Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از واگذاری خدمات مدیریت گردشگری در پارک ملی تندوره، اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان و پارک طبیعت پردیسان شاندیز به بخش خصوصی و شروط محیط زیست استان دراین خصوص خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تورج همتی درتوضیح این خبر گفت: این واگذاری با هدف تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، افزایش تحرک و پویایی اقتصاد بخش خصوصی درراستای اصل 44 قانون اساسی و تمرکز بر کاهش تصدی گری دولت در برخی خدمات عمومی با حضوراعضای کارگروه واگذاری ماده 27 قانون الحاق 2 و مشاور طرح به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول با اشاره به اینکه پیش از این نیز طی جلسات متعدد با اعضای کمیته مربوطه، موضوع به صورت تخصصی و تفصیلی بررسی وکارشناسی شده بود گفت: درنشست با اعضای کارگروه تخصصی، موضوع واگذاری پارک طبیعت پردیسان واقع در روستای ویرانی نیز از سوی مشاور مطرح و پس از بررسی اعضاء و تبیین نقطه نظرات ،موضوع واگذاری تشریح و به تصویب رسید.
همتی با اشاره به اینکه واگذاری خدمات مدیریت گردشگری درپارک ملی تندوره ،اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان نیز مدتها در دست بررسی و مطالعه بوده است گفت: با تایید اعضای این کارگروه که شامل مسئولان مربوطه در دادگستری، استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان امور اقتصای و دارایی و این اداره کل است، مقرر شد واگذاری نهایی پارک پردیسان زمانی مورد توافق قرارگیرد که اسناد پارک یاد شده به نام محیط زیست استان انتقال یابد.
وی با تأکید براینکه حفظ کاربری واگذاری و ماندگاری آورده سرمایه گذار برای دولت دوشرط اساسی این واگذاری بوده است تصریح کرد: لازم است درهمه مراحل تمامی اسناد ومدارک فنی و مالی و نیز کاربریها ضمیمه گزارش شود و موضوع بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته و هر گونه واگذاری پس از تایید گزارشات صورت پذیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به اینکه همه موارد حاکمیتی از آورده سرمایه گذار حذف خواهد شد خاطر نشان ساخت: آورده سرمایه گذار شامل تمامی عملیات ساختمانی اجرایی و زیر ساختی خواهد بود و تجهیزات منقول و اقلام قابل فرسایش جزء آورده سرمایه گذار به حساب نمی آید .
وی با بیان اینکه اینگونه واگذاری منافع مادی برای سازمان حفاظت محیط زیست نخواهد داشت یاد آور شد:آموزش و فرهنگ سازی زیست محیطی وبهره برداری حفاظتی مهمترین هدف سازمانی دراین برنامه است که درقالب مدل DBOM” " یابه عبارتی "طراحی، ساخت، بهره برداری و نگهداری" بدون انتقال مالکیت به سرمایه گذار بخش خصوصی صورت خواهد پذیرفت .
همتی افزود: دولت مجاز و مکلف شده است با استفاده از ظرفیت‌های بخش غیردولتی شامل بخش‌های خصوصی، تعاونی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و نهادها و موسسات غیر دولتی پروژه‌های جدید، نیمه تمام و در حال بهره‌برداری را به اتمام برساند و با استفاده از این راهکار قانونی، ضمن اینکه بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه تمام در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه خواهد رسید ، قسمتی از بار مالی دولت نیز کاهش خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آورده سرمایه گذار حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر برای خلیج فارس و دریای عمان به صدا درآمده است!

خلیج فارس و دریای عمان به‌عنوان بخشی از مهم‌ترین پهنه‌های آبی جهان، از نظر تنوع زیستی، منابع شیلاتی و منابع نفتی، اکوسیستم منحصر به فردی به شمار می‌روند.

به گزارش تجارت نیوز، اهمیت این منطقه از بعد سیاسی، اقتصادی و تجاری، آن را به یکی از مهم‌ترین قطب‌های استراتژیک و ژئوپلتیک جهان تبدیل کرده است. در عین حال، چالش‌های  محیط زیستی جدی، حیات این اکوسیستم را به خطر انداخته است.

پدیده شکوفایی مضر جلبکی در خلیج فارس و دریای عمان

افزایش ورود مواد مغذی به آب‌ها به دلیل فعالیت‌های انسانی، منجر به افزایش وقوع پدیده شکوفایی مضر جلبک (HABs) در این اکوسیستم شده است.

