Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصوبه ستاد ملی کرونا می‌گوید خواستن عذر مستاجر به گناه نداشتن پول بیشتر ممنوع، همچنین می‌گوید افزایش اجاره فقط تا سقف تعیین شده. مصوبه اینها را می‌گوید، ولی فقط می‌گوید و خبری از نظارت نیست.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه «جام جم» گزارشی با موضوع عدم نظارت ستاد ملی کرونا بر مصوبه‌اش درباره تعیین سقف برای افزایش اجاره‌بهای خانه منتشر کرده است که مهم‌ترین بخش‌های آن در ادامه می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دست این صاحب‌خانه‌ها را می‌بوسم

می‌خواهیم دست چند نفر را از راه دور ببوسیم، دست آن صاحبخانه عزیز حوالی میدان خراسان را که چند روز پیش به مستاجرش گفت مگر در و دیوار خانه را خورده‌ای که من اجاره را زیاد کنم یا دست آن صاحبخانه چشم و دل سیر با‌انصاف در شهرآرا را که اصلا به مستاجرش زنگ نزده تا حرف تمدید قرارداد و احیانا افزایش کرایه را پیش بکشد، به این هوا که دل مستاجرش نلرزد.

آن دست، بوسیدن دارد که متعلق است به صاحبخانه‌ای در خیابان جویبار نارمک که مستاجرش تازگی‌ها صاحب فرزند شده و او به پاقدم این نوزاد عزیز 500 هزار تومان از اجاره کم کرده تا این پول بخورد به زخم شیرخشک و پوشک و لباس و هزار جور خرج دیگر که بچه با خودش می‌آورد.

درود به شما که ما ردتان را یافتیم و درود به آدم‌هایی مثل شما که گمنامند،‌ به آنهایی که منتظر مصوبه ستاد کرونا برای تعیین سقف اجاره‌بها نمانده‌اند و سقف را خودشان تعیین کرده‌اند، آن‌ هم با متر وجدان و اخلاق.

10 روز است ستاد ملی مقابله با کرونا برای جلوگیری از انتشار ویروس و با این هدف که با هر اثاث‌کشی، ویروس از این محل به آن محل جابه‌جا نشود و در ضمن در این اوضاع تنگ اقتصاد، درد مستاجران مضاعف نشود،‌ اعلام کرده قرارداد خانه‌های اجاره‌ای که تمدید می‌شود حداکثر باید 25درصد بالا برود، یعنی ته‌ته‌اش، خانه‌پُرش.

10 روز است اما عده‌ای به این مصوبه خندیده‌اند، یا نخندیده‌اند بلکه پشت چشم برایش نازک کرده‌اند و محلش نگذاشته‌اند، انگار که نیست،‌ انگار که ستاد از برای خودش حرفی زده و بی‌جهت پا در کفش مردم کرده است. از بازار اجاره مسکن این روزها خبرهای بدی می‌رسد، آنقدر بد که سقف 25درصدی دولت در تهران حسابی دارد زیر چکمه‌های اخبار له می‌شود.

ماجرای تمدید قراردادهای اجاره، ماجرای دلهره مستاجران برای شنیدن رقم‌های جدید، ابداعات عجیب و غریب برخی صاحبخانه‌ها و بالاخره تسلیم شدن خیلی‌ها در برابر برخی زیاده‌خواهی‌ها چیزی است که دنبالش کرده‌ایم، یک داستان واقعی پر آب چشم.

سقف اجاره را مشاوران املاک تعیین می‌کنند

در نارمک، هفت‌تیر، پیروزی، تهرانپارس، معلم، چیتگر،‌ پاسداران، ‌اکباتان،‌ پونک، قنات کوثر، هنگام،‌ نیاوران، هروی، حتی رودهن و پردیس این روزها در بر یک پاشنه می‌چرخد.

بنگاه‌های املاک تهران و حومه خودشان کلافه‌اند، کلافگی مستاجران را هم دیده‌اند، به صاحبخانه‌ها نیز تا جایی که دست‌شان رسیده تذکر داده‌اند ولی سقف 25درصدی افزایش اجاره خانه در13 محله تهران و رودهن و پردیس که برای تهرانی‌ها، حومه حساب می‌شود نه تابع این سقف، که تابع سقفی است که صاحبان املاک خودشان تعریف می‌کنند؛ مثل همیشه.

مشاور املاک در نارمک دفترش را ورق می‌زند و به یک آپارتمان 85 متری می‌رسد. قیمت پارسالش 50 میلیون تومان پیش و دومیلیون و 300 هزار تومان اجاره بوده ولی دو روز پیش صاحبخانه قیمت گذاشته 100 میلیون تومان پیش و سه میلیون و 800 هزار تومان اجاره.

دفتر مشاور دوباره ورق می‌خورد و می‌رسد به یک واحد 120 متری که سال پیش 200 میلیون تومان رهن بود و 2.5 میلیون تومان اجاره که صاحبخانه امسال 480 میلیون تومان پول پیش خواسته است.

فایلی در رایانه بنگاه محله هروی باز می‌شود و مشاور املاک می‌رسد به آپارتمانی که اطلاعاتش سه روز پیش به روز شده. قیمت این آپارتمان سال پیش 100 میلیون تومان پیش و دو میلیون تومان نقد بوده که امسال 100 میلیون سرجایش مانده اما اجاره شده است ماهی چهار میلیون تومان.

در سه راه یاسر نیاوران،‌ یکی از گران‌ترین نقاط تهران که قیمت‌هایش همیشه سرسام‌آور بوده یک آپارتمان150 متری را که سال قبل با 250 میلیون تومان ودیعه و ماهی چهارمیلیون تومان اجاره داده‌اند امسال صاحبخانه برایش350 میلیون تومان پیش و ماهی شش‌میلیون تومان اجاره خواسته و همین باعث چالش میان او و مستاجر شده است.

صاحبخانه‌ای در تهرانپارس همین دیروز از مستاجرش خواسته 60 میلیون تومان روی پول‌پیش بگذارد و اجاره را 500 هزارتومان زیاد کند تا آنچه که مستاجر می‌دهد صد میلیون تومان پیش بعلاوه 3.5 میلیون تومان اجاره بشود.

یک آپارتمان50 متری در محله معلم را گذاشته‌اند صد میلیون تومان با سه میلیون تومان اجاره که ودیعه‌اش نسبت به پارسال 30میلیون تومان و اجاره‌اش یک میلیون و200‌هزار تومان بیشتر است. در چیتگر آپارتمانی نقلی است که صد میلیون تومان پول‌پیش و یک‌میلیون تومان اجاره‌اش را زیاد کرده‌اند و در اکباتان، آپارتمانی60 متری است که پول‌پیش‌اش 250 میلیون تومان و اجاره‌اش 2.5میلیون تومان است که هر دو نسبت به پارسال بیش‌از 60درصد بالا رفته است.

صاحبخانه‌ای که در پونک 40 میلیون تومان روی پول‌پیش و یک میلیون تومان روی اجاره گذاشته، صاحبخانه‌ای که درخیابان هنگام اجاره دو میلیون تومانی را سه میلیون کرده و صاحبخانه‌ای که در قنات کوثر 30میلیون روی مبلغ رهن و500 هزارتومان روی مبلغ اجاره گذاشته و هیچ‌کدام نیز به تذکر بنگاهی‌ها توجه نکرده‌اند همه این کارها را درست بعد از مصوبه ستاد کرونا و تعیین سقف 25درصدی کرده‌اند.

دندان تیز طمع

ماجرای برخی بی‌انصافی‌ها در اجاره دادن املاک، داستان دندان‌گردی برخی صاحبخانه‌ها در این اوضاع بد کرونایی و حکایت مستاجرانی که زیر این همه فشار مستاصل شده‌اند و دست‌شان به جایی بند نیست، اما با برخی خواسته‌های عجیب وغریب صاحبخانه‌ها تکمیل می‌شود.

تیزترین دندان طمعی که ما توانستیم پیدا کنیم، مربوط است به یک صاحبخانه در خیابان مفتح تهران در یک محله عمدتا تجاری که البته در مرکز شهر بودن و دسترسی‌هایش مزیت خوبی است. مستاجر یکی از خانه‌های این خیابان به ما می‌گوید 200 میلیون تومان پول‌پیش داده و هر ماه 1.5 میلیون تومان اجاره می‌دهد، ولی حالا که باید قرارداد را تمدید کند صاحبخانه 150 میلیون تومان پول‌پیش اضافه خواسته بعلاوه 1.5 میلیون تومان اجاره بیشتر که مستاجر بینوا باید به یورو یا دلار بپردازد. صاحبخانه برایش مهم نیست ارز چقدر نوسان دارد و مستاجر چطور هر ماه باید هول و ولای خرید ارز داشته باشد؛ او یک کلام است و فقط ارز می‌خواهد.

خبری از نظارت نیست

مصوبه ستاد ملی کرونا می‌گوید خواستن عذر مستاجر به گناه نداشتن پول بیشتر ممنوع، همچنین می‌گوید افزایش اجاره فقط تا سقف تعیین شده، همین‌طور می‌گوید مستاجر تنگدست بدون هراس باید در همان خانه‌ای که هست بماند و از جایش جم نخورد تا سه ماه بعد از پایان کرونا و سفید شدن اوضاع.

مصوبه اینها را می‌گوید، ولی فقط می‌گوید و خبری از نظارت نیست. پیگیری‌های ما نشان می‌دهد در برخی نقاط، درست در روزهای پس از این مصوبه، صاحبخانه‌هایی بوده‌اند که توانسته‌اند حکم تخلیه بگیرند، آپارتمان‌شان را خالی کنند و دنبال مستاجر جدید با نرخ دلخواه باشند.

مشاور املاکی در رودهن که به ما اطلاعات می‌داد، گفت در این هفته یک نفر اثاث مستاجرش را بیرون ریخت و این خانواده حالا با اسباب و اثاثیه‌شان آواره این کنج و آن کنج است. او می‌گوید در رودهن صاحبخانه‌ها زیاد حکم تخلیه می‌گیرند که چند‌تایی‌اش را خود او شاهد بوده و درهمین چند روزه اتفاق افتاده است.

پوزخند برخی صاحبخانه‌ها به سقف دولتی افزایش اجاره خانه آن‌قدر جدی است که باید گفت طنزتلخ این روزهاست، به قدری تلخ که دست مستاجران را در پوست گردو گذاشته و از مصوبه ستاد یک تماشاچی ساخته.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اجاره کرونا پول مستاجر ستاد ملی کرونا مصوبه سقف اجاره بها میلیون تومان پول پیش میلیون تومان اجاره میلیون تومان پیش افزایش اجاره صاحبخانه ای صاحبخانه ها هزار تومان مصوبه ستاد خانه ای تومان روی ستاد ملی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۰۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به مشاوران املاک درباره خرید و فروش امتیاز مسکن ملی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، میثم آذرسا با اشاره به منع قانونی خرید و فروش امتیاز مسکن ملی، اظهار کرد: بر حسب گزارشات واصله مردمی و مراجع نظارتی تعدادی از مشاوران املاک در سطح شهر‌های استان اقدام به خرید و فروش امتیاز مسکن ملی می‌کنند که ضمن هشدار به این مشاوران اعلام می‌کنیم هر نوع خرید و فروش این امتیاز دولتی غیرقانونی بوده و پیگرد قانونی دارد.
وی افزود: هر ایرانی تنها یکبار می‌تواند از امکانات و تسهیلات فرم «ج» یا همان امتیاز دولتی مسکن و زمین استفاده کند و در صورت فروش، این امتیاز را برای همیشه از دست خواهد داد.
آذرسا عنوان کرد: با توجه به ماده ۲۳ قانون پیش فروش ساختمان و ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی آن و نیز ماده ۳ آیین نامه اجرایی طرح‌های حمایتی و اقدام ملی مسکن، هر نوع خرید و فروش امتیاز طرح‌های حمایتی وزارت راه و شهرسازی ممنوع است و رسانه‌ها باید از درج تبلیغات محلی خرید و فروش این طرح‌ها خودداری کنند.

دیگر خبرها

  • اجاره خانه در کدام محله‌های تهران ارزان‌تر است؟
  • هشدار به مشاوران املاک درباره خرید و فروش امتیاز مسکن ملی
  • ۵ پیش‌بینی درباره نرخ اجاره در سال جدید/ آرامش چگونه به بازار اجاره بازمی‌گردد؟
  • چگونه خانه اجاره کنیم؟ | رازهای تنظیم یک اجاره‌نامه عادلانه که هر موجر و مستأجری باید بدانند
  • اعلام زمان گران شدن کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی
  • کرایه‌ تاکسی از اول اردیبهشت گران می شود
  • نرخ جدید کرایه‌های حمل و نقل عمومی از اول اردیبهشت اعمال می‌شود
  • جزئیات افزایش نرخ کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی از اول اردیبهشت
  • کرایه ها گران می شود
  • افزایش کرایه‌های تاکسی از اردیبهشت ماه