Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: امروزه اقتصاد یکی از اصلی ترین ارکان پیشرفت و توسعه است که برای دستیابی به یک اقتصاد پایدار باید تمامی عناصر داخلی پای کار بیایند تا به رونق و جهش برسیم.

در دورانی که دشمن تحریمهای ظالمانه‌ای علیه ملت ایران در پیش گرفته است، تکیه بر توان اقتصاد داخلی و توجه به تولیدات صادرات محور، می‌تواند یک برنامه اثرگذاری برای بی اثر کردن این تحریم‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان اقتصادی خراسان جنوبی تحقق جهش تولید را مستلزم رفع برخی از موانع از جمله تامین سرمایه در گردش از سوی بانکها، توجه به تولید داخل در تمامی عرصه‌ها، زمینه‌سازی صادرات و کاهش قوانین دست و پاگیر اعلام می‌کنند.

حمیدرضا امینی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: امروزه در نبرد اقتصادی بیش از دشمن خارجی، موانع داخلی و قوانین دست و پاگیر فعالان اقتصادی را آزار داده و مانع کار آنها می‌شود.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بیان‌کرد: در حال حاضر با افزایش نقدینگی در کل کشور همزمان با کاهش نقدینگی در بخش صنعت رو به رو هستیم که یک آسیب بسیار بزرگ در حوزه تولید محسوب می‌شود.

آسیب‌های افزایش نقدینگی در جامعه

امینی با بیان اینکه این موضوع، برگشت فروش‌ها، چک‌های برگشتی و بی اعتباری جریان مالی در کشور را به همراه دارد، ادامه‌داد: دستگاه‌هایی که وظیفه تأمین بودجه کشور را بر عهده دارند به هیچ وجه به مسائل فعالان اقتصادی و تولید کنندگان توجهی نمی‌کنند.

وی با گلایه از بی‌توجهی به مطالبه‌گری تولیدکنندگان برای حل مشکلاتشان بیان‌کرد: برخی از مسئولان تصور می‌کنند اگر سهام شرکتی در بورس افزایش پیدا کرد نشان بهبود وضعیت آن شرکت است در حالی که اینگونه نیست.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند در زمینه مشکلات تجارت با کشور افغانستان گفت: اتباع و تجار کشور افغانستان در داخل کشور دسترسی لجام‌گسیخته و بدون وجود محدودیت به منابع ریالی دارند بلکه حتی مولد ریال هستند.

گلایه از نبود مسیر ارتباط ارزی با افغانستان

امینی اظهار کرد: نبود مسیر ارتباط مالی و تبادل ارز با کشور افغانستان، دسترسی اتباع افغانستان به ریال از مسیرهای مختلف و نبود نقدینگی در واحدهای تولیدی باعث می‌شود که تجار با کشور افغانستان و پاکستان در اجرای تعهد ارزی با مشکلات عدیده‌ای رو به رو شوند.

وی بیان کرد: واحد تولیدی باید به راحتی دسترسی به نقدینگی بی منت، بدون فساد و ارزان و با قیمت مناسب داشته باشد و از طرف دیگر تحت فشار دستگاه‌های متعدد چون دارایی، تأمین اجتماعی و مالیات برای وصول مطالباتشان نباشد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: تحت فشار قرار گرفتن واحد تولیدی توسط برخی از دستگاه‌ها برای وصول مطالباتشان باعث می‌شود که همان نقدینگی موجود و کم نیز به جای قرار گرفتن در مسیر تهیه مواد اولیه و پرداخت حقوق و دستمزد به مطالبات سال‌های بسیار قبل از دستگاه‌های اجرایی اختصاص یابد.

تجار نباید دغدغه قبض آب و برق را داشته باشند

امینی گفت: در شرایط فعلی صادرکننده و تولید کننده باید به این نکته فکر کند که مثلاً در شرایط تحریم کالای خود را چگونه به بازار آلمان برساند نه اینکه دغدغه‌اش پرداخت قبوض آب و برق و گاز و سایر مطالبات از این دست باشد.

