Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس حوزه‌ هنری چهارمحال و بختیاری گفت: کتاب «انقلاب‌اسلامی به روایت زنان چهارمحال و بختیاری» در حوزه هنری استان تدوین شده و در حال چاپ است که در این اثر به دید بانوان نسبت به انقلاب اسلامی پرداخته است.

حجت‌الله شیروانی در دیدار با خبرنگاران ایسنا، به اقدامات این نهاد اشاره کرد و گفت: از آغاز تاسیس حوزه هنری در چهارمحال و بختیاری نشست‌های شعرخوانی و انجمن‌های شعر فعال بوده‌اند و نشست شاهنامه‌خوانی در استان حدود ۱۴ سال سابقه کار و فعالیت دارد و به صورت هفتگی در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چهارمحال و بختیاری در زمینه‌های موسیقی، تئاتر و هنرهای نمایشی، خوشنویسی، نویسندگی و سایر رشته‌های هنری دارای استعداد و ظرفیت‌های مطلوبی و هنرمندان توانمند است که لازم است با حمایت از بخش فرهنگ و هنر در ترویج، نشر و توسعه آن شاهد گام‌های موثری باشیم.

شیروانی کمبود فضاهای فیزیکی هنری را مشکل حوزه هنری چهارمحال و بختیاری دانست و عنوان کرد: امیدواریم با حمایت مسئولان استانی و ایجاد مکان مناسب برای انجام فعالیت‌های هنری شاهد دیدن استعدادهای بیشتر هنرمندان استان در این مکان‌ها باشیم.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری در ادامه اضافه کرد: حوزه هنری در واحد ادبیات در قالب نشست‌های شعر سپیدنو، شعر کلاسیک و داستان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی در خصوص فعالیت واحد موسیقی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری، تشریح کرد: در بخش موسیقی بین ۷ تا ۸ اثر موسیقی محلی و سنتی توسط حوزه هنری استان منتشر شده است که حائز رتبه‌های برتر ملی شده‌اند.

رئیس حوزه‌ هنری استان با اشاره به اینکه حوزه هنری از پخش زنده کنسرت‌های محلی و سنتی در استان حمایت می‌کند، تاکید کرد: هدف حوزه هنری در این زمینه حمایت از موسیقی محلی و کمک به تغییرات موسیقی محلی در استان است.

شیروانی واحد هنرهای نمایشی را یکی از قدیمی‌ترین واحدها در حوزه هنری استان دانست و ادامه داد: هرساله بین ۴ تا ۵ اثر نمایشی در چهارمحال و بختیاری تولید و به جشنواره فرستاده می‌شود که بسیاری از این آثار رتبه‌ها و موفقیت‌های ملی به دست آوردند.

 رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری  با اشاره به تولید حدود ۷ تا ۸ هنر تجسمی در استان توضیح داد: هرساله کارگاه‌های مختلف هنری و دوره‌های آموزشی برگزار شده و ۲ کتاب در این زمینه با عنوان مجموعه نقاشی نقاشان استان به چاپ رسیده است.

وی در خصوص هنر خوشنویسی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون در زمینه خوشنویسی ۲ اثر به چاپ رسیده است.

رئیس حوزه هنری ادامه داد: در بحث آفرینش‌های ادبی حدود ۱۰ تا ۱۲ اثر چاپ و منتشر شده است که نگاهی ویژه به لهجه‌ها و گویش‌های محلی استان دارد و در زمینه گویش ترکی در استان نیز ۲ اثر چاپ و منتشر شده است.

شیروانی ادامه داد: در سال گذشته در زمینه لهجه‌های دهکردی اثری موفق با عنوان "قوطی بگیر بینشون" توسط حوزه هنری چهارمحال و بختیاری چاپ و به چاپ دوم نیز رسیده است و در حال حاضر برای لهجه قهفرخی نیز اثری مجوز چاپ گرفته است که در صدد هستیم با عبور از بحران کرونا از آثار جدید رونمایی کنیم.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: از ابتدای تاسیس حوزه هنری در استان تا کنون نزدیک به ۷۰ اثر در زمینه‌های فیلم کوتاه، مستند، داستانی و انیمیشن در حوزه هنری استان تولید شده است و برخی از این آثار رتبه‌های ملی، بین‌المللی، منطقه‌ای و استانی کسب کردند که این آثار به معرفی فرهنگ، سبک زندگی و باورهای مردم استان می‌پردازد.

وی به برگزاری جایزه نمایش‌نامه نویسی در سال‌های اخیر در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: در این خصوص رویدادها توسط داوران تراز اول ملی و استانی داوری شد و تلاش کردیم از همه‌ ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده کرده و موضوعات منتخب روز که مورد توجه حوزه هنری از جمله خانواده، کودک‌ و نوجوان، اخلاق، عدالت، تمدن و نقلاب اسلامی و دفاع مقدس هستند، به آن‌ها پرداخته و ارائه می‌شوند.

شیروانی ثبت خاطرات شفاهی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس را از وظایف واحد فرهنگ و  مطالعات پایداری عنوان و بیان کرد: در این زمینه حدود ۸ اثر توسط  رزمندگان‌چهارمحال و بختیاری روایت و به چاپ رسیده است.

وی در ادامه به چاپ «تاریخ‌ انقلاب ‌اسلامی در چهارمحال و بختیاری» اشاره و بیان کرد: این اثر کتابی ۲ جلدی با حدود یک‌هزار صفحه است که طی چندین سال گردآوری شده و هدف از چاپ این کتاب مشخص شدن نقش مردم چهارمحال و بختیاری در شکل‌گیری و پیدایش انقلاب اسلامی ایران است.

شیروانی این اثر را سندی علمی و جامع  و حاصل مصاحبه با حدود ۱۰۰ نفر دانست و اضافه کرد: این کتاب دارای اسناد مختلف، روزنامه و ... است و گام موثری برای روایت انقلاب‌اسلامی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: هدف از تولید این کتاب، آشنایی جوانان به خصوص دانشجویان در رابطه با چرایی انجام انقلاب‌اسلامی است و این کتاب ثابت کرد که چهارمحال و بختیاری نقش مهم و تاثیرگذاری در انقلاب‌اسلامی داشته است.

رییس حوزه هنری استان با اشاره به اینکه این اثر در حال چاپ  است و در دهه فجر سال گذشته رونمایی نمادین از این اثر به عمل آمد، ادامه داد: اثری دیگر با عنوان «انقلاب‌اسلامی به روایت زنان چهارمحال و بختیاری» در حوزه هنری استان تدوین شده و در حال چاپ است که در این اثر به دید بانوان نسبت به انقلاب اسلامی پرداخته است.

وی در ادامه ویروس کرونا را یک تهدید و فرصت دانست و خاطرنشان کرد: این ویروس موجب تلنگری به مجموعه شد و در این مدت زمان حرکت حوزه هنری به سمت بخش تولید معطوف شد و انیمیشنی به موضوع کرونا به تولید رسید. 

شیروانی در پایان با اشاره به هدف اصلی حوزه هنری یادآور شد: این حوزه خود را موظف و ملزم به پاسداری از هویت و فرهنگ مردم چهارمحال و بختیاری دانسته و این حوزه می‌کوشد که بر مبنای نیازهای جامعه و مردم آثاری را تولید، منتشر و ارائه کند و همچنین پذیرای نقد، بررسی آثار تولید شده، توسط همه افراد جامعه در این زمینه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری حوزه هنري چاپ کتاب انقلاب اسلامي ايران حوزه هنری چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری حوزه هنری استان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۹۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از هنرمندان طراز هنر انقلاب/ مسعود نجابتی چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه دهمین  هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» امشب، چهارشنبه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی ، نامزدهای هفته هنر انقلاب ، حجت الاسلام حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ، محسن نفر، میلاد عرفانپور و سایر هنرمندان در حوزه هنری در حال برگزاری است.

تاکنون چهره‌هایی چون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب  عنوان هنرمند انقلاب اسلامی معرفی شدند.

اجرای مراسم برعهده رسالت بوذری است پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و قرائت کلام الله مجید تیزر مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب پخش شد.

محمدرضا باقری مدیرعامل مجموعه سوره مهر و دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره گفت: بیش از هزار نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه طی نظرسنجی که توسط مراکز حوزه هنری انجام شد، نامزد‌های چهره هنر انقلاب را انتخاب کردند و در نهایت ۹۶ نفر انتخاب شدند. پس از آن کار به هیات انتخاب واگذار شد و بعد از طی این پروسه که در برگیرنده جلسات متعددی بود در نهایت ۵ نفر به عنوان نامزد دریافت جایزه چهره هنر انقلاب معرفی شدند و امروز هم چهره هنر انقلاب خدمت شما عزیزان معرفی می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال چهره بین المللی هنر انقلاب هم داریم که امروز در فواصل زمانی مختلف خدمت شما عزیزان معرفی می‌شود، افزود: این در حالی است که در طول برنامه امشب مراسم قدردانی دیگری هم داریم که خدمت شما عزیزان معرفی خواهد شد.

سپس با پخش تصاویری از هنرمندان پیشگام هنر انقلاب یاد و خاطره هنرمندان درگذشته حوزه هنری انقلاب اسلامی گرامی داشته شد.

در ادامه برنامه هم با حضور حجت الاسلام قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی نوبت به معرفی برترین رویداد هنر انقلاب رسید که در این بخش انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری به عنوان پروژه برگزیده معرفی شد.

همچنین محمدرضا سرشار در آیین اختتایه هفته هنر انقلاب به عنوان چهره ماندگار هنر انقلاب برگزید شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

همچنین آرسیتید استبان ارناندس گررو معروف به «آرس» کاریکاتوریست نامدار کوبایی در آیین اختتامیه به عنوان چهره بین المللی هنر مقاومت برگزیده شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

در ادامه مراسم محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با تعریف خاطراتی از رزمندگان جبهه مقاومت گفت: چهره هنر انقلاب اسلامی باید در یک فرآیند نخبگانی با مشارکت نخبگان فرهنگ و هنر انقلاب انتخاب شود و تلاش ما این بود که این فرآیند به درست ترین شکل ممکن انجام شود.

وی با اشاره به تغییراتی که در زمینه انتخاب چهره هنر انقلاب صورت گرفته گفت:من خواهش می کنم در این فرآیند با نقد خود کمک کنید تا به سمت تعالی در شیوه انتخاب حرکت کنیم. این سنت حسنه باید مایه رشد فرهنگ و هنر ایران اسلامی و هنر انقلاب باشد و فکر می کنم با نگاه شما عزیزان چه به صورت غیر عمومی و چه به صورت عمومی در رسانه ها این آیین را ارتقا دهیم.

وی افزود: امسال توفیق داشتیم که دامنه بین المللی هنر انقلاب را هم تعریف کنیم. چرا که معتقدیم انقلاب اسلامی و هنر انقلاب یک پدیده فطری است و فکر می کنیم هرکسی که اهل این معنا باشد می‌تواند فطرت پاک خود را پیش روی معارف اسلامی قرار بدهد. امسال فرصت بسیار خوبی برای ما بود که بتوانیم جایزه هنر انقلاب را به صورت بین‌المللی تعریف کنیم و امیدوارم در سال های بعد ارتقا پیدا کند.

سپس محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی هم در این بخش از برنامه با تبریک پیروزی اخیر جبهه مقاومت در سرزمین های اشغالی گفت: امیدوارم با یاری خدا نصرت اسلام و مسلمین با پیروزی کامل جبهه مقاومت و برافراشتن پرچم توحید در قدس عزیز سال آینده نماز وحدت را به امامت رهبر عزیزمان در مسجد الاقصی اقامه کنیم. این اتفاق به زودی رخ می دهد.

وی اظهار کرد: امروز خوشحالیم حوزه هنری با دستان توانمند رهبر به شجره طیبه مبدل شده که شاخه هایش مشتقات هنر انقلاب را زیر سایه خود قرار داده است. هنر متعهدی که سال ها پیش توسط امام راحل ترسیم شد ،امیدوارم به دست هنرمندان متعهد به نهضت امام (ره) قله ها فتح شود.

مسعود نجابتی چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد

نجابتی با دریافت جایزه خود گفت: خاطرم هست که در دوره دبستان همیشه در مدرسه ما را تشویق می کردند که برای ما بسیار دربرگیرنده خاطرات جذابی بود و حتما هم نسلان من این خاطرات مشترک را دارند. بزرگ تر شدیم دیدیم این جوایز را خانواده به مدیران مدرسه می دادند تا ما تشویق شویم.

این هنرمند اظهار داشت:  من کارهای نکرده و کاستی های زیادی دارم که باید آن ها را جبران کنم اما لازم است مراتب تشکر خودم را از اینکه من را قابل دانستند، اعلام کنم. این هدیه را به نمایندگی شما به مردم مظلوم غزه تقدیم می کنم که چشم جهانیان را با مقاومت خود روشن کردند.

عبدالحمید قدیریان نیز در پایان مراسم گفت: ما نسل جوانی را در هنر انقلاب می بینیم که ثمره تلاش مسعود نجابتی هستند که خیلی باحیا و تلاش مثال زدنی کارهای بسیار ارزشمندی را انجام دادند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستان پر مهر خیران قفل گشای آزادی
  • هسته های هنری در استان بوشهر ایجاد می شود
  • معرفی ۱۰ چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان بوشهر
  • برنامه‌های حوزه هنری باید زیست بوم محور باشد
  • اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب برگزار شد
  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است
  • تجلیل از هنرمندان طراز هنر انقلاب/ مسعود نجابتی چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد
  • آیین اختتامیه دهمین هفته هنر انقلاب آغاز شد/چهره‌های هنر انقلاب تجلیل شدند
  • پاسخگویی به بیش از ۸۷ هزار تماس با سامانه تلفنی ۱۴۱ در چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی