کرد: گواهی سپرده شمش را از طریق بورس کالا تعریف کردیم و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، گواهی سپرده شمش را از معادن طلا خریداری می‌کنند و افراد هم واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق طلا را می‌خرند.

رییس سازمان بورس در برنامه صف اول تاکید کرد: در سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان از شرکت‌های تولید کننده طلا خریداری شد. همچنین در این راستا هم خزانه بورس کالا افتتاح شد.

عشقی خبر داد: برای کاهش هیجانات ناشی از ناآرامی‌های سیاسی دامنه نوسان را محدود کردیم و این موضوع برای روز چهارشنبه هم تمدید شده است. همچنین خبر دیگر اینکه ۲۰۰ شرکت در مرحله پذیرش بورس و فرابورس هستند و در حال بررسی درخواست‌ها هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همراهی بانک ها در تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های توسعه شرکت مس
  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی
  • برگزاری جلسه قرارگاه تامین منابع مالی و مدیریت هزینه‌ها در سال ۱۴۰۳
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف
  • از هفته آینده دامنه نوسان و روند معاملات به حالت عادی بازمی‌گردد
  • اعلام جزئیات تأمین مالی زنجیره تأمین در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ٤ برابری معاملات بورس و قراردادهای دو جانبه