Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس کشور با حضور رئیس سازمان بسیج دانشجویی و جمعی از هنرمندان در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس کشور با حضور محمد جواد رئیس سازمان بسیج دانشجویی، جهانگیر الماسی، مریم جلالی، مهدی عظیمی میرآبادی و جمعی دیگر از هنرمندان در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هنر اصیل هنری است که ریشه در حقیقت دارد

نیک‌روش در ابتدای نشست با قدردانی از حضور هنرمندان در این جلسه گفت: خیلی خوشحالم از اینکه خدمت شما بزرگواران هستیم و امیدواریم که زمینه رشد یک نسل پا به کار انقلابی را در عرصه سینما رقم بزنیم و ان شاالله بتوانیم زمینه را برای انتقال تجربیات بزرگواران به بدنه انقلابی دانشجویی ایجاد کنیم تا این عزیزان بتوانند این مسیر را ادامه بدهند.

 

رئیس سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: هنر اصیل هنری است که ریشه در حقیقت دارد و آن چیزی که به یک پدیده هنری و یک مخلوق هنری ماندگاری می‌دهد دقیقاً آنجایی است که نسبتی با حقیقت دارد و آن چیزی که  هنر و یک محصول هنری را  در حوزه سینما و تلویزیون ممتاز می‌کند بیش‌از آن‌که جلوه‌های فنی آن باشد اصل ایده‌ آن است شاید ذکر مثال از شهید آوینی برای این جمع خیلی ضرورت نداشته باشد اما واقعاً همراه سازی که انسان با اندیشه‌ها و آثار شهید آوینی پیدا می‌کند گواه این ادعاست.

 

نیک‌روش با بیان اینکه هدف امام از تاسیس بسیج دانشجویی و طلبه صرفا یک حرکت فرهنگی بود ابراز داشت: مشخصا آنچه که طی این سال‌ها از تأسیس بسیج دانشجویی گذشته ؛ بسیج دانشجویی جزو معدود مجموعه‌هایی که در واپسین ماه‌های حیات امام راحل توسط خود ایشان بنا گذاشته‌شده است و به نظر می‌رسد که امام می‌خواستند آرایش جدیدی را به نیروهای که دل درگرو انقلاب داشتن بدهد چراکه جنگ سخت تقریباً تکلیفش مشخص‌شده بود و عرصه‌های جدیدی باید برای مردم ما عرصه های جدیدی خلق می‌شد که آن مسیر، مسیر فضای نرم بود.

 

وی افزود: امام راحل برای این کار تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها می دانست که در عرصه‌های مختلف هم در جبهه هم در سازندگی هم در فرهنگ و... باید حضورداشته باشند به‌راستی امام به دنبال چه بود در اینجا است که ایشان افق را روشن می‌کند و می‌گوید به دنبال حکومت اسلامی هستیم و این حکومت بزرگ اسلامی برای آن‌که پیام آن فراگیر باشد به زبان‌هایی به‌غیراز زبان‌هایی که نیاز به ترجمه داشته باشد نیاز دارد و آن زبان، زبان هنر است.

 

نیک روش با ابراز اینکه ماموریت بسیج دانشجویی تربیت انسان متعالی و متعهد است، افزود: ما در بسیج دانشجویی دو وظیفه ‌داریم یکی تربیت نیروی تراز انقلاب است نیرویی که هم مراتب تعهد و تخصص آن در سطح قابل قبولی باشد و هم بتواند با ایفای نقش در عرصه‌های مختلف به حل مسائل  و مشکلات مردم و کشور کمک کند لذا در اینجا یک هم‌افزایی بین این حوزه احساس می‌شود تا با بهره گیری از آن بتوانند با زبانی پویا و متعالی به حل مشکلات پرداخت.

 

تجلیل از ورود جدی و عمیق بسیج دانشجویی در عرصه فیلم و سینما

در ادامه این نشست کامران ملکی با بیان اینکه ورود بسیج دانشجویی به این عرصه اتفاق مبارک و میمونی است، گفت: اینکه بسیج دانشجویی در عرصه فیلم و سینما ورود جدی و عمیق پیدا کرده است جای خوشحالی است و این اتفاق برای کشور یک نیاز است.

 

وی ادامه داد: نیاز امروز کشور ما این نیست که در عرصه سینما حرف نو گفته شود بلکه کافی است تنها حرف های خودمان که همان ادبیات و مفاهیم انقلاب اسلامی است، گفته شود.