در استان هرمزگان، 436 مورد شکوفه جلبکی در 35 سال گذشته ثبت شده که 270 مورد آن از نوع مضر دینوفلاژلات بوده است. این پدیده، اثرات منفی قابل توجهی بر اقتصاد، محیط زیست و سلامت جامعه در سواحل بندرعباس و دیگر مناطق ساحلی خلیج فارس و دریای عمان داشته است.

تغییرات آب‌وهوایی و افزایش دمای سطح دریا

خلیج فارس و دریای عمان به عنوان کانون‌های تغییرات آب و هوایی، شاهد افزایش دمای سطح دریا هستند. این پدیده، پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و اکولوژیکی متعددی برای تمام آب‌های ساحلی منطقه به دنبال خواهد داشت.

آلودگی نفتی در مناطق دریایی و ساحلی

عبور و مرور کشتی‌ها و تخلیه آلاینده‌ها، از جمله عوامل اصلی آلودگی نفتی در خلیج فارس و دریای عمان هستند. آلودگی نفتی، خطرات جدی را برای اکوسیستم‌های دریایی و جوامع ساحلی به وجود می‌آورد. تخلیه انواع مواد شیمیایی خطرناک نیز از عوامل آلودگی محیط‌زیست در این مناطق به شمار می‌آید.

خطر جدی برای تنوع زیستی 

با وجود چالش‌های موجود، خلیج فارس و دریای عمان از تنوع زیستی دریایی غنی و منحصر به فردی شامل صخره‌های مرجانی، جنگل‌های مانگرو و گونه‌های مختلف ماهی برخوردارند.

مرجان‌ها به عنوان یکی از پتانسیل‌های مهم تجمع زیستی خلیج فارس شناخته می‌شوند. اما تغییرات اقلیمی و آلودگی به طور تدریجی پوشش زنده مرجانی را رو به نابودی برده است.

تغییرات اقلیمی و تخریب محیط‌زیست به امنیت زیستی پرندگان مهاجر و جانداران جزایر غیرمسکونی نیز در خلیج فارس و دریای عمان آسیب می‌رساند. حفاظت از این اکوسیستم‌های ارزشمند، از طریق اقدامات حفاظتی و مدیریت پایدار، ضروری است.

راهکارهای نجات خلیج فارس و دریای عمان

هر چند این اکوسیستم شرایط خوبی ندارد اما هنوز راهکارهایی برای نجات آن وجود دارد:

- همکاری‌هایی بین‌المللی: کنوانسیون‌ منطقه‌ای‌ کویت برای‌ همکاری‌ درباره حمایت‌ و توسعه‌ محیط‌ زیست دریایی و نواحی‌ ساحلی‌ در برابر آلودگی 1978 به تصویب رسید. هدف این کنوانسیون، جلوگیری و کاهش آلودگی محیط‌زیست دریائی و مبارزه با آلودگی در منطقه دریائی (خلیج فارس و دریای عمان) را دارد.

- مدیریت پایدار: اجرای برنامه‌های مدیریت پایدار برای منابع طبیعی و فعالیت‌های انسانی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان،

- کنترل آلودگی: کاهش ورود آلاینده‌ها به آب‌ها از طریق تصفیه فاضلاب‌ها، کنترل تردد کشتی‌ها و استفاده از روش‌های مدرن

- اقدامات حفاظتی: ایجاد مناطق حفاظت‌شده دریایی، احیای اکوسیستم‌های آسیب‌دیده و افزایش آگاهی عمومی.

حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان، به عنوان یک ضرورت حیاتی، نیازمند همکاری و تعهد تمام کشورهای منطقه است. با اتخاذ رویکردی جامع و پایدار، می‌توان از این اکوسیستم‌های ارزشمند برای نسل‌های آینده حراست کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زنده گیری یک قلاده گرگ هار توسط پلیس مشهد
  • بازدید بیش از ١۵ هزار و ۵۰۰ نفر از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی لرستان
  • زنگ خطر برای اکوسیستم زاگرس مرکزی به صدا درآمد
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه
  • امکان چادرخوابی در پارک کوهستانی صفه و حاشیه زاینده‌رود وجود ندارد
  • امکان چادر خوابی در پارک کوهستانی صفه و حاشیه زاینده‌رود وجود ندارد
  • زنگ خطر برای خلیج فارس و دریای عمان به صدا درآمده است!