Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مسوولان ارتش ملی لیبی اعلام کرد، صلاحیت دولت وفاق ملی پایان یافته است و نیروهای "ارتش ملی" آماده دفاع از ملت لیبی در برابر اشغالگری ترکیه هستند.

به گزارش ایسنا، اخیرا نیروهای شورشی موسوم به ارتش "ملی" لیبی تحت فرماندهی خلیفه حفتر به پایگاه استراتژیک "الوطیه" را هدف گرفتند.

خالد المحجوب، از مسوولان ارتش ملی لیبی در گفت وگوی ویژه با العربیه گفت، حملات به سامانه دفاعی ترکیه در پایگاه الوطیه "دردناک" و در زمانی مهم صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود، صلاحیت دولت وفاق پایان یافته است و ارتش ملی آماده دفاع از ملت لیبی در برابر اشغالگری ترکیه است که اساسا از نیروهای ارتش ملی هراس دارد.

المحجوب پیرامون شهر سرت گفت، این شهر خط قرمز است و ترکیه تلاش دارد مداخله خود را در لیبی گسترش دهد تا جایی که برای طرابلس حاکم نظامی تعیین کرده است.

وی تاکید کرد، کشورهای اروپایی مداخله ترکیه در لیبی را رد می کنند.

پس از اینکه ارتش ملی لیبی اعلام کرد، ترکیه در جریان حمله به پایگاه الوطیه خسارت زیادی دیده است و خود آنکارا اذعان کرد سامانه دفاعی این کشور منهدم شده است، منابع داخلی به دو شبکه العربیه و الحدث گزارش دادند، تعداد زیادی از نیروهای ترکیه پایگاه هوایی الوطیه واقع در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس را ترک کردند.

المحجوب با بیان اینکه حملات مشابه دیگری به الوطیه در آینده نزدیک انجام خواهد شد، اعلام کرده بود: ما در یک جنگ واقعی با ترکیه هستیم که طمع های نفتی در لیبی دارد.

وی گفت، رادارها و سامانه‌های دفاعی ترکیه در الوطیه و نیز یک کاروان نظامی در مسیرش به منطقه نفتی الهلال هدف قرار گرفت.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که یک مسوول ارشد ترکیه از خسارت های مادی در اثر حمله مذکور نیروهای حفتر خبر داد.

گفتنی است از زمان امضای یادداشت تفاهم امنیتی و نظامی  میان طرابلس و آنکارا که اواخر ۲۰۱۹ انجام شد حضور و فعالیت نظامی ترکیه در لیبی افزایش یافته است.

گروه‌ها و شبه نظامیان دولت وفاق ملی مورد حمایت آنکارا در ماه مه پایگاه هوایی و استراتژیک الوطیه را نزدیکی مرزهای تونس پس گرفتند.

همچنین نیروهای دولت وفاق اعلام کردند، خسارت‌های وارده به الوطیه در اثر حملات هوایی جنگنده‌های حامی حفتر به پایگاه الوطیه ناچیز بوده است.

در همین راستا، مصطفی المجعی، سخنگوی عملیات "آتشفشان خشم" وابسته به دولت وفاق گفت، در این حمله که شامگاه شنبه انجام شد، کسی آسیبی ندید و آنچه هدف گرفت، ارزش نظامی نداشت.

وی در گفتگو با شبکه خبری الجزیره افزود: نیروهای دولت وفاق برای کنترل شهر سرت و پایگاه الجفره برنامه نظامی متعددی دارند و آزادسازی آنها به دلیل گسترده بودن مساحت جغرافیایی زمان بر خواهد بود. در حال حاضر هدف دولت وفاق تنها دفع دشمن از طرابلس نیست بلکه به دنبال کنترل بر تمامی خاک لیبی است.

مشارکت امارات در حمله الوطیه

صلاح النمروش، معاون وزارت دفاع لیبی درباره حمله به پایگاه الوطیه گفت، جنگنده‌ای که پایگاه را هدف گرفت بسیار پیشرفته بود، حفتر نمی‌تواند چنین چیزی داشته باشد مگر اینکه یک طرف خارجی آن را در اختیار وی گذاشته باشد.

حمله به پایگاه الوطیه توسط دو جنگنده دو روز پس از سفر وزیر دفاع و فرمانده ستاد کل ارتش ترکیه به طرابلس صورت گرفت.

در همین راستا، پایگاه خبری "میدل ایست آی" به نقل از یک مسوول ترک اعلام کرد، ممکن است امارات پشت حمله به پایگاه قرار داشته باشد. وی احتمال داد، جنگنده‌ای که این حمله را اجرایی کرد از نوع میراژ باشد. این مسوول ترکیه ای تهدید کرد، طرفی که پایگاه را هدف گرفته، به سزای عملش می‌رسد.

در نیویورک هم استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نسبت به این حمله به پایگاه الوطیه ابراز نگرانی کرد.

وی گفت، این حمله و در کنار آن تنش لفظی میان طرف‌های ذی‌ربط در بحران لیبی می‌تواند تنش نظامی به بار آورده و جان غیر نظامیان را به خطر اندازد.

گورهای جمعی

از سوی دیگر، وزارت دادگستری دولت وفاق ملی از شناسایی یک گور جمعی جدید در حومه شمالی شهر سرت در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی طرابلس خبر داد که تا ماه میلادی گذشته در کنترل نیروهای حفتر و حامیانش قرار داشت.

این وزارتخانه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، در این گور دو جسد مجهول الهویه وجو دارد که یکی  پوشش نظامی و دیگری پوشش غیر نظامی به تن دارد.

پیش از این رئیس هیئت کل جستجو و شناسایی افراد مفقود وابسته به دولت وفاق اعلام کرده بود، تاکنون ۲۱۹ جسد از گورهای جمعی در حومه های جنوبی طرابلس و ترهونه بیرون کشیده شده است.

در ارتباط با مین هایی که نیروهای حفتر در مناطق مسکونی کار گذاشته اند، فرماندهی عملیات آتشفشان خشم از زخمی شدن یک شهروند در اثر انفجار بمبی در منطقه عین زاره در جنوب طرابلس خبر داد.

این عملیات در صفحه فیس بوک خود نوشت، این مین ها را نیروهای حفتر و نظامیان وابسته به شرکت واگنر روسیه پیش از خروج از برخی از محله های جنوب طرابلس کار گذاشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليبي امارات متحده حمله به پایگاه الوطیه دولت وفاق ملی نیروهای حفتر هدف گرفت ارتش ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۲۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی

به گزارش خبرگزاری مهر، اشکان جعفرکریمی اظهار داشت: مجوز استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه برای به کارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی توسط ستاد کل نیروهای مسلح صادر شد.

وی افزود: این مجوز با پیگیری‌های این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاری‌ها برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیروهای مسلح، صادر شد که بر اساس آن، به مدت ۲ سال استفاده از تعداد محدودی نیروهای وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته کشور امکان‌پذیر شده است.

کریمی خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد ۹۳۸ پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامه‌ریزی صورت گرفته به‌منظور دسترسی به حداقل استانداردهای لازم برای ارائه خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاه‌های مذکور به‌مرور در حال افزایش است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این پایگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی موردنیاز است که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت نیروهای وظیفه می‌تواند در رفع این مشکل، مؤثر واقع شود.

کریمی همچنین درباره اثربخشی موضوع گفت: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیروهای مسلح بالغ بر ۳۵۰ نیروی امریه در پایگاه‌های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعال‌سازی این پایگاه‌ها و ارائه خدمات شبانه‌روزی در بسیاری از آنها شد.

وی افزود: در تعدادی از پایگاه‌ها با برنامه‌ریزی صورت گرفته، نیروهای امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزش‌های ایمنی به اهالی روستاها نیز اقدام می‌کردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی اظهار داشت: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستاد کل نیروهای مسلح، به منظور هماهنگی برای بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت، جلسه‌ای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار شد.

وی گفت: در این جلسه درباره چالش‌های مربوط به این موضوع و راهکارهای رفع آنها بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم در این باره گرفته شد.

کد خبر 6086816

دیگر خبرها

  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک های ایران را زد
  • اربکان: اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه موشکهای ایران را زد
  • ردپای خانم بازیگر در پرونده تتلو
  • آتش نشانی هم سرباز می گیرد
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • حضور نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند