Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@15:32:32 GMT

سرعت رشد نقدینگی کاهش می‌یابد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۴۸۰۱

سرعت رشد نقدینگی کاهش می‌یابد

خبرگزاری آریا - معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه رشد نقدینگی در هفته پایانی سه ماهه اول سال جاری 7.3 درصد بوده که در مقایسه با هفته مشابه سال قبل 2 واحد درصد بیش‌تر شده است، گفت: افزایش حدود 2 واحد درصدی رشد نقدینگی در قیاس با فشارهای واردآمده بر اقتصاد کشور بسیار محدود است و نیز الزامی برای تداوم آن در ماه‌های آتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاری آریا ، پیمان قربانی در تشریح دلایل رشد نقدینگی و سیاست‌های اتخاذی بانک مرکزی برای کنترل آن اظهارداشت: اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت تحریم‌های اقتصادی بسیار شدید قرار گرفته است و این امر درآمدهای ارزی و دولت را به شدت متاثر ساخته و از سوى دیگر، در چنین شرایط تحریمی، گسترش ویروس کووید 19 نیز بر مشکلات اقتصادی کشور افزوده است.
* رشد نقدینگی در سه ماهه اول امسال 2 درصد بیشتر از پارسال
وی با تاکید بر اینکه شرایط اقتصاد کشور در فصل اول سال جاری با فصل مشابه سال قبل بسیار متفاوت است، افزود: در این شرایط رشد نقدینگی در هفته پایانی سه ماهه اول سال جاری 7.3 درصد بوده که در مقایسه با هفته مشابه سال قبل (5.3 درصد) دو واحد درصد بیشتر شده است. افزایش حدود 2 واحد درصدی رشد نقدینگی نیز در قیاس با مشکلات برشمرده شده بسیار محدود است و نیز الزامی برای تداوم آن در ماه‌های آتی وجود ندارد.
* حدود 24 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی دولت فروخته شد
معاون اقتصادی بانک مرکزی، با بیان اینکه بانک مرکزی با علم به شرایط حاکم بر محیط اقتصاد کلان کشور تلاش کرده تا با طراحی، اعلام و اجرای چارچوب جدید سیاست پولی (در راستای دستیابی به هدف تورمی اعلامی) مدیریت موثرتری بر رشد نقدینگی داشته باشد، تصریح کرد: بانک مرکزی در چارچوب اجرای دستورالعمل عملیات بازار به دنبال جذب منابع مازاد بانک‌ها براى کنترل آثار تورمى آن بوده و تعیین و افزایش کف دالان نرخ سود در این راستا صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از جمله اقدامات دیگر بانک مرکزى، برگزاری پنج مرحله از حراج اولیه اوراق دولت است که از طریق آن حدود 24 هزار میلیارد تومان منابع برای دولت از نقدینگی موجود جامعه با نرخ پایین تامین شده است.
* عدم انتشار اوراق بدهی در شرایط فعلی مفهومی جز افزایش پایه پولی ندارد
قربانی افزود: عدم تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق در شرایط فعلی اقتصاد کشور مفهومی جز تامین مالی از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی ندارد که بانک مرکزی با همکاری دولت تلاش کرده است که از نقدینگی موجود این منابع را تامین مالی کند.
عضو هیأت عامل بانک مرکزی ضمن تشریح اقدامات بانک مرکزی در حمایت از شاغلان و کسب و کارها پس از شیوع ویروس کرونا گفت: یکی از موضوعات مهم پس از گسترش ویروس کووید 19 در جهان نحوه محافظت از فعالیت‌های اقتصادی و حمایت از شاغلان و کسب و کارها بود. در دنیا، کشورهای درگیر این موضوع با استفاده از سیاست‌های تسهیل گیری مالی و حمایت‌های بانک‌های مرکزی به جهت کاهش تبعات آن بر اقتصاد کشور همت ورزیده‌اند.
* 67 درصد از منابع تامین شده برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع کرونا توسط بانک‌ها تامین شده است
قربانی افزود: در این شرایط، بانک مرکزی ایران نیز در چارچوب مصوباب ستاد ملی کرونا و با همراهی دولت و تدابیر اتخاذ شده سعی کرد تا با لحاظ شرایط پولی حاکم بر اقتصاد کشور با کمترین آثار پولی، تاثیر منفی این ویروس بر فعالیت‌های اقتصادی را محدود سازد. بر همین اساس، با همکاری بانک‌ها و بهره‌گیری از منابع مازاد موجود در بازار پول به اجرای سیاست‌های حمایتی پرداخت؛ بر این اساس 33 درصد منابع را بانک مرکزی و 67 درصد منابع را بانک‌ها تامین کردند تا این سیاست اجرایی شود. لذا در این خصوص امرى متفاوت از روند جهانى رخ نداده است و انتظار می‌رود این سیاست حمایتی در این مقطع زمانی در تحلیل روند رشد نقدینگی مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اظهارنظرها و تحلیل‌ها از سوی برخی از رسانه‌ها و کارشناسان گفت: در مجموع، بانک مرکزی در چارچوب رهیافت جدید سیاست پولی و با بکارگیری عملیات بازار باز به دنبال دستیابی به هدف تورمی اعلامی است و بر همین اساس تلاش می‌کند تا نیاز مالی دولت و کسب و کارها را از نقدینگی موجود در جامعه تامین کند. در چنین شرایطی انتظار می‌رود تحلیلگران با لحاظ محیط اقتصاد کلان کشور به ارائه تحلیل‌های واقع‌بینانه پرداخته و موجب تشویش اذهان عمومی و شکل‌گیری انتظارات التهاب آفرین نشده و اثربخشی سیاست‌های پولی و مالی را محدود نسازند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رشد نقدینگی بانک مرکزی اقتصاد کشور واحد درصد بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۴۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، با تصمیم بانک مرکزی و در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، آستانه‌های برداشت مقرر در دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص همزمان با آغاز سال جدید افزایش یافت.

بانک مرکزی همزمان با ابلاغ این تصمیم تأکید کرده بود که این اقدام پس از تمهید اقدامات فنی لازم با هماهنگی شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

برهمین اساس نیز در هفته‌های گذشته، سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش یافته بود.

همچنین هر مشتری حقیقی مجاز بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت کند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین شده بود.

بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حساب‌های خود هستند، مجاز بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت کرده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز بود.

افزایش سقف برداشت غیرحضوری از حساب‌های بانکی | برای چه مبالغی باید به بانک برویم؟

باتوجه به اتمام مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت از حساب‌های بانکی افراد به صورت حضوری و غیرحضوری، از ابتدای اردیبهشت ماه این سقف به حالت قبل بازگشته است.

بنابراین سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. ضمن اینکه هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ یک میلیارد ریال برداشت کند.

همچنین سقف برداشت مشتریان حقیقی بصورت حضوری از طریق شعب نیز ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود، این رقم در ماه نخست سال جدید به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود. برداشت مبالغ بالاتر از رقم تعیین شده صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.

کد خبر 846576 برچسب‌ها خبر مهم بانک بانک مرکزی شورای پول

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • اگر با سیاست بانک مرکزی پیش برویم التهابات بازار ارز بیشتر خواهد شد
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • بانک مرکزی ایران سبد دارایی‌اش را تغییر داده است