وی یادآور شد: در گذشته دغدغه ما بازار سکه و ارز بود ولی در حال حاضر خود بورس عاملی شده که نقدینگی از بازار صنعت گرفته شود.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: باید به سمتی برویم که فردی سرمایه خود را در بورس و بازار مسکن سرمایه‌گذاری کند که توان و استعداد کار و تلاش اقتصادی در بخش صنعت و تولید را نداشته باشد چرا که در غیر این صورت تولید ضربه خواهد خورد.

سود دلالان از شرایط فعلی اقتصاد

علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: شرایط فعلی چیزی جز سرخوردگی برای کسانی که به صورت سالم فعالیت اقتصادی دارند، نخواهد داشت و تنها دلالان و واسطه گران سود می‌برند.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه کشور ما مبتلاء به رانت، امتیازات خاص و امضاء‌های طلایی شده است، بیان‌کرد: این موضوعات فضای اقتصادی را دچار فساد و آلودگی کرده و نشاط را از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی می‌گیرد.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: نوسانات نرخ ارز باعث شده که نتوانیم حتی یک معامله با طرف افغانستانی داشته باشیم.

خامه زر با اشاره به فعالیت ۳۵ هزار واحد صنفی در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: متولیان این واحدهای صنفی به واسطه قوانین و مقررات تأمین اجتماعی و دارایی جرأت به‌کارگیری یک نیروی جوان در واحد صنفی خود را ندارند.

وی با اشاره ضعف‌های اقتصادی در خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: به عنوان مثال اگر در شرایطی چون کرونا یا موارد مشابه قرار به قرنطینه خراسان‌جنوبی باشد، استان نمی‌تواند مدت زمان زیادی دوام بیاورد چرا که حتی دو کارخانه مواد غذایی فعال در استان وجود ندارد.

سرمایه‌ها به سمت خرید دلار و مسکن رفته است

سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره ضرورت هدایت سرمایه‌ها و منابع به سمت تولید گفت: متأسفانه در حال حاضر سرمایه‌ها به سمت خرید دلار و مسکن و موارد مشابه رفته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه باید برای سرمایه‌گذار امنیت روانی و اقتصادی ایجاد کنیم، اظهار کرد: کسانی که به تولید فکر می‌کنند در حقیقت سرمایه‌های مملکت هستند.

خیریه با بیان اینکه در بخش طیور از سال ۹۳ به طور کلی هیچ سود خاصی نداشته‌ایم، گفت: اگر در سال ۹۳ به عنوان مثال ۵ میلیارد وام داشته‌ام در حال حاضر به ۵۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در کشور بخش صنعت طیور به واسطه شیوع کرونا ماهیانه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده است، بیان‌کرد: ما در خراسان‌جنوبی در بخش محصولات طیور حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد مازاد تولید داریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه‌داد: در صنعت طیور هیچ چیز از جمله زمان جوجه‌ریزی، میزان جوجه‌ریزی و قیمت‌گذاری به دست تولیدکننده نیست که این موضوع انگیزه سرمایه‌گذار را به شدت کاهش می‌دهد.

خیریه گفت: ما از تاریخ ۲۳ اسفندماه تا آخر خردادماه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار جوجه تولید کردیم ولی هر جوجه را حدود دو هزار تومان زیر قیمت تمام شده فروخته‌ایم.

ضرر نکنیم سود نمی‌خواهیم

وی اظهار کرد: به واسطه شرایط خاص و ویژه کشور ما به دنبال سود نیستیم ولی بالاخره نباید ضرر کنیم تا بتوانیم حقوق و دستمزد پرسنل و سایر مطالبات را بپردازیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با انتقاد از قرار گرفتن دیرهنگام صنعت طیور در لیست مشاغل آسیب دیده از کرونا گفت: نباید در پرداخت تسهیلات با تولیدکننده‌ای که ۴۰ سال کار کرده مانند یک تولیدکننده تازه کار رفتار کرد.

خیریه با تأکید بر اینکه صنعت طیور قابلیت ارزآوری دارد، یادآور شد: در جهت رفع مشکل و جبران بخشی از خسارت فعالان صنعت طیور باید سویا و ذرت را به صورت امانی به مرغداران و فعالان این بخش داد.

کد خبر 4967792

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بیرجند اقتصاد بیرجند ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا قزوین گرگان بیرجند شهرکرد ایلام خطبه های نماز جمعه ستاد مقابله با کرونا مجلس شورای اسلامی دهه کرامت استانداری سمنان فعالان اقتصادی کشور افغانستان خراسان جنوبی حال حاضر دستگاه ها سرمایه ها صنعت طیور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۱۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در نشست خبری که شامگاه سه‌شنبه شب در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: موضوعاتی همچون کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه‌گذاری،  گردشگری و فناوری قرار است  در کمیسیون‌های مجمع ACD موردبحث و گفتگو قرار بگیرد.

وی ادامه داد: توسعه پایدار از دیگر موضوعاتی است که  در این مجمع  مورد بحث و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.  

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی  استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان هر چند از لحاظ صنعتی رشد پیدا کرده اما سطح آلودگی هوا در آن بالا است و  مشکلات زیست‌محیطی دارد. این در حالی است که بسیاری از شهرهای جهان که  از ما صنعتی‌تر هستند، میزان آلایندگی‌های کمتری دارند.

کشانی با اشاره به اینکه استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود، گفت: استانبول بین شهرهای ترکیه شرایط ویژه دارد؛ اصفهان نیز یک فرصت بی‌نظیر جهانی از لحاظ فرهنگی و اقتصادی برای کشورمان است و کسانی که دل در گرو ایران دارند باید به تقویت اصفهان کمک کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه  هم‌زمان با برگزاری این مجمع، نمایشگاه اکسپو  نیز  در تهران برگزار می‌شود و مهمانان از این نمایشگاه هم بازدید می‌کنند، ابراز امیدواری کرد با برگزاری این رویداد مهم، فضای تجاری، اقتصادی و بین‌المللی شهر تغییر می‌کند.

در ادامه این جلسه، سعید ابراهیمی قائم‌مقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا گفت: هدف اجلاس گفت‌وگو بین کشورهای آسیایی عضو است که از ۴۶ کشور که در این قاره قرار دارند، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.

وی افزود: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع، برای ۳۲ کشور دعوت‌نامه رسمی ارسال شده و پیگیری‌ها برای حضور مهمانان از طریق وزارت‌ امور خارجه و سفارتخانه‌های مربوطه انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ""Asia cooperation dialogue باهدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در " چا آم" تایلند تأسیس شد. این مجمع تلاش دارد تا فارغ از مباحث و مشاجرات سیاسی، راه‌های جدیدی را برای ایجاد همکاری با تمرکز بر مسائل توسعه‌ای و اقتصادی، شناسایی و تقویت کند.

ایران در سال ۱۳۸۳ عضو مجمع شد و در سال ۱۳۸۸ به‌عنوان کشور پیش‌گام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست مجمع را برعهده دارد.

هدف مجمع به طور خلاصه شامل ترویج همکاری کشورهای آسیایی برای تقویت نقاط قوت و شناسایی فرصت‌های بالقوه است که بتواند فقر را کاهش دهد و از طریق  توسعه زیرساخت‌های علمی باعث بهبود کیفیت زندگی مردم آسیا شود. توسعه اقتصاد و بازارهای مالی  باهدف  افزایش توان رقابت در بازارهای بین‌المللی از دیگر اهداف مجمع است. همچنین  تلاش برای تمرکز کشورهای عضو در یک‌رشته فعالیت اقتصادی، بر اساس نقاط قوت و توانایی‌ها جهت تبدیل‌شدن اعضاء به شرکای قابل‌اطمینان و تبدیل‌شدن قاره آسیا به " جامعه آسیایی " از اهداف مهم این مجمع است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی ۱۴۰۲
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • حضور ٤ وزیر و برخی از سفرا در همایش کرمان آیدکس
  • چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات
  • طولانی شدن زمان تخصیص ارز مشکل عمده پرونده‌های میز گمرک است