Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه تهران به این پرسش پاسخ داده است که "هنگام تماس دست آلوده با چشم‌‌ها چه اقداماتی برای جلوگیری از انتقال کرونا انجام دهیم؟"

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همان‌طور که می‌دانیم ویروس کرونا می‌تواند از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن شود. یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری که مکرراً توسط مراجع بهداشتی همچون سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا توصیه می‌شود، شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و اجتناب از تماس دست‌های آلوده با چشم، بینی و دهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چنانچه فردی پس از تماس مشکوک، چشم‌های خود را با دست‌های آلوده لمس کند، چگونه می‌تواند آن‌ها را بشوید؟

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه تهران، این ویروس ممکن است از طریق قطرات تنفسی آلوده که حین صحبت، سرفه یا عطسه فرد بیمار در فضای اطراف او پخش‌شده‌اند، وارد چشم اطرافیان شود. علاوه بر این، تماس دست‌های آلوده با چشم‌ها، عاملی جهت انتقال ویروس به آن‌هاست. پس از راه‌یابی به چشم، ویروس می‌تواند در لایه ملتحمه عفونت ایجاد کند که کونژنکتیویت (چشم صورتی) نام دارد و از تظاهرات نادر بیماری کووید-19 است. سپس ویروس از این طریق می‌تواند به دیگر نقاط بدن راه یابد. در این راستا، استفاده از تجهیزات ایمنی مانند عینک و محافظ صورت برای پرسنل مراکز بهداشتی/درمانی توصیه شده است، تا مانع انتقال ویروس از طریق چشم‌ها شوند. در مورد افراد عادی هم مهم‌ترین روش پیشگیری، اجتناب از تماس و خاراندن چشم‌ها با دست‌های آلوده ذکر شده است اما هیچ دستورالعملی در مورد نحوه شست و شوی چشم‌ها پس از تماس با فرد مشکوک به کووید -19 ذکر نشده است. به عقیده چشم‌پزشکان، درصورتی‌که واقعاً دست آلوده به ویروس کرونا با چشم تماس داشته باشد، مثل این است که دست آلوده با مخاط بینی تماس داشته است و راهی نیست که بتوان جلوی تکثیر و یا اتصال ویروس به سلول‌ها را گرفت.   بنابراین، تا حد امکان باید افراد، مراقب تماس دست‌های آلوده با چشمان خود باشند. اما پس از تماس دست‌های آلوده مشکوک با چشم‌ها، بایستی ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون به‌خوبی شسته و سپس از مواردی همچون قطره اشک مصنوعی، سرم نمکی (محلول نرمال سالین)، یا شامپو بچه رقیق شده جهت شستشوی چشم‌ها استفاده نمایید. به منظور استفاده از شامپو بچه می‌توانید یک یا دو قطره از شامپو را به یک فنجان آب نسبتاً گرم اضافه کرده و سپس یک گلوله پنبه‌ای تمیز را اندکی آغشته به این محلول نموده و به آرامی در راستای عقب و جلو روی پلک و مژه‌های خود بکشید. سپس چشمان خود را با "آب" شسته و با دستمال تمیز خشک کنید. پس از اتمام کار مجدداً دستان خود را با آب و صابون بشویید. در صورت در دسترس بودن "محلول‌های مخصوص شستشوی چشم" می‌توانید چشمان خود را با آن‌ها شستشو دهید.   انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: تماس دست های آلوده آلوده با چشم چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۹۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: معجونی برای کنترل ویروس در بدن (فیلم) راهکار‌هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن (موشن‌گرافی) آیا واکسن برای کرونا و ویروس های تنفسی کافی است؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جلوگیری از نقل و انتقال 2 هزار و 500 میلیارد تومان اموال قاچاقچیان موادمخدر در گلستان
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • پرونده مافیایی در دنیای ایجنت‌ها؛ وقتی کمیسیون انتقال منجر به تهدید می‌شود
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)