Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@08:28:27 GMT

ويروس کرونا از طريق هوا قابل انتقال است

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۴۲۹۹۸

ويروس کرونا از طريق هوا قابل انتقال است

خبرگزاری آریا- سازمان جهانی بهداشت بر این باور است ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی بزرگی پخش می‌شود که به محض خارج شدن از بدن افراد آلوده با سرفه و عطسه، سریع به زمین می‌افتند.
به گزارش خبرگزاری آریا، روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت، برخی دانشمندان می‌گویند سازمان جهانی بهداشت برابر شواهد فزاینده مبنی بر قابل انتقال بودن ذرات ویروس معلق در هوا در محیط‌های بسته، مقاومت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این سازمان ادعا می‌کند که تحقیقات در این خصوص همچنان بی نتیجه مانده است و چندان متقاعد کننده نیست.
ویروس کرونا در سراسر جهان، در کافه‌ها، رستوران‌ها، دفاتر و فروشگاه‌ها و بازار‌ها قربانی‌های جدیدی را پیدا می‌کند و باعث ایجاد موارد خوشه‌ای از ابتلا به این بیماری می‌شود که روز به روز آن چه را که بسیاری از دانشمندان ماههاست گفته اند، تأیید می‌کند: این ویروس در محیط‌های بسته در هوا معلق است و باعث آلودگی افراد می‌شود.
اگر انتقال از راه هوا یکی از عوامل قابل توجه در شیوع این ویروس به ویژه در اماکن شلوغ و مملو از جمعیت با سیستم تهویه ضعیف باشد؛ عواقب آن قابل توجه خواهد بود.
استفاده از ماسک ممکن است حتی در فضا‌های بسته و با حفظ و رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی نیز ضروری باشد.
کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی نیز ممکن است به ماسک‌های ان 95 که حتی کوچک‌ترین ذرات تنفسی را نیز فیلتر می‌کند برای مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا نیاز داشته باشند.
ممکن است لازم باشد تا به سیستم‌های تهویه هوا در مدارس، خانه‌های سالمندان، اقامتگاه‌ها و محل‌های کسب و کار، فیلتر‌های جدید قدرتمندی اضافه شود. برای از بین بردن ذرات ویروس معلق در هوا در فضا‌های بسته نیز ممکن است لازم باشد تا از نور‌های فرابنفش استفاده شود.
سازمان جهانی بهداشت از مدت‌ها قبل بر این باور است که ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی بزرگی پخش می‌شود که به محض خارج شدن از بدن افراد آلوده با سرفه و عطسه، سریع به زمین می‌افتند.
اما 239 نفر از دانشمندان 32 کشور جهان در نامه‌ای سرگشاده به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند، شواهد نشان می‌دهد که ذرات کوچک‌تر هم می‌توانند افراد را مبتلا کنند و از این سازمان خواستند تا در توصیه‌های بهداشتی خود تجدید نظر کنند.
این محققان قرار است نامه خود را هفته آینده در یک نشریه علمی نیز منتشر کنند.
حتی سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین توصیه خود درباره شیوع ویروس کرونا در تاریخ 29 ژوئن – نهم تیرماه- اعلام کرد که انتقال این ویروس از طریق هوا تنها پس از فرایند پزشکی که ذراتی کوچک‌تر از پنج میکرون را تولید می‌کند، امکان پذیر است.
دکتر بنتا الگرانزی از کارشناسان بخش کنترل بیماری سازمان جهانی بهداشت در این خصوص می‌گوید شواهد درباره گسترش و شیوع این ویروس از طریق هوا متقاعد کننده نیستند.
وی افزود: «به طور اخص در چند ماه گذشته ما چندین بار اعلام کرده ایم که انتقال ویروس را از راه هوا امکان پذیر می‌دانیم، اما شواهد روشن و محکمی در این خصوص نیست و بحث جدی در این باره وجود دارد.»
کارشناسان می‌گویند ویروس کرونا چه توسط قطرات بزرگی که بعد از عطسه در هوا منتشر می‌شود و یا قطرات بسیار کوچک‌تر در بازدم افراد ممکن است در فضای بسته یک اتاق منتشر شود و افراد را با استنشاق آن مبتلا کند.
در اوایل ماه آوریل گذشته نیز یک گروه 36 نفره از کارشناسان از سازمان جهانی بهداشت خواستند تا شواهد مربوط به انتقال ویروس از طریق هوا را بررسی کند.
این سازمان نیز به سرعت به این خواسته پاسخ داد و با لیدیا موراوسکا از اعضای این گروه از کارشناسان تماس گرفت و خواست تا نشستی را در این خصوص برنامه ریزی کند.
اما برخی از شرکت کنندگان در این نشست گفتند که بحث‌ها بیشتر از سوی کارشناسانی دنبال شد که طرفداران سرسخت شستشوی دست‌ها هستند و این موضوع مطرح شد که باید روی موضوع ذرات معلق در هوا تأکید بیشتری شود و توصیه‌های این کمیته همچنان بدون تغییر باقی ماند.
دکتر موراوسکا و دیگران در این نشست به مواردی اشاره کردند که نشانگر انتقال ویروس از طریق هوا به ویژه در فضا‌های بسته و مملو از جمعیت با سیستم‌های تهویه هوای ضعیف و نامناسب بود. آن‌ها اعلام کردند که سازمان جهانی بهداشت بین ذرات ریز و ذرات بزرگ‌تر معلق در هوا تمایز ایجاد کرد، حال آن که افراد مبتلا هر دو آن‌ها را در هوا منتشر می‌کنند.
لینسی مر که از کارشناسان انتقال ویروس از راه هوا در دانشگاه ایالتی و موسسه ویرجینیا تک " Virginia Tech" است در این خصوص می‌گوید: «ما از سال 1946 تاکنون می‌دانیم که سرفه و صحبت کردن نیز می‌تواند ذرات ریز معلق در هوا تولید کند.»
بیل هاناگ از کارشناسان همه گیرشناسی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی اچ چان در این خصوص می‌گوید: «عموماً مردم در مورد انتقال ویروس از راه هوا به طور احمقانه فکر و صحبت می‌کنند.»
وی افزود: «ما بر این باور هستیم که انتقال از راه هوا به این معنا است که ذرات معلق در هوا می‌تواند ساعت‌ها بعد نیز شما را آلوده کند و حتی راه خود را داخل هر خانه‌ای در هر کجا پیدا کند.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا هوا سازمان جهانی بهداشت ویروس از طریق هوا انتقال ویروس ویروس کرونا معلق در هوا راه هوا کوچک تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۲۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۲.۷ میلیون پرونده جدید مالیاتی در کشور

 سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست هم اندیشی با نخبگان، اظهار کرد: امروز دو وظیفه مهم را به عنوان نظام مالیاتی برعهده داریم که باید به نتیجه برسانیم؛ نخستین وظیفه ما تامین مالی پایدار و غیر تورمی برای دولت است.

وی افزود: کشور ما طی دهه‌های اخیر با منابع نفت اداره می‌شد که یکی از دلایل چالش اقتصاد امروز، همین امر بوده و مسئله تورم نیز ریشه در اقتصاد نفت محور دارد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مسائل اقتصادی امروز در حوزه ناترازی‌های انرژی، افزایش نقدینگی، چالش‌های صندوق بازنشستگی ریشه در اقتصاد نفت محور دارد. به همین خاطر است که رهبری بار‌ها تاکید داشته که در تامین نیاز‌های جاری کشور باید از اقتصاد نفتی فاصله گرفت.

سبحانیان دومین وظیفه نظام مالیاتی را حفظ رضایت مردم خواند و تاکید کرد: باید شرایط مالیات ستانی را برای مردم تسهیل کنیم و یکی از نارضایتی‌هایی که در مسئله پرداخت مالیات وجود دارد، بحث تبعیض در اخذ مالیات است.

وی گفت: به منظور مالیات ستانی عادلانه، زیرساخت‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی را فراهم کردیم تا به سمت کنترل فرار مالیاتی حرکت کنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: سال گذشته ۸۰۵ هزار میلیارد تومان مالیات، ۱۳۵ هزار میلیارد تومان عوارض وصولی و واریزی به شهرداری ها، دهیاری‌ها و وزارت کشور و ۴۵ هزار میلیارد تومان وصولی و واریزی موضوع ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، محقق شده است.

سبحانیان بیان کرد: در مجموع حدود ۹۸۴ هزار میلیارد تومان مجموع مالیات و عوارض وصولی توسط سازمان امور مالیاتی کشور بوده است.

وی افزود: تحقق رشد وصولی علی رغم افزایش معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی صورت گرفته به نحوی که در این رابطه می‌توان به کاهش ۷ درصد نرخ محاسبه مالیات برای شرکت‌های تولیدی با هدف رونق فعالیت تولیدی در کشور، اعطای معافیت‌های مالیاتی به شرکت‌های بورسی در صورت سرمایه‌گذاری مجدد از محل سود سالانه در شرکت با هدف ترغیب شرکت‌ها و کارآفرینان به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مولد و همچنین افزایش دوبرابری معافیت حقوق بگیران به منطور کاهش فشار اقتصادی اشاره کرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: در دهه ۹۰ حدود ۶۴ درصد منابع عمومی و هزینه‌های جاری از طریق منابع نفتی و سایر بوده و تنها ۳۶ درصد از طریق مالیات بوده است در حالی که در دولت سیزدهم ۵۲ درصد درآمد‌ها از طریق مالیات و تنها ۴۸ درصد از طریق نفت تامین می‌شود.

سبحانیان بیان کرد: همزمان با تحقق درآمد‌های مالیاتی دولت، مسئله کیفیت و پایداری درآمد‌های مالیاتی و حفظ رضایت مردم را در دستور کار قرار دادیم.

وی یکی از راهکار‌های اصلی تداوم افزایش با کیفیت و پایدار را مبارزه با فرار مالیاتی خواند و گفت: این امر از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان محقق شده به نحوی که ۲.۷ میلیون پرونده جدید شناسایی شده، همچنین ۱۸ هزار میلیارد تومان مالیات از طریق رهگیری تراکنش‏های مشکوک و بازرسی‏های مالیاتی وصول و ۶۰۰ هزار اظهارنامه برآوردی نیز برای اولین بار در کشور به صورت سیستمی و به صورت هوشمند صادر شده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: فرایند حسابرسی مالیاتی با استفاده از سامانه مودیان تقویت شده، همچنین فرآیند دادرسی مالیاتی بهبود یافته است.

سبحانیان در ادامه گفت: میز‌های خدمت را در سراسر کشور به شدت افزایش دادیم؛ در پذیرش اظهارنامه پیشرفت چشمگیری داشتیم به نحوی که ۸۸ درصد از اظهارنامه‌ها بدون رسیدگی پذیرش کردیم، بیش از ۴ میلیون پرونده مالیات بر ارزش افزوده به طور سیستمی محاسبه شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق نظام مالیات عادلانه تمرکز بر دانه درشت‌ها است، ۵۰ درصد از مالیات تنها از یک درصد از مودیان پرداخت می‌شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در اسفند ۱۴۰۲ به نسبت فروردین ۱۴۰۲ رشد ۶۰ برابری تعداد اشخاص حقیقی و حقوقی را در سامانه مودیان شاهد هستیم. تعداد صورتحساب الکترونیک دریافتی روزانه در سامانه مودیان رشد ۴۰ برابری داشته و از ۴۵۰ هزار صورتحساب در روز به ۱۸ میلیون عدد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ۱.۴ میلیارد صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان جمع آوری و پردازش شده است، گفت: سامانه مودیان موجب افزایش پیش بینی پذیری اقتصاد، جلوگیری از شکل گیری شرکت‌های صوری و فرار مالیاتی، تسهیل و تسریع در فرایند استرداد اعتبار مالیاتی، کاهش هزینه‌های حسابرسی و وصول مالیات خواهد شد.

منبع : روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران
  • شناسایی ۲.۷ میلیون پرونده جدید مالیاتی در کشور
  • فقط حمل دارو اینترنتی می‌شود نه تجویز و تائید آن
  • پرداخت ۵۰ درصد از مالیات از یک درصد مودیان
  • کاهش تولد نوزادان با بیماری‌های قابل پیشگیری