Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: با توجه به کمبود آب در کشور از آنجا که کاشت محصولات جالیزی مانند خربزه و هندوانه نیاز به آب بیشتری دارند، این مدیریت با اجرای برنامه‌های آموزشی سطح زیر کشت آن‌ها را کاهش داده است.

محمد میری دیسفانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال گذشته سطح زیر کشت خربزه در این شهرستان ۷۰۰۰ هکتار بوده که در سال جاری با توجه به جلوگیری از هدر رفت آب و جایگزین کردن محصولات کم آب طلب این وسعت به ۵۶۰۰ هکتار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین استفاده از مالچ پلاستیک و کشت‌های نشایی باعث صرفه‌جویی در مصرف آب شده که کشاورزان با گذراندن دوره‌های آموزشی و رعایت این نکات مصرف آب را به حداقل رسانده‌اند.

میری با اعلام اینکه امسال ۵۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در تایباد به کشت خربزه اختصاص دارد، بیان کرد: ۵۰ درصد این‌ محصول به صورت کشت نشایی انجام شده و ۱۰۰ درصد مزارع با استفاده از مالچ پلاستیک بوده که باعث حفظ رطوبت و مبارزه با علف‌های هرز می‌شود.

وی مطرح کرد: در سال جاری میانگین تولید خربزه ۲۰ تن در هکتار است که پیش‌بینی می‌شود ۱۱۲ هزار تن از مزارع تایباد برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: از زمان کاشت تا برداشت این محصول به ازای هر هکتار ۳۰ نفر روز به صورت مستقیم اشتغال دارند.

وی اظهار کرد: کار برداشت خربزه در تایباد از اواسط تیر ماه آغاز شده و حدود یک ماه ادامه دارد.

شهرستان تایباد بیش از ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خربزه هندوانه محصولات جاليزي تایباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۲۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ در این گلخانه ها، انواع صیفی جات، درخت و گل و گیاه پرورش داده و نهال، بوته و محصول آن عرضه می‌شود.

محصولات این گلخانه ها، مشتری‌های مشتاق و ثابت خود را هم دارد.

اکنون در استان گلستان بیش از ۱۰۰ هکتار گلخانه در حال بهره برداری است که ۴ هکتار آن با ۲۱۰ بهره بردار، کوچک مقیاس و خانگی است.

در گلخانه‌های استان گلستان سالانه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تُن سبزی، صیفی و میوه، ۱۱ میلیون گلدان گل و ۱۸ میلیون نشا تولید می‌شود.

برنامه ریزی شده است که تا سال ۱۴۰۵ وسعت گلخانه‌ها در استان به ۲۲۰ هکتار برسد و میزان تولید، تا ۲ و نیم برابر افزایش یابد.

افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب، ایجاد اشتغال پایدار و تحقق ارزش افزوده در بخش کشاورزی، از مزایای کشت گلخانه‌ای است.

تسریع و تسهیل در روند صدور مجوز‌ها و پرداخت تسهیلات بانکی تا ۸۰ درصد هزینه‌های طرح، از اقدامات حمایتی و تشویقی جهادکشاورزی برای توسعه کشت گلخانه‌ای است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