 

نگاه امنیتی به مقوله فرهنگ و هنر همواره آسیب زا بوده است

پرویز فارسی جانی هم  با بیان اینکه نگاه امنیتی به مقوله فرهنگ و هنر همواره آسیب زا بوده است، افزود: آسیبی که می‌توان حوزه هنر را تحت‌الشعاع قرار دهد نگاه امنیتی و سیاسی است هنر باید زاییده درون دل جان و عقل باشد و این که امثال شهید آوینی این‌گونه درخشیدند برای خودسازی بود که اینها داشتند.

 

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند بهترین زبان برای معرفی انقلاب و دفاع مقدس هنر و سینما است و متأسفانه کمترین توجه در این زمینه از طرف ما به این موضوع شده است.

 

وی افزود: نبود فکر و اندیشه در بین دانشجویان و به تبع سردرگمی و آشفتگی کاملاً محسوس و این انجمن می تواند در حوزه هنر، علم و صنعت سینما در مهد آن یعنی دانشگاه کمک شایانی به این عرصه بکند.

 

یادمان رفت سینما حوزه  فرهنگسازی است

در ادامه جهانگیر الماسی ضمن انتقاد از سیاست های فرهنگی حاکم بر کشور گفت: در سینما به همه ابزاری نگاه کردیم و یادمان رفت سینما حوزه  فرهنگسازی است.

 

وی ادامه داد: ما باید کاری کنیم سینمای خوب سینمای خون ساز است و اگر غرب و شرق به دنبال ایجاد مکتبی در عرصه سینما هستند بخاطر عقبه فکری و علمی هست. این بازیگر مطرح کشور اضافه کرد : قلبا خوشحالم بسیج دانشجویی به این عرصه ورود کرده است.

 

سازمان بسیج دانشجویی زمینه بسیار خوبی برای تربیت نیروی جوان فیلمساز دارد

حمید رضا نوروزی رئیس هئیت مدیره ویدیو رسانه کشور هم با بیان اینکه سازمان بسیج دانشجویی زمینه بسیار خوبی برای تربیت نیروی جوان فیلمساز دارد، افزود: یکی از نکات مهم در بسیج دانشجویی کم بودن موانع نسبت به بقیه سازمان هاست و این مسئله در تولید اثر بسیار موثر است و من این مسئله را نقطه قوت سازمان می‌دانم.

 

وی ادامه داد: نکته بعدی این سازمان مخاطبان آن است که نیروهای جوان و پر انگیزه هستند که بسیار حائز اهمیت است اشتیاق نیروهای جوان برای کار در فضای هنری است و باید از این انگیزه موجود به درستی استفاده شود.

 

محرومیت و فقر مادی نباید مانع از رشد جوانان در فضای هنری شود 

سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمایی جوان با اشاره به تاریخچه ای از تاسیس انجمن سینمایی جوان ایران و وظیفه این نهاد را کشف استعدادهای جوان و هنری دانست و گفت:  اگر یک جوان با استعداد در یک منطقه محروم زندگی می کند این محرومیت و فقر مادی نباید مانع از رشد او در فضای هنری شود و ظیفه ی این مجموعه حمایت از این استعداد ها است.

 

مدیرعامل انجمن سینمایی جوان ادامه داد:  ما حاضریم تمام امکانات این مجموعه را همگی به صورت رایگان در اختیار جشنواره قرار دهیم و اعلام می کنم با یک مکانیزمی که شما بتوانید آن را طراحی کنید و برگزیدگان جشنواره ققنوس را به عنوان بورسیه در مراکز این انجمن تحت تعلیم قرار خواهیم داد.

 

در زمینه فرهنگ و هنر باید نگاه تشکیلاتی و کادر سازی حاکم باشد

مهدی عظیمی میرآبادی، با ابراز اینکه در زمینه فرهنگ و هنر باید نگاه تشکیلاتی و کادر سازی همواره حاکم باشد، افزود: نگاه مان در این عرصه باید کادرسازی و آموزش و تربیت نیرو باشد اما مسئله من این است که آیا فیلم ساز آموزش بدهیم و مانند زمین زارعی آن را  آماده کشت کنیم و برای کشت در اختیار دیگران قرار دهیم و یا اینکه به آنها یاد بدهیم که چه چیزی می خواهند در آن زمین به کارند به نظر من ما باید علاوه بر تربیت نیروی انسانی به مسئله آموزش محتوا نیز توجه کنیم.

 

باید منابع انسانی برای فرهنگ و هنر تربیت بشوند

مینا معین فرد از تهیه کنندگان جوان سینما گفت: با استفاده از ظرفیت بسیج و با بهره گیری از درس های مدیریتی باید منابع انسانی برای فرهنگ و هنر تربیت بشوند.

 

بسترهای بسیج دانشجویی بستری مناسب جهت رشد ظرفیت های هنرمندان دانشجوست

 مریم جلالی از کارشناسان حوزه خانواده و رسانه هم بسترهای بسیج دانشجویی جهت انعکاس رسانه ای اقدامات و آثار دانشجویان هنرمند را بستری مناسب جهت رشد ظرفیت های هنرمندان دانشجو دانست.

 

جوانان هیچ راه ورودی به نهادهای فرهنگی پیدا نمی کنند

سید امین جواهری دبیر انجمن فیلم ققنوس هم در این نشست ضمن قدردانی از نظرات اعضای هسته مرکزی انجمن، ضمن گلایه از برخی مدیران سینمایی گفت: جوانان هیچ راه ورودی به نهاد های فرهنگی پیدا نمی کنند زیرا با ژست های سازمانی مواجه هستند و ما حتما نباید در این عرصه هنری به فکر نخبگان سینمایی باشیم، در وهله اول باید جوانان انبوه هنری را به کار بگیریم تا انها را از رکود هنری بیرون بیاوریم و امیدواریم بسیج دانشجویی فضایی باشد تا عرصه را برای ورود جوانان هنر ترغیب و هدایت نماید.


در پایان ریاست سازمان بسیج دانشجویی از اعضای مرکزی شورا با اهدای لوحی تقدیر و تشکر کرد.

گفتنی است، هسته مرکزی انجمن فیلم ققنوس باهدف شبکه سازی و سازماندهی دانشجویان مستعد وعلاقه مند و پرورش و حمایت از فیلمسازان متعهد و متخصص در سطح سازمان بسیج دانشجویی با حضور اعضای ذیل شکل گرفته:

محمدجواد نیک‌روش(رئیس سازمان بسیج دانشجویی)
محسن جهانی (معاون فرهنگسازی سازمان بسیج‌ دانشجویی)
مهرداد توکلی (مدیریت هنری و رسانه ای سازمان بسیج دانشجویی)
امین جواهری(دبیر انجمن دانشجویی فیلم ققنوس)
جهانگیر الماسی (بازیگر سینما و تلویزیون)
کامران ملکی(هئیت مدیره خانه سینما تهیه کننده و کارگردان )
سیدصادق موسوی(رئیس انجمن سینمایی جوانان ایران )
حمیدرضا نوروزی(رئیس هئیت مدیره ویدیو رسانه کشور)
مهدی عظیمی میرآبادی(مدیرعامل انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس)
مریم جلالی(نماینده و مشاور ریاست صداو سیما و تهیه کننده)
خانم مینا معین فرد (تهیه کننده)
پرویز فارسیجانی(تهیه کننده و کارگردان برجسته سینما و تلویزیون)

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نیک روش رئیس سازمان بسیج دانشجویی رئیس سازمان بسیج دانشجویی انجمن سینمایی جوان تربیت نیروی فرهنگ و هنر تهیه کننده نیک روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت

سپاه پاسداران به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون و تهاجم فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان قابل توجه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سپاه پاسداران در طول حیات ۴۵ ساله خود دلیرمردان و رشادت‌های فراوانی را به خود دیده است؛ مردانی که نه فقط در میدان جنگ نظامی بلکه، هرجایی که نیاز بوده دل به میدان خطر زده و حماسه آفریدند؛ حاج قاسم نماد سپاه حضرت روح‌الله در زمانه ما بود و البته این نهاد انقلابی سرداران محبوب کم ندارد، به قول حاج قاسم «در میان سپاه، هزاران اولیای خاص خدا قرار دارد که ما آن‌ها را نمی‌شناسیم.»

سپاه نهادی که از دل حوادث انقلاب در اواخر دهه ۵۰ تا سخت‌ترین روزهای جنگ و ترور و تحریم در قرن جدید، پشتوانه امن دفاعی و نظامی کشور بوده و قواره آن عظیم‌تر از یک سازمان معمولی است، سپاهی که در مواقع بحرانی و بلایای طبیعی هم در کنار مردم بوده و شاید نزدیک‌ترین خاطره جمعی ما سیل سال ۹۸ در خوزستان باشد که حاج قاسم چطور مثل پروانه به دور سیل‌زدگان چرخید؛ در واقع باید گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فراخور زمانه و تهدیداتی که در هر دوره‌ای مطرح بوده، پا به رکاب ولایت برای مردم شمشیر به‌دست گرفته و امروز که یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تهدیدکننده جمهوری اسلامی بنا به اذعان رهبر انقلاب شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و ناتوی فرهنگی است، نقش‌آفرینی این نهاد مقدس در این عرصه بیش از هر زمان دیگری قابل توجه است چرا که سرمایه‌گذاری نظام سلطه در مسیر مبانی دینی و فرهنگی جامعه است و در این مسیر باید گفت که دشمنان نظام اسلامی با ضربه‌های سختی که از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میدان مبارزه سخت خوردند، به جنگ نرم روی آورده است غافل از اینکه همان مردانی که در میدان جنگ سخت ایستادند، در این مسیر نیز بیش از پیش مقاومت داشته و دارند.

فرهنگ هوا است

رهبر معظم انقلاب نیز در برهه‌های زمانی مختلف بر نقش‌آفرینی فرهنگی بسیج و سپاه تاکید داشتند و یکی از مهم‌ترین این تأکیدات، در دیدار جمعی از مسئولان فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اردیبهشت ۱۳۹۲ بود که بیان کردند: «حقیقتاً نگرانی بنده در طول سال‌های متمادی بیش از نگرانی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، نگرانی فرهنگی بود. علّت هم برای شماها واضح است؛ البتّه برای خیلی‌ها واضح نیست، امّا شماها که خودتان اهل فرهنگید، می‌دانید که فرهنگ هوا است؛ اگر این هوا سالم بود، یک بدن مستعد با تنفّس آن، انرژی می‌گیرد. اگر هوا مسموم بود، آدم‌های سالم هم صرفاً تنفّس در این هوا بکنند مریض می‌شوند، ناتوان می‌شوند، معلول می‌شوند. فرهنگ یک چنین حالتی دارد. این نگرانی، یک نگرانی بجایی بود؛ نگرانی از روی آشنایی و آگاهی به واقعیت‌های جامعه بود؛ توهّمات نبود. آن چیزی که من در مجموع احساس کردم در این سال‌های متمادی این است که این ناهنجاری‌های فرهنگی که در گفتار و در آثار فرهنگی و در رفتار و از قبیل این‌ها مشاهده می‌شود، نه اینکه بخواهیم بگوییم همه این‌ها را دشمن‌ها دارند ترتیب می‌دهند و تزریق می‌کنند -این را نمی‌شود گفت- ناهنجاری‌ها [یی است که] پشت آن یک برنامه وجود دارد؛ انسان این را احساس می‌کند. حالا گاهی هست که فرض بفرمائید در یک جمعِ آدم بی‌خیال و مست و مثلاً فلان که کارهای عجیب و غریبی انجام می‌گیرد، نمی‌شود گفت که این حرکتی که این آدم ناباب یا مست یا بی‌خیال انجام داد، این را قبلاً به او دستور دادند؛ مثل یک هنرپیشه که می‌گویند این کار را بکن، انجام بده؛ نه، لکن گاهی اوقات پشت صحنه یک نفر، دو نفر نشستند، این حرکات را رصد می‌کنند و آنجایی که باید تشدید کرد، تشدید می‌کنند؛ آنجایی که باید تضعیف کرد، تضعیف می‌کنند؛ آنجایی که باید با هم جفت‌وجور کرد، جفت‌وجور می‌کنند. یک برنامه‌ریزی انسان احساس می‌کند پشت این حوادث فرهنگی و آفت‌های فرهنگی که در طول این زمان‌ها سر راه ما پیدا شد.»

در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت و حرکت کرد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با بسیجیان در آذر ۱۳۹۸ نیز بیان کردند: «البتّه بسیج دو جلوه دارد؛ این حتماً مورد توجّه باشد. یک جلوه، جلوه‌ِ مجاهدت در عرصه‌ی دفاع سخت است؛ همان که برای خاطر آن شما آموزش نظامی می‌بینید. در دوران هشت سال دفاع مقدّس، معجزه حضور بسیج خودش را نشان داد؛ دلگرمی مجموعه‌های نظامی ما به حضور بسیجی‌ها بود در میدان نبرد، و بعد از آن هم در موارد گوناگون در کشور هر حادثه‌ای پیش آمده، بسیج در میدان دفاع سخت و دفاع نظامی حضور داشته. و همچنین در عرصه دفاع نرم، جنگ نرم که اینجا هم همین جور است. در عرصه جنگ نرم، یعنی عرصه علم، عرصه خدمت‌رسانی، عرصه سازندگی، عرصه تبلیغات دینی، عرصه فرهنگی هم بسیج مثل عرصه نظامی حضور دارد و باید حضور داشته باشد و باید تلاش کند و حرکت کند.»

مجموعه سپاه و بسیج در وادی فرهنگ و هنر کارهای نمایانی کرده است

ایشان همچنین در دیدار مجمع عالی فرماندهان سپاه در مهر ۱۳۹۸ با اشاره به نقش‌آفرینی‌های سپاه پاسداران در عرصه‌های مختلف تاکید کردند: «یک سرفصل دیگر ورود در وادی فرهنگ و اندیشه و هنر است که در این زمینه، مجموعه سپاه و بسیج کارهای نمایانی کردند؛ یعنی آن کسانی که سرشان در وادی فرهنگ و هنر و ادبیات و شعر و بقیّه‌ی شاخه‌های هنری است، احساس می‌کنند که کأنّه یک موجود جدیدی در عالَم هنر دارد متولّد می‌شود یا متولّد شده، یک حادثه‌ی جدید است، کار برجسته‌ای است؛ [این] ربطی هم به مسائل سوق‌الجیشی و مسائل نظامی و مانند اینها ندارد. این هم یک عرصه است.»

ایشان ادامه دادند: «یک سرفصل دیگر که به نظر ما از همه این‌ها مهم‌تر است، تلاش برای حفظ معنویّت است که در سپاه وجود دارد؛ این مسئله معنویّت خیلی مهم است -که من حالا بعداً هم ممکن است [مطالبی در مورد آن] عرض کنم- و مثل یک باران رحمتی است که بر یک بوستان متنوّعی ببارد؛ هم حیات‌بخش بوستان است، هم طراوت‌بخش و جلوه‌بخش بوستان است. وقتی باران می‌بارد، صرفاً این نیست که زندگی می‌دهد به بخش‌های مختلف این بوستان، بلکه به آن زیبایی هم می‌دهد، جلوه هم می‌دهد، طراوت هم می‌دهد، آن را در چشم‌ها عزیز هم می‌کند؛ بارانِ معنویّت این [جور] است…توکّل، توسّل، معنویّت، دعا را از دست ندهید؛ اُنس با قرآن را از دست ندهید؛ اُنس با اهل بیت و عترت را از دست ندهید؛ اجتناب از گناه را فراموش نکنید. جزو بیشترین توصیه‌ها یا شاید بشود گفت در رأس توصیه‌های کسانی که ما برای کلمه‌کلمه حرف‌های آن‌ها خیلی اعتبار قائل بودیم، اجتناب از گناه بود؛ اساس کار، این‌ها است. هم در خودتان، هم در خانواده‌تان، هم در فرزندانتان و همه متعلّقین به خودتان، این‌ها را نهادینه کنید…»

به گزارش ایمنا، این بیانات رهبر انقلاب و ابراز نگرانی ایشان در موضوع فرهنگ در جمع پاسداران نکته‌ای حائز اهمیت است، چرا که همانگونه که در ابتدا مطرح شد نقش پاسداران در زمان تهدیدات بیش از هر زمان دیگری معنا پیدا می‌کند و امروز که موضوع فرهنگ، از اساسی‌ترین موارد مطرح در جامعه است، بنا بر اذعان رهبر انقلاب اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حیطه غیرقابل انکار و چشم‌پوشی است.

کد خبر 746490

دیگر خبرها

  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • زلفی گل: بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟/ شوخی وزیر علوم با بسیج دانشجویی + فیلم
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • سوالات بسیج دانشجویی از نامزدهای انتخابات برای شناخت بیشتر
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • انجمن های هنری بازوان مشورتی،تخصصی و اجرایی وزارت ارشاد هستند
  • جدیدترین پیشرفت‌های درمان سرطان در همایش جامعه اورولوژی
  • قلبِ نبردِ نرم
  • سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قلبِ نبردِ نرم
  • در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